kakav je to argument, mi nismo švicarska? nismo ni eu……pa što
meni se više sviđa samostalni razvoj od diktata……ali nemam problema ni s tuđim mišljenjem, ako ste vi za to…….problem je što medfiji i političari prešućuju probleme a ističu prednost…..kao kad seljak prodaje kravu na stčnom sajmu……
ne vidim zašto bi morali u eu kao što to političari trube……što ako se raspadne….jel netko pokušao izračunati štetu koja bi nastupila u tom slučaju
Joj.
1. Moj argument je na razini Vašeg. ( rekla je Švicarka!)
2. Ako želite stručnije(malo) ajmo. Izlazak iz Eurozone nije izlazak iz EU. Izlazak iz Eurozone mora biti prihvaćen i ratificiran od svih članica(držatelja duga).
3. Hrvatska je jedina država sa deficitom razmjene uloženog/dobivenog od pretpristupnih fodnova EU i to zbog inertnosti Hrvatskih poduzetnika i vlasti.
4. Eu ima problem svoje polu političke strukture. EU dapaće niti nema veliki problem koliki ima Eurozona. Ona pak ima sve uvjete za razvoj federativne konstrukcije vlasti ali je problem navodno gubljenje identiteta nacije.
5. Recite mi zemlju koja je ušla u EU(ne eurozonu) koja ima pad GDp-a od ulaska?
6. Sigurno znate za spill over effect u ekonomiji i utjecaj povezanosti slabijih i manjih sa jačim i većim ekonomijama.
7. Poanta bi trebala biti specijalizacija zemalja unutar zajednice, postizanje većih ekonomija serija, isplativosti izvoza i nakraju razmjene.
8. Istina je da u Eurozoni ima velikih strainova, ali mi neidemo u Eurozonu nego u EU koja će uništiti nekompetitivne državne sektore i pojačati konkurentne izvozne djelatnosti
9. Nije problem da ste protiv nego ako ste protiv da imate RAZLOG zašto ste protiv( a to nije rekao je Milanović ili Švicarka!)
Sve u najboljoj namjeri…
srljanje bez informacija.
NE u EU.
– sve ste napisali u ove tri riječi.
– a koje informacije imamo mi kako bi srljali u tu EU.
– tko zna što su sve ovi naši tamo potpisali ?????
– zar u toj EU nisu Slovenija, Mađarska, Grčka, Portugal….
– mi ionako skoro pa ništa ne proizvodimo.
– zašto imamo fiksni tečaj kune/euro koji je uništio našu industriju i poljoprivredu ????
– uvedimo velike carine na sve EU proizvode.
– zabranimo talijanima loviti ribu u našem moru.
– zabranimo prodaju talijanima našeg plina po 5% tržišne cijene.
– zabranimo prodaju mesa, mlijeka iz EU u RH.
– ako će kod nas prodavati svoje automobile neka od nas kupuju robe za isti iznos novca.
– nacionalizirajmo HR banke i INU.
– zar ne vidite kako se o našim budućim mirovinama brinu te strane banke.
– znate li možda koliki prinos sa vašim novcima su učinile te strane banke ???
– je li znate izračun kolika će vam biti buduća mirovina ???
– zabranimo stranim vlasnicima nekretnine na moru i kupnju zemlje u Slavoniji.
– budimo svoji na svome.
– ne tražimo tuđe.
– nitko vam u EU ništa besplatno neće dati.
– zašto želite da budemo jedna od kolonija u EU.
– I love this game.
Pozdrav !
NE u EU.
– sve ste napisali u ove tri riječi.
– a koje informacije imamo mi kako bi srljali u tu EU.
– tko zna što su sve ovi naši tamo potpisali ?????
– zar u toj EU nisu Slovenija, Mađarska, Grčka, Portugal….
– mi ionako skoro pa ništa ne proizvodimo.
– zašto imamo fiksni tečaj kune/euro koji je uništio našu industriju i poljoprivredu ????
– uvedimo velike carine na sve EU proizvode.
– zabranimo talijanima loviti ribu u našem moru.
– zabranimo prodaju talijanima našeg plina po 5% tržišne cijene.
– zabranimo prodaju mesa, mlijeka iz EU u RH.
– ako će kod nas prodavati svoje automobile neka od nas kupuju robe za isti iznos novca.
– nacionalizirajmo HR banke i INU.
– zar ne vidite kako se o našim budućim mirovinama brinu te strane banke.
– znate li možda koliki prinos sa vašim novcima su učinile te strane banke ???
– je li znate izračun kolika će vam biti buduća mirovina ???
– zabranimo stranim vlasnicima nekretnine na moru i kupnju zemlje u Slavoniji.
– budimo svoji na svome.
– ne tražimo tuđe.
– nitko vam u EU ništa besplatno neće dati.
– zašto želite da budemo jedna od kolonija u EU.
– I love this game.
Pozdrav !
Ok Ivana, uvedimo sve to.
Razmisli utjecaj uvođenja svih tih tarifa i razmisli o tome da naši susjedi uvedu iste.
