I ta dilema je rješenja uvodi se porez na dividendu, o porezu na kapitalnu dobit još nema ništa.
http://www.poslovni.hr/vijesti/linic-u-sijecnju-cete-znati-koliko-ce-rasti-pdv-uvodimo-porez-na-dividendu-193448.aspx
ja cu biti vrlo zadovoljan ako bude samo porez na dividendu i da nije prevelik (npr. 10%), to neće bitno štetiti mojoj sadašnjoj projekciji mog dugoročnog ulaganja s reinvestiranom dividendom
Ovo bi u stvari mogla biti tvoja prva tocna pretpostavka na forumu. Mada s obzirom na dosadasnje rezultate moram biti skeptican.
[/quote]
Kako Twixer ocjenjuje ulaganja i dionice xy-a ?
[/quote]
Pozitivno. Da nema njega burza bi bila puno nize. Ekonomsko okruzenje je vrlo lose tako da je tesko biti pozitivan o bilo kojoj dionici:
ADPL: Dobro rukovodstvo, interesi se jako podudaraju sa interesima ulagaca. Ne ovise o domacoj ekonomiji. Dokazali su da su vrlo konkurentni. Medutim automobili se kupuju uglavnom na kredit, a Europa je u sred teske kreditne krize. Dok se to ne rijesi tesko je da ce prodaja automobila rasti. Kretanje cijene dionice bi mogla odrediti objava dividende. Ako ne budu rezali skocit ce gore.
PTKM: cijene fertilizer kompanija se krecu sa cijenama zitarica. A to je vrlo nepredvidivo jer je dovoljna jedna elementarna nepogoda da znacajno skoce i jedna uspjesna zetva u Rusiji da padnu. Kljuc je koliko ce rukovodstvo biti uspjesno u rezanju troskova. Prostora imaju, ali i otpori nisu zanemarivi. Ako budu uspjesni multiple bi se mogle podici.
KORF: Meni je tesko vjerovati da ce slijedeca turisticka sezona biti bolja od ove. Sto ce reci da ce vjerojatno moci kupiti jeftinije nego sada.
DDJH: Ja mislim da je njihov maksimalan domet iznajmljivanje jeftine radne snage vecim kompanijama i eventualno odradjivanje nekih domacih drzavnih poslova (ako ih bude). To bas i nije neki upside. Vjerojatno too big to fail pa ce ih drzava spasavati i podupirat ako zapadnu u probleme. Ja za sada ne vidim kako se ova socijalna institucija moze transformirati u profitabilan business.
I ta dilema je rješenja uvodi se porez na dividendu, o porezu na kapitalnu dobit još nema ništa.
http://www.poslovni.hr/vijesti/linic-u-sijecnju-cete-znati-koliko-ce-rasti-pdv-uvodimo-porez-na-dividendu-193448.aspx
ja cu biti vrlo zadovoljan ako bude samo porez na dividendu i da nije prevelik (npr. 10%), to neće bitno štetiti mojoj sadašnjoj projekciji mog dugoročnog ulaganja s reinvestiranom dividendom
[/quote]
Moze se desiti i da se tretira kao dohodak pa onda ovisi o tome u koju poreznu grupu spadas. To bi u stvari napravilo najmanje politicke stete jer bi bogatiji placali vise, a siromasniji manje i dalo bi se lakse progurati. Mada je onda teze pokupiti porez i ima vise prostora za poreznu evaziju nego kada postoji jedinstvena stopa.
Moze se desiti i da se tretira kao dohodak pa onda ovisi o tome u koju poreznu grupu spadas. To bi u stvari napravilo najmanje politicke stete jer bi bogatiji placali vise, a siromasniji manje i dalo bi se lakse progurati. Mada je onda teze pokupiti porez i ima vise prostora za poreznu evaziju nego kada postoji jedinstvena stopa.
to ne bi valjalo nikako za "moju sadašnju projekciju mog dugoročnog ulaganja s reinvestiranom dividendom", otisao bi masan dio moje dividende u proracun, nadam se da nece komplicirati [smiley]
Ovo bi u stvari mogla biti tvoja prva tocna pretpostavka na forumu. Mada s obzirom na dosadasnje rezultate moram biti skeptican.
