Zar niste glasali ni za gospodina Kalmetu ?
– na ove izbore nisam išla, zašto gubiti vrijeme.
– protivim se kriminalu bilo koje vrste, a crvene mrzim.
– ovo je demokracija u kojoj većina dobija i pobjeđuje.
– tu demokraciju poštujem.
– ali ta ista demokracija je dovela i jednog Hitlera na vlast.
– ta ista demokracija je godinama u Grčkoj birala političare koji su tu zemlju uništili.
– ta ista demokracija ubija i uništava ovu zemlju.
– neće vam biti ništa bolje za ove naredne 4g.
– jer ovi političari će u naredne 4g. još više zadužiti ovu zemlju, tonuti ćemo još više, ali kao i na burzi postoji neko dno.
– problem je što uvijek većina griješi, kako na burzi tako isto i na kladionici i na izborima…
– jedina šansa vam je razmišljati i raditi suprotno od većine.
– I love this game.
Pozdrav !
Dajte mi ispravite jer činim se da jedino ja imam pogrešna uvjerenja !?
1. Ni Njemačka ni Italija ni Francuska, pa nitko se ne usudi suprotstaviti WallStreet-u odnosno njihovom satelitu Londonu ? Pa svi se pozivaju na štednju ?????? Čak i naši političari pile o štednji. DEMOKRACIJA =POTROŠNJA , a sve drugo je bla bla bla za izazivanje kontinentalnih kriza u kojima će WallStreet plasirati enormno skupe kredite ugroženim zemljama ili zemljama proizvođačima kao što je EU. Svoje enormne kamate će koristiti za spas USA ekonomije i to rade već 1,5 stoljeća . Hebene banke i novac kao jedino mjerilo vrijednosti.
2. EU odnosno njeni podmitljivi političari radije uzmu proviziju američkih banaka i dovode EU u poziciju izbijanja socijalnih nemira, a ako Bog da i rata i razaranja gdje će opet WallStreet plasirati enormno skupe kredite za obnovu EU-a.
Tko je tu lud više ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Wall Street je protiv stednje. Manje potrosnje znaci i manji profit.
Slažem se sa trošenjem samo zarađenog i predlažem da se donese Zakon :
…da se odreže ruka onom tko digne novi kredit i zaduži nerođenu generaciju Hrvata !
Ako se takakav zakon donese sutra, onda bi preksutra drzava bankrotirala. Hrvatska se mora zaduzivati da bi isplatila mirovine, place i socijalna davanja.
Pitanje je samo po kojoj cijeni ce se zaduzivati.
Također bi rado pročitao koji post gospođe miami o ljekovima kao i o uzroku smrti najvećeg broja Amerikanaca i Hrvata u 2010. , jer ona o tome sigurno nešto zna .
– takve stvari nećete čuti od naše farmaceutske idustrije, pa ni od gospođe Miami jer je na tim otrovima zaradila milijune kuna.
– već 20g. neki novi lijek koji stvarno lijeći nije izmišljen.
– 70% ljekova je totalno suvišno i štetno.
– s jedne strane vas mulinacionalne kompanije truju a onda vas lijeće.
– bitna je zdrava prehrana.
– ali tu zdravu prehranu ne možete naći u diskontima.
– evo np. najveći otrov su vam jagode i breskve koje prskaju najjačim otrovima.
– običnu salatu vam sprejaju sprejem za sjaj.
– najzagađeniju hranu prodaje Konzum, što mislite tko na tomu najviše zaradi i onda mu se svi vi divite ????
– nemojte kupovati mandarine, prskaju ih najštetnijim otrovima koji bez problema prodiru kroz koru i dolaze do jestivog dijela ploda.
– ti otrovi su strašno štetni za zdravlje.
– a potom će vas gospođa Miami izlječiti s kontra otrovima na kojima se bezobrazno bogati.
– ali ima Boga, zbog toga gubi novce na burzi.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Vidim da nutricionizam postaje sve popularniji na forumu. Nakon meda i mlijeka, dolaze breskeve, mandarine, salata i jagode.
S kime Genclerbirigli igra sljedece kolo ?
– G*brilingi večeras dobio, tečaj 5.00 ili 5 puta na uloženo.
– ali sam odigrala Anderlecht, na uloženo dobila duplo.
– I love this game.
Pozdrav !
– G*brilingi večeras dobio, tečaj 5.00 ili 5 puta na uloženo.
– ali sam odigrala Anderlecht, na uloženo dobila duplo.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Sada imas te komune za odvikavanje od kocke. To ti se jako moderniziralo, nije to vise kao kada je Forman snimao filmove. Ljudi se druze, upoznaju, poticu jedni druge da se promjene na bolje, nesto kao self-improvement tecajevi.
Hrvatska se mora zaduzivati da bi isplatila mirovine, place i socijalna davanja.
– a zašto se ne bi moglo podijeliti onoliko koliko se u zemlji zaradilo, bez dizanja poreza i ostalih nameta.
– svi ti porezi ovu zemlju uništavaju još više isto kao i nova zaduženja.
– jeste li razmišljali koliko moramo svake godine platiti za kta. na kredite.
– a zašto krediti ??? kako bi penzići i birokracija imali lovu koju država nema.
– zašto tim penzićima ne bi dali 50% sadašnjih penzija i toj birokraciji srezali plaće za 50% i problem riješen.
– ako je penzićima malo za preživjeti neka prodaju nekretnine, isto tako i birokracija, ako im je malo neka traže drugi posao.
– a socijalu iseliti u Kanadu kod gospon Twixera neka ih on hrani.
– svakao može i koji socijalni program zbrinuti penziće na neki udaljeni otok pa neka se bave ribolovom.
– I love this game.
Pozdrav !
– a zašto se ne bi moglo podijeliti onoliko koliko se u zemlji zaradilo, bez dizanja poreza i ostalih nameta.
– svi ti porezi ovu zemlju uništavaju još više isto kao i nova zaduženja.
– jeste li razmišljali koliko moramo svake godine platiti za kta. na kredite.
– a zašto krediti ??? kako bi penzići i birokracija imali lovu koju država nema.
– zašto tim penzićima ne bi dali 50% sadašnjih penzija i toj birokraciji srezali plaće za 50% i problem riješen.
– ako je penzićima malo za preživjeti neka prodaju nekretnine, isto tako i birokracija, ako im je malo neka traže drugi posao.
– svakao može i koji socijalni program zbrinuti penziće na neki udaljeni otok pa neka se bave ribolovom.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
a zašto ne bi penziće koji su zaslužili svoju mirovinu ostavili na miru, a novac uzeli onima koji su ga nelegalno stekli.
ionako u bankama ima 165milijardi kn štednje- a 1994. je bilo 4.5milijardi kn štednje- e sad koliko je bilo sumnjivih privatizacija i lopovluka barem pola je mrknuto.
postoji porezna postoji oib, i zašto štiti lopove a uzimati cijelo vrijeme od sirotinje.
i ne bi pustio da oni koju su munuli lovu da odšetaju iz hr u npr kanadu.
Sada imas te komune za odvikavanje od kocke.
– većini vas su prije potrebne komune za odvikavanje od dionica i burze.
– evo ja sam i u krizi uspješna s tim dionicama.
– a zašto se ne bih kockala ako i tu zaradim koju kunu, trenutno je puno lakše tu zaraditi nego na burzi.
– evo vam matematike, na burzi zarađuje 10% investitora a na kladionici 3% kockara.
– odgovorite mi sada što je s onih 90% na burzi i 97% na kladionici ????
– evo vam moj odgovor,
– ako niste u toj grupi od 10% i ovoj od 3% ostavite se i burze i kladionice.
– a na ovoj temi možemo raspravljati kako biti u toj grupi od 10% na burzi, kako trgovati i što kupovati, kada prodavati, koje su investicije sigurne a koje su rizične.
– isto je tako i s kladionicom, (ali je ovo tema o dionicama), a to većinu vas niti ne zanima pa o tome niti neću pisati.
– ali ja stvarno ne vidim neku razliku gubite li lovu na burzi ili kladionici.
– zašto bi bili gubitnici na burzi pametniji od dobitnika na kladionici ????
– I love this game.
Pozdrav !
Vjerojatno jedna od najgorih zemalja na svijetu za skupljanje socijalne pomoci ako si radno sposoban.
Da bi se uopce kvalificirao ne smijes posjedovati nista. Ako otkriju da nesto posjedujes onda ti kazu da to prodas i zivis od tih novaca. Moras donjeti ugovor da placas stanarinu inace dobivas samo pomoc za hranu (a ako ti ne vjeruju onda oni uplacajuju direkto tu stanarinu). Moras biti dostupan 24 sata i doci kad god te pozovu (a zovu te svaki put u drugo vrijeme da dodjes, npr. pondedjeljak u 8.00, cetvrtak 16.00, pa utorak 11.00, kako ne bi mogao raditi na crno). Moras svaki mjesec pisati izvjestaj i navesti barem 50 tvrki koje si kontaktirao za posao (ako ti ne vjeruju onda moras pred njima okretati telefon i zvati tvrtke).
