Neki razlog zbog cega je best buy ?
– nema glupih pitanja, možda postoje glupi odgovori.
– razlog ????, ma da tu ne pišem neke gluposti radije pogledajte današnji graf koji kaže više nego tisuću riječi.
– danas sam tu bila na kupnji, i prošlo mi par naloga na cca 97kn, imala sam i neke rezervne na 96kn zlu ne trebalo, nikad se ne zna iako se mnogi hvale krilaticom zna se.
– danas je to bio laganini cca 3% .
– za toliko zaraditi morate lovu imati oročenu godinu dana.
– normalno je kako vas i u tome oročenju čekaju mnoge zamke tipa propasti banke ili bankrota države.
– a na kraju će vam svu tu dobit popapati inflacija.
– danas nisam kapitalizirala tu dobit, jer ne igram na sitno.
– ali i više sam nego sigurna kako ću tu na vama zaraditi sigurnih 5-10%, već za par dana, možda i više.
– eto to je razlog zašto je ovo bio BB.
– I love this game.
Pozdrav !
Ovo najbolje opisuje prepucavanje ivane sedme i lopine na ovoj temi
( Napomena : potrebno je video pogledati do kraja, traje krače od njihovih uvjeravanja )
Gadna su vremena precd nama najbolje se skloniti s kupnje dok ne krene rast dionica pa onda ući kad smo sigurni.
Ovo je dosta učestao a isto tako i dosta loš argument….Ulaziti kada je rast več počeo je daleko zakašnjelo i mnogo češće takva strategija nosi gubitke nego dobitke…Imate jako dobar post na blogu od XY vezan uz ulaganja u vrjeme krize, a i ovaj nanoviji post je izvrstan pa bacite pogled….Ako niste bas neki fan XYa, a kako biste postali svjesni koliko je pogresan gornji nacin razmisljanja preporucujem da onda procitate "A Random Walk down Wall Street", bit če vam to jako dobro ulozenih 20USD
Kad rast započne to nije nikakava garancija “da smo sigurni”, pitajte sve one koji su uletavali ko guske u maglu 2007e jer “sve raste”, koliko su njihove investicije zbog toga bile “sigurne”
– razlog ????, ma da tu ne pišem neke gluposti radije pogledajte današnji graf koji kaže više nego tisuću riječi.
– danas sam tu bila na kupnji, i prošlo mi par naloga na cca 97kn, imala sam i neke rezervne na 96kn zlu ne trebalo, nikad se ne zna iako se mnogi hvale krilaticom zna se.
– normalno je kako vas i u tome oročenju čekaju mnoge zamke tipa propasti banke ili bankrota države.
– ali i više sam nego sigurna kako ću tu na vama zaraditi sigurnih 5-10%, već za par dana, možda i više.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ja u ovome odgovoru ubiti nisam shvatio koji bi trebao biti razlog radi kojeg je ADPL best buy? Vjerojatno taj da je ivana, ako je to istina, zaradila danas na špekulaciji pa zato!?
……
– I love this game.
Pozdrav !
Izdvojio sam ovaj dio teksta ivane 7 da bi shvatili da se i na našoj burzi da zaraditi .
U jednom danu zaraditi 3 % !
Isto koliko na štednji za godinu dana !
A naši ljudi drže u stranim-domaćim bankama 161 miliardu oročenu sa 2-3 % kamata godišnje !
Umjesto da tu lovu ulože u Hrvatsko gospodarstvo .
Ožive gospodarstvo , tvrtke , burzu i zaposle našu djecu .
Osobno nemam ni kune u bankama na štednji , sve sam uložio u posao i dionice na burzi .
Pažljivim investiranjem može se puno više zaraditi nego štednjom .
Tko se obogatio štednjom ?
Nitko !
Radom,ulaganjem,kreatinošću…da .
Pozdrav !
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ja u ovome odgovoru ubiti nisam shvatio koji bi trebao biti razlog radi kojeg je ADPL best buy? Vjerojatno taj da je ivana, ako je to istina, zaradila danas na špekulaciji pa zato!?
[/quote]
Po meni su razlozi potpuno drugačiji. I idu iz potpuno druge baze. Naravno prvo iz fundamenata firme, širenju, pojačanom izvozu i povezivanju za svoj core biznis – proizvodnja u auto industriji.
Dakle sama baza prodaje se širi drastično u slijedećih par godina, uprava je konzervativna i nije vezana za politiku, ako već gledamo ticker – cijena je niska(ali je uvjetovana makroeonomskim okruženjem utjecaja). Ako na tih 100 kn sada dobijete zaradu po dionici od 12 kn + 1 kn slijedećih 4 do 5 godina – dođete do dobrih prinosa. (dividenda tu meni nije bitna, profit je profit i radije da se utroši na daljni razvoj nego na privatnu potrošnju malih dioničara).
Npr. sadašnja cijena od 100 kn + 1. 12 kn + 2. 13 kn + 3. 14kn + 4. 15 kn +5. 16 kn
= 170 hrk za 5 godina. Naravno moramo uzeti u obzir i prinose hrvatskih obveznica koje mislim da su oko 7 do 8 posto godišnje. Ako bi obveznice prinesle na 100 hrk 40 hrk onda ste sa ADPL-om oko 30 hrk u plusu više(30 posto) + naravno hedge od inflacije ali i opasnost od deflacije.
Da kažem da je ADPl siguran kao obveznica je glupost, ali po zadnjim objavama posao se širi i to jako dobro. Dividende nemora biti, to je tako svejedno, kažem, bolje da se investira u razvoj i prate rasutća tržišta. Ako i uz svu dozu opreza ispadne da je firma vrijedna nakon svih obveza 100 kn po dionici, beta je 0,86 , P/E 6,5 , dakle stopa prinosa bi trebala biti oko 7,68. Viša je od toga za 5 hrk a i dalje raste kroz 5 godina. Naravno rizik je uvijek tu, uvijeti se mijenjaju ali kako na gore tako i na bolje.
……
– I love this game.
Pozdrav !
Izdvojio sam ovaj dio teksta ivane 7 da bi shvatili da se i na našoj burzi da zaraditi .
U jednom danu zaraditi 3 % !
Isto koliko na štednji za godinu dana !
A naši ljudi drže u stranim-domaćim bankama 161 miliardu oročenu sa 2-3 % kamata godišnje !
Umjesto da tu lovu ulože u Hrvatsko gospodarstvo .
Ožive gospodarstvo , tvrtke , burzu i zaposle našu djecu .
Osobno nemam ni kune u bankama na štednji , sve sam uložio u posao i dionice na burzi .
Pažljivim investiranjem može se puno više zaraditi nego štednjom .
Tko se obogatio štednjom ?
Nitko !
Radom,ulaganjem,kreatinošću…da .
Pozdrav !
[/quote]
Da se uloži u hrvastko gospodarstvo da, ali ne na sekundarnoj prodaji vp-ova. Ako je IPO u pitanju druga je prica i slažem se….
Ma dajte ljudi nebudite smješni, pričate o 3% zarade i uspoređjete to s kamatom u banci, kao da je isto zaraditi 3% na 100dionica kupljenih po 97kn pa prodanih na 100kn ili 100 000dionica kupljenih na 97 pa prodanih na 100….Sva ta “zarada” je ionako virtualna dok se dionice ne prodaju za cjenu koja se moze dobiti na trzistu i lova sjedne na racun, onda se moze tek pricati o zaradi…Sto da je netko na kraju dana kupio 3 dionice ADPLa po 105kn, onda bi sada pricalo o 8% zarade??
Ma dajte ljudi nebudite smješni, pričate o 3% zarade i uspoređjete to s kamatom u banci, kao da je isto zaraditi 3% na 100dionica kupljenih po 97kn pa prodanih na 100kn ili 100 000dionica kupljenih na 97 pa prodanih na 100….Sva ta "zarada" je ionako virtualna dok se dionice ne prodaju za cjenu koja se moze dobiti na trzistu i lova sjedne na racun, onda se moze tek pricati o zaradi…Sto da je netko na kraju dana kupio 3 dionice ADPLa po 105kn, onda bi sada pricalo o 8% zarade??
misliš prodao?
Gotovo svi moji poznanici koji posjećuju kladionice ili trguju na TK ponavljaju slične priče o permanentnim dobicima na kladionicama ili na burzi. Dobici nisu veliki, ali su redoviti. O gubicima ni riječi. Pitam se :
– koji interes imaju vlasnici kladionica koji otvaraju kladionice gotovo u svakoj zgradi kad nitko ne gubi? Koga to oni gule?
– što se tiče TK pitanje je slično. Čitajući ovaj forum rijetko, zaista rijetko netko prizna veći gubitak. Ako itko prizna to su marginalni, zanemarujući iznosi od par postotaka koji nisu vrijedni spomena. Kako crobex redovito i osijetno pada, tko to gubi novac? Možda fondovi …..ili oni pojedinci koji gube ne komentiraju na ovom forumu, u što sumnjam. Naivci više ne igraju na TK. Ovaca za šišanje je sve manje. Ivana 7 je danas kupila ADPL gotovo na samom dnu, ali sumnjam da je to često: Nije kapitalizirala na 3% dobiti, čeka zaradu od 10 %. Neznam o kojem se iznosu radi ali mogla bi se i načekati. Bilo bi fer da se i "pohvali" i s lošim potezima, ali to prizna rijetko, iako sam mišljenja da se to češće događa. Možda se i varam. Za Ivanu 7 imam jako dobro mišljenje i redovito čitam njene postove i moram priznati da se s većinom slažem.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Pitanje je bilo zbog cega je ADPL best buy ?
Pitanje nije bilo kako je Ivana7 provela dan ?
Inace ti si u ADPL na kupnji od 130 kn
Da vidimo kako si dosla do tih 3%:
ADPL -0.54%
CEBA -4.8%
ERNT +2.66%
HT -0.64%
KODT-P-A 0%
KODT-R-A 2.32% (3 komada u 15:59 da se napuca u plus)
TNPL 0.59%
BRIN, CRLL, i ostali biseri se nisu trejdali.
Kako si ti uspjela izracunati da ti je portfelj rastao 3%, ako niti jedna komponenta nije rasla 3%. Vecina u minusu.
Ponavljam pitanje sa pocetka. Zbog cega je ADPL best buy ?
Ponavljam pitanje sa pocetka. Zbog cega je ADPL best buy ?
bemu miša ti bi bio neki grd profesor. kad se nadje rupa onda se busi [lol]