Lopina, Koliko se zaradilo prošle godine na Grobexu?
Do 15.02.2011 plus 46%
Do 31.12.2011 sve to spušija i bio u kunama na pozitivnoj nuli.Mislim da je to dobar rezultat.
Naravno od 15.02.do 31.12.da nisam zadovoljan.
Na ZSE će teći med i mlijeko u potocima!
evo ga opet, balkansko-skandinavski polupismeni Prechter, koji ne OBJASNJIVA svoje metode, retroaktivno predskazuje DALI ce crobex gore ili dole, mislim da bi trebao VA tehnicku temu s ovim pisarijama.
Kao prvo…tvoj nadimak bi trebao da bude svedska rijec….DRAVEL…posto to je to sto pises.
Buduci da zivim 90% svog zivota u jednoj Skandinavskoj zemlji za balkance sam samo cuo…to su ljudi kao ti.Polupismeni ne vazi za nekoga sto govori 4 jezika.
Buduci da ono sto ti pises je "dravel" dulja konverzacija nije potrebna.
Navratit cu ponovo kad XXX razina bude realnost. A dali ce to biti ? …time will tell
PS Inget svar på kommentaren, tack …tänker ändå ej läsa det…ren dravel …tyvärr
[/quote]
Pitanje bez zle namjere:
Koji je razlog vašeg pojavljivanja na ovom forumu?
Bez ikakve argumentacije predviđate sveukupni potop.
Ne kažem da ga neće biti isto kao što i ne kažem da se ukupni indeks neće dići,
ali ja od vašeg pisanja zaista ne vidim nikakve koristi.
Nekoliko puta ste dramatično napuštali ovaj forum pa se ponovo vraćali
a da nitko nema pojima zašto?
Može li odgovor? Zašto?
Kao prvo…tvoj nadimak bi trebao da bude svedska rijec….DRAVEL…posto to je to sto pises.
Buduci da zivim 90% svog zivota u jednoj Skandinavskoj zemlji za balkance sam samo cuo…to su ljudi kao ti.Polupismeni ne vazi za nekoga sto govori 4 jezika.
Navratit cu ponovo kad XXX razina bude realnost. A dali ce to biti ? …time will tell
[/quote]
Pitanje bez zle namjere:
Može li odgovor? Zašto?
[/quote]
Mene zanima kako je kolega Croman uopće došao do poslovnog foruma ako 90% života živi u Švedskoj?
Isto tako,ne razumijem zašto bi jedna odrasla osoba gradila svoju mističnu internet personu i tražila slavu na forumu za tržište kapitala koje ga uopće ne zanima. [undecid]
evo ga opet, balkansko-skandinavski polupismeni Prechter, koji ne OBJASNJIVA svoje metode, retroaktivno predskazuje DALI ce crobex gore ili dole, mislim da bi trebao VA tehnicku temu s ovim pisarijama.
[/quote]
Generalizacija je velika greška. Gen Halpogrupa I2 najviše je koncentrirana u BIH, Dalmaciji, Hrv i Skandinavskim zemljama što pokazuje jaku genetsku povezanost.
Nisu svi Balkanci Balkanci a niti svi Skandinavci Skandinavci.
Balkan je prostor rata i čestih promjena(zbog doticanja velikih i različitih skupina)
Zato nam i jesu obveznice ovakve, investicije slabe , sve zbog nesigurnih ishoda.
Reći da će nešto ići gore ili dolje bez pokazatelja je veća greška nego greška broj 1.
Da šanse su i vjerovatnosti da 2012 ne bude dobra godina(a ali ako uzmete u obzir pad GDP-a u HRV od 1 do 1.5 posto tj ulazak u recesiju onda teško da će pad indexa biti veći od 10 do 15 posto( i tu sam velikodušan na pad)).
Ove burze su kao i naši mentaliteti ovih područja(u večini) – brzi, nagli i znaju jako iznenaditi na dobro i na loše(posljedica ovih ratova, nesigurnosti, promjena). Takvi smo i u sportskim natjecanjima.
Ali ne treba vrijeđati Balkan niti dizati u nebesa Skandinaviju(makar je odlična(moj stav)). Radije promovirati dobre stvari ovih krajeva(srdačnost) i vezati ih za odlične karakteristike onih krajeva(odlučnost i odličnost).
[/quote]
Kolega Croman,
stvarno ste postali dosadni, već ste nekoliko desetaka puta napisali da odlazite sa foruma, pa se opet vratili, koji vam je ovo puta da se vračate 83.??
Nemam ništa protiv toga da pišete, ali dajte onda pišite na temi gdje se pišu bajke,drukanja i sl. postovi ( tema se zove:Tehnička analiza ), a ne ovdje gdje je tema best buy.
Kakve veze ima to što vi pišete sa ovom temom??
Nemojte zamarati pošten svijet, odite na temu tehnička analiza i nemojte opet najaviti odlazak sa foruma, jer znate da ćete se opet vratiti po 84. ili koji već puta.
[thumbsup]
lp
Pitanje bez zle namjere:
Može li odgovor? Zašto?
evo i odgovor bez zle namjere:
Mozda ima tih ljudi kojima se svida biti nazvan "polupismeni balkanac" ali za mene je to uvreda…mozda za druge nije. Zbog toga je bio odgovor odredenoj osobi.
XXX razinu (dali ce se to ostvariti ili ne?) je spomenuta prije ca 1 godinu dana kad sam ovdje pisao EWT analize.Dali ima koristi ili nema…neznam.
Ljudi su odrasli pa oni samo odlucuju svoje poteze u zivotu.
Mozda imate pravo:zasto pisem na poslovnom? Dobro cu pomisliti…pa ako me ne vidite unapred onda znate da sam i svhatio zasto
pozdrav
gosp. Croman
zar niste do jučer imali potpis da ste otišli s PDa 06.01.2012.?
@Twixer
Sto se MSa i tableta tice, ta stvar bi se po njihovim planovima trebala jako promjeniti iduce godine s Windows 8 koji mi se trenutno čini kao dosta prilagođen za tablete..Mislim da će pokušati spojiti tablete i PCe pod isti OS i ako im to uspije to ce po meni biti pravi potez…
Pogledaj na youtubeu novo sucelje win8ice prilagodeno tabletima i touchu
Ako vjerujes da ce MSFT postati znacajan igrac na podruciju tableta i smartphona onda vise ima smisla kupovati Nokiu. Takav razvoj dogadaja ce imati veci pozitivam utjecaj na zaradu NOK nego MSFT.
@Twixer
Sto se MSa i tableta tice, ta stvar bi se po njihovim planovima trebala jako promjeniti iduce godine s Windows 8 koji mi se trenutno čini kao dosta prilagođen za tablete..Mislim da će pokušati spojiti tablete i PCe pod isti OS i ako im to uspije to ce po meni biti pravi potez…
Ako vjerujes da ce MSFT postati znacajan igrac na podruciju tableta i smartphona onda vise ima smisla kupovati Nokiu. Takav razvoj dogadaja ce imati veci pozitivam utjecaj na zaradu NOK nego MSFT.
[/quote]
http://tech.gossipnewsblog.com/microsoft-nokia-considered-rim-takeover-report/
[thumbsup]
@Twixer
[/quote]
http://tech.gossipnewsblog.com/microsoft-nokia-considered-rim-takeover-report/
[thumbsup]
[/quote]
Chances are slim to none. RIM je po meni jedino dobar kandidat za shortanje.