Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vlasnici dionica u očekivanju potoka meda i mlijeka u potocima.Napokon.

– čestitala bih našem proroku gospon Lopini jer mu je danas napokon dobro zamedilo.
– index BLESEX rastura tržište.
– a najveća uzdanica mu je zamedila da ne može bolje -21.79% .

– moje iskrene čestitke gospon Lopini.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

Hvala na čestitkama.Ali nažalost kupio nisam,totalno dekintiran.

LEDO

1. Jaki fundamenti nude relativnu sigurnost investicije
2. Mogucnost visokog prinosa ako se ostvare spekulacije o prodaj.
3. trenutno ne vidim niti jednu drugu investiciju na nasem trzistu koja pruza kombinaciju gornja dva faktora.

Pa , nisi sve uspjela prodati, IVANA7 ?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

LEDO

3. trenutno ne vidim niti jednu drugu investiciju na nasem trzistu koja pruza kombinaciju gornja dva faktora.

Faktor 2 Vam je poništavajući u ovoj Vašoj jednadžbi. Svaka dionica(firma) na burzi ima prodajni potencijal.
Izjava 3 Vam daje veliku mogučnost pogreške.

Fundamenti LEDA su u dobri. Ipak P/E prema prosjeku od 10.4 + p/b 1.4 nisu ohrabrujući ua kupovinu po ovim cijenama. Rast profita je očit(vjerojatno zbog jake turističke sezone). Iskreno ja bih kupovao LEDO(firmu) samo na 4000 kn. Računam na 500 hrk dobiti po dionici na 10 godina(otp) + diskont od 5 posto godišnje unatrag. Ispadne oko 4000 hrk. I tu bih bio dosta siguran. Inače sama dionica nije niti likvidnija za veće iznose.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

I dalje je kod nas najbolje u državu ulagati, vrijeme i novac;

Kad Policiji fali novca povećaju kazne na cestama za isto što nikada ne kažnjavaju, Porezna odrapi improvizirana Rješenja bez posljedica i odgovornosti, komunalci dignu cijene jer su previše potrošili, medicina ukine svaki dan po jedan lijek, zahvat ili mišljenje, te isto prebaci na dodatno dopunsko osiguranje, Gradovi lupaju namete kako se sjete i trebaju , banka ah te banke nitko im ni do koljena nije, Todorić napucava hranu u utrci s uncom zlata, Mađari kroz INU bilježe marže Giunness rekorda….., a sudovi, sudovi glade jaja.
Samodol i sam priznaje da bi naje….. da je radio sve po zakonu ……, a za razliku od nas običnih glupana……

Uglavnom svaka institucija pod pokrićem države odnosno njenih represivnih organa ili Policije samo smišlja nove igre koje nazivaju zakonima s jednim ciljem ; kako pobrati novaca tako gdje ga još ima i onome tko ga još ima .
I Onda se vi žalite na Sjevernu Koreju ?

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Prodavao nisam,
nažalost nisam ni kupovao.INA ne dolazi u obzir,previše rizična jer bi trebala ići niže,

gospon Lopina.

– nemojte tako, pročitali smo vas, ipak su u laži kratke noge a vama će izrasti veliki nos ko Pinokiju ili onim HDZ-ovcima.
– pa na temi INE ste se pohvalili trgovanjem iste.

– plan je bio o.k., prodati BRIN pošto poto, pa kupiti INU i prodati ju na 10.000kn.
– ali ste se očito zahebali kupivši tu INU po 4.480kn.
– hebi ga, tko radi taj i griješi.
– ali nikad se nezna, možda to mađari napucaju i na 10.000kn .

– I love this game.
Pozdrav !

A što niste čistili ovo po 14.Pa to je bila vjerovatno najbolja kupnja na ZSE_sigurnih četrdesetak posto u slijedećih nekoliko mjeseci.

gospon Lopina.

– pogledajte što ste pisali ne tako davno za tu vašu glavnu sastavnicu BLESEXA.
– sve imate na temi te dionice gdje ste me nemilosrdno punili jedinicama.

– kada sam ja tu vašu glavnu sastavnicu BLESEXA prodavala po 20kn isto ste pisali o sigurnih 40% za par mjeseci.
– i gdje je danas ??? na kojim cijenama ????
– i budite barem jednom u životu iskreni pa napišite koje targete za ovu dionicu sam ja dala kada ste vi pisali o tom nikad doživljenom rastu.