Razmisli što bi bilo kada bi naši susjedi(koji su nam naši najveći izvozni i uvozni partneri) digli cijene svojih ili zabranili uvoz naših proizvoda.
Vjeruj mi, pad GDP od 20 posto u godini dana, još pogotovo jer je naš GDP temeljen na uvozu iz istih.
Besplatno?!
Ma samo želim prilike koje ću ja odraditi i kroz suradnju dalje odrađivati.
Sve bepslatno ne valja, pogledajte naše zdravstvo.
Želim maksimalnu konkurenciju jer me čini boljim.
U Hrvatskoj sada nema konkurecnije nego državna-birokratska inertnost i razvoj na preprodaji i tržnim lancima.
Nije med i mlijeko dapaće u EU, ali je prilika za one koji se trude i za one koji razumije da nema ništa besplatno u životu.
meni se više sviđa samostalni razvoj od diktata……ali nemam problema ni s tuđim mišljenjem, ako ste vi za to…….problem je što medfiji i političari prešućuju probleme a ističu prednost…..kao kad seljak prodaje kravu na stčnom sajmu……
ne vidim zašto bi morali u eu kao što to političari trube……što ako se raspadne….jel netko pokušao izračunati štetu koja bi nastupila u tom slučaju
Joj.
2. Ako želite stručnije(malo) ajmo. Izlazak iz Eurozone nije izlazak iz EU. Izlazak iz Eurozone mora biti prihvaćen i ratificiran od svih članica(držatelja duga).
3. Hrvatska je jedina država sa deficitom razmjene uloženog/dobivenog od pretpristupnih fodnova EU i to zbog inertnosti Hrvatskih poduzetnika i vlasti.
4. Eu ima problem svoje polu političke strukture. EU dapaće niti nema veliki problem koliki ima Eurozona. Ona pak ima sve uvjete za razvoj federativne konstrukcije vlasti ali je problem navodno gubljenje identiteta nacije.
5. Recite mi zemlju koja je ušla u EU(ne eurozonu) koja ima pad GDp-a od ulaska?
6. Sigurno znate za spill over effect u ekonomiji i utjecaj povezanosti slabijih i manjih sa jačim i većim ekonomijama.
7. Poanta bi trebala biti specijalizacija zemalja unutar zajednice, postizanje većih ekonomija serija, isplativosti izvoza i nakraju razmjene.
8. Istina je da u Eurozoni ima velikih strainova, ali mi neidemo u Eurozonu nego u EU koja će uništiti nekompetitivne državne sektore i pojačati konkurentne izvozne djelatnosti
9. Nije problem da ste protiv nego ako ste protiv da imate RAZLOG zašto ste protiv( a to nije rekao je Milanović ili Švicarka!)
Sve u najboljoj namjeri…
[/quote]
to što netko misli da ako se raspadne eurozona da se eu neće raspasti to je nejgovo pravo…….ja ne mislim tako
kako sad kad treba poentirati i povući sredstva onda se vidi da to ne možemo…….ali uplatu u zajedničku blagajnu moramo izvršiti
eu nema problem političke strukture nego je toliko nedemokratska tvorevina da je to čudo jedno….zar nisu smijenili tuđe premijere na gumb samo zato što im se nisu sviđali……nitko nije narod ništa pitao……zabranili su im i referendum
evo sad su sve zemlje unutra pa imaju pad ( osim njemačke i francuske ali za njih je eu i smišljena )…..kako to?
nemam pojma što je to spill over ali se čudim zašto su rumunjska i bugarska u takvoj katastrofi kad je taj spill over super
što se tiče specijalizacije za to ne trebamo ulaziti u eu…..baš gledam kako nas ucjenjuju za brodogradnju
kad uđemo u eu propasti će svi sektori i kompetitivni i nekompetitivni jer su u odnosu na eu svi naši sektori nekompetitivni
eto čini mi se da imam dosta razloga ne biti za…..ali ja nikoga ne nagovaram, demokracija je proces u kojem svatko donosi odluku samostalno ( bez stupidnih reklama….tipa ……ma tko vam je rekao da neće biti poticaja, vrhnja i sira )
Joj.
Sve u najboljoj namjeri…
[/quote]
to što netko misli da ako se raspadne eurozona da se eu neće raspasti to je nejgovo pravo…….ja ne mislim tako
kako sad kad treba poentirati i poviući sredstva onda se vidi da to ne možemo…….ali uplatu u zajedničku blagajnu moramo izvršiti
eu nema problem političke strukture nego je toliko nedemokratska tvorevina da je to čudo jedno….zar nisu smijenili tuđe premijere na gumb samo zato što im se nisu sviđali……nitko nije narod ništa piato……zabranili su im i referendum
ev o sad su sve zemlje unutra pa imaju pad ( osim njemačkje i francuske ali za njih je eu i smišljena )…..kako to?
nema pojma što je to spill over ali se čudim zašto su rumunjska i bugarska u takvoj katastrofi kad je taj spill over super
što se tiče specijalizacije za to ne trebamo ulaziti u eu…..baš gledam kako nas ucjenjuju za brodogradnju
kad uđemo u eu propasti će svi sektori i kompetitivni i nekompetitivni jer su u odnosu na eu svi naši sektori nekompetitivni
eto čini mi se da imam dosta razloga ne biti za…..ali ja nikoga ne nagovaram, demokracija je proces u kojem svatko donosi odluku samostalno ( bez stupidnih reklama….tipa ……ma tko vam je rekao da neće biti poticaja, vrhnja i sira )
[/quote]
Njemačka i francuska imaju manji GDP nego u trenu ulaska?
