Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ma tko ti brani….dapače…….tvoj komentar je barem objektivan jer živiš u kanadi a nisi ništa slabije informiran od hrvatskih gradjana

a yield na hrvatske obveznice je nebitan…..to će sve riješiti linić upisom narodnih obveznica od 200 mrld kuna sa računa građana kojih tamo naravno nema [smiley]

Njemačka i francuska imaju manji GDP nego u trenu ulaska?

Zanimljivo.

mjereno čime?……neadekvatnim preračunom tečaja bivše valute pri promjeni u euro?……daj molim te, o čemu ti pričaš, ako ne znaš kako njemačka vuče korist od eura i eu onda je bolje da se ne brukaš pred svima

[/quote]
Ajoj. Bože.

http://www.indexmundi.com/germany/gdp_real_growth_rate.html – konstante cijene.

No ukratko.

Euro je dobar na razini cijele zajednice zbog bilance plaćanja izvoznika i uvoznika. Dakle, izvoz tjera valutu gore, uvoz tjera valutu dolje. Zajednica zemalja gdje ima puno i uvoznika i izvoznika a zajednička je valuta tu, imati će manje oscilacije valute zbog:
1.) Prvenstveno veličine valute u količini
2.) Poništavanja stavki uvoza i izvoza u BOP
3.) Južna je EU tip mentalnog i ekonomskog sklopa koji uvjetuje veći uvoz, Sjeverni dio je naravno opozit.
4.) Da bi uvoznici jačali svoj GDP daljnim uvozom i ne uništavali svoju kupovnu moć pritom trebaju opozit izravnavanja izvoza sa Nordima kojima opet paše isto da im valuta ne jača i standard i naravno da budu izvozno konkurentni. To je poanta zajedničke valute opozita.

5.) Njemačka(a mala djeca znaju) vuče korist iz Eura naravno u stabilnosti i ne rastu valute. Zemlja sa tolikim izvozom pod a i pod b ulogom koju je imala DEM sada ima priliku biti puno jeftinija a na leđima Eura, što govori i nezaposlenost Njemačke najmanja od ujedinjenja sa Istočnom.

Kreditni rejting bi naravno trebao stagnirati ili rasti aliznam da Vas to ne zanima.

Volks, bez komentara koji vrijeđaju(nemora te to klinac od 27 godina učiti valjda).

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

euro nije dobar na razini cijele unije nego je dobar njemačkoj koja 40% svog izvoza radi u zemlje eu a još 20% u zemlje koje imaju peganu valutu na euro….pa prema tome ima valutu koja je slabija nego što bi to bila njemačka marka prema franku, liri, drahmi i sl………a svi ostali, poput italije, grčke i portugala imaju presnažnu valutu i defacto su u luđačkoj košulji zvanoj euro i nema im izlaza………barem ne bez katastrofalnih posljedica…….a i njih su uvjeravali njihovi političari kako je to super…….nitko im se više ni imena ne sjeća

ok isprika

preračunaj ti to meni u zlatu i paladiju, momak! [lol]

euro nije dobar na razini cijele unije nego je dobar njemačkoj koja 40% svog izvoza radi u zemlje eu a još 20% u zemlje koje imaju peganu valutu na euro….pa prema tome ima valutu koja je slabija nego što bi to bila njemačka marka prema franku, liri, drahmi i sl………a svi ostali, poput italije, grčke i portugala imaju presnažnu valutu i defacto su u luđačkoj košulji zvanoj euro i nema im izlaza………barem ne uz katastrofalne posljedice

Slažem se ali razgovarali smo ne o Eurozoni nego o EU.
Hrvatska da bi uživala Euro mora promjeniti sklop na Nordijski. To je sve osim lako.
Gubljenje monetarne slobode bez ustanovljene konkurentnosti je strašna greška.
Napominjem pričali smo o EU ne o Eurozoni, jer tamo još nasreću nismo.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

je imaš pravo ali valjda si shvatio da je njemačka u najboljoj poziciji i da je sa eurom dobila na konkurentnosti a italija, portugal, španjolska, grčka hebeno izgubile……

jesi li se ikad zapitao zašto nema vijesti u medijima o stanju u rumunjskoj i bugarskoj?
jel znaš da bugari dolaze u srbiju dati krv? a u eu su…..

