Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Koda je bitno tko je napisao? Kad nevolim ni jednog , zato što sam mora prisilno štrebat nešto što me ne zanima.
I dali je meni ta " voćka poslije kiše" koristila u daljnjem životu? ODGOVOR : NIJE.

Koda je bitno tko je napisao? Kad nevolim ni jednog , zato što sam mora prisilno štrebat nešto što me ne zanima.
I dali je meni ta " voćka poslije kiše" koristila u daljnjem životu? ODGOVOR : NIJE.

E Darac, Darac,

prvo Irak-Iran, pa Cesarić-Ujević …. tebi je puno toga isto. Pazi da ti i plus i minus ne postanu jedno. Uz svo "dužno" poštovanje, ali – koliko ti godina imaš?

Situacija u ZIFovima promjenljiva.

SLPF na 25 kn sa velikim čiščenjem i sada je gotovo na 50% NAV.Početkom slijedeće godine SLPF
počima kupovati vlastite dionice i mislim da bi mogli derati do 40.Tako radi pametni većinski vlasnik
AUCTOR.
BRIN na 11 je na 23% NAV i rasatom od 100% na 22% bi bio još uvijek jeftiniji u odnosu na SLPFpo 25.Da li će
ekipa iz BRINA /mislim na većinske vlasnike)nešto naučiti od AUCTORA.Treba ga samo oponašati
i dionica ide bez problema na 35 a to bi bio rast od 200%.Mogućnost postoji i treba je prepoznati.
Ja ću pričekati.Istina nema dionica BRINA na 11,ali bi se moglo skupiti nekoliko tisuća komada
na prosječno 18 i to bi bilo barem 100% u slijedeću godinu dvije.
FMPS ćami na dnu jer ga vodi Fima invest,a vlasnička struktura je jako troma.I u BRINU je Fima
invest voditelj fonda.Loš imiđ i niska cijena!
JAKT u likvidaciji je pečenka koja će u slijedeću godinu vjerovatno vrijediti preko 50.
Samo da svi ne povuću istovremeno i da se može iz rastućeg preći u padajući ZIF.

Nas ZSE teće med i mlijeko!

– tu je bitno znati kako tu voćku poslje kiše ne treba zalijevati.
– a zašto vam je to bitno kod investiranja ?????
– pa valjda će te ju zagnjojiti gnjojivom PTKM.
– a kad nema kiše tada će te ju morati zalijevati nekim crijevima iz ADPL.
– svakako ju je zgodno prekopati plugovima DDJH.
– i na koncu plodove će te prodati turistima u KORF.

– a pomoću tih sinusa i kosinusa će te moći praviti formule prinosa, rasta… te voćke.
– a tek kako su lijepi ti grafovi koji daju sinusi i kosinusi.
– te formule su stvarno jednostavne, ako ih znamo pojednostavniti, np. kosi sine kosi sine ili sine sine kosi kosi.
– matematika je previše važna u ovome poslu.

– I love this game.
Pozdrav !

Kolegice Judita , posve ste u pravu. ja sam živi primjer toga.(nažalost)
Trebali su me ućit kako stvarat , investirat , doprinjet društvu , razvijat se , da pazim šta potpisujem ,a "oni " su nas učili sinuse , cosinuse i " Tin Ujević – voćka poslije kiše. ništa od toga mi u životu nije trebalo.

Zapravo je jako dobro da su te učili "sinuse i cosinuse" problem je što te nisu učili kako se to može korisno primjeniti u životu pa kažeš "da ti to nije trebalo"…Matematika je izuzetno bitna stvar za dobro ju znati i razumjeti pogotovo u investiranju…Problem je u što se u našem školkstu pogotovo u visokom školstvu radi puno previše samo po teoriji a praksa i primjena te teoriju su potpuno zanemareni i onda dobijemo VSS inžinjera koji elektromotornu silu izražava u Newtnima jer je to eto "sila" ili dobijemo VSS "programera" kojemu je "hello world" dostignuće života, ili VSS ekonomista koji ne razumje kako funkcionia trziste dionica i vrhunac investiranja mu je HT jer je "dobila nagradu za zlatnu dionicu".

Kako bi reklo u HR je na snazi "certification",a ne "education"…svi pričaju o tome da treba dignuti postotak visokoobrazovanih, a nitko ne priča o kvaliteti istih.

