lopina @ finito bid na BRIN ,,jos bi se prodalo po 13 ali nema kupnje [undecid]
Sjeverna Koreja, uskoro Kolonija Koreja ( nakon ujedinjenja s Južnom Korejom )
Pogledajte kako je lako okrenuti istinu ;
RTL i NOVA TV uvijek prikazuju kratke filmove, do 90 minuta, filmovi od 120 ili više minuta bi se onda trebali zvati cjelovečernji film pa ih izbjegavaju.
U trenucima prekida filma kažu ; kratki predah od filama, pa krenu reklame
Istina je da bi trebali reči kratki predah od reklama nastavljamo filmom !!!!!!!
Za razliku od Južne, sjevernokorejanci su u prosjeku 5 cm niži i 10 kg lakši, a braća po krvi.
Ispada da na Sjeveru nemaju hrane ?
Sjeverna Koreja gotovo da nema nezaposlenih, a tumor kao bolest je rijetkost, a ne pravilo kao u Južnoj Koreji ili EU.
OK parodija od Velikog Vođe i sada Velikog Zamjenika je parodija, ali Zapad ima tih parodija od Bogova, Bogova novaca u svakoj Općini, a kamoli državi.
Kažu da se u Sjevornoj Koreji godine broje prema datumu rođenja Velikog Vođe, ali kod nas se vrijeme na satu mijenja 2 puta godišnje zbog Bogova novaca.
Kažu da u Sjevernoj Koreji ima kanibalizma zbog gladi. Naravno da nema, ali na zapadu novčani ( interesni ) kanibalizam je opće pohvalana i priznata bolest koju treba njegovati. Jer onih manje od 1% ljudi zapada trebaju biti još bogatiji, a ostali biti sretni da nisu u Sjevernoj Koreji u kojoj nema Iphone4s, McDondald-s, zatrovana hrana i voda, nema Googla ni CocaCole, čak ni milijun lijekova bez recepta, a hrana im ima odvratan prirodan miris i ukus, čak i crva u hrani tamo možete naći.
jel to kod vas u KPH?
gospon Inventer.
– molim vas nemojte mi zahebavati gospon Lopinu, jer je on dobar drug i još bolji komunist.
– on prodaje Brin kako bi mogao kupiti INU.
– nego gospon Inventer sjećate li se ATPL, kako sam vas tamo ošišala !!!
– ali bilo pa prošlo, i gospon Lopina će s vremenom zaboraviti kako sam ga ošišala na tom BRIN-u.
– ipak ja imam najveće zasluge za pad te dionice.
– a danas bi ju možda bila i kupila, ali sam imala jedan poslovni ručak, preksutra mi je ponovno još jedan te ne mogu trgovati u te nezgodne sate 13:00 .
– I love this game.
Pozdrav !
ivana7@ je je jos mi kosa ne raste od tada….nego sjecas se ti prosle god 4mj. kad sam sve rasprodao …..atpl cca 1050 kn [cool] sad ljepo razgledavam izloge za 2/3 jeftinije …. [tongue]
ivana7@ je je jos mi kosa ne raste od tada….nego sjecas se ti prosle god 4mj. kad sam sve rasprodao …..atpl cca 1050 kn [cool] sad ljepo razgledavam izloge za 2/3 jeftinije …. [tongue]
– brodare nemojte kupovati ni u idućoj godini.
– napisati ću na ovoj temi kada to bude o.k. kupnja.
– I love this game.
Pozdrav !
gđica Ivana 7 a kada ste kupovali ADPL preko 140 ste bili jako dalekovidni,koliki je tu pušiona
ADPL.
– nije bilo po 140kn, ali sam učinila veliku grešku, gledala sam na samu dionici i poslovanje a zaboravila na prodaju od 25% dionica i taj veliki diskont po kojem je to išlo.
– na cca 1% portfelja nisam učinila sebi tako veliku štetu.
– znam kako se najviše veselite svim mojim promašajima, ali na moju sreću nema toga puno.
– i sada sam mišljenja kako je do 150kn o.k. cijena za ovu dionicu i njene fundamente.
– prije mjesec – dva sam vam pisala na ovoj temi kako sam išla u velike kupnje i na svemu zaradila.
– najviše sam zaradila na LEDU, ali više nemam tih dionica.
– dosta sam kupovala ADPL cca 5% portfelja, sve sam to kupila na cijnama 97-98kn, mrvicu i prodala, ali veliki dio zadržala.
– možda sam i pogriješila nemam pojma, vrijme će pokazati jesam li bila u pravu.
– tu dionicu držim do dividende, a sitnio ću i trejdati.
– I love this game.
Pozdrav !
Nema pameti, a ne kupnje.
Netko izlazi jer mora,treba mu za skijanje.A skupo će ga to koštati to sanjkanje.
Danas gricnuo jadnih 100 kom.Meni 50% dosta.
Nego što bi s osiguranjima, kad se već proziva.
– moram odgovoriti i na ovakve provokacije.
– već sam vam pisala kako mi je to mala pozicija u portfelju i kako o tome neću pisati.
– te i ovaj put neću napisati o kojoj dionici se radi.
– tu nelikvidnost doslovno ubija.
– ali pogledajte koja je cijena dionici na burzi i koliko je love to osiguranje u zadnjih 10god, isplatilo na ime dividende.
– oni svake godine isplaćuju dividendu.
– a hoćete ili nećete vi to kupovati stvarno mi nije bitno.
– I love this game.
Pozdrav !
gđica Ivana 7 a kada ste kupovali ADPL preko 140 ste bili jako dalekovidni,koliki je tu pušiona
ADPL.
