Penzičima nije bitno jeli penzija mala ili velika !
Glavno je da se što duže prima !
– problem je što su te penzije male pa naši umirovljenici ne mogu biti debeli kao oni američki.
– s tim penzijama oni se zdravo hrane, srdelice, blitva, kokoš… a u stvari to je najzdravija hrana.
– pa to skupljanje boca po kontejnerima im je đoging s kojim poboboljšavaju svoju kondiciju.
– koncesiju za taj posao bi trebali dobiti nezaposleni a ne penzići koji imaju zagarantirane mirovine.
– plus toga imaju besplatno grijanje u čekaonicama kod doktora.
– i sada kada zbrojim 2+2 sasvim je jasno kako se mi tih penzića nikada nećemo riješiti.
– oni su najveća opasnost za ovu državu.
– a vidite i sami kako je moj omiljeni penzić gospon Lopina stvarno žilav i teško uništiv.
– te se nadam kako će naša nova vlada učiniti neke radikalne promjene po tom pitanju penzića, barem im ukinutu besplatno lječenje i besplatne ljekove.
– time njihova prava nikako ne bi bila zakinuta jer postoji i alternativna medicina, mogu uzgajati i kuhati kamilicu.
– I love this game.
Pozdrav !
gospođa ivana 7 ,
gospodin Twixer ,
šta nam možete savjetovati s obzirom na ove crne EU vjesti ?
Gdje smo mi tu ?
Šta da radimo sa lovom , penezima i šoldima ?
Hvala
Pozdrav
Ako vjerujes u sve ovo onda bi novac najbolje bilo staviti u:
1) US dollar jer ce u slucaju propasti eura novac bijezati u US
Nesto ofenzivnije opcije bi bile:
2) Kompanije ciji ce se earning margin povecati zbog pada cijena sirovina. Ili jos bolje kompanije ciji ce inputi pasti znacajno a cijene roba i usluga koje prodaju nece pasti znacajno. Npr. prehrambena industrija, fast-food, i slicno. Ili jos bolje otvoris pekaru.
3) Deep discount retailers: TJ MAX, Ross Stores, Dollar General, Family Dollar,…
4) Telecomi sa visokim yieldom i niskim zaduzenjem
Inace Ivana je jos uvijek gospodjica
– a nije da vam nisam pisala kako i ta štednja nije sigurna.
– evo Grci su vam svoju štednju prenjeli u njemačke banke.
a njemci vade iz banke i stavljaju u čarapu……..ludog li svijeta [huh]
@Ivana
– a nije da vam nisam pisala kako i ta štednja nije sigurna.
– evo Grci su vam svoju štednju prenjeli u njemačke banke.
a njemci vade iz banke i stavljaju u čarapu……..ludog li svijeta [huh]
neće baš biti da su grci prenijeli štednju u njemačku…..nego su prebacili 81 mrld eura u švicarsku……ali što im to vrijedi kad europska komisija pritišće švicarce da prebace pare nazad u grčke banke…….i onda im samo treba da grčka uvede drahmu i ćao đaci [bye]
– evo, ove godine sam s dečkom dva puta bila u jednom najskupljem restoranu.
– svaki put sam tamo susrela i gospon Kalmetu s društvom.
– ja i dečko smo pojeli dvije ribice, a skromni gospon Kalmeta i njegova ekipa samo jednu ribu.
– i kada je odlazio sigurno nije bio pod utjecajem alkohola kao ovi vaši gradonačelnici na sjeveru počevši od gospon Bandića… koji su uz ostalo i velika opasnost na prometnicama.
Gospodine Twixer ,
zahvaljujem se na savjetima .
Neznam koliko je dobro kupovati US dollar , Ameri imaju tiskaru koja radi dan-noć neprekidno .
Ulagati u hranu , farmaciju,energiju i telekomunikacije je u redu .
A što si tiće ivane 7 , damama je nepristojno navoditi status .
Osim toga kako možete dami koja uspješno šiša ovčice reći da je gospodična .
Gospodične su one dame koje su ošišane na burzi .
I drago mi je da se ne bavi politikom već je za kontinuitet .
Pozdrav
Gospođa ivana 7 ,
zahvaljujem se na savjetima , korisni su i poućni ,puni optimizma što je danas rjetkost .
Slažem se da u ovo teško vrijeme treba živiti svoj život .
Šoping , izleti , putovanja na more , ribolov , lignje , hobotnice ,restorani , pica …
Za picu sam uvijek !
Kockanje , snifanje i šmrkanje ne prakticiram .
Rado bi kupio još dionica sada na rasprodaji iako neznam kada je pravi trenutak , kada je dno ?
Smilujte se pa preporučite optimalnih nekoliko dionica .
Politika u moju butigu neće , draže mi je gospodarstvo .
Iz gornjeg posta vidim da ste i vi za kontinuitet u politici .
Čemu mjenjati i možda izabrati još gore koji nam obećavaju povećanje poreza na sve i sva.
Kako će se na našu burzu odraziti Izbori 4.12.11.
A kako potpisivanje ulaska u EU maglu ?
Slažem se s vama da je opasno imati danas kredit i trošiti nezarađeno .
Niti imam kredit a niti bi oročio moju lovu ispod 8 % .
Ako Hrvatska plaća 8 % , nedam ni ja svoju muku ispod 8 % .
Pozdrav
Gospodine Twixer ,
zahvaljujem se na savjetima .
Neznam koliko je dobro kupovati US dollar , Ameri imaju tiskaru koja radi dan-noć neprekidno .
Ulagati u hranu , farmaciju,energiju i telekomunikacije je u redu .
Tiskaju i drugi. Da amerikanci tiskaju vise od EU onda bi dollar padao u odnosu na Euro, a ne obrnuto.
Nisam naveo energiju kao ulaganje. Mnogi energetski projekti, posebno obnovljive energije, se financiraju ili subvencioniraju iz proracuna. Npr. Italija je subvencionirala samo solarnu energiju sa 7 milijardi eura godisnje. Tako da to sigurno ne spada u defanzivna ulaganja u trenutku kada vecina europskih drzava ima ogromnih problema da refinancira javni dug.
Sve sto se subvencionira iz proracuna je u ovom trentku vrlo rizicno ulaganje.
– problem je što su te penzije male pa naši umirovljenici ne mogu biti debeli kao oni američki.
– s tim penzijama oni se zdravo hrane, srdelice, blitva, kokoš… a u stvari to je najzdravija hrana.
– pa to skupljanje boca po kontejnerima im je đoging s kojim poboboljšavaju svoju kondiciju.
– koncesiju za taj posao bi trebali dobiti nezaposleni a ne penzići koji imaju zagarantirane mirovine.
– plus toga imaju besplatno grijanje u čekaonicama kod doktora.
– i sada kada zbrojim 2+2 sasvim je jasno kako se mi tih penzića nikada nećemo riješiti.
– oni su najveća opasnost za ovu državu.
– a vidite i sami kako je moj omiljeni penzić gospon Lopina stvarno žilav i teško uništiv.
– te se nadam kako će naša nova vlada učiniti neke radikalne promjene po tom pitanju penzića, barem im ukinutu besplatno lječenje i besplatne ljekove.
– time njihova prava nikako ne bi bila zakinuta jer postoji i alternativna medicina, mogu uzgajati i kuhati kamilicu.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Neka penzići žive .
Ako im ukinemo besplatno lječenje i besplatne ljekove , a hrana dobra , živjeti će još dulje .
Prema USA istraživanju , najviše ljudi umire od ljekova (ne više od srca i krvotoka)!
Mene smetaju oni koji primaju mirovine a koje nisu zaradili .
Kada moji dođu na vlast napravit će auzmeš u mirovinskom i svaki će penzić dobiti koliko je uplaćivo
A ako mu je malo dobiti će socijalnu pomoć .
To treba razdvojiti , penzije i socijalu .
Nemogu vjerovati da netko tko je radio 40 godina nema barem 100.000 Eura u čarapi .
Lažu i samo stišću .
Ne jedu masno , ne piju alkohol , ne puše ,ne jure tuđe žene , svi na djeti , penziju ni ne potroše .
A sada su dobili i 145,00 kn Božičnice .
Nepravedno bi bilo ukinuti penzićima koncesiju na pvc ambalažu , nezaposleni i tako neće raditi .
Pozdrav
Javni dug % BDP-a :
Grčka 114,9 %
Italija 118,4
Belgija 96,2
Irska 94,9
SAD 94,4
Portugal 93,3
Eurozona 85,4
NJemačka 83,2
Francusk 82,3
Austrija 71,8
Nizozemska 62,9
Španjolska 61,0
Finska 48,3
Hrvatska 42,0
Kako bi bilo da EU postavimo uvjet da moraju smanjiti javni dug na 42,0 % BDPa ako hoće da uđemo u njihovu maglu ?
Pero ti zaista misliš da je to jednoj Njemačkoj ili Francuskoj problem? Pa oni imaju gdje rezati za razliku od nas, koji još samo kožu možemo prodati
evo tu ću ukratko opisati našeg najdražeg penzića gospon Lopinu koji nam je i više nego poznat po svojem osebujnom drukanju.
– radio je u škveru i svojim radom je uspio o-ho-ho zadužiti ovu naciju, nisam računala ali po stanovniku sigurno 100.000kn.
– i sada umjesto da mu ukinemo tu mirovinu država ga još nagrađuje s Božićnicom.
– dobro ste vi gospon Pero uočili kako većina tih penzića niti ne potroši te svoje mirovine.
– tako gospon Lopina svu svoju mirovinu ulaže na burzu.
– a uz to još honorarno radi, mladima oduzima posao i ne plaća kune poreza.
– evo odvrtite koju stranicu unatrag pa će te uočiti kako se hvali s branjem maslina.
– po danju je brao svoje masline a noću tuđe.
– eto tu su zakazale državne institucije koje ne zaustavljaju očit kriminal.
– a vi se ne vežete u autu ili ne upalite svjetla postajete kriminalci.
– I love this game.
Pozdrav !
– radio je u škveru i svojim radom je uspio o-ho-ho zadužiti ovu naciju, nisam računala ali po stanovniku sigurno 100.000kn.
Trebao je raditi u mljekari to mu ide puno bolje