Ja znam mnoge koji su pokusali, ali ne znam nikoga ko je uspio izdrzati dulje od 3 mjeseca na socijalnoj pomoci. Inace osim socijalne pomoci za hranu i smjestaj nemas nikakvih drugih benificija. Nema besplatnog prijevoza i slicno.
S druge strane, ako utvrde da je netko stvarno nesposoban za rad nece zaliti ni novca ni vremena da mu pomognu. Dobar prijatelj je jako tesko obolio i nije vise mogao raditi na gradilistu. Odmah je dobio 700 dollara invalidnine mjesecno i platili su mu dvije godine college da se prekvalificira.
Inace drzavne mirovine (sto bi bio 1. stup u HR) su ogranicene na $915 ( cca 5000 kuna) i nitko nemoze dobiti vise. Tako da se prijevremeno umirovljenje jednostavno ne isplati.
Slažem se sa trošenjem samo zarađenog i predlažem da se donese Zakon :
…da se odreže ruka onom tko digne novi kredit i zaduži nerođenu generaciju Hrvata !
Ako se takakav zakon donese sutra, onda bi preksutra drzava bankrotirala. Hrvatska se mora zaduzivati da bi isplatila mirovine, place i socijalna davanja.
Pitanje je samo po kojoj cijeni ce se zaduzivati.
[/quote]
Gospodine Twixer ,
To jednostavno nije istina !
Mirovine neka djele samo onima koji su ih zaradili ,odvojiti mirovine , socijalu i nerad!
Plaće nek djele samo onima koji su ih zaradili !
Socijalu nek djele samo potrebitim a ovisno o tome koliko zarade zaposleni .
Djeliti uvijek samo zarađeno !
Država će bankrotirati ako nastavi trošiti nezarađeno !
Pozdrav
Da li će se uvesti porezi na dobit na tržištu kapitala?
Da li će se nagrade menađmentu u dionicama oporezivati?
Da li će se oporezivati dividenda?
Tko će ostvariti korist ,a tko gubitak.
Država će dobiti to je jasno,a porez mogu plačati samo oni koji zarađuju.Ali treba platiti što
manji porez ako se ti porezi i uvedu.
I neki se već pripremaju da ne bi platili nikakav porez.
Primjer:SNHO
Većinski vlasnici SNHO su torbari još iz vremena PIFova.Oni u svom posjedu imaju dionice koje su kao
torbari jako jeftino platili.Sada su se međusobno zakačili/možda i nisu već samo igraju igre/
pa dijele firmu na četiri dijela,tj tri nova d.d. i ostaje isciđeni SNHO koji se delistira i nestaje.
Što se dogodilo?
Prva trojica svoje dionice pretvaraju u većinski vlasnički udio u ta nova tri dionička društva i više
nemaju zajedničke imovine osim u ostatku SNHO koji se delistira ,a vjerovatno i likvidira jer u njemu
ostaje nikakva imovina i nije problem što se delistira.
Tri nova dionička društva skupo"kupuju"/puni BV/ od SNHO/od većinskih vlasnika kao fizičkih osoba/koje su to plačale jako jeftino.
Torbarili su jeftino torbarili,prodali su skupo sami sebi i na to plaćaju puni porez.Nula kuna kao i Luka Rajić.
Dakle,fizičke osobe su se dočepali imovine po skupoj cijeni i u eventualnoj budućoj prodaji neoporeziva
startna cijena će biti stavka Kapital iu rezerve/rezerve su nazvali dividendne rezerve/.Ako prodaju
još skuplje platiti će porez,ako se uvede, ali će uspjeti izvući kapital i rezerve bez plačanja poreza
kao što je napravio i mudri Luka Rajić.
Dakle,prevarili su glupu državu(možda i nije glupa nego samo podobna za podobne/.
Prevarili su i male dioničare i ostatke stradalnika domovinskog rata,koji nisu dobili ponudu za preuzimanje a mislim da su trebali.I što rade ti mali.Ližu rane i šute.Ne treba pritisnuti torbare
da i njima nešto daju.
Mislim da bi mali dioničari trebali pokrenuti upravni spor,jer Linić kao ministar financija bi to jedva
dočeka.
U boj ,u boj za novac svoj.
Koliko imam informaciju u Lucidusu je pokrenut upravni spor,radi utrđivanja otkupne cijene u
delistingu? A i Jako bi trebao Lucidus prodati sam sebi skuplje ,a malima ne dat ništa kao i do sada.