– ali na žalost bez rata se nije moglo izići iz ex.YU.

Otkuda ti sada odjednom EU, to te prije nije zanimalo. Dozivjet ces financijsku katastrofu, ako referendum propadne. Ja da sam investiran na ZSE, da su mi nekretnine i posao u Hrvatskoj (ovo tebe ne pogadja), borio bih se svim silama da referendum prodje.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ipak mislim da u slucaju da Hrvatska ne udje u EU nema nikakvog smisla kupovati dionice na ZSE. Yield na drzavne obveznice ce znacajno narasti i dionice ce postati totalno neatraktivne. To je najbolji scenario, najgori je default. Sto ne znaci da drzava nece defaultirati i ako udje u EU.

NE u EU.

– kakve veze sada imaju dionice na ZSE i EU ???
– pa naša burza je već odavno krepala.

– i što ćemo sada glasati za EU kako bi na dionicama zaradili 10% ????
– ući ćemo mi u EU jer će ovi to namjestiti isto kao što se namještaju utaknice.

– ali ću napisati što mislim.
– nije sve u novcu.
– i nemojte se prodati za šaku eura.

– ja sam protiv toga da mi budemo kolonija u EU.
– isto sam tako navijala i za gospon Gadafija jer je o.k. vodio zemlju, iako sam znala kako nema nikakvih šansi.
– isto tako i ovaj referendum,
– ponavljati će ga svakih 6 mjeseci do god ga ne naštelaju da bude DA.

– I love this game.
Pozdrav !

Ipak mislim da u slucaju da Hrvatska ne udje u EU nema nikakvog smisla kupovati dionice na ZSE. Yield na drzavne obveznice ce znacajno narasti i dionice ce postati totalno neatraktivne. To je najbolji scenario, najgori je default. Sto ne znaci da drzava nece defaultirati i ako udje u EU.

NE u EU.

– kakve veze sada imaju dionice na ZSE i EU ???
– pa naša burza je već odavno krepala.

– i što ćemo sada glasati za EU kako bi na dionicama zaradili 10% ????
– ući ćemo mi u EU jer će ovi to namjestiti isto kao što se namještaju utaknice.

– ali ću napisati što mislim.
– nije sve u novcu.
– i nemojte se prodati za šaku eura.

– ja sam protiv toga da mi budemo kolonija u EU.
– isto sam tako navijala i za gospon Gadafija jer je o.k. vodio zemlju, iako sam znala kako nema nikakvih šansi.
– isto tako i ovaj referendum,
– ponavljati će ga svakih 6 mjeseci do god ga ne naštelaju da bude DA.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Kriste.

Ulazak u jaču integraciju u pravilu smanjuje kreditni rizik, smanjuje yield na obveznice i tjera investitore u dionice/rast burze.

Ivana.

rumunjskoj je S&P prije mjesec dana digao rejting, a njemačkoj danas možda snizi. [thumbsup]

– ali na žalost bez rata se nije moglo izići iz ex.YU.

Otkuda ti sada odjednom EU, to te prije nije zanimalo. Dozivjet ces financijsku katastrofu, ako referendum propadne. Ja da sam investiran na ZSE, da su mi nekretnine i posao u Hrvatskoj (ovo tebe ne pogadja), borio bih se svim silama da referendum prodje.
[/quote]

Ja sve prodajem ako ne potvrdimo ulazak referendumom. Ne šalim se i nije nagovor na akciju.

pa grčka je u eu i eurozoni pa koliki im je yield?

200%?
300%?
400%?

kupi i riješi sve svoje fin. probleme [smiley]

New Report

Close