Pero,Pero u Validusu sam u plusu i 100%,jer sam ulazija i izlazija,ali sam spušija u brinu 30%,
spušija sam i u BPBA 20%,zaradio sam u MAGMi preko 50% u trejdanju ali sam zato na veće iznose spušija
u LKRI,U INGRI sam jako lijepo pušija,dva puta zaradio dobro i to sve prosuja u desetek manjih
pušiona u INGR.
Spasio me AGRAM sa ukidanjem dnevnog korištenja kredita.Kupiš u toku dana i istog dana moraš zatvoriti!Mislim da bi bio istrejada barem 20% u bok bio bi u sigurno većem minusu.Jer ovakvo tržište i dnevni trejd ne funkcionira,a naročito ako ulaziš u nelikviduše.A nelikviduše su bile moj
stil ulaganja,a ubuduće i više.Čeka,a ne hajka je postao moj stil, jer su mi prevozna sredstva u kvaru_nelikviduše su mrtve bez dodatne love.
Napomena:ne čekam lovinu već aktivne lovce,ali sigurno će doći kada saznaju da je lovište bogato.
Samo strpljivo.
Ne možeš svugdje zaraditi,ali 4% gubitka od početka godine je dobar rezultat jer je tržište potonulo
više os 20%.Plus imaju samo vanzemaljci kojima pripadam i ja.
Ako sam ja u plusu 4%,neki nesretnik je izgubio 24 u prosjeku i još 28% koje sam ja pobijedio tržište
pa je netko spušio 52%.
A evo Ivana se hvali da je blizu pozitivne nule.A ona ima značajni kapital tako da je netko morao
izgubiti i više da bi konpezirao taj njen dobitak.Smanjen gubitak je dobitak,to je osnovno pravilo
dobrog ulaganja u padajućem tržištu i povećan dobitak u rastućem tržištu.Naravno u odnosu na prosjek.
A do srpnja Ivana je izgubila nekolioko auta elitne kategorije,tako da je ova njena priča o velikom smanjivanju gubitaka laža ili paralaža!
Na ZSE će teći med i mlijeko,samo strpljenja!
Nema pameti, a ne kupnje.
Netko izlazi jer mora,treba mu za skijanje.A skupo će ga to koštati to sanjkanje.
Danas gricnuo jadnih 100 kom.Meni 50% dosta.
@ ivana kakve kriterije za dividendni index?
Visina dividende , veliki postotak dobiti isplaćen u dividendu,
konstanta isplate dividendi zadnjih x godina uvrštavati povlaštene ili redovne dionice, da li uključivati izvaredne dividende ? Ne može se to tek tako sklepat. Po meni bi trebali sljedeći kriteriji , društvo posluje sa operativnom dobiti zadnjih 5 god, zadovoljavajuća likvidnost,
Kako smo prošli u listopadu:
31.10. 30.11. postotak-cijena-diskont
Crobex 1852,27 1.739,29 -6,1% ————0
Crobex10 1019,31 962,23 -5,6%————0
div.dion.——————– -5,2 ————-0
BRIN 49,56 47,05 -5,1 –13 —–73%
KAPF 286,74 269,77 -5,9—————
SLPF 54,94 52,77 -4,0—22——58%
JAKT 73,92——-72,82 -1,5% 25——66%—————————–
FMPS 74,96- —–73,92 -1,4—-18——76———-
QUNE 115,48—-113,29–1,9—-28——75—————-
[/quote]
SLPF kotira bolje od BRINA radi AUCTORA i očekujem da će tako biti i dalje s obzirom na aktivnost AUCTORA i aktivno
zastupanje dioničara na sjednicama svih d.d. u kojima SLPF ima znaćajniji udio _npr. u QUNE i
dopuna dnevnog reda i borba za smanjenje provizije investicijskom društvu sa 2,5 na 2 i zamjena
Fima investa koji ima očajan imiđ sa ST_investom.Bravo za AUCTOR.
Ali zakon spojenih posuda bi možda mogao utjecati da se i on makne prema multiplima koje ima i SLPF.Eventualno preuzimanje BRINA bi ga znaćajno lansiralo,kao i kupnja vlastitih dionica.
Nekretninski fondovi /FMPS,JAKT i QUNE/su pali manje od prosjeka indeksa listopadu i to samo 2%,
a najveći dio tog pada nisu poslovi sa nekretninama već udijeli u dionicama koje imaju ti fondovi
ali na manje udjele.Dionice su pale 5% u prosjeku,SLPF i BRIN su pali nešto manje od toga i to je znak
dpobrog poslovanja.Ipak u paketu ovi fondovi su pali manje od prosjeka tržišta i može se zaključiti
da su dobri.
A ove cijene fondova su ionako samo mrtvo slovo na papiru jer je likvidnost katastrofalna.Kada bi htio kupiti 2000 BRINA vjerovatno bi morao platiti na 18,a ako želim prodati morao bi dati na 11 ili niže.A NAV je 47,sada vjerovatno i zeru više.
FMPS i QUNE se prate i diskontirani su oko 75%.Za 25 kupujemo 100.I to je skupo.O.K.
JAKT je u likvidaciji i tu nema trgovime.Može se kupiti po 34 a prodati po 15.Nitko ne prodaje,nitko ne kupuje .svi očekuju isplatu iz likvidacijske mase.Valja ćemo od 73 dobiti preko 50.u toku 2012.
a ostalo ako kapne i u 2013 .ili 2014. neće biti na odmet.
BRIN+SLPF+FMPS+QUNE+JAKT=najsigurnije i najunosnije dionice na zse,vremenski horizont ulaganja
minimalno 1 god,ali možda bolje reći dvije
Neprijatelji su mi zabili asa i prije nego su imali vremena pročitati tekst.Nekima je dovoljna slika,a ova
slika je sveti Andrija,a on je bio zaštitnik sirotinje.
Na ZSE će teći med i mlijeko,ali za ovakve ocjenjivače ne jer imaju mentalnu blokadu!
Kolega lopina ima nas dosta koji smo trejdali cijelo ljeto i pogađali neke xy dionice, pa smo trenutno u skromnim plusevima. No pošto nam se stezanje remena tek bliži mislim da ćemo svi polako u crveno. No tada se opet možemo usporediti sa crobexom i reći kako smo pobijedili tržište. Dali bi bili u plusu kada bi danas morali rasprodati sve svoje dionice ?
bok ekipo , danas sam doma , pa sam mislio prodat malo HT-a , ali neznam šta da kupim , dali mi možete dati kakav prijedlog? unaprijed hvala.
– što nam od burze rade ovi penzići.
– najprije tu godinu dana drukaju do besvjesti, a potom sve prodaju za ništa zbog nekakvog skijanja.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Popravi kompjater.
prodaju ti piše kao kupnja,a i preznak ti iz + ide u –
penzići ne idu na skijanje ni sanjkanje,a ja sigurno neću jer
skijanje nije za stare kosti,a i radije bi kupio dionica uz ovakav diskont i potrošio dva puta po toliko
i da mi ostane ovoliko koliko imam sada
dakle, očekujem 200% zarade u slijedeće dvije godine
Na ZSE teče med i mlijeko!Od početka godine sam još uvijek u plusu cca 4%_ubio me BRIN,ali će me
i lansirati nazad.
[/quote]
tebi treba portfelj 200 % porast da budeš 50% u minusu…ali svejedno SRETAN BOŽIĆ I SRETNA NOVA !!!!
[/quote]Očito niste u toku zbivanja.
31.12.2010. 22.12.2011 pad rast
BRIN 21,75————-13———-40——–.
FMPS 22,74————-18———-21
JAKT 21————————————-19
SLPF 22—————–22———-21
QUNE 87—————–28———-68
Kampanju za ZIFOVe sam počeo kada su padali na ispod 60% diskonta i krcao sam se niže od toga,
pa normalno da sam ulazio niže od početnih cijena 31.12.2011.
Recimo BRIN prosjek 18,50 a i manje jer je u bilo pretakanja iz šupljeg u prazno na većim razinama.
Onaj tko je ulazio u ove dinice kada sam o njima počeo pisati izgubio je manje od prosjeka pada
tržišta/vidi ingra,DLKV,TISaK,MGMA,HGSOPT itd.itd/
A zaradit će više kada dođe ne odbijanac već prepoznavanja vrijednosti.Jer kupiti 100 za 25 i čekati
je najbolja strategija.I tržište neće stalno padati,a ovi fondovi su usko vezani za tržište u prosjeku.
