Dobar neki ekonomski fakultet, kada mu najbolji studenti zavrse kladeci se na Genclerbirligi.
Informanka.
– gospon Twixer, to je ipak zabava za vikend.
– malo sam se zabavila, uz to još pogodila par hokeja, stvarno su bili ziceri, i dobra mjesećna plaća je pala.
– evo danas Crobex u debelom minusu.
– kladila bih se na zicer okladu kako je danas gospođa Miami pogubila veliku lovu.
– a ja sam danas prodala i zadnju dionicu jedne firme uz zaradu 15-20%, dosta sam toga imala pa mi je trebalo malo više vremena za sve to prodati.
– a i portfelj mi je danas završio u ludom plusu.
– obratite pozornost na gledalicu te će te primjetiti kako je danas uz veliki pad Crobexa relativno dosta dionica završilo u lijepom plusu.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ovako na prvi pogled jedina tvoja dionica u plusu je KODT-P-A koju je netko napucao sa 3 komada u pozitivu pred zatvaranje.
Sto je jos od tvojih u plusu ?
….imala si JAAAAAAAAAKO PUUUUUUUno dionica i dugo si prodavala…
Gle: HT-ADRS -ERNT -su imali jedini milijunski promet …a to si kupovala i na višim cijenama nego
drugi…
– evo večeras sam se super provela, proslavila svoje poslovne uspjehe.
– stvarno se divno osjećam jer me sutra na poslu neće daviti neka šefica tipa gospođe Miami.
– ali večeras je gospođa Miami bila donekle i pristojna te ću joj odgovoriti.
– točno, imala sam jaaaako puuuuno dionica, pisala sam vam na ovoj temi kada sam iste kupovala, to je bilo stvarno dno dna.
– i većinu toga sam vam prodala.
– sada sam opet na kupnji nekih dionica.
– za razliku od vas ja radim i zarađujem.
– kupnja HT je išla na 180-200kn, tada mi je to bilo cca 60% portfelja, a danas mi je HT 1.45% portfelja.
– nekad sam kupovala ADRS na 140-150kn, ali danas nemam niti jednu dionicu ADRS.
– ERNT sam kupovala prije dividende i tu sam zaradila cca 5-10%, trenutno imam toga manje nego HT-a.
– za razliku od vas ja na većini investicija zaradim novce, pa sve vam je zabilježeno na ovoj temi.
– I love this game.
Pozdrav !
Ovako na prvi pogled jedina tvoja dionica u plusu je KODT-P-A koju je netko napucao sa 3 komada u pozitivu pred zatvaranje.
– nekada prije cca godinu dana ste znali kako izgleda moj portfelj.
– a danas znate možda cca 25% toga.
– tu na ovoj temi mogu pisati o investicijama, ali moj portfelj ipak spada u poslovnu tajnu.
– sada sam na više dionica zaradila lijepu lovu.
– iste dionice ću ponovno kupiti i napraviti ponovno istu stvar.
– neke dionice su mi zanimljive i stvarno ih ne mogu reklamirati dok sam u dokupu.
– za neke dionice imam neke dojave, to može a i ne mora biti točno, te stvarno ne bi bilo u redu o tome pisati.
– I love this game.
Pozdrav !
– nekada prije cca godinu dana ste znali kako izgleda moj portfelj.
– a danas znate možda cca 25% toga.
– tu na ovoj temi mogu pisati o investicijama, ali moj portfelj ipak spada u poslovnu tajnu.
– sada sam na više dionica zaradila lijepu lovu.
[/quote]
Ako zaradjujes lijepu lovu dok burza pada, koliko bi tek zaradjivala da burza raste.
….imala si JAAAAAAAAAKO PUUUUUUUno dionica i dugo si prodavala…
Gle: HT-ADRS -ERNT -su imali jedini milijunski promet …a to si kupovala i na višim cijenama nego
drugi…
– evo večeras sam se super provela, proslavila svoje poslovne uspjehe.
[/quote]
Da bi mogla proslaviti poslovne uspjehe prvo moras naci neki posao.
Preuzimanja i delistiranja u modi.I suđenja i utuženja
Toda dao ponudu ispod žita za kupnju dionica po 120 kn,a preuzeo ih po 8xx.Ako je i od Tode prenisko je.
Ali zato ne daje obvezuluću ponudu za Belje,po 1 kn bi dao, ali po 300 mu je skupo.
ADRIS dao ponudu po 75 za HRDH a firma posluje sa dobitkom uz BV blizo 300 kn.Da ADRIS kupuje
skupo Vlahović i ekipa bi bili sirotinja,a ovakjo su dobro situirani.
TORA daje ponudu za Brestovac vjerovatno ne ispod 45 kn,uz BV od 168/vlastite dionice nisu uračunate a ima ih preko 10% pa je BV vjerovatno i veći,ali i dalje gubici u poslovanju,ali idu na bolje/.Ovo je jako jeftini dokup,ali većinski vole jeftino.Pametan potez Tore.
JAKT preuzet ispod žita i ide u likvidaciju.NAV 0k0 74,a sadašnji većinski mušli po 18 do 20.