– I love this game.
Pozdrav !

Prodavao nisam,
nažalost nisam ni kupovao.INA ne dolazi u obzir,previše rizična jer bi trebala ići niže,

gospon Lopina.

– nemojte tako, pročitali smo vas, ipak su u laži kratke noge a vama će izrasti veliki nos ko Pinokiju ili onim HDZ-ovcima.
– pa na temi INE ste se pohvalili trgovanjem iste.

– plan je bio o.k., prodati BRIN pošto poto, pa kupiti INU i prodati ju na 10.000kn.
– ali ste se očito zahebali kupivši tu INU po 4.480kn.
– hebi ga, tko radi taj i griješi.
– ali nikad se nezna, možda to mađari napucaju i na 10.000kn .

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

Dosta sam komentirao na stranicama INE,komentarima trgovanja i na ovim stranicama i svugdje
je isijavao optimizam a zasnivao se na novoj likvidnosti na tržištu potaknutu od većih igrača ,a
naročito MOLa od koga sam očekivao da bi mogao ozbiljnije u kupnju INE.
Nažalost dogodila se najgora varijanta ,tj.ni M od mola,ni m od mirovinaca,pa su
dionicu trejderi prodavali jedni drugima,pa čak prodavali/rušili/cijene ostalih dionica da bi imali za INU.Sretna okolnost je da OTP indeksni nije imao 4.000 dionica,a toliko sam očekivao da će morati
izaći sa toliko dionica.Dakle,da sam imao novaca možda bi se uključio u kupnju INE tek kada bi
veliki nalozi popapali barem tih 4.000 kom.A danas se protgovalo samo 1.700 kom.
Inače neki moji partneri su namjeravali ući špekulativno u INU i ja sam im rekao da će INA prije na
3000 nego na 5.000 i da svoj novac daju uz rizik da im ga smanje izdajnička koaliocija MOL,mirovinci
uz blagoslov država.Nažalost pogodio sam -Ali sutra je novi dan.
Ovo je burza,a ona donosi iznenađenja.
Bez obzira koja će biti cijena INE pozitivan efeft će se vidjeti jer INA popravlja likvidnost na ZSE.

Na ZSE će teći med i mlijeko!

Ivana, evo stotke od mene.
Nego što bi s osiguranjima i Kodt, kad se već proziva.

Nesretna sam od malena
Od sve muke pesme pevam
Volela bih majko mila
Da sve ovo samo snevam, da sve ovo samo snevam
Joj ojoj, joj ojoj…

Vaš link

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

LEDO

Faktor 2 Vam je poništavajući u ovoj Vašoj jednadžbi. Svaka dionica(firma) na burzi ima prodajni potencijal.
Izjava 3 Vam daje veliku mogučnost pogreške.

Fundamenti LEDA su u dobri. Ipak P/E prema prosjeku od 10.4 + p/b 1.4 nisu ohrabrujući ua kupovinu po ovim cijenama. Rast profita je očit(vjerojatno zbog jake turističke sezone). Iskreno ja bih kupovao LEDO(firmu) samo na 4000 kn. Računam na 500 hrk dobiti po dionici na 10 godina(otp) + diskont od 5 posto godišnje unatrag. Ispadne oko 4000 hrk. I tu bih bio dosta siguran. Inače sama dionica nije niti likvidnija za veće iznose.
[/quote]

LEDO-R-A
5.649,99 kn
4,63%
EPS YTD 506,46
EPS kvartalno 202,76
EPS ttm 530,86
P/S – ttm 0,87
P/E – ttm 8,59
P/B 1,18
ROA – ttm 0,10
ROE – ttm 0,14
Current ratio 3,03
Quick Ratio 2,40
Profit margin 0,1

LEDO

sve to ima i INA + vrlo mali free float, a veliki apetit obje strane koje drže svaka po 49% i žele još tih 1%…uz to, LEDO je sad 5600, a INA na 3900 kn….INA će imati dobit preko 2 milijarde kuna, a LEDO? [wink]

moji postovi nisu savjet za kupnju ili prodaju dionica nego moje osobno mišljenje

Best bay je poziv iz Iraka da dođu svi , od građevinara do proizvođača ekološkog gnojiva.

New Report

Close