Sa rastom ćemo zasrađivati četiri puta više od prosjeka na naš ulog!A ja to volim!I čekam!
Kolega lopina ima nas dosta koji smo trejdali cijelo ljeto i pogađali neke xy dionice, pa smo trenutno u skromnim plusevima. No pošto nam se stezanje remena tek bliži mislim da ćemo svi polako u crveno. No tada se opet možemo usporediti sa crobexom i reći kako smo pobijedili tržište. Dali bi bili u plusu kada bi danas morali rasprodati sve svoje dionice ?
Ne bih.Ali ne bih mogao ni kupiti.
JDKP bi moraom platiti preko 30.Skuplje.
Qune bi morao platiti barem 30 i tko zna koliko bi skupio mu igri najbrži prst.Isto.
BRIN bi opet morao plačati po 18 ,a toliki mi je i prosjek ulaza.
FMPS bi mogao skupiti ovu crkavica po 20 koliko sam plačao i do sada.
SLPF bih morao platiti 21 do 22 koliko sam plačao i do sada.
Normalno da u nelikvidne dionice ulazimo samo sa viškom sredstava.Ja ulazim sa svime i čekam.
Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu!
bok ekipo , danas sam doma , pa sam mislio prodat malo HT-a , ali neznam šta da kupim , dali mi možete dati kakav prijedlog? unaprijed hvala.
presavij pare i vrati nazad u carapu ..kako bi reko kolega saladin
Za sve bivše ljubitelje LKPC.
Mali clanak u Slobodnoj:
…….da ne bude zabune,pobrinuo se i županijski vječnik SDP-a Petar Jeličić koji u javnosti poručuje
Sad kad je HDZ krepao,pomest ćemo bandu iz Lučke uprave,Luke Ploče i policije.
izvor, današnja SD.
p.s.Kukuriku koalicija je zatražila mandat na raspolaganje kod svih javnih poduzeća.Znaći li to da nam Pavlović odlazi u povjest?
Inverter je strašilo,ali samo strašilo i ne treba ga se bojati.
LKRI je probila sve otpore i trebalo bi je dočekati nisko Misli da je sada jako nisko!.Niže uvijek može ,jedna lipa je dno
za svaklu dionicu,ali mislim da je na ovim cijenama o.k.
Ako ste već unutra i puno izloženi ,ne treba silovati,jer dokup i samo dokup u padu je uvijek opasan!
Ja sam svoje dokupio već prije nekoliko mjeseci .
Za sve bivše ljubitelje LKPC.
Mali clanak u Slobodnoj:
…….da ne bude zabune,pobrinuo se i županijski vječnik SDP-a Petar Jeličić koji u javnosti poručuje
Sad kad je HDZ krepao,pomest ćemo bandu iz Lučke uprave,Luke Ploče i policije.
izvor, današnja SD.
p.s.Kukuriku koalicija je zatražila mandat na raspolaganje kod svih javnih poduzeća.Znaći li to da nam Pavlović odlazi u povjest?
LKRI.LKPC,DDJH,KOEI,PTKM itd nisu javna poduzeća već dionička društva gdje je država većinski vlasnik.
Paclović u LKPC ne pada po ključu več radi posebnih "zasluga",ako pada!
presavij pare i vrati nazad u carapu ..kako bi reko kolega saladin
[/quote]
Ako mislite da ovo nije dno, onda čekajte. Ako mislite( a ja mislim da je dno tu ili vrlo vertikalno blizu) onda u kontroliranu kupnju. Ne vidim zašto čuvati gotovinu u čarapi ako su cijene niske, a dosta firmi možete kupovati po vrhunskim popustima.
Crobex nije bio ovako realno nisko(ako izuzmemo 2009) od 2005. To je povrat unatrag od 6 godina. Teško je vjerovati da se može smanjiti bez velikih potresa na tržištima kapitala i političkoj sferi – a mislim da ih nema na vidiku.
Normalno, svi imamo pravo izbora, samo govorim o svom viđenju!