– nije bilo po 140kn, ali sam učinila veliku grešku, gledala sam na samu dionici i poslovanje a zaboravila na prodaju od 25% dionica i taj veliki diskont po kojem je to išlo.
– na cca 1% portfelja nisam učinila sebi tako veliku štetu.
– znam kako se najviše veselite svim mojim promašajima, ali na moju sreću nema toga puno.
– i sada sam mišljenja kako je do 150kn o.k. cijena za ovu dionicu i njene fundamente.
– prije mjesec – dva sam vam pisala na ovoj temi kako sam išla u velike kupnje i na svemu zaradila.
– najviše sam zaradila na LEDU, ali više nemam tih dionica.
– dosta sam kupovala ADPL cca 5% portfelja, sve sam to kupila na cijnama 97-98kn, mrvicu i prodala, ali veliki dio zadržala.
– možda sam i pogriješila nemam pojma, vrijme će pokazati jesam li bila u pravu.
– tu dionicu držim do dividende, a sitnio ću i trejdati.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Puno se kockaš.
Sumnjam da će ADPL isplatiti dividendu s obzirom na nova ulaganja i širenje.
Iskreno, i bolje. Ali isto tako imam viziju vrijednosti firme kroz 2 godine.
Firme, ne dionice jer to je sporadično i dosta neefektivno.
Ali long term – ovo je jako dobra firma i po meni dobra prilika.
Netko izlazi jer mora,treba mu za skijanje.A skupo će ga to koštati to sanjkanje.
@ ivana kakve kriterije za dividendni index?
Visina dividende , veliki postotak dobiti isplaćen u dividendu,
konstanta isplate dividendi zadnjih x godina uvrštavati povlaštene ili redovne dionice, da li uključivati izvaredne dividende ? Ne može se to tek tako sklepat. Po meni bi trebali sljedeći kriteriji , društvo posluje sa operativnom dobiti zadnjih 5 god, zadovoljavajuća likvidnost,
Kako smo prošli u listopadu:
31.10. 30.11. postotak-cijena-diskont
Crobex 1852,27 1.739,29 -6,1% ————0
Crobex10 1019,31 962,23 -5,6%————0
div.dion.——————– -5,2 ————-0
BRIN 49,56 47,05 -5,1 –17,90 –62%
KAPF 286,74 269,77 -5,9—————
SLPF 54,94 52,77 -4,0—21,03–60%
JAKT 73,92——-72,82 -1,5%————————————-
FMPS 74,96- —–73,92 -1,4
QUNE 115,48———————————-
Dakle,SLPF opet najbolji,čak je manje pao od dividendnih dionica.
BRIN ravnopravan sa dividendnim dionicama ,bolji od crobexa i crobeksa10.Super.
Za JAKT,QUNE još nemamo NAV za 31.10.
I tko će na kraju imati više.Samo strpljenja.
BRIN+SLPF+FMPS+JAKT+SLPF=med i mlijeko mu potocimai to sigurno!
[/quote]
FMPS u studenom izgubio 1,4% imovine,puno bolje od crobeksa 25,crobexa 10,čak i od dividendnih dionica.
[/quote]
Evi i JAKT pobijedio tržište.U studenom Za FMPS i JAKT je to normalno i očekivano jer u rastu oni zarađuju manje jer su manje izloženi
dionicama ,a većim dijelomn su u nekretninama koje imaju stabilnije cijene.Ali zato bi trebali padati manje u padajućem tržištu,te bi u normalnom senzibiliranom tržištu trebali biti stabilizator vrijednosti
tj.amortizer u rastu,ali i u padu.
Ali BRIN i SLPF su bolji od prosjeka.Bravo svi ZIFOVI,još očekujem QUNE!
BRIN+SLPF+FMPS+JAKT+QUNE=najbolja i najsigurnija investicija na ZSE!
[/quote]
još malo i s tim biserima trgovat ćeš samo na buvljaku, ne na burzi [bye]
Nego što bi s Kodt, kad se već proziva.
KODT.
– već duže vrijeme ne pišem ništa o toj dionici.
– imam dosta toga, jer je to jedna od boljih investicija na našem tržištu.
– sama dionica je dosta nelikvidna,
– trenutno dosta toga imamo na prodaji, velikih naloga, netko veliki izlazi.
– a onda ja tu postavim i svoje velike naloge na prodaju, kad je bal nek je maskenbal.
– odnosno ja rušim cijenu te dionice.
– usput i kupujem ako mi jeftino što uleti.
– trenutno tu imamo 2 razine otpora,
– prvi otpor je na 1.050kn -p i 1.100kn -r, a drugi otpor na 1.100kn -p i 1.200kn -r.
– za srušiti te otpore treba cca 2 milijuna kuna, a ja nemam te novce.
– kada protrgujete tih 2 milijuna kuna tada će vam ti otpori postati potpore a i ja ću se skloniti s prodaje.
– samo na prometu burze od cca 5 milijuna kuna je stvarno ludost očekivati neki veći promet na KODT.
– dok bude takva situacija biti će i ova cijena na toj dionici.
– ako ovaj veliki što prodaje spusti cijenu za 100kn za toliko vam pada i cijena dionice na burzi.
– sve je i više nego logično.
– za mene je ovo stvarno o.k. cijena za ulaz u ovu dionicu, ali zašto ne kupiti i jeftinije.
– ako se podigne Crobex rasti će vam i cijena ove dionice.
– ako iziđe o.k.izvješće i bude dobra dividenda cijna dionice će ići gore bez obzira na Crobex.
– nemate se što buniti za ovu dionicu, najmanje je pala, i još uvijek je najbolja firma u RH.
– I love this game.
Pozdrav !