Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

a inace best best by je bio (a mozda je jos uvjek dan dva) belje. kupis po 92 prodas po 305 [tongue]

Twixer, a zašto nije i koja je to?
Pozdrav.

U jednom danu zaraditi 3 % !
Isto koliko na štednji za godinu dana !
A naši ljudi drže u stranim-domaćim bankama 161 miliardu oročenu sa 2-3 % kamata godišnje !
Umjesto da tu lovu ulože u Hrvatsko gospodarstvo .
Ožive gospodarstvo , tvrtke , burzu i zaposle našu djecu .
Pažljivim investiranjem može se puno više zaraditi nego štednjom .
Pozdrav !

Da se uloži u hrvastko gospodarstvo da, ali ne na sekundarnoj prodaji vp-ova. Ako je IPO u pitanju druga je prica i slažem se….
[/quote]

IPO MGMA , LKPC , ATGR ,… ?

Tri posto je tri posto !
Moguće je bilo i više zaraditi danas .
Samo da nisu Abacusi bili blokirani .

.

Ponavljam pitanje sa pocetka. Zbog cega je ADPL best buy ?

bemu miša ti bi bio neki grd profesor. kad se nadje rupa onda se busi [lol]
[/quote]

Ja samo pokusavam natjerati nju (i sve druge) da temeljito analizira dionice prije nego sto ulaze u njih. Njene analize su naivne i potencijalno opasne. Baziraju se obicno na vrlo malo parametara koji ne utjecu na poslovanje firme.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Gotovo svi moji poznanici koji posjećuju kladionice ili trguju na TK ponavljaju slične priče o permanentnim dobicima na kladionicama ili na burzi. Dobici nisu veliki, ali su redoviti. O gubicima ni riječi. Pitam se :

– koji interes imaju vlasnici kladionica koji otvaraju kladionice gotovo u svakoj zgradi kad nitko ne gubi? Koga to oni gule?

– što se tiče TK pitanje je slično. Čitajući ovaj forum rijetko, zaista rijetko netko prizna veći gubitak. Ako itko prizna to su marginalni, zanemarujući iznosi od par postotaka koji nisu vrijedni spomena. Kako crobex redovito i osijetno pada, tko to gubi novac? Možda fondovi …..ili oni pojedinci koji gube ne komentiraju na ovom forumu, u što sumnjam. Naivci više ne igraju na TK. Ovaca za šišanje je sve manje. Ivana 7 je danas kupila ADPL gotovo na samom dnu, ali sumnjam da je to često: Nije kapitalizirala na 3% dobiti, čeka zaradu od 10 %. Neznam o kojem se iznosu radi ali mogla bi se i načekati. Bilo bi fer da se i "pohvali" i s lošim potezima, ali to prizna rijetko, iako sam mišljenja da se to češće događa. Možda se i varam. Za Ivanu 7 imam jako dobro mišljenje i redovito čitam njene postove i moram priznati da se s većinom slažem.

Ima ona igra na portalu mojedionice gdje mozes napraviti portfelj i mjenjati portfelj svaki mjesec. Mislim da je 15% igraca u plusu, a svi ostali u minusu. Otprilike je slicno stanje i na stvarnom trzistu kapitala ove godine.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Njene analize su naivne i potencijalno opasne. Baziraju se obicno na vrlo malo parametara koji ne utjecu na poslovanje firme.

burza je bas zato ljepo mjesto. sta se ljudi uvjek ponasaju ko ovce i ponasat ce se i kad te to u normalnom zivotu i radu jako zivcira i frustrira sta moras biti taoc takvih ljudi ovdje imas savrsen nacin da to iskoristis konacno u svoju korist.
ljepo ti prodaju dionice kad nebi trebali i kunu se da ih vise nikad nece kupovat a onda se opet vrate kad normalan covjek prodaje.
ja sam tu svoju skolicu platio al nisam preplatio.
zato je burza jako ljepo mjesto za zaradit.

bemu miša ti bi bio neki grd profesor. kad se nadje rupa onda se busi [lol]
[/quote]

Ja samo pokusavam natjerati nju (i sve druge) da temeljito analizira dionice prije nego sto ulaze u njih. Njene analize su naivne i potencijalno opasne. Baziraju se obicno na vrlo malo parametara koji ne utjecu na poslovanje firme.
[/quote]
Zanima me i Vaše mišljenje o ADPL-u.
Čini mi se da je Ivana7 već svoje izdašno dala:)

Bilo bi fer i korektno da i Vaše čujemo.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Njene analize su naivne i potencijalno opasne. Baziraju se obicno na vrlo malo parametara koji ne utjecu na poslovanje firme.

burza je bas zato ljepo mjesto. sta se ljudi uvjek ponasaju ko ovce i ponasat ce se i kad te to u normalnom zivotu i radu jako zivcira i frustrira sta moras biti taoc takvih ljudi ovdje imas savrsen nacin da to iskoristis konacno u svoju korist.
ljepo ti prodaju dionice kad nebi trebali i kunu se da ih vise nikad nece kupovat a onda se opet vrate kad normalan covjek prodaje.
ja sam tu svoju skolicu platio al nisam preplatio.
zato je burza jako ljepo mjesto za zaradit.
[/quote]

Ovdje je jako slaba likvidnost, tako da je jako tesko zaraditi trejdajuci.

