Lebovski
Dakle,vi smatrate da je gosp.Jagušt glavni "krivac" za P/E X P/BV ispod četiri.
Iskreno nisam se puno bavio sa PTKM već samo onako površno i utvrdio da taj famozni umnožak
pokazuje da se tamo nešto potitivno događa.I događa se JAgušt.I događa se transparentnost
u KOEI,DDJH i PTKM koje već polovinom prosinca davaju osnovne naznake poslovanja za cijelu 2011.
Zar van se ne ćini da su to bolji menađeri od onih u privatiziranim firmmama ,ravnopravnije od ADRS,ATGR ,todexa ili HT.
KOEI kupuje vlastite dionice.Zar i ti sine Brute?Očito je HDZ uspio u ta državma poduzeća staviti svoje
ljude,ali ne po stranačkom ključu već po strućnosti.I sve su to lijepe priće jer su ta poduzeća i u ovoj
krizi uspjela popraviti poslovanje.Činjenica je da su neki menađeri uspješni ,a neki manje uspješni ili totalna šteta bez obzira da li se radi o državnim ili privatnin dioničkim društvima.
Ipak sam postigao cilj provocirajući da kroz P/E x P/BV pokušam ukazati da je PTKM tri puta jeftinija od INE i ako se nastavi slično poslovanje kao i ove godine kada se riješi vlasnička struktura u INI
možemo očekivati klizanje INE na niže prema 2.000 do 2.500 i rast PTKM prema 300.I tada će im
ovaj umnožak biti približno isti.Poremećaji mogu nastupiti samo kratkoroćno radi preuzimanja
i borbe za većinski paket pa je INA imala poremećaj sa velikom premijom ,a PTKM se to može i ne mora dogoditi.
Cilj :prodajite INU kupujte ostalo ,jedino ako imate povlaštene informacije možete kupovati i INU.
Na ZSE neće teći med i mlijeko u INI,ukoliko MOL počme čistiti ASK
Mislim da MOL već ima 50 %,ali naravno da po ovim cijenama neće probiti 50% jer im je preskupo plaćati po sadašnjem tromjesećnom prosjeku blizu 4.000.Možda se i smiluju radi države pa ponude 3.000 i omoguće joj da se riješi ovog balasta iznad 25% plus jedna dionica i dočepa se 6 mlrd kn..Državi ne treba više od 25%.Ni Molu više od
49+x=50
x =1%
kupljene glasaćke mašinerije,svaki mirovinski fond je potencijalni strani izdajnik,
ne zaboravite da su upravljkaći/vlasnici/ mirovinaca stranci tj.strane banke,a i CROATIA osiguranje
će uskoro na bubanj i vjerovatno će doći novi stranci!
Na ZSE će teći med i mlijeko dok je državnih firmi kao što su PTKM,DDJH i KOEI.Može i KODT.
@bigfoot
Moguce, ali i ostali proizvodjaci gnojiva se trejdaju na vrlo niskom P/E. Agrium forward P/E je 7.14, a CF Industries 6.06.
Te kompanije za razliku od PTKM imaju razvijenu globalnu prodaju (Agrium je najveci poljoprivredni retailer na svijetu), placaju neku dividendu, redovito kupuju svoje dionice, nemaju drzavu za vecinskog vlasnika, ne placaju ni 30% NG koliko placa Petrokemija, sjedista su im u vrlo stabilnim zemljama gdje se mogu vrlo jeftino zaduziti (US, Kanada), nemaju nikakvih problema sa dostavom NG-a.
Uz sve to oni nemaju neki znacajnije veci P/E od PTKM koja je definitivno puno riskantije ulaganje od Agriuma i CF-a.
Eto lebowski je dao dobar komentar na ovo,ključ je u profitabilnosti,jer kompanije kao AGU i POT vjerojatno ne mogu trenutno značajnije povećati profitabilnost,na dugi rok možda jedino,jer ovaj će sektor imati sve više posla.Nije sve u P/E,kao što si sam napisao uštediti se jako može na smanjenju rashoda,što je dosad bio veliki problem PTKM,i tu ne mislim na plaće zaposlenika,nego ukidanje običaja kao što je lijeva ruka desni džep,reorganizacija i efikasnije poslovanje itd..Jagušt je čini se dobro krenuo u rješavanju ovih problema,čini mi se da više nema ni izbora,efikasna tvrka ili prvatizacija,prošla su ona stara vremena…
Izgleda da promet raste sa povratkom INA-e, a i dosta dionica je zablistalo.
Ivka, kakvi su tamo rezultati. Hoce li se navuci pozitivna nula da kraja godine ?
Izgleda da promet raste sa povratkom INA-e, a i dosta dionica je zablistalo.
