Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Best bay je poziv iz Iraka da dođu svi , od građevinara do proizvođača ekološkog gnojiva.

Hoces li se ti odazvati pozivu ?

Inace kakvo je to ekolosko gnojivo ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Best bay je poziv iz Iraka da dođu svi , od građevinara do proizvođača ekološkog gnojiva.

Koliki je postotak za ulaz? [rolleyes]

Da je tako – ne bi oni javno to obznanili, već… [wink]

Best buy 2012.:

http://www.usponplus.hr/?utm_source=etarget&utm_medium=cpc&utm_campaign=etarget

.

LEDO

1. Jaki fundamenti nude relativnu sigurnost investicije
2. Mogucnost visokog prinosa ako se ostvare spekulacije o prodaj.
3. trenutno ne vidim niti jednu drugu investiciju na nasem trzistu koja pruza kombinaciju gornja dva faktora.

Faktor 2 Vam je poništavajući u ovoj Vašoj jednadžbi. Svaka dionica(firma) na burzi ima prodajni potencijal.
Izjava 3 Vam daje veliku mogučnost pogreške.

Fundamenti LEDA su u dobri. Ipak P/E prema prosjeku od 10.4 + p/b 1.4 nisu ohrabrujući ua kupovinu po ovim cijenama. Rast profita je očit(vjerojatno zbog jake turističke sezone). Iskreno ja bih kupovao LEDO(firmu) samo na 4000 kn. Računam na 500 hrk dobiti po dionici na 10 godina(otp) + diskont od 5 posto godišnje unatrag. Ispadne oko 4000 hrk. I tu bih bio dosta siguran. Inače sama dionica nije niti likvidnija za veće iznose.
[/quote]

LEDO-R-A
5.649,99 kn
4,63%
EPS YTD 506,46
EPS kvartalno 202,76
EPS ttm 530,86
P/S – ttm 0,87
P/E – ttm 8,59
P/B 1,18
ROA – ttm 0,10
ROE – ttm 0,14
Current ratio 3,03
Quick Ratio 2,40
Profit margin 0,1
[/quote]

http://www.bloomberg.com/quote/LEDORA:CZ

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

A što niste čistili ovo po 14.Pa to je bila vjerovatno najbolja kupnja na ZSE_sigurnih četrdesetak posto u slijedećih nekoliko mjeseci.

gospon Lopina.

– pogledajte što ste pisali ne tako davno za tu vašu glavnu sastavnicu BLESEXA.
– sve imate na temi te dionice gdje ste me nemilosrdno punili jedinicama.

– kada sam ja tu vašu glavnu sastavnicu BLESEXA prodavala po 20kn isto ste pisali o sigurnih 40% za par mjeseci.
– i gdje je danas ??? na kojim cijenama ????
– i budite barem jednom u životu iskreni pa napišite koje targete za ovu dionicu sam ja dala kada ste vi pisali o tom nikad doživljenom rastu.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

gđica Ivana 7 a kada ste kupovali ADPL preko 140 ste bili jako dalekovidni,koliki je tu pušiona

ADPL

nakon 7,5 kn dividende 100:(140-7,5)=100:132,5=0,7547 ili 24,53% gubitka,nije li to više
od pada crobeksa od tog trenutka do danas
Naravno da mi ti nije drago jer i BRIN u svom portfelju ima ADPL i to mu je bila gotovo najgora
pozicija u portfelju,NE FUNDAMENTALNO,samo po cijeni dionice. Srećom ostale su bile puno povoljnije pa NAV nije posrnuo sa 50 na ispod 38
već na tolerantnih 47 prema stanju od 30.11.2011.

20% gubitka na potfelj od početka godine je solidan rezultat za svakog investitora
nakon jučerašnjeg pada BRIN moja dobit sa 20% od početka godine ide na cca 11% od početka godine,ali izgleda da će
uskoro na nulu jer mi se još neki biseri ljuljaju
S obzirom na školsku disperziju uloga/ni u jednoj investiciji više od 30%/smatram da spadam u
skupinu sretnijih ili pametnijih investitora na ZSE.Puno krivih procijena,jučerašnja gotovo
pa najlošija ,ali već danas jučerašnja prognoza može se potvrditi kao točna.
Ali stanje portfelja potvrđuje da je bilo puno više pogodaka u sridu.
BLESEX će postati tvoja noćna mora,jer će rasti više od prosjeka tržišta.Sve ispod 100% bi bilo malo.
Samo strpljenja.

Na ZSE će teći med i mlijeko!

LEDO

1. Jaki fundamenti nude relativnu sigurnost investicije
2. Mogucnost visokog prinosa ako se ostvare spekulacije o prodaj.
3. trenutno ne vidim niti jednu drugu investiciju na nasem trzistu koja pruza kombinaciju gornja dva faktora.

sve to ima i INA + vrlo mali free float, a veliki apetit obje strane koje drže svaka po 49% i žele još tih 1%…uz to, LEDO je sad 5600, a INA na 3900 kn….INA će imati dobit preko 2 milijarde kuna, a LEDO? [wink]
[/quote]

Dobit LEDA je po dionici puno veća.
Recimo da se dijeli 450 mil EUR božićnice po glavi stanovnika u Hrvatskoj i u ITALIJI.
Hrvata /ledo/ima 4.5 mil stanovnika pa bi svi dobili po 100 EUR.
A Talijana/INA/ ima dvadeset puta više i njima se razdjeli deset puta više,dakle 4.5 mlrd EUR,ali po
lobanji je to 50 EUR.
Tko je dobio više po glavi?

glava=dionica

Ako budete ovako analizirali u vaš porfelj neće biti ni meda ni mlijeka,već samo sušna ispucana zemlja gdje ne će biti ni trave za krave ,ni cvijeta za pčele!