[/quote]
Kako Twixer ocjenjuje ulaganja i dionice xy-a ?
[/quote]
Pozitivno. Da nema njega burza bi bila puno nize. Ekonomsko okruzenje je vrlo lose tako da je tesko biti pozitivan o bilo kojoj dionici:
ADPL: Dobro rukovodstvo, interesi se jako podudaraju sa interesima ulagaca. Ne ovise o domacoj ekonomiji. Dokazali su da su vrlo konkurentni. Medutim automobili se kupuju uglavnom na kredit, a Europa je u sred teske kreditne krize. Dok se to ne rijesi tesko je da ce prodaja automobila rasti. Kretanje cijene dionice bi mogla odrediti objava dividende. Ako ne budu rezali skocit ce gore.
PTKM: cijene fertilizer kompanija se krecu sa cijenama zitarica. A to je vrlo nepredvidivo jer je dovoljna jedna elementarna nepogoda da znacajno skoce i jedna uspjesna zetva u Rusiji da padnu. Kljuc je koliko ce rukovodstvo biti uspjesno u rezanju troskova. Prostora imaju, ali i otpori nisu zanemarivi. Ako budu uspjesni multiple bi se mogle podici.
KORF: Meni je tesko vjerovati da ce slijedeca turisticka sezona biti bolja od ove. Sto ce reci da ce vjerojatno moci kupiti jeftinije nego sada.
DDJH: Ja mislim da je njihov maksimalan domet iznajmljivanje jeftine radne snage vecim kompanijama i eventualno odradjivanje nekih domacih drzavnih poslova (ako ih bude). To bas i nije neki upside. Vjerojatno too big to fail pa ce ih drzava spasavati i podupirat ako zapadnu u probleme. Ja za sada ne vidim kako se ova socijalna institucija moze transformirati u profitabilan business.
[/quote]
Kolega sad sam zbunjen,
ovo mi zvuči kao vlastito citiranje, to sam već pročitao u Jutarnjem listu ?
to ne bi valjalo nikako za "moju sadašnju projekciju mog dugoročnog ulaganja s reinvestiranom dividendom", otisao bi masan dio moje dividende u proracun, nadam se da nece komplicirati [smiley]
[/quote]
Tako je u Kanadi i US (neoliberalnom svijetu), u stvari u vecini zemalja. S time da u US ako drzis dulje od 60 dana dionicu americke kompanije placas max 15% poreza na dividendu. To pravilo istice 1.1.2013 kada ce se dividenda opet tretirati kao ordinary income.
Mene bi isto iznendailo jer bi onda sve firme morale slati slipove svim dionicarima, pa bi dionicari morali prijavljivati dodatni dohodak (mnogi ne bi). Ali je s druge strane takav sustav je puno lakse politicki braniti jer progresivno vise oporezuje bogate.
Kolega sad sam zbunjen,
ovo mi zvuči kao vlastito citiranje, to sam već pročitao u Jutarnjem listu ?
Pojma nemam sto tamo pise. Ja mislim da je konzumiranje Pavicevih tiskovina stetno za zdravlje pa ih izbjegavam.
…. bogatiji placali vise, a siromasniji manje….
– evo prvi put sam jedan vaš post ocijenila s jedinicom.
– preko ovoga jednostavno ne mogu prijeći.
– zar nismo svi isti u ovoj zemlji, ja sam prva protiv aparhejda.
– ja nitkome nisam ukrala jednu kunu.
– sve sam i više nego pošteno zaradila, isto tako sam puno toga mogla i izgubiti.
– ja se kockam, kako na burzi isto tako i na kladionici.
– i večeras sam zaradila na kladionici 1.850kn i to na 4 hokeja plus Celtic.
– danas na ovom nikakvom prometu na burzi sam napravila 4 kupnje, uletilo mi na jeftinim nalozima, znam kako će sutra biti i jeftinije, ali se kockam.
– I love this game.
Pozdrav !
– evo prvi put sam jedan vaš post ocijenila s jedinicom.