Kako si ti uspjela izracunati da ti je portfelj rastao 3%, ako niti jedna komponenta nije rasla 3%. Vecina u minusu.

kreativnim knjigovodstvom……

[smiley]

a ovo za adpl ti ne može reći kad ni njoj nisu rekli…..

vise sam mislio na dugorocne.opce je poznato da je eurofiju puno teze svladati nego strah a vecina nemoze svladati ni strah i u doba najvece krize ja napasivnija upravo zbog njega a u doba kad ce trebat izlazit nece moci protiv euforije.

a sta se tice tog adpl-r-a kod njega je slicna situacija kao kod ostalih dionica koje ima mr. xy…
moram priznati da sam u kesu da bih i sam kupio ponesto od njegovo portfelja. mislim da necemo bit daleko od istine kad ustvrdimo da covjek ima vise znanja od 99.99% ulagaca..plus ulozio je preko 60mil kn u nekoliko svojih perjanica sta znaci da nije druker jer ovdje na ovakvoj likvidnosti se nemoze lako van, tim vise jer je u svakoj u prvih 5 dionicara pa bi se i svaka prodaja vidjela..vjerovatno ima i koji skrbnicki s kojim ovako trejda da se ne vidi al vecina love mu je vidljiva. prilicno uvjerljivo za mene, mada ima manu da voli dosta pricati o dionicama po svim javnim medijama gdje god stigne. al mislim da ni to nije za zamjerit…i sam bi bio takav da vjerujem u njih.

vise sam mislio na dugorocne.opce je poznato da je eurofiju puno teze svladati nego strah a vecina nemoze svladati ni strah i u doba najvece krize ja napasivnija upravo zbog njega a u doba kad ce trebat izlazit nece moci protiv euforije.

a sta se tice tog adpl-r-a kod njega je slicna situacija kao kod ostalih dionica koje ima mr. xy…
moram priznati da sam u kesu da bih i sam kupio ponesto od njegovo portfelja. mislim da necemo bit daleko od istine kad ustvrdimo da covjek ima vise znanja od 99.99% ulagaca..plus ulozio je preko 60mil kn u nekoliko svojih perjanica sta znaci da nije druker jer ovdje na ovakvoj likvidnosti se nemoze lako van, tim vise jer je u svakoj u prvih 5 dionicara pa bi se i svaka prodaja vidjela..vjerovatno ima i koji skrbnicki s kojim ovako trejda da se ne vidi al vecina love mu je vidljiva. prilicno uvjerljivo za mene, mada ima manu da voli dosta pricati o dionicama po svim javnim medijama gdje god stigne. al mislim da ni to nije za zamjerit…i sam bi bio takav da vjerujem u njih.
[/quote]

Covjek je zbilja hrabar, ja mu se divim. Impresivan je iznos novaca koji je ulozio na Hrvatsko trziste kapitala i to u neke izuzetno nelikvidne dionice. Ja ne mogu znati koji postotak imovine mu je u dionicama, ali vjerojatno znacajan. Moras biti jako uvjeren u svijetle perspektive domace ekonomije da bi ulagao tako agresivno.

Mora biti svjestan da njegovo pisanje ima utjecaja na investicijske odluke mnogih malih investitora i bilo bi dobro kada pise o nekoj dionici da navede i potencijalne rizike.

Covjek je zbilja hrabar, ja mu se divim. Impresivan je iznos novaca koji je ulozio na Hrvatsko trziste kapitala i to u neke izuzetno nelikvidne dionice. Ja ne mogu znati koji postotak imovine mu je u dionicama, ali vjerojatno znacajan. Moras biti jako uvjeren u svijetle perspektive domace ekonomije da bi ulagao tako agresivno.

pa ja bi na njegovom mjestu isto. ocito ih je dobro proucio i ima znanja da ih prouci i ocito misli da su debelo podcjenjene i jedino sta ih moze ne podici gore je trajno ovakvo stanje a za to je mislim ipak puno puno manja vjerovatnost nego da ipak krene gore. kad tad. trenutno je sve nelikvidno osim tog ht-a koji se meni isto tako kao i njemu ne svidja nikako. ja govorim protiv ht-a od dana kad sam ga prodao (2 tjedna nakon IPO-a). po meni isto tako nema bas puno logike da taj ht bude likvidan na ovim cjenama jer je po meni dosta rizican s dosta diskutabilnom perspektivom. on pokusava pronaci nove blue chip dionice i mislim da nije daleko od toga da uspije. sve industrije u koje je ulozio imaju dosta pespektivan rast. naravno nemoraju i sve uspjeti…al kud ce taj ht to se zbilja pitam. a svaki dan par milja prometa [undecid]

New Report

Close