Zanimljivo.
Nama ulazak treba dici standard…
NE u EU.
– kako se lijepo Grčkoj digao standard od kad su ušli u EU.
– stvarno ne želim da i mi imamo takav standard.
– je li stvarno mislite kako će EU dijeliti mirovine našim penzićima i lovu socijali ???
– godinama su od nas radili majmune s tim pregovorima o ulazu u EU.
– I love this game.
Pozdrav !
Ima jedan posebna razlog zbog kojeg će Hrvatska procvjetat u EU…
Hrvatska je regionalni lider u svemu, ali trenutno tu činjenicu ne može iskorištavat jer smo ni na nebu ni na zemlji. Slovenija je popunila taj vakuum dok nas nije bilo, al Sloveniji otkucava sat.
Prva prednost je jezik. Druga prednost je da nas svi vole (i srbi i bosanci i albanci i austrijanci), dok slovence nitko ne voli (ni srbi, ni bosanci, ni albanci ni austrijanci). Treće je da su slovenci izgubili sav kredibilitet svojom ksenofobičnom podjeli pa vladaj politikom prema Balkanu, dosad im se to nije obijalo o glavu jer su bili u povlaštenom položaju EU članstva i zato su se razbahatili, kad ćemo se moć sukobljavat s istih pozicija, to će malo drugačije izgledat. Četvrto je da je Slovenija propala, propale su im banke koje su usput i vlasnici svih važnijih kompanija. Nisu htjeli prodat Mercator po 221 EUR, prodat će ga po 121 za godinu, dvije.
Ako se samo jedan pametan nađe na vlasti i ukine pokoju birokratsku i političku prepreku biznisu, imat ćemo priliku stoljeća etablirat se kao regionalni lider u svakom pogledu (Austrija – B).
Njemačka i francuska imaju manji GDP nego u trenu ulaska?
Zanimljivo.
mjereno čime?……neadekvatnim preračunom tečaja bivše valute pri promjeni u euro?……daj molim te, o čemu ti pričaš, ako ne znaš kako njemačka vuče korist od eura i eu onda je bolje da se ne brukaš pred svima
Ja se necu mjesati u raspravu o Hrvatskom ulasku u EU jer to nema utjecaja na moje investicije niti na moj zivot. Odlucite onako kako mislite da je najbolje za vas i vasu dijecu.
Ipak mislim da u slucaju da Hrvatska ne udje u EU nema nikakvog smisla kupovati dionice na ZSE. Yield na drzavne obveznice ce znacajno narasti i dionice ce postati totalno neatraktivne. To je najbolji scenario, najgori je default. Sto ne znaci da drzava nece defaultirati i ako udje u EU.
NE u EU.
– nemojte biti naivni.
– na ovakav način se je ušlo i u ex.YU .
– na legalan način, naš prdjedovi i prabake izišli na neki referendum.
– ali na žalost bez rata se nije moglo izići iz ex.YU.
– je li znate čiji generali trunu u zatvorima EU ????
– I love this game.
Pozdrav !
Ima jedan posebna razlog zbog kojeg će Hrvatska procvjetat u EU…
Hrvatska je regionalni lider u svemu, ali trenutno tu činjenicu ne može iskorištavat jer smo ni na nebu ni na zemlji. Slovenija je popunila taj vakuum dok nas nije bilo, al Sloveniji otkucava sat.
Prva prednost je jezik. Druga prednost je da nas svi vole (i srbi i bosanci i albanci i austrijanci), dok slovence nitko ne voli (ni srbi, ni bosanci, ni albanci ni austrijanci). Treće je da su slovenci izgubili sav kredibilitet svojom ksenofobičnom podjeli pa vladaj politikom prema Balkanu, dosad im se to nije obijalo o glavu jer su bili u povlaštenom položaju EU članstva i zato su se razbahatili, kad ćemo se moć sukobljavat s istih pozicija, to će malo drugačije izgledat. Četvrto je da je Slovenija propala, propale su im banke koje su usput i vlasnici svih važnijih kompanija. Nisu htjeli prodat Mercator po 221 EUR, prodat će ga po 121 za godinu, dvije.
Ako se samo jedan pametan nađe na vlasti i ukine pokoju birokratsku i političku prepreku biznisu, imat ćemo priliku stoljeća etablirat se kao regionalni lider u svakom pogledu (Austrija – B).
To si dobro primjetio. Firme ce radije otvarati predstavnistva za Balkan u Hrvatskoj nego u zemljama koje su van EU. To je ipak 20ak milijuna potrosaca sto za mnoge nije zanemarivo trziste.