Danas će biti malo jači zaron.

volim pad do 35 % ali ne velike lomove

Danas će biti malo jači zaron.

ili izron,danas ćemo vratiti ono što smo jučer pali,to bi bilo logično

Na ZSE će teći med i mlijeko!

@ ivana kakve kriterije za dividendni index?
Visina dividende , veliki postotak dobiti isplaćen u dividendu,
konstanta isplate dividendi zadnjih x godina uvrštavati povlaštene ili redovne dionice, da li uključivati izvaredne dividende ? Ne može se to tek tako sklepat. Po meni bi trebali sljedeći kriteriji , društvo posluje sa operativnom dobiti zadnjih 5 god, zadovoljavajuća likvidnost,

Kako smo prošli u listopadu:

31.10. 30.11. postotak-cijena-diskont

Crobex 1852,27 1.739,29 -6,1% ————0
Crobex10 1019,31 962,23 -5,6%————0
div.dion.——————– -5,2 ————-0
BRIN 49,56 47,05 -5,1 –17,90 –62%
KAPF 286,74 269,77 -5,9—————
SLPF 54,94 52,77 -4,0—21,03–60%

JAKT 73,92————————————-
FMPS 74,96- —–73,92 -1,4
QUNE 115,48———————————-

Dakle,SLPF opet najbolji,čak je manje pao od dividendnih dionica.
BRIN ravnopravan sa dividendnim dionicama ,bolji od crobexa i crobeksa10.Super.

Za JAKT,QUNE još nemamo NAV za 31.10.

I tko će na kraju imati više.Samo strpljenja.

BRIN+SLPF+FMPS+JAKT+SLPF=med i mlijeko mu potocimai to sigurno!
[/quote]

FMPS u studenom izgubio 1,4% imovine,puno bolje od crobeksa 25,crobexa 10,čak i od dividendnih dionica.

Gdje se treba javiti, u Američku ili Englesku ambasada ili možemo i direktno naručitelju rata i razaranja Iraka na odjel za donacije ( provizije ) u GoldmanSachs ?

Pretpostavljam da treba i valutu razmjeniti u US Dollar za poslovanje ?
U novoj , Demokratskoj koloniji Irak mislim da je ukinut Dinar ?

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Gdje se treba javiti, u Američku ili Englesku ambasada ili možemo i direktno naručitelju rata i razaranja Iraka na odjel za donacije ( provizije ) u GoldmanSachs ?

Pretpostavljam da treba i valutu razmjeniti u US Dollar za poslovanje ?
U novoj , Demokratskoj koloniji Irak mislim da je ukinut Dinar ?
[/quote]

Od tog posla u Iraku neće biti ništa… Trames je firmica od 15 ljudi, a reference su joj nadzori nad izgradnjom vodovoda po Dubrovniku, raznih privatnih kuća i slični sitni poslovi te Zračne luke DU. Nemaju oni resurse za to što su ugovorili.

Sjeverna Koreja, uskoro Kolonija Koreja ( nakon ujedinjenja s Južnom Korejom )

Pogledajte kako je lako okrenuti istinu ;

RTL i NOVA TV uvijek prikazuju kratke filmove, do 90 minuta, filmovi od 120 ili više minuta bi se onda trebali zvati cjelovečernji film pa ih izbjegavaju.
U trenucima prekida filma kažu ; kratki predah od filama, pa krenu reklame
Istina je da bi trebali reči kratki predah od reklama nastavljamo filmom !!!!!!!

Za razliku od Južne, sjevernokorejanci su u prosjeku 5 cm niži i 10 kg lakši, a braća po krvi.
Ispada da na Sjeveru nemaju hrane ?

Sjeverna Koreja gotovo da nema nezaposlenih, a tumor kao bolest je rijetkost, a ne pravilo kao u Južnoj Koreji ili EU.

OK parodija od Velikog Vođe i sada Velikog Zamjenika je parodija, ali Zapad ima tih parodija od Bogova, Bogova novaca u svakoj Općini, a kamoli državi.

Kažu da se u Sjevornoj Koreji godine broje prema datumu rođenja Velikog Vođe, ali kod nas se vrijeme na satu mijenja 2 puta godišnje zbog Bogova novaca.

Kažu da u Sjevernoj Koreji ima kanibalizma zbog gladi. Naravno da nema, ali na zapadu novčani ( interesni ) kanibalizam je opće pohvalana i priznata bolest koju treba njegovati. Jer onih manje od 1% ljudi zapada trebaju biti još bogatiji, a ostali biti sretni da nisu u Sjevernoj Koreji u kojoj nema Iphone4s, McDondald-s, zatrovana hrana i voda, nema Googla ni CocaCole, čak ni milijun lijekova bez recepta, a hrana im ima odvratan prirodan miris i ukus, čak i crva u hrani tamo možete naći.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

New Report

Close