Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

– o.5 punktova smanjeno zaduzivanje dolara kod svih glavnih centralnih banaka svijeta
– samo nacin da se banke lakse zaduzuju i izvlace kratkotrajno iz krize
– slijedi globalna inflacija

Ivana7 imas koju korisnu informaciju za dodati ?

Think twice befor investing , dont rush in any stock , dont be greedy

Pad dionica do izbora sasvim siguran a od izbora na dalje ovisi o pobjednicima.

Covjek je zbilja hrabar, ja mu se divim. Impresivan je iznos novaca koji je ulozio na Hrvatsko trziste kapitala i to u neke izuzetno nelikvidne dionice. Ja ne mogu znati koji postotak imovine mu je u dionicama, ali vjerojatno znacajan. Moras biti jako uvjeren u svijetle perspektive domace ekonomije da bi ulagao tako agresivno.

pa ja bi na njegovom mjestu isto. ocito ih je dobro proucio i ima znanja da ih prouci i ocito misli da su debelo podcjenjene i jedino sta ih moze ne podici gore je trajno ovakvo stanje a za to je mislim ipak puno puno manja vjerovatnost nego da ipak krene gore. kad tad. trenutno je sve nelikvidno osim tog ht-a koji se meni isto tako kao i njemu ne svidja nikako. ja govorim protiv ht-a od dana kad sam ga prodao (2 tjedna nakon IPO-a). po meni isto tako nema bas puno logike da taj ht bude likvidan na ovim cjenama jer je po meni dosta rizican s dosta diskutabilnom perspektivom. on pokusava pronaci nove blue chip dionice i mislim da nije daleko od toga da uspije. sve industrije u koje je ulozio imaju dosta pespektivan rast. naravno nemoraju i sve uspjeti…al kud ce taj ht to se zbilja pitam. a svaki dan par milja prometa [undecid]
[/quote]

The devil is in the details.

Nikada ne mozes biti siguran da si dobro proucio dionicu. Ja nikada nisam bio potpuno siguran ni u firme koje sam ja vodio, a kamo li da budem u neke koje vodi netko drugi. On je i do sada imao velikih promasaja.

Ovo stanje moze trajati jako, jako dugo. Pogledaj Japansku burzu. A Japan ima puno bolji obrazovni sustav, puno svjetski konkurentnih kompanija, neusporedivo bolju radnu etiku i korporativnu kulturu.

HT je defanzivna dionica i u krizi ce bolje proci nego bilo koja druga dionica. Oni ce uvijek zaraditi dovoljno da isplate visoku dividendu. Svi veliki telecomi isplacuju visoke dividende izuzev Sprinta (Ali on je 3 telecom na tom trzistu). Naravno ako se ekonomski trendovi promjene HT ce biti underperformer.
[/quote]
usporedba na liniji Hrvatska Japan nije baš izvediva. Rast uspjeha prelaska iz primarnog u tercijarni i kvartalni sektor je aposlutno nezapamćen i nenadmašen. Ponavljam njihov rast primarno je bio od 53 do 73. Ipak inflacija cijena i spekulativni balon je bio masivan, 1990 cijena zemljišta Kraljevske Palače u Tokiju bila je istovijetna cijeloj zemljišnoj cijeni države California. Da bi reignali bubble i inflaciju normalno Japan je digao kamatne stope i voila recesija. Nakon toga a još su imali stvarni suficit budgeta, izveli su stimuluse da bi povratili ekonomiju. NIje uspjelo i sada su osim stagnacije imali i deficit budžeta. Ukratko, Japan i Kina bi bili analogija, gdje se vidi da su poslovni ciklusi puno duži. MI bi bili ipak komparativniji sa Grčkom, nažalost(struktura vlasti, podjela političkih bodova, sklonost uvozu).

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Hajdemo ovako.

Gotovo je totalan konsenzus da Bill Gross najbolje poznaje trziste obveznica. Nadimak mu je bond king. U svibnju je prodao sve US obveznice.

Warren Buffett slovi za najveceg investitora svih vremena. Kupio Bank of Amaerica po 7.15, a prosli tjedan bila 5.07, danas zatvorila na 5.44.

Jeremy Siegel profesor financija na Wharton School of Economics. Slovi kao najveci strucanjak za financijska trzista. U Junu na CNCB-u rekao kako je odlicno vrijeme za kupnju dionica.

Trojica za koje se smatra da su najbolji u svojim podrucijima i sva tri naprave velike greske.