Mislim da će skinuti od 200 do 300%.Ako bude i u dvije godine mislim da je to lijepi zub.
SLPF uz NAV od 47 preuzet po 28 tj.uz diskont od 40%.
Torbari se vraćaju svom osnovnom poslu tj.torbarenju.PIFovi postali ZIFovi,oni postali holdinzi
kao KORF i SNHO,društva za upravljanje kao VLDS , LCDS,VLHO i PRoficio.
Jako iscidija LCDS i postao jedan od najbogatijih Hrvata oduzimajući imovinu od stradalnika
domovinskog rata i sada ide u tišinu tj.u informativnu blokadu.Mislim da će ponovno torbariti da bi ove ostatke kupovao ispod 15 kn ,a BV je preko 100,a NAV Lucudusa blizu 200.
SNHO ide istim putem,delistioranje,bjeg od informacije i završno torbarenje tj kupnja ispod žita
naravno uz veliki diskont.Ali oni su mala djeca za Jaku,koji će torbariti na osminu vrijednosti BV ili
šesnaestinu od NAV.
PIFovi su postali najveća pljačka stradalnika domovinskog rata i s ovim bi se trebali pozabaviti
DORH ili barem braniteljske udruge.
Tko je slijedeći na redu? Koje jefdtino preuzimanje slijedi?
– u svom postu ste lijepo napisali zašto dionice vašeg indeksa BLESEX nisu dobra kupnja.
– I love this game.
Pozdrav !
…zašto dionice vašeg indeksa BLESEX nisu dobra kupnja.
al zato je BLESSEX Bogom dan [smiley]
@Lopina.
– u svom postu ste lijepo napisali zašto dionice vašeg indeksa BLESEX nisu dobra kupnja.
– I love this game.
Pozdrav !
SLPF je vjerovatno dobitnik godine jer ćo ovu godinu poslovati sa pozitivom,a poslije nove godine
trezor kupuje vlastite dionbice od 20 kn do NAV koji je preko 50 kn.
A što reći za JAKT.Tko je ušao po 20 zaradit će 150 do 200 % jer iz likvidacijske mase od 74 kn
sve ispod 50kn bi bio loš posao.
HRDH se kupovao na 25 do 30.I ADRISova ponuda po 75 je loša.Malo morgen.100 do 150 %
dobiti.Da,ali treba kupovati prijer obvezujće ponude.Zarada je veća ako kupuješ mogućnos ,a ne sigurnost.
BRST se moglo skupiti manje količine po 25 do 30 kn i sada će ponuda biti po minimalno 45.I to je malo.40% dobiti i u dvije godine je fenomenalno u paDAJUČEM TRŽIŠTU.I nula je dobar rezultat.
BRIN kao zatvoreni fond je pod posebnom prismotrom Hanfe.Škegro i Questus nekretnine su dobili po prstima od Hanfe.SN invest je dobio nalog da slavoncu vrati cca 2 mil kn koje su naplatili od fonda
iznad dozvcoljenih 3,5% godišnje.Prijedlog manjeg dioničara/ima 5% i malo više/da se JAKT pretvori
u dioničko društvo Hanfa je ocijenila nezakonitim jer ZIF može biti samo spojen,likvidiran odlukom
Skupštine ili ako mu imovina padne ispod 5 mil kn može biti likvidiran ili pripojen nekom drugom ZIF.
Hanfa u zadnje vrijeme odlično kontrolira sve fondove,ali bivši PIFovi su iskoristili vakum i pobjegli
sa lovom od stradalnika domovinskog rata.Ali to su napravili ranije.
Ne mješati SLPF kao zatvoreni fond sa bivšim pifovima,jer je tu došlo i dio promjene vlasnika/Auctor/BRIN koji nije sljedbenik PIF već fond koji je sredsatva prikupio javnom ponudom,a to su napravili i JAKT i FMPS i
Qune.Od nekretrniskih ZIFova samo TRFM je iz ZIFa postao dioniočko društvo za ulaganje u nekretnine,ali ne kao zIF.Uspjeli su izigrati Hanfu i dioničare jer su napravili prenamjenu popslovanja
a po zakonu o ZIF to nije dozvoljeno.
I vi kažete da je ovo loše.Mislim da je to izvrsno.
Naravno da je to prošlost.Treba nanjušiti da li će BRIN,FMPS,QUNE u dokapitalizaciju,likvidaciju,
kupnju vlastitih dionica i što se to dogodi prije imat ćemo šansu za multiplikaciju dobiti.Ja ću to sigurno dočekati,jer su to ziceri.Sve se zna jedino tajming je nepoznata veličina.
Dakle,čekati,a ako nešto kapne dokupljivati.
Ivka,
Je si li danas prosla bolje na burzi ili na kladionici ?
Lopina, ne lupetaj!
Najniža cijena bila je 31,50 i to je bilo 75 komada prometa.
Ostalo – 2.883 komada je bilo po prosječnoj cijeni od cca 34 kn od čega je Tora kupila 2.259 komada, a ostale ja (i prodao sve po 45 Tori) i netko treći/četvrti.