Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Uvesti MMF
Je li ti stvarno vjerujes da RH moze jos uvijek refinancirati dug na trzistu ?

Da , vjerujem da je rješenje naših problema moguće bez MMF a .
[/quote]
Hrvatska sljedece godine mora refinancirati znatnu kolicinu zaduzenja. Ako uzmemo da MMF nece u tome ucestvovati, po tvojim procijenama kolike bi mogle biti kamate na novo zaduzenje ?
[/quote]

Kamata bi mogla biti između 6,5 % do 7,5% .
Sve ovisi o tome koliko će vlada (bilo koja) imati podršku oporbe da sprovede reformu .
Da je dosadašnja vlada imala podršku oporbe za reformu već bi nam bilo lakše .
Sječate se potpisa za referendum (protiv bolje budućnosti) koji je potpisalo 700 000 zgubidana ?
Što se zajednička odluka o reformi donese kasnije kamate će biti veće .
[/quote]

Osobno sam bio u tako teškoj financijskoj situaciji , krediti , kamate , hipoteke ….i uspio sam isplivati , obogatit se i hrpu love uložiti u dionice .
Iz prve ruke , ne teoretski već praktično mogu vam svima reći kako sam to postigao :
Rigoroznom štednjom , marljivim radom i trošeći uvijek manje od zarađenog .
Viškom zarađenog uvijek sam otplaćivao dugove .
Ne samo kamate već i glavnicu .
Na taj naćin bi i Hrvatska trebala kresati buđetsku potrošnju , trošiti manje od naplaćenog !
Stvarno mi nije jasno kakvi to ekonomisti savjetuju vlade da se zadužuju .

RH je prezadužena na svoje mogućnosti.

Javni dug % BDP-a :

Grčka 114,9 %
Italija 118,4
Belgija 96,2
Irska 94,9
SAD 94,4
Portugal 93,3
Eurozona 85,4
NJemačka 83,2
Francusk 82,3
Austrija 71,8
Nizozemska 62,9
Španjolska 61,0
Finska 48,3
Hrvatska 42,0

Kako bi bilo da EU postavimo uvjet da moraju smanjiti javni dug na 42,0 % BDPa ako hoće da uđemo u njihovu maglu ?

.

možda bi mi trebali sa finskom napraviti core euro zonu….pa onda primiti svakoga tko udovolji našim uvjetima…….

[/quote]

problem je što ti ne bi niti mogli dati novac odmah na tekući račun kad prodaš dionice čak i da si zatražio jer nije prošao rok namire T+3….dakle, što god da si napravio ostao bi bez love!
zato kolege imaju pravo, ako se hitno pozitivno ne riješi problem računa br.13. koji je imao Abacus u Credo banci, naše TK I ZSE su gotovi jer to znači da ničiji novac za ulaganje nigdje nije siguran!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Onda jedino što je pametno napraviti je rasprodati sve dionice i keš prebaciti u banku na tekući do 400.000 kuna.. a na našu burzu zaboraviti 10 godina dok se sva sranje ne smire i ne riješe
[/quote]

Vidiš, T+3 sam potpuno zaboravio.
Ma katastrofa je ovo.
Stvarno ne vidim šta može spasiti ZSE u skorijoj budućnosti.
Imam tih dionica što imam,zaboraviti ću na njih,ubirati dividendu,a ostatak novca lagano u švicarce i dolare.Ako se korigira tečaj AUD i NOK ,onda dio i u te valute. Kamata me ne zanima.
Trenutno je najbitnije ne izgubiti novac,a o zaradi možemo maštati poput Ingraša.

''Only last week I murdered a rock, injured a stone, hospitalized a brick. I'm so mean I make medicine sick!”

A što ako imate više od tih 400.000 (a familije premalo za podjelit svakom po 400.000 da si "miran") … što onda napravit ? tu ivanin prijedlog definitivno treba razmotriti

pa u svakoj banci možeš imati račun gdje ti država garantira do 400.000 kn, npr. 30 banaka x 400.000 kuna
e sad, pitanje je koliko vrijedi garancija prezadužene države????

moji postovi ne predstavljaju financijske savjete niti preporuke za kupnju ili prodaju dionica

možda dečka ide na burzi……….. [wink]

Decko je lokalna kladionicarska legenda, burza ga ne zanima.

Zamisli kada se spoje Ivkin kapital i deckova kombinatorika.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Uvesti MMF
Je li ti stvarno vjerujes da RH moze jos uvijek refinancirati dug na trzistu ?

Da , vjerujem da je rješenje naših problema moguće bez MMF a .
[/quote]
Hrvatska sljedece godine mora refinancirati znatnu kolicinu zaduzenja. Ako uzmemo da MMF nece u tome ucestvovati, po tvojim procijenama kolike bi mogle biti kamate na novo zaduzenje ?
[/quote]

Kamata bi mogla biti između 6,5 % do 7,5% .
Sve ovisi o tome koliko će vlada (bilo koja) imati podršku oporbe da sprovede reformu .
Da je dosadašnja vlada imala podršku oporbe za reformu već bi nam bilo lakše .
Sječate se potpisa za referendum (protiv bolje budućnosti) koji je potpisalo 700 000 zgubidana ?
Što se zajednička odluka o reformi donese kasnije kamate će biti veće .
[/quote]

Osobno sam bio u tako teškoj financijskoj situaciji , krediti , kamate , hipoteke ….i uspio sam isplivati , obogatit se i hrpu love uložiti u dionice .
Iz prve ruke , ne teoretski već praktično mogu vam svima reći kako sam to postigao :
Rigoroznom štednjom , marljivim radom i trošeći uvijek manje od zarađenog .
Viškom zarađenog uvijek sam otplaćivao dugove .
Ne samo kamate već i glavnicu .
Na taj naćin bi i Hrvatska trebala kresati buđetsku potrošnju , trošiti manje od naplaćenog !
Stvarno mi nije jasno kakvi to ekonomisti savjetuju vlade da se zadužuju .

[/quote]
Državni dug može samo rasti.Ako uspijemo servisirati kamate bili bi odlični,a eventualni višak koristiti za dodatni razvoj bi bilo jedino dobro za Hrvatsku-Naši unuci će biti daleko zaduzeniji i to bi bilo dobro,naravno uz porasr BDP-Kriza dođe i prođe.U protivnom nas čeka stagnacija.

U Hrvatskoj će teći med i mlijeko-Masline platile 14%-odlično!

problem je što ti ne bi niti mogli dati novac odmah na tekući račun kad prodaš dionice čak i da si zatražio jer nije prošao rok namire T+3….dakle, što god da si napravio ostao bi bez love!
zato kolege imaju pravo, ako se hitno pozitivno ne riješi problem računa br.13. koji je imao Abacus u Credo banci, naše TK I ZSE su gotovi jer to znači da ničiji novac za ulaganje nigdje nije siguran!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Onda jedino što je pametno napraviti je rasprodati sve dionice i keš prebaciti u banku na tekući do 400.000 kuna.. a na našu burzu zaboraviti 10 godina dok se sva sranje ne smire i ne riješe
[/quote]

Vidiš, T+3 sam potpuno zaboravio.
Ma katastrofa je ovo.
Stvarno ne vidim šta može spasiti ZSE u skorijoj budućnosti.
Imam tih dionica što imam,zaboraviti ću na njih,ubirati dividendu,a ostatak novca lagano u švicarce i dolare.Ako se korigira tečaj AUD i NOK ,onda dio i u te valute. Kamata me ne zanima.
Trenutno je najbitnije ne izgubiti novac,a o zaradi možemo maštati poput Ingraša.

[/quote]
Brrrr,brrr Brr333—najbolje kao noj zabiti glavu u pijesak! ?

Tko ima puno treba novac disperzirati i siguran je.
Tko ima malo može ostati i bez te crkavice .
A ovo je tema :Koja je dionica najbolja kupnja.Pogriješili ste stranicu!

Dok je ovakvih biti će veća zarada kada tržište krene up-

Na ZSE ćetećimed i mlijeko!

možda dečka ide na burzi……….. [wink]

Decko je lokalna kladionicarska legenda, burza ga ne zanima.

Zamisli kada se spoje Ivkin kapital i deckova kombinatorika.
[/quote]

već vidim naslov u večernjaku……..balasni fond zse-favorit rekorder po prinosu

– evo u ovih prvih desetak minuta moj promet je 5% burzovnog trgovanja, pa to je stvarno smiješno, toliko o prometu.
– ove investicije će mi ići 5-10% u minus ili ću ih prodati s 3-10% zarade.

– trenutno je prošao još jedan moj kupovni val, manji.
– evo nakucala ja kupnje po nižim cijenama i za treći kuponi val pa što bude.
– jer ova trgovina je tipa da vam ja kupujem a vi prodjete te ne znam koliko je to pametno i je li uopće pametno.

– danas sam puno toga kupovala, dosta dioca.
– do sada sam ta dna pogađala, je li ovo to dno zbilja nemam pojma.

– sve sam vam na vrijeme napisala, prva i jedina u RH.
– ponovno pogodila, većina kupljenog mi je u lijepom plusu.

– molila bih vas, nemojte ovu temu spamati s glupostima koje nisu korisne za TK.

– I love this game.
Pozdrav !

– sve sam vam na vrijeme napisala, prva i jedina u RH.
– ponovno pogodila, većina kupljenog mi je u lijepom plusu.

– molila bih vas, nemojte ovu temu spamati s glupostima koje nisu korisne za TK.

– I love this game.
Pozdrav !

Zasto se ogranicavati na RH, ja mislim da si ti globalni fenomen.

Mislim da svjetske burze danas rastu jer su veliki US i Europski fondovi saznali da si ti kupovala prosli tjedan. [smiley]

Prodajes li sta danas ili se i dalje kupuje ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Carl Icahn dao ponudu za CMC (vlasnici zeljezare u Sisku), +23%

New Report

Close