Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Pero7

Nemaju izbora. Ako ne smanje deficit drzava nece moci refinancirati dug za 3 mjeseca.

Iluzija je vjerovati da se mogu rezati mirovine, otpustati drzavne zaposlenike i slicno. A i cak kada bi bilo moguce premalo je vremena ostalo da se uvjere investitori u obveznice kako je to moguce.

Nitko jos u Europi, cak ni Grcka, nije otpustio jednog drzavnog zaposlenika.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ni Gretzky nije skupio toliko pogodaka u Hokeyu za citave karijere koliko ti pogodis u mjesec dana. Impresioniran sam.

Treba li dodatno oporezivati kladjenje ?

– igram na zicere, a to su danas bili Eisbaren, Manheim i Celtic, plus toga većinu sam odigrala s dvoznacima tako da mi je to na većini listića umanjilo dobitak, ali kada je ulog velik tada je i dobitak velik.

– imate porez na klađenje, dobitci preko 30.000kn, ali ja na dva para ne igram za tako velike novce.
– i kakvog smisla ima oporezivati 3% onih koji su u plusu ????

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

Smisao je da onih 97% koji gube prestanu kockati, jer ako nastave onda ce jednog dana biti ili teret proracunu i/ili svojoj obitelji.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Drugo, ovakakv nacin oporezivanja je za tebe pozitivan jer osim burze nemas drugog dohodka. To ce reci da na prvih 20000 kuna zarade od dividendi ne bi platila nista, od 20000 do 43000 bi platila 12%, a od 43000 do 129000 bi platila 25%.

– znate i sami neke moje pozicije na burzi te vam je jasno kako ja spadam u grupu preko 25%.
– da mi uzmu i 10% to mi je velika lova.
– do sada sam uvijek reinvestirala dio dobiti natrag na burzu.
– od sada na burzu neće više doći ni jedna moja kuna.
– na dosta pozicija ću ostvariti velike minuse jer mi je nemoguća misija rasprodati 50% portfelja.
– tragično je sve ovo što se događa, i ova tragedija će sigurno trajati naredne 4 godine.

– I love this game.
Pozdrav !

Drugo, ovakakv nacin oporezivanja je za tebe pozitivan jer osim burze nemas drugog dohodka. To ce reci da na prvih 20000 kuna zarade od dividendi ne bi platila nista, od 20000 do 43000 bi platila 12%, a od 43000 do 129000 bi platila 25%.

– znate i sami neke moje pozicije na burzi te vam je jasno kako ja spadam u grupu preko 25%.
– na dosta pozicija ću ostvariti velike minuse jer mi je nemoguća misija rasprodati 50% portfelja.
– tragično je sve ovo što se događa, i ova tragedija će sigurno trajati naredne 4 godine.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

Preko 25% je 40%. Holly smoke.

I u sta ces sada investirati ? Sve na kladionicu ?

Ali opet Ivka smanjenje deficita ce smanjiti vjerojatnost bankrota zemlje. Manji bankrot znaci i manji yield na drzavne obveznice. Manji yield na drzavne obveznice znaci rast cijena dividendnih dionica.

Ako recimo ove mjere uspiju smanjiti yield na drzavne obveznice sa 8% na 4% onda ce KODT postati puno atraktivnija dionica institucionalnim investitorima nago sto je to danas. Pa ces je ti moci skuplje prodati.

Ovo bi trebale biti stranice koje potiču na kupnju dionica.
A ekipa kao da se trudi da nas potakne na rasprodaju cijelog porfelja.
Turisti,hoteljerstvo i ugostiteljstvo,nadam se i putničke agencije,će uz isti ovakav promet kao
ove godine ostvarivati daleko veću dobit s obzirom na očekivano smanjenje PDV.
To bi moglo donijeti novi zamah naročito u oblike smještaja gdje je radna snaga veliki trošak,a to su
smještajni kapaciteti visokih kategorija.Gradnja novih kapaciteta,postojeći podižu zvjezdice i to
donosi novi investicijski ciklus,a cijela teristička branša postaje hrvatska komparativna prednost,
ali ne samo teoretski nego i praktično.Kvalitetniji smještaj produžava sezonu.Dakle turističke
firme bi trebale postati budući hit na tržištu.
Valjda će tu biti posl za Tehniku,Lavčević ,Ingru i ostale građevinare.
To je već jako vidljivo i po cijenama dionica na burzi.Padaju najviše od svih,istina,na malim prometima
ali da ima kupaca bilo bi i većeg prometa.Što rade fond menađeri?Spavaju i glume slijepce.
Porez je kategorija koja se naplaćuje iz prihoda i dobiti.I cijeli truli kapitalizam se zasniva na tome.
Da li znate da je plaćaju i Nijemci,i Francuzi,i sve razvijene države,a mi kao banana država smo
dozvolili da Luka Rajić uzme preko 200 mil EUR i ne plati ni kune poreza.Jako Andabaka je odnio
udjele hotelskih poduzeća ZLAT,HBRL,HTCP iz PIF Sunce ,kasnije Lucidusu i dobio 90mil EUR i platio
nula kuna poreza.Mislite da je to bilo pametno.
Naši vrli menađeri bonuse dobijaju iz trezorskih dionica i na taj naćin izbjegavaju plačanje poreza.Po tim
nagradama država bi trebala naplatiti 45% poreza jer to je maksimana stopa poreza.Nije li to
rupa koju bi novi zakon trebao ispraviti.
Mislim da nova vlada dobro misli ,dobro govori,još samo da počme tako i djelovati.Nova vlada je dobro krenula i drugog izlaza nema.Zar ne primječujete da se priča o smanjenju
troškova,a s druge strane se ide u koncesije autocesta,hidrocentrala,šuma,ravnica,mora,jezera itd.
I to će donijeti prihode.Privatizacija Crotia osiguranja i ostalih firmi iz državnog portfelja.
Što prije to bolje.Nije situacija toliko loša. Povečanje prihoda,smanjenje rashoda,da li će to možda Hrvatsku pretvoriti
u rijetku oazu gdje se i takva ćuda događaju pa nam kreditni rejting ostane isti,a to bi bio veliki uspjeh.