[/quote]

Na sve što si naveo još bi dodao da malo ljudi puno toga zanjima. Jednostavno nemaju volju, motivaciju ili sposobnost doprijeti do dubine stvari(makar dubina je beskonačna). Svi imamo pristup internetu, jeftinom školstvu ali malo ljudi iz te baze pronikne u neke kvalitetnije vrhove(vrhove znanja). Da ne govorim da većina shvaća novac kao cilj a ne sredstvo i nusprodukt dobrog rada, rada koji vas ispunjava i daje svrhu i zadovoljstvo. Sa dovoljno pozitivnih komponenti učinak postaje jak a novac slijedi dobar učinak rada. Dosta smo kao narod sivi i bez ideje. Narod je velika preslike malog pojedinca. Naš pojedinac ima svijetle trenutke ali vrlo malo vizije i ideje. Hrvati sigurno nemaju manji prosječni IQ nego neka druga nacija ali taj IQ se ne iskorištava. Dijelom je kriva vlast ali pošto vlast ide iz naroda a ne on iz nje veća krivnja je po meni na narodu. Dakle, pozitivan stav, vizija i strpljenje te fokus – dobar su dio uspjeha da se pojedinac nađe( u poslu ne u novcu!)

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

– a pomoću tih sinusa i kosinusa će te moći praviti formule prinosa, rasta… te voćke.
– te formule su stvarno jednostavne, ako ih znamo pojednostavniti, np. kosi sine kosi sine ili sine sine kosi kosi.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

ivka ti se tu sprdaš sa nekim xy-ilonom ali…….situacija je ozbiljna………grobexu će uskoro trebati davati disanje usta na usta…….

tako da bolje da mi hodamo iza đurinih samohotki i bacamo grah tetovac……..

imam 27 godina. a zašto vas to zanima?
pitanje za ivanu 7 = kako se sa sinusima i kosinusima izračunava prinos rasta?
ja sam htio reči da su me u školi tjerali da učim stvari koje mi kasnije nisu trebale, a ono što mi je trebalo to me nisu naučili.

@Darac11- tvoje godine neka tu budu tvoj poticaj i izvor snage.
Imam isto godina kao i ti i svjestan sam da imam 50 godina rada i učenja pred sobom.
Samo čitaj i obrazuj se, specijaliziraj se. Uđi u sve sfere znanj(znanosti i struke ) i poveži ga gdje vidiš da možeš!
Sve što naucis je dobro jer ako se ne slažeš možeš potvrditi svoje neslaganje u istome – tjera te da radiš svoj stav!

Ma ugl sve ima negativnu i pozitivnu stranu na tebi je da odabereš koju ces odabrati!

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
A tek drukanje.

@darac

Preko sinusa i kosinusa recimo možeš izraćunati kut pod kojim postaviti crnu traku u oglasima tako da se ljepo ukplapa u oglase koje recimo objavis u nekim novinama i koje objavljujes eto tako "da cestitas" upravi, jer obicno slanje čestitke poštom nije dovoljno 🙂

S matematikom možeš efikasno i izračunati cjenu tih oglasa te potrebni porast cjene oglađenih dionica da bi ti se taj oglas isplatio…ma puno toga ljepoga se da s matematikom.

...

hvala na odgovorima i na optimizmu.
matematika mi je bila najdraži predmet u srednjoj školi , i znam si ja dobro izračunat zaradu ili gubitak u svojem portfelj-iju. ( zapravo sam si napravio nekoliko tablica gdje dobro vidim koliko sam u plusu odnosno minusu, sam za to nisam koristio sinuse i kosinuse).

Tin Ujević – voćka poslije kiše

Dobriša Cesarić…
[/quote]

Svejedno je tko je poslije kiše .
Jel Tin Ujević poslije ili prije kiše .
Ili je Dobriša Cesarić poslije kiše .
A vi se na forumu Best buy toliko raspisali o kiši .

Bitno je to da je korisno steći što više raznovrsnog znanja .
Ako imate znanje bilo kakvo lako se možete samozaposliti .
Jednostavno prodajete drugima svoje znanje .
Što imate više znanja lakše se samozaposlite i bogatite se .
I za trgovati (na burzi) potrebno je znanje .
Da je većina investitora imala znanje (iz matematike) nebi toliko pušila ove godine .
A ovih 300.000 na burzi , pola ih neće raditi , a druga polovica ništa nezna što bi mogli bilo kome prodati .

.

New Report

Close