pa grčka je u eu i eurozoni pa koliki im je yield?
Ne postoje zajedničke obveznice:) Ali prosjek neznam a i teško bi ga bilo računati, niži od našeg debelo ako računaš po glavi. Nemožeš cijenu Njemačkih uzimati sa Rumunjskim 1/1.
I Bugarskoj je Moodys digao rating u 2011.
pa grčka je u eu i eurozoni pa koliki im je yield?
200%?
300%?
400%?
kupi i riješi sve svoje fin. probleme [smiley]
Njemačka je imala negativni nedavno(mislim da sam negdje pročitao).
Ipak mislim da u slucaju da Hrvatska ne udje u EU nema nikakvog smisla kupovati dionice na ZSE. Yield na drzavne obveznice ce znacajno narasti i dionice ce postati totalno neatraktivne. To je najbolji scenario, najgori je default. Sto ne znaci da drzava nece defaultirati i ako udje u EU.
NE u EU.
– kakve veze sada imaju dionice na ZSE i EU ???
[/quote]
Ne znam, ti si bila jedan od najboljih studenata na ekonomskom fakultetu. Mozda nam mozes objasniti.
Nov 2, 2011 5:44 PM GMT+0100
Greek two-year yields climbed above 95 percent for the first time as Europe’s leaders prepared to tell the nation there is no alternative to the budget cuts agreed on under its international rescue plan.
Nov 2, 2011 5:44 PM GMT+0100
Greek two-year yields climbed above 95 percent for the first time as Europe’s leaders prepared to tell the nation there is no alternative to the budget cuts agreed on under its international rescue plan.
Moraš gledati od 2000 nadalje.
Eu nije uništila Grčku. Grčka je uništila Grčku.
pa nije valjda grčka sama sebi davala kredite uz stupidni spread od jedan posto u odnosu na german bunds?
to kao da djetetu daš 10.000 kuna i kažeš nemoj sad to spiskati na autiće…..njemačke proizvodnje
naravno djeca učine baš to….. i sad imaju najviše porsche cayennea po glavi stanovnika u eu [thumbsup]
pa nije valjda grčka sama sebi davala kredite uz stupidni spread od jedan posto u odnosu na german bunds?
Nije. Ali ih je uložila u kupnju stanova i gradnju i uvoz i širenje administracije(baze kupovine političkih bodova) a manje u razvoj proizvodnih potencijala/ovisna o varljivoj vanjskoj špekulaciji.
Molim te uzmi u obzir i Grčku statistiku.
Poštovani!
Poklonite 10kn!
Br. racuna saljem na privatnu poruku.
Hvala!
Lijep pozdrav!
Još jedna bitna stvar: Eu je konstrukcija napravljena za očuvanje mira i u tome briljira. Pogledajte prije prosjek razdoblja bez rata i pogledajte sada. EU živi i ima koheziju u u strahu od same sebe i svoje prošlosti. USA uvijek ima vanjskog neprijatelja(USSSR, Al Qaida, Kina).
Eu je nastala kao kontrukt zaštite mira(koji nravno daje long term projection sposobnost i ekonomsku sigurnost). Izračunajte količinu ratova na području Balkana u zadnjih 100 god i usporedite sa količinom Balkana. Ekonomska sigurnost dolazi iz političke. Sestre su.
Otkuda ti sada odjednom EU, to te prije nije zanimalo. Dozivjet ces financijsku katastrofu, ako referendum propadne.
NE u EU.
– ratujem protiv vlade.
– oni imaju moć i medije.
– ovo je borba Davida protiv Golijata.
– vlada ide protiv mene s porezom na dividendu.
– a ja idem s NE u EU.
– vlada se bori za svoje povlastice u EU jer će prodati ovu zemlju.
– a ja ću tu pisati samo istinu, na žalost ovu vladu boli ta istina.
– znam kako bih s dionicama profitirala s ulaskom u EU.
– ali koliko puta tu moram napisati kako nije sve u novcu.
– zašto se prodajete za novac ????
– I love this game.
Pozdrav !
Otkuda ti sada odjednom EU, to te prije nije zanimalo. Dozivjet ces financijsku katastrofu, ako referendum propadne.
NE u EU.
– ratujem protiv vlade.
– a ja idem s NE u EU.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Vlada ima medije? Pogledaj recimo tko je vlasnik Nove tv.
Wealth effect(ako je dobro usmjeren) od poreza na dividendu više će ti koristiti nego sama dividenda bez poreza.
Sklon sam mišljenju da će Hrvatska bez Eu biti više vlasti nego manje vlasti.
NE u EU.
– ratujem protiv vlade.
– a ja idem s NE u EU.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
A to tebe boli. Dakle zbog toga sto vlada uvodi porez na dividendu treba biti protiv svega sto vlada podrzava.
Pazi. Problem je sto u slucaju da Hrvatska ne udje u EU biti ce puno teze toj, i bilo kojoj drugoj, vladi refinancirati dug. Morati ce placati vece kamate, pa ce onda morati uvesti jos poreza i povisiti postojece.
Tesko je dobiti podrsku za rezanje.
U Njemackoj osoba koja ne radi i drzava joj pokriva zdravstveno mora ici na javne radove ili raditi neki drustveno koristan posao. Je si li ti da za to da svi nezaposleni koji se ne odazovu na javne radove, sami pokrivaju svoje troskove zdravstvenog ?