Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ivana

Krivo si me shvatila….I ja osobno smatram "nisam izgubio dok ne prodam" izjavu glupom jer čim si kupio i nemožeš prodati po više nego si kupio več si izgubio, kad cjena padne odmah si izgubio jer si mogao kupiti jeftinije a nisi, a ako moras prodati dobit ces manje novaa nego si ulozio == izgubio…jer čim je cjena pala ti sigurno nemozes prodati po vise negos i platio automatski si izgubio

Međutim ako kupiš nešto i cjena poraste ti nisi ništa zaradio dok ne prodaš te dionice i stvarno na računu imaš više love….Ako cjena "virtualno" poraste nema garancije da za te novce mozes sve prodati i zaraditi…Zato mi je glupo gledati to "e glavna investicija cijih imam 100 000dionica danas je narasla za 2kn, dakle zaradio sam 200 000kn danas"…nisam nista zaradio dok stvarno i ne prodam tih 100 000 dionica po 2kn vecoj cjeni tako da je to pracenje dnevnih promjena stvarno glupo.

...

– nikako ne mogu razumijeti štednju s 2% kta i investiranje na burzi koje vam nosi 5%….10% dividendnog prinosa.
– počmite pisati pozitivno na ovome forumu kako od tih 2%kta nema ništa jer će ih inflacija popapati.
– dionice koje vam u ovoj krizi nose 5-10% su puno bolje investicije.
– jer jednog dana će i ova kriza proći, a tada će vaše dobre investicije koje prežive ovu krizu vrijediti pravo bogatstvo.

– I love this game.
Pozdrav !

Ivana,

Kamata je zagarantirana, dividende nisu. Pitanje je koliko su dividende odrzive. Ako kriza potraje mnogi ce prestati placati dividende i cijene tih dionica ce padati.
[/quote]

Zato treba kupovati dionice firmi koje zarađuju i u krizi,fundamentalno jeftine te da im je cash pozicija velika a zaduženost mala.
Visina dividende nije tolika važna.

"Only dead fish swim with the stream"

Zato treba kupovati dionice firmi koje zarađuju i u krizi,fundamentalno jeftine te da im je cash pozicija velika a zaduženost mala.

u prijevodu ADRS ?

Najvažnije je da se dividenda isplaćuje stalno , svake godine .
Šta vam vrijedi da tvrtka isplati dividendu dva puta a onda kihne , kao … i …

Pozdrav

.

Najvažnije je da se dividenda isplaćuje stalno , svake godine .
Šta vam vrijedi da tvrtka isplati dividendu dva puta a onda kihne , kao … i …

Pozdrav

[/quote]
Tako je,da se dividenda redovito isplaćuje,da firma dio dobiti ulaže u budućnost,odnosno da joj je svjetla perspektiva.
Može i ADRS ali našlo bi se i boljih.

"Only dead fish swim with the stream"

Penzičima nije bitno jeli penzija mala ili velika !

Glavno je da se što duže prima !

.

Sta je danas bilo na Larinom izboru ?

– zbog nogometa večeras nije išla moja omiljena sapunica.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Bankarski sektor, osim masovnog povlačenja depozita, ugrožen je i zbog činjenice da europskim bankama dogodine dolaze na naplatu obveznice u vrijednosti od 800 milijardi eura.

EUROBROJI SVOJE POSLJEDNE DANE

WALL STREET JOURNAL objavio je priču o tome kako iz Credit Swissa, velike švicarske banke, predviđaju ovih dana krah eura. Točnije, broje mu posljednje dane.

"Dogodit će se neke vrlo bitne stvari i to vrlo vjerojatno do sredine siječnja", navodi se izvještaju švicarskih bankara u kojem se dodaje da će se kriza u eurozoni odraziti na do sada jake financije Francuske i Njemačke kao i na najjače banke. Takav razvoj događaja, čini se, nije nepoznat zemljama članicama Europske unije, a da je tome tako dokazuje i priprema na niz ključnih odluka oko budućnosti eurozone te same EU.

Švicarci u svojoj crnoj prognozi ističu da ukoliko se ne dogodi nešto zbilja "revolucionarno" u razmišljanju čelnika EU, može se očekivati poplava krize od koje nitko neće biti pošteđenMAĐARSKA koja se prošlog tjedna odlučila pozvati u pomoć Međunarodni monetarni fond (MMF) uspjela je aukcijom kratkoročnih dužničkih papira prikupiti 131 milijun eura, uz prosječnu kamatu od 6,63 posto. No puno je značajnija vijest da su zbog obrane posrnule ekonomije posegli za većom stopom PDV-a.
_
> Mađarski poziv MMF-u je upozorenje i za Hrvatsku: Simptomi su isti, intervencija je pitanje vremena?

Naime, s većinom od 232 glasa i 72 glasa protiv u mađarskom parlamentu usvojen je zakon prema kojem je stopa PDV-a podignuta s dosadašnjih 25 na 27 posto. Riječ je o najvišoj razini PDV-a u Europskoj uniji.

Osim PDV-a povećana su i porezna opterećenja za male tvrtke, s 30 na 37 posto, a oporezuje se i 30 posto na premije osiguranja vozača.

Najnoviji paket mjera mađarske vlada podrazumijeva nacionalizaciju imovine privatnih mirovinskih fondova a u tijeku je proces uvođenja posebnih poreza na bankarski, telekomunikacijski i energetski sektor.

Podsjetimo kako smo pisali da službeni podaci pokazuju da je mađarski ukupni dug narastao na 82 posto BDP-a, dok je u lipnju on iznosio 75 posto. Istovremeno je nacionalna valuta forinta prošlog tjedna dosegnula rekordno nisku razinu, a prinosi na mađarske obveznice dosegnule su najviši nivo u posljednjih nekoliko godina, zbog čega su Mađari morali otkazati nekoliko aukcija obveznica.

"Bitno je vrijeme kada će se shvatiti da se treba okrenuti prema racionalnom ponašanju u bankarskom sektoru", smatraju švicarski analitičari dodajući kako bi Europska središnja banka trebala preuzeti istaknutiju ulogu u sprječavanju kolapsa eurozone odnosno financijskog sustava.

gospođa ivana 7 ,
gospodin Twixer ,

šta nam možete savjetovati s obzirom na ove crne EU vjesti ?
Gdje smo mi tu ?
Šta da radimo sa lovom , penezima i šoldima ?
Hvala

Pozdrav

.

šta nam možete savjetovati s obzirom na ove crne EU vjesti ?

– posvetite se šopingu i kupite one nepotrebne stvarćice koje će vas obradovati.
– uživajte u izletima, može i koje putovanje.
– priredite koji tulum ili posjetite iste.
– dobra razbibriga je i kockanje, to mi je barem zabavno.
– svakako posjetiti i restorane, ako vam je to skupo dobra je i pica.
– živite svoj život.

– kriza će doći i proći, niti je prva niti je zadnja.
– kupite jeftine dionice na dnu dna krize, to je ono najvažnije što trebate učiniti.

– a politika, ostavite se toga, stvarno ne vidim nekog razloga to pratiti i bilo kome dati svoj glas, stavite ih na ignore.
– na ovim izborima stvarno nemate niti jednu jedinu pametnu opciju za koju bi trebali dati svoj glas.
– ali postoji nešto što se zove ekonomija, to je nešto realno.
– kod nas bi to izgledalo nekako ovako,
– još možemo cca 4god. ovako a onda više neće biti izjava tipa uspješno smo se zadužili jer im lovu nitko neće dati.
– a tada će se rezati penzije, socjalna, poljoprivredna davanja, rezati plaće državnom aparatu.
– mogu oni staviti PDV i 50%, samo tada se neće kupovati preko računa tada će vam biti tvz. robna razmjena ali bez poreza i s PDV nula posto.

– eto ja to nekako tako vidim.
– sada vam je jedino važno da nemate nikakvih kredita.
– zaboga na tekućem ne ulazite u minuse.
– ne oročavati lovu na bankama jer vam istu mogu popljačkati.
– dobro je rasparati sve kreditne kartice.
– i svakako se posvetiti onome što sam napisala na početku ovoga posta.

– I love this game.
Pozdrav !

@ ivana7

prije ste znali stavit svoje komentare i vidjenje 5-10 kompanija na best buy i volio sam ih procitati,nadam se da ce ih biti uskoro ako znate na sto mislim

bit će bitna svaka lipa

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

Kakav je to pesimizam!? Štedi, ne ulazi u minus, čuvaj svaku lipu, bit će još gore… čak se i kod mene u Africi optimističnije diše. Hakuna matata!

prije ste znali stavit svoje komentare i vidjenje 5-10 kompanija na best buy i volio sam ih procitati,nadam se da ce ih biti uskoro ako znate na sto mislim

– nema smisla drukati ako mislim kako će te tih 5-10 kompanija moći kupiti jeftinije.
– dionice trenutno nisu in, investitori ne vole kupovati jeftinu robu.
– sada lovu trpaju u banke, a i danas kod nas jedna banka riknula, nemam pojma do koliko država garantira povrat.
– ovi veći štediše u toj banci svoju lovu više nikada neće vidjeti, popapala je maca.
– a ovim sitnim možda država to i vrati za 1-2 godine.
– a nije da vam nisam pisala kako i ta štednja nije sigurna.
– evo Grci su vam svoju štednju prenjeli u njemačke banke.

– a te dionice će te vi svakako kupovati, isto kao i gospođa Miami, ali kada budu skupe, zašto sada trošiti lovu na jeftine dionice.
– zanimljivo je i to kako uvijek 90% vas griješi, a možda sam i ja u tih 90%.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close