Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

– Mirovinski fondovi zbirno sada imaju vise dionica nego drzava. Blok mirovinaca je puno vise zainteresiran za profitabilnost investicije od drzave koja je prvenstveno zainteresirana za kupovanje glasova. Stoga je za ocekivati pojacanje pritiska na uprvu da reze troskove i poveca profitabilnost.

Nemoj samo Uprave – trebaju vršiti pritisak na Vladu da se smanji opterećenje gospodarstva pa da kompanije postanu prorfitabilnije a time i fondovi puniji love, mirovine veće – treba nam rast u ovom segmentu posebice.
Nema kruha od državnih obveznica.
[/quote]

Sava,

sada cete imati 4 godine priliku da vrsite pritisak na vladu. Ja cu vas sigurno podrzati ako se budete zalagali za smanjenje opterecenja gospodarstva.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Za one koji investiraju na NYSE za danasnji best buy kadidirao bih dionicu
PPO (Polypore International)

Cijena je pala 6.67% na vijest da se zapalio jedan Chevy Volt, i to na parkiralistu 3 tjedna nakon crash testa. Firma proizvodi separatore za, izmedu ostalog, i Lithiumske baterije. PPO otvara 2 nove tvornice u 4Q i izvjestaji su bili bolji od ocekivanja u zadnjih 10 tromjesecija.

ne znam……ne znam…..pitati ću ivanu pa se javim…..nego jesu li zaradili i jedan dolar ili su ko petrica u minusu do koljena……
a ne bi volio ni da propadnu ko solindra…. [lol]

bacio oko na slikicu…….ide to na 40 usd dok si reko lithium….. [huh]
ali javi Novotnyu on ulaže u baterije svake vrste….a možda se i ljubo zainteresira iako je on bio u biznisu uvoznije žarulja

Cijena je pala 6.67% na vijest da se zapalio jedan Chevy Volt, i to na parkiralistu 3 tjedna nakon crash testa. Firma proizvodi separatore za, izmedu ostalog, i Lithiumske baterije. PPO otvara 2 nove tvornice u 4Q i izvjestaji su bili bolji od ocekivanja u zadnjih 10 tromjesecija.

ne znam……ne znam…..pitati ću ivanu pa se javim…..nego jesu li zaradili i jedan dolar ili su ko petrica u minusu do koljena……
a ne bi volio ni da propadnu ko solindra…. [lol]
[/quote]

Firma je vrlo profitabilna, dobit stalno raste. 2 tvornice otvaraju sada i dvije u 2012. Rade separatore i za klasicne baterije, medicinu, prociscivace, industrijsku namjenu. Refinancirali dug prije godinu dana i nemaju slijedece refinanciranje prije 2017 (callable DEC 2014). Ogroman pricing power, samo 2 konkurenta (oba u Japanu). Dobit bi bila veca da nije bilo jednokratnih troskova vezanih za otvaranje novih tvornica u proslom tromjeseciju. Oba velika proizvodjaca Lithiuma ROC i SQM bullish i investiraju u potrosnju. Pratim ih i kupujem na dipove od kada su bili 18.5 (mislim Jun 2010).

Moze i na 30 sto se mene tice, dugorocan trend je vrlo dobar. Sve vise elektronike ide wireless, skoro svi proizvodjaci auta ce imati hybride u 2012, a mnogi i full electric cars (Ford, BMW, Renault, Tesla), zemlje u razvoju sve vise ulazu u procisavanje vode, i nazalost sve vise separatora je potrebno u medicini.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

evo uvrstio u preglednik….pa će da ga uhodim….. [smiley]

skoro zaboravih…….jel dobivaju poticaje od obmane?

evo uvrstio u preglednik….pa će da ga uhodim….. [smiley]

skoro zaboravih…….jel dobivaju poticaje od obmane?

Dobili su u 2009-oj kada su podizali novu tvornicu. Moguce da je taj grant cak odobrio Bush, a ne Obama. Ove godine su dobili poticaj od grada Concorda (North Carolina) jer grade tamo tvornicu.

Ivana7,
da li je i HT pred katastrofom…
550-630 ljudi je na listi za odstrel…Tehnološki višak za 2012.

– za HT sam vam napisala na kojim cijenama je BB.

– I love this game.
Pozdrav !

a di nam je Ivka…..da se nije zapila….. [lol]

– ja ne gubim tek tako novce te ne trebam ubijati tugu za izgubljenim novčićima alkoholom kao vi.
– za razliku od vas ja sam slobodna, kako na burzi tako i u životu.
– dobro se provodim, a u ovim teškim burzovnim vremenima znam zaraditi pokoju kunicu na burzi a i na kladionici.
– puno vas je tu koji morate pajkiti prije ponoći.
– dobro vas vaše žene i trpe, gubite novce na burzi, a svi ste probali i kladionicu.
– ali zato ujutro kad ste na poslu možete mi se osvetiti s 2 jedinice koliko vam dopušta poslovni.
– ako vam to osvježi naporan dan koji je pred vama onda je to posve razumljivo i u redu je.

– I love this game.
Pozdrav !

– za one koji investiraju na ZSE za danjašnji best buy kandidirala bih dionicu ADPL (isto vam spada u tip international).

– I love this game.
Pozdrav !

– za one koji investiraju na ZSE za danjašnji best buy kandidirala bih dionicu ADPL (isto vam spada u tip international).

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

Neki razlog zbog cega je best buy ?

Gadna su vremena precd nama najbolje se skloniti s kupnje dok ne krene rast dionica pa onda ući kad smo sigurni.

uspio sam uvjeriti suprugu da kapital nominiran u eurima treba smanjiti na 1/3-1/4 ukupnog iznosa, jer u ovom casu postoji odredjeni rizik. kupnja chf da je umirim u tijeku. letvica za dio u dionicama podignuta i prostor za pojacanu kupnju otvoren. dakle ja u shopping dionica u 12 mj na bozicnim popustima [tongue]. nije ni svaka kriza losa, ako iz nje sljede strukturne reforme [tongue]

New Report

Close