Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

DOBIT PODUZETNIKA 9mj./2011.

Bruto dobit je iznosila 25,4 miliarde kuna ,što je za 39,4 % više nego u istom razdoblju lani .

Ako vlada uvede porez na dividendu plaćat će ju samo domaći investitori .

Porez na dividendu neće plaćati tvrtke u vlasništvu sranaca zbog međudržavnih ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja (ZABA,PBZ,HT,ERNT,Pliva ….)

.

Bruto dobit je iznosila 25,4 miliarde kuna ,što je za 39,4 % više nego u istom razdoblju lani .

Porez na dividendu neće plaćati tvrtke u vlasništvu sranaca zbog međudržavnih ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja (ZABA,PBZ,HT,ERNT,Pliva ….)

imaš na komentarima trgovanja – porez na dividendu plaćat će samo oni koji godišnje dobiju iznad 30.000 kn ili možda i 50.000 kn, još nije donijeta konačna odluka, u svakom slučaju zaštitit če se male ulagače

Moje pisanje je isključivo odraz mojeg razmišljanja u određenom trenutku, a ne savjet za kupnju/prodaju dionica.

imaš na komentarima trgovanja – porez na dividendu plaćat će samo oni koji godišnje dobiju iznad 30.000 kn ili možda i 50.000 kn, još nije donijeta konačna odluka, u svakom slučaju zaštitit če se male ulagače
[/quote]

Zaštit će se samo strani ulagači .
A domaće će ošišati , kako na dobiti tako i na PDV-u i porezu na imovinu .

.

Gdje je Ivana nestala ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Gdje je Ivana nestala ?

s obzirom na veliku dobit u prošloj godini najlogičniji slijed je skijanje u USA ,Colorado Springs. [cool]

Gdje je Ivana nestala ?

Schladming?

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Gdje je Ivana nestala ?

Schladming?

[/quote]

Ona ce cak i ne kladi na skijanje. Mislim da nije tamo.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Sutra pocinje sezona izvjestaja u US. Po obicaju prva krece Alcoa (AA). U slijedecih nekoliko tjedana saznati cemo dosta toga o stanju globalne ekonomije i korporativnim ocekivanjima. Kako smo u periodu velike neizvjesnosti i ekonomske nestabilnosti biti ce zanimljivo pratiti ne samo razultate poslovanja nego i reakcije investitora.

Sutra pocinje sezona izvjestaja u US. Po obicaju prva krece Alcoa (AA). U slijedecih nekoliko tjedana saznati cemo dosta toga o stanju globalne ekonomije i korporativnim ocekivanjima. Kako smo u periodu velike neizvjesnosti i ekonomske nestabilnosti biti ce zanimljivo pratiti ne samo razultate poslovanja nego i reakcije investitora.

Mislis li da ce primarnu ulogu imati kreativne financije, odnosno kreativno raćunovodstvo kod prezentacije poslovnih izvješća?

Mislis li da ce primarnu ulogu imati kreativne financije, odnosno kreativno raćunovodstvo kod prezentacije poslovnih izvješća?
[/quote]

Za to postoje revizori, analiticari, SEC…. Mislim kada imas 30 analiticara koji prate recimo Alcoa onda je tesko sakriti stvari. Inace Alcoa je vec imala negativan pre-anouncment, smanjuju proizvodnju za 7%.

Prva polovica 2012 teška, druga manje teška, 2013 napredak, ova slijedeća godina je ostatak 2008 u spirali prema gore. Dajem često analog: ping pong loptica između dva zida – prvi udarac jači pa se gubi energija ovo(2012) udarac nakon niza 2008 – 2011. Očekujem dobru 2013.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

[/quote]

Za to postoje revizori, analiticari, SEC…. Mislim kada imas 30 analiticara koji prate recimo Alcoa onda je tesko sakriti stvari. Inace Alcoa je vec imala negativan pre-anouncment, smanjuju proizvodnju za 7%.
[/quote]

Znam, ali analitičari većinom koriste prostor za samopromociju, a ona košta, zar ne?

Znam da je teško, ali iskustva u prošlosti govore da su se i veći igrači zaigrali nemoralnu igru i znamo kako je to završilo – nažalost pogubno za sve ulagače.

Nedavno : http://www.bloomberg.com/news/2011-12-09/kpmg-warned-olympus-then-got-careless-.html

Koje bi dionice stavio na watch-listu? Tvoja preporuka?

New Report

Close