Hajdemo ovako.

http://www.businessinsider.com/optimism-spreads-el-erian-hikes-gdp-outlook-for-2011-iea-ups-oil-demand-2010-12

Koliko puta su Pimco, El-Erian i Gross promjenili mišljenje ove godine? Ja im brojim tri, ali godina još nije gotova. Čestitke legendama koje su ove godine otišle u mirovinu jer se nisu uspjeli snać na tržištu. To su ljudi sa stilom za razliku od ova dva klauna.

http://www.businessinsider.com/bill-grosss-treasury-short-already-looking-like-his-second-debacle-in-just-over-a-year-2011-4

PIMCO, Gross, El-Erian. [yawn]
[/quote]
http://www.businessinsider.com/pimco-buying-treasuries-2011-4

a bruke… [lol]
[/quote]
Toliko o ova dva klauna, a od Buffetta i Siegela sam jednostavno bolji. [cool]

Traži se 15.000 dionica VLDS po 6,00 KN . Best buy ?

– slijedi globalna inflacija

Ivana7 imas koju korisnu informaciju za dodati ?

– ako je inflacija onda se od nje trebamo zaštititi.
– to nikako nije papirnati novac ili obveznice.

– u knjigama piše, dobra zaštita je investiranje u dionice ili investicijsko zlato koje na žalost zbog ovih nesposobnih političara ne možemo kupiti u RH.
– zlatom ćemo očuvati realnu vrjednost a na dionicama se može nešto i zaraditi.

– I love this game.
Pozdrav !

ivka javljam ti se s gejfona…….de vidi koliki je bull na grobexu…..

i nećeš valjda sad u zlato na ovoj balončini…..to je ko da kupuješ podravku na 330 [lol]

A kako to ovisi?
Što će donijeti pobjeda recimu "kukuriku" opcije ako do nje dođe?
Pozdrav

Jedan od najboljih best buy-a i dalje KODT,uz ostale dobro poznate razloge, gledam kako se trže vani kompanije u tom sektoru i vidim npr. da je prosjek industrije:P/S 1,02 i P/E 12.58…što je odlično za ova teška vremena i dosta više od KODT:P/S 0,38 i P/E 7.79.

"Only dead fish swim with the stream"

Ovo prvo kao što se vidi nije točno a ovo drugo je ovaj put nebitno. Tko god bio na vlasti slijediti će naputak "svjetske elite".

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

ovo o zlatu sigurno niste znali [thumbsup]

http://hot.net.hr/planet-x/bliski-susreti/page/2011/12/01/0077006.html

forumsko pisanje nije financijsko savjetovanje za ulaganje na tržištima kapitala

Evo jedan od dobrih buy-eva bio bi indeksni fond crobex 10 kad ga otključaju. Na današnje cijene PE mu je 17 , "PBV" mu je 0,69 PExPBV je 11,76 DY je 5,55%. E sad po meni u njemu se nalaze i INGR-a i DLKV
koji dosta narušavaju PE , kad njih ne bi bilo PE iznosi finih 10,41 zadnja 4 kvartala.
U tržišnom pogledu iznos ingre i dlkva umanjio bi MCAP za 7% a knjigovodstvenu vrijednost za 12% dakle sasvim prihvatljivi rizici da te firme i propadnu ne bi trebao biti prestrašan udar, same dividende bi podosta iskompezirale gubitak. Uzeo sam u izračun da HT padne za 50% ATPL za 50% a DLKV i INGR odu u prdac a ostale cijene ostanu iste gubitak bi bio 19% , evo dodao da i ERNT padne za 50% gubitak bi bio 25%
Po meni ovo su "prihvatljivi" gubitci razumni. Nadalje srušio sam cijene HT-50% ADRS-50% ATPL 50%, INGR 100% DLKV 100% a sve ostale 75% gubitak bi iznosio 59% za ovakav scenario bio bi potreban novi burzovni slom.
E sad u ovom "krešendu" kad bi se išlo u razbijanje cijena dale kupovinom udjela u fondu na -30% i minus 60% gubitak bi bio 34% khm sasvim solidan pušing, ali za pretpostaviti je da da za ovakav scenarij treba godina do dvije da dođe opet do sveopćeg potopa a na početku priče mi smo imali Divyild 5,5% koji bi na dnu iznosio 13,2% i ajmo reć 5.5% sa početka gubitci su znatno manji od 34% ili 60% od ukupnog pada.

Ne znam šta mi bi pa ovo krenuo gledat ali rezultati su interesantni.
Raspon kretanja crobexa 10 od 31.07.2009. pa do danas iznosi 946-1283 bodova.

New Report

Close