Ivka, kakvi su tamo rezultati. Hoce li se navuci pozitivna nula da kraja godine ?
Nesto nije raspolozena, bit ce da ju je kladionica razocarala.
da je PTKM tri puta jeftinija od INE i ako se nastavi slično poslovanje kao i ove godine kada se riješi vlasnička
A ako se ne nastavi? Mislim nitko ne govori kakvu su cijene na svjetskim robnim tržištima. Rastu li ili padaju?
– cijelu godinu vas kroz informanke izvješćujem kako radim.
– nije dobra situacija u državi i to se dobro osjeća na burzi.
– ali stvarno imamo i jako dobrih firmi, uz to su i jeftine, upravo o tome vam piše gospon xy na svojem blogu, pametno piše i stvarno je šteta ne pratiti taj njegov blog.
– tamo imate puno korisnijih stvari nego na cijelom ovom forumu.
– s nekim njegovim pogledima se ne slažem, ali većina je o.k.
– a moji rezultati su tu oko nule, nekad u negativi nekad u pozitivi, kad pogledam fondovsku industriju moram biti zadovoljna s ostvarenim.
– sada je kraj godine, sigurno će biti dizanja cijena nekih dionica zbog prinosa fondovske inustrije.
– očekuju se i potezi nove vlade,
– a očekujemo i rezultate firmi za 4Q, neke firme već izlaze s dobrim poslovanjem koje ostvaruju a obećavaju u idućoj godini još i bolje.
– TUHO je konkretan, idu s akontacijom velike dividende, ali to će ionako biti zanemarujuća vijest u našem tisku, puno bolje je pisati o katastrofama.
– a ja se nadam kako će možda i mene krenuti da od 50 napravim 100 milijuna, meni dosta.
– I love this game.
Pozdrav !
@lopina
molim malo odlučnosti u buduće… mislim… kupit danas pred kraj trgovanja 500 kom xy dionicu po 8,60… stavit istu količinu odmah na 8,80… pa potom prodat po 8,56… pa nije baš neki milk/cow business… no,… ako vas zanima… recepti Meggle-a su vam ovdje:
http://www.meggle-hrvatska.hr/recepti.html
– a ja se nadam kako će možda i mene krenuti da od 50 napravim 100 milijuna, meni dosta.
50 milijuna.
Pa ti si puno veci igrac nego sto sam ja mislio.
Je li to sve sa kladionice ili je nesto i od skupljanja boca ?
Nema pameti, a ne kupnje.
Ja izlazim jer moram, treba mi za skijanje. A skupo će me koštati to sanjkanje.
Danas prodao jadnih 100 kom.Meni -50% dosta.
– što nam od burze rade ovi penzići.
– najprije tu godinu dana drukaju do besvjesti, a potom sve prodaju za ništa zbog nekakvog skijanja.
– I love this game.
Pozdrav !
Nema pameti, a ne kupnje.
Ja izlazim jer moram, treba mi za skijanje. A skupo će me koštati to sanjkanje.
Danas prodao jadnih 100 kom.Meni -50% dosta.
– najprije tu godinu dana drukaju do besvjesti, a potom sve prodaju za ništa zbog nekakvog skijanja.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Popravi kompjater.
prodaju ti piše kao kupnja,a i preznak ti iz + ide u –
penzići ne idu na skijanje ni sanjkanje,a ja sigurno neću jer
skijanje nije za stare kosti,a i radije bi kupio dionica uz ovakav diskont i potrošio dva puta po toliko
i da mi ostane ovoliko koliko imam sada
dakle, očekujem 200% zarade u slijedeće dvije godine
Na ZSE teče med i mlijeko!Od početka godine sam još uvijek u plusu cca 4%_ubio me BRIN,ali će me
i lansirati nazad.
lopina :
Na ZSE teče med i mlijeko!Od početka godine sam još uvijek u plusu cca 4%
Nekad treba poslušati i neznalice .
Da ste me poslušali kada sam vam u dva navrata obrazlagao zašto je INA Best buy sada bi bili u plusu čak 57 % ili 44 % .
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Popravi kompjater.
prodaju ti piše kao kupnja,a i preznak ti iz + ide u –
penzići ne idu na skijanje ni sanjkanje,a ja sigurno neću jer
skijanje nije za stare kosti,a i radije bi kupio dionica uz ovakav diskont i potrošio dva puta po toliko
i da mi ostane ovoliko koliko imam sada
dakle, očekujem 200% zarade u slijedeće dvije godine
Na ZSE teče med i mlijeko!Od početka godine sam još uvijek u plusu cca 4%_ubio me BRIN,ali će me
i lansirati nazad.
[/quote]
tebi treba portfelj 200 % porast da budeš 50% u minusu…ali svejedno SRETAN BOŽIĆ I SRETNA NOVA !!!!