U Hrvatskoj će teći med i mlijeko!
Ne grintajte radi plačanja poreza na dividendu,jer to plačaju samo bogati i nastojte da platit što
više jer će i vama ostati više.Ja porez na dobit iz dividende vjerovatno neću plačati ,ali ću plačati puno više
kada boji biseri dosignu fair vrijednosti sa skokom od nekoliko stotina posto,pa ću plačati porez na kapitalnu dobit.Ipak će me malo
zaustaviti na putu prema klubu milionera.Trebat će mi dvadset posto vremena više.

@Pero7
Nemaju izbora. Ako ne smanje deficit drzava nece moci refinancirati dug za 3 mjeseca.
Iluzija je vjerovati da se mogu rezati mirovine, otpustati drzavne zaposlenike i slicno. A i cak kada bi bilo moguce premalo je vremena ostalo da se uvjere investitori u obveznice kako je to moguce.

Nisu dobili mandat od građana da sve rasprodaju i još nas više zaduže .
Sjetite se godine 2000.- 2003. kada su nas zadužili za novih 100% ino kredita .
Nema nama spasa dok ne poćmemo trošiti zarađeno .
Koliko zaradimo toliko treba trošiti .
Prema zaradi Realnog sektora odrediti buđet .
Moguće je živjet od zarađenog , bez novih kredita ,kako osobno ,tako obitelji i Država !
Trošite samo zarađeno !

.

prolazno vrijeme: kao sto sam i predvidio, pocistilo me na likvidnima, opet mi 5 vecih ulaganja (koei, kodt, adpl, tuho, viro) imaju po 11-12% portfelja, ukupno 13 dionica u porfelju. jos 7 kupnji s 14% casha, ptkm i 6 nelikvidnih.

primijetio sam da velike postove ne citam, preskacem ih, zato malo o znaju i knjigama u iducem postu.

A možda i 8 godina. [kiss]

mislim da samostalne odluke o odabiru i kupnji dionica ne bi trebalo donositi bez nuznih znanja, dakle citati, razmisljati, raspravljati. normalno, mozete i uceci na greskama, manje iznose nije lose tako izgubiti, brze se uci, ako se istovremeno stjecu znanja, barem ja [smiley]. u suprotnom su gubici bili uzaludni i ponavljati ce se zauvijek.

kad bih trebao odabrati pet naslova za burzovno obrazovanje u skromnoj ponudi na hrvatskom preporucio bih slijedece: inteligentni investitor, analiza financijskih izvjestaja, izmedju nekoliko knjiga o buffetu: buffettova nacela, uspjesna strategija burzovnog trgovanja – vise je od random walk pogleda, moze i mala knjiga koja i dalje pobjedjuje trziste pod uvjetom da ni iz jedne ne uzmete doslovno gotov recept vec sve probavite, shvatite i kriticki vrednujete. ima netko bolju petorku?

iz little book serijala sada citam the little book of behavioral investing, meni najprivlacniji naslov serijala, i prva knjiga iz behavioral finance koje sam se uspio docepati.

http://www.baneprevoz.com/e-knjige/

ovde mozete skinit nekoliko dobrih knjiga, psihologija burze, izazov burze…

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

– Nove stope PDV-a bit će poznate do kraja siječnja, a primjenjivat će se nakon donošenja proračuna. Njihov cilj nije povećanje proračunskih prihoda, nego zaštita najugroženijih i pomoć dijelu gospodarstva na domaćem tržištu, tvrdi Linić. Do ulaska u Hrvatske u EU, kaže, ostat će na snazi i sadašnje nulte stope PDV-a na kruh, mlijeko i lijekove.

Komunalna naknada se postupno ukida ili smanjuje, a umjesto nje od 1. srpnja uvodi se porez na imovinu. Lavovski dio tog prihoda pripast će lokalnoj samoupravi jer Vlada priprema decentralizaciju, najavili su Grčić i Linić. "Tražimo od vlasnika imovine da je stave u funkciju, jer će na neupotrebljavanu imovinu plaćati poreze, a na upotrebljavanu neće", poručio je Linić.

( EVO REČENICE DA SE SMIRI MASA, a istina je obrnuta naravno )
– Sve reforme koje ćemo provesti moraju se temeljiti na održanju socijalne sigurnosti i na pravednosti te na preraspodjeli socijalnog tereta na one koji imaju više, obećava Grčić.
DRUGIM RIJEČIMA; bogati bogatiji, a ostali zavidniji…
Mirovine po starom

– Mirovine nećemo dirati jer su umirovljenici siromašni, a 70 posto njih ne može pokriti svoje mjesečne potrebe, naglasio je Linić. Vlada će pomoći socijalno najugroženijim građanima i tako što plaće do 3.000 kuna neće oporezivati, a to će omogućiti njihov mali porast. Istodobno, za plaće više od tog iznosa, neoporeziva osnovica od 1.800 kuna neće se mijenjati, najavio je Linić.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Stvar je jednostavna .Prestanite kupovati i gomilati -DIVIDENDNE dionice- jer su to ionako monopolisti
koji zgrću Vašim ulaganjem- još više i više….a sve su strane kompanije uglavnom..
Uložite u domaće zdrave firme- a ima ih ………..! Od njih ćete dobiti PRINOS . i TO VEĆI
OD DIVIDENDI koje će Vam oporezovati.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

New Report

Close