– preko ovoga jednostavno ne mogu prijeći.
– zar nismo svi isti u ovoj zemlji, ja sam prva protiv aparhejda.
– ja nitkome nisam ukrala jednu kunu.
– sve sam i više nego pošteno zaradila, isto tako sam puno toga mogla i izgubiti.
– ja se kockam, kako na burzi isto tako i na kladionici.
– i večeras sam zaradila na kladionici 1.850kn i to na 4 hokeja plus Celtic.
– danas na ovom nikakvom prometu na burzi sam napravila 4 kupnje, uletilo mi na jeftinim nalozima, znam kako će sutra biti i jeftinije, ali se kockam.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Jedinicu trebas dati US Congressu, a ne meni. To je bila njihova ideja.
Drugo, ovakakv nacin oporezivanja je za tebe pozitivan jer osim burze nemas drugog dohodka. To ce reci da na prvih 20000 kuna zarade od dividendi ne bi platila nista, od 20000 do 43000 bi platila 12%, a od 43000 do 129000 bi platila 25%.
Ni Gretzky nije skupio toliko pogodaka u Hokeyu za citave karijere koliko ti pogodis u mjesec dana. Impresioniran sam.
Treba li dodatno oporezivati kladjenje ?
[/quote]
– to sam pedvidjela, ali nikako nisam zadovoljna.
– pa već vam se ta dobit ili dividenda oporezuje s 20%.
– i plaće vam se oporezuju s cca 50%.
– i onda kada dobijete taj novac na sve kupnje i plaćanja plaćate dodatni porez PDV 23%, sada će i to dići na 25%.
– ova vlada radi kardinalnu grešku što ne reže rashode, mirovine i plaće svih koji su na proračunu.
– na ljeto vam ide novi porez na nekretnine, barem me tu neće oporezovati.
– najgluplje je to što se velika potrošnja državnog aparata ide sufinancirati dodatnim haračem kao da su ovi sadašnji mali.
– u konačnici se takvom politikom neće otvoriti niti jedno novo radno mjesto u proizvodnji, ali će zato i dalje biti novih zapošljavanja ovih na državnom proračunu plus vojska penzića.
– stvarno morate biti ludi ako mislite što proizvoditi u ovoj zemlji.
– kapital je taj koji pokreće bilo koji razvoj.
– a danas se je lijepo na burzi vidjelo što kapital misli o novim nametima.
– u budućnosti će te imati još više firmi tipa Sisačke željezare.
– te predlažem ovoj vladi da što prije otvori ministarstvo Pučke kuhinje.
– I love this game.
Pozdrav !
Dignuće nam sve poreze .
Porez na kruh ,lijeko , ljekove , knjige …..
Već se licitira sa PDV om , 24 % ,25 % , 26 %…, porez koji najviše ugrožava najveću sirotinju .
Spominju se koncesije : autoceste ,aerodrom , elektrane , voda , šume….
Jer kao mi neznamo gospodariti svojom imovinom
Poskupljenje struje , komunalija , plina ,tramvaja u Zagrebu ….
Uvest će nove poreze na dividendu i dobit (vratit će !) pa će biti porez 20%+15%+18% prirez u Zagrebu. Pa tko će investirati kod takvog gulenja investitora ? Tko će kupovati dionice ?
Dignuti će nove kredite kao 2000. – 2003.
Rasprodati će preostalu imovinu kao i 2000. – 2003.
Već su najavili rebalans za 7.mjesec 2012.
Ni Gretzky nije skupio toliko pogodaka u Hokeyu za citave karijere koliko ti pogodis u mjesec dana. Impresioniran sam.
Treba li dodatno oporezivati kladjenje ?
– igram na zicere, a to su danas bili Eisbaren, Manheim i Celtic, plus toga većinu sam odigrala s dvoznacima tako da mi je to na većini listića umanjilo dobitak, ali kada je ulog velik tada je i dobitak velik.
– imate porez na klađenje, dobitci preko 30.000kn, ali ja na dva para ne igram za tako velike novce.
– i kakvog smisla ima oporezivati 3% onih koji su u plusu ????
– I love this game.
Pozdrav !