Dionice kao obveznice.
– trenutno na našoj burzi imamo cca 5 dionica koje pružaju tu sigurnost.
– prva sam u RH pisala o tome dionice kao obveznice za HT.
– ali trenutno na ovoj cijeni HT jednostavno to nije.
– zašto ?????
– uzmimo za primjer dionicu ATGR, ovih dana je tu bio i milijunski promet, ali tu mali ne trguju.
– dosta dugo je bio na cca 800kn dok ga je neki mirovinac branio, od kada ga ne brani cijena je pala na 500kn.
– isto tako je i s HT-om, kad bi ga RBA prestao kupovati cijena bi momentalno pala na 220kn, a potom bi klizila na 200kn.
– na cijeni od 170 – 190kn HT bi bio fenomenalno dobra dionica puno bolja investicija nego bilo koja obveznica.
– HT je dobar zbog svoje likvidnosti.
– zna to jako dobro gospon xy, jer kada bi on sada želio izići iz svojih perjanica tu bi se cijena srušila 50%, a sigurno i više, jer kada imamo velikog koji izlazi čeka ga se na niskim cijenama.
– a onda ne bi imao ni tih virtualnih prinosa koje trenutno ima na svojim investicijama.
– I love this game.
Pozdrav !
Dionice kao obveznice.
Koje su to dionice ?
– zna to jako dobro gospon xy, jer kada bi on sada želio izići iz svojih perjanica tu bi se cijena srušila 50%, a sigurno i više, jer kada imamo velikog koji izlazi čeka ga se na niskim cijenama.
zato je bolje ulagati u likvidne poput KODT. Ako kupiš deset dionica, za tri do pet mjeseci možeš van bez nekog većeg rušenja cijene…
Zanimljivosti iz fondovske industrije.
– ima jedan fond VB Smart koji garantira 80% uloga, ali i ti su napravili 9.29% minusa.
– imamo i jedan fond koji se bavi zlatom Ilirika gold, ali i ti u minusu 4.26%, očito nije zlato sve što sja.
– BRIC fondovi, to su ta tvz. brzorastuća tržišta, ali koliko vidim raste im samo minus.
– a i mirovinci koji kupuju većinom obveznice osim AZ svi u minusima, a većina vas je pisala kako je AZ najbezvezniji fond, ali očito nije.
– od svih fondova trenutno su najbolji HPB fondovi, najmanje gube.
– I love this game.
Pozdrav !
Zaboravili ste uvrstiti genijalce iz Otp obvezničkog fonda, uz silan trud su uspijeli nabiti -13,91%.
Zadnjih mjeseci povečali udio u grčkom dugu, dok su ga se ostali rješavali.
Kandidati za ‘Limenu kunu’
Keš pozicija.
– pazite da vam ta pozicija na brokerskom ne prelazi 150.000kn ,
– kako ima dosta vas koji niste pažljivo slušali na satu, a imam i upita na p.p., a smatram kako je ovo jako važno.
– država vam garantira ili jamči povrat love do 150.000kn za godinu dana uz pustu papirologiju kojom morate dokazati kako su to vaši novci.
– ako vam je broker ukrao lovu preko tog limita s time se možete pozdraviti, tu lovu više nikad nećete dobiti.
– za sada su se dionice pokazale kao 100% sigurne, ipak su one knjižene na vaše ime na skdd te tu nije bilo manipulacija.
– ali s keš lovom budite oprezni.
– ovi brokeri masovno propadaju a vaša keš lova je stvarno nikako zaštićena na vašem računu, te vam mogu spržiti vašu lovu kako god žele.
– I love this game.
Pozdrav !
– država vam garantira ili jamči povrat love do 150.000kn za godinu dana uz pustu papirologiju kojom morate dokazati kako su to vaši novci.
– ako vam je broker ukrao lovu preko tog limita s time se možete pozdraviti, tu lovu više nikad nećete dobiti.
– za sada su se dionice pokazale kao 100% sigurne, ipak su one knjižene na vaše ime na skdd te tu nije bilo manipulacija.
Nadodao bih se na ovaj post i rekao kako je mozda ipak bolje i odregistrirati dionie od brokera..One jesu zasticene ali mislim da broker moze tim dionicama baratati bez mog znanja ako su registrirane s njim…Nedavno mi se desio cudan slucaj da nisu mogli odregistrirati dionie jer kao "jos nisu namirene" a bio je dan namire..e sad jel doslo do greske u sistemu ili su oni moje dionice prodali pa ih kupili drugi dan i time pomaknuli dan maire pojma nemam..
Ja uvjek odregistriram dionice na dan namire nakon kupnje i kada zelim prodati ponovno ih registriram s brokerom i prodam na trzistu..TO me nista ne kosta a onako 2minute posla,ostaim registriranu po 1 dionicu kako bi mogao gledati portfelj lakse na gledalici
zato je bolje ulagati u likvidne poput KODT. Ako kupiš deset dionica, za tri do pet mjeseci možeš van bez nekog većeg rušenja cijene…
[/quote]
KODT.
– gospon Lebowski,
– vi kao mali dioničar ako imate 10 dionica KODT stvarno ne vidim kako trebate biti zabrinuti za prodati te dionice.
– u zadnjih godinu dana promet je tu bio 30.346.499,39kn .
– unatrag godine dana tu je cijena ipak veća cca 10% plus dividenda 5.5% .
– a uprava govori o nekom porastu proizvodnje cca 40% .
– ipak KODT i ADPL izvoze prko 80% proizvodnje i ne ovise o našem tržištu.
– a ta KODT za 9mj. vam je zaradila 91kn po dionici ili cca 9% na cijenu dionice, stvarno loše posluju te ju nikako ne bih preporučila za kupnju.
– I love this game.
Pozdrav !
Dionice kao obveznice.
Koje su to dionice ?
[/quote]
– evo vam jedne,
– McDonalds, u krizi bi svakako morali dobro prolaziti restorani tipa jeftinih piceria.
– a za naše tržište neću napisati niti jednu dionicu jer bi to bilo jedno neozbiljno drukanje.
– keš ili koja dionica tipa obveznica ili novčani fond, to jednostavno mora biti vaš odabir.
– I love this game.
Pozdrav !
Koje su to dionice ?
[/quote]
– evo vam jedne,
– McDonalds, u krizi bi svakako morali dobro prolaziti restorani tipa jeftinih piceria.
– a za naše tržište neću napisati niti jednu dionicu jer bi to bilo jedno neozbiljno drukanje.
– keš ili koja dionica tipa obveznica ili novčani fond, to jednostavno mora biti vaš odabir.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
McDonalds nije losa ideja, ako vjerujes da ce kriza potrajati. Eto vidis kako i ti mozes naci dobru dionicu kada se potrudis.
Navikli smo mi na neozbiljnost i drukanje na ovom forumu. Slobodno ti reci koje su to dionice pa cemo prokomentirati.
ADPL.
– trenutno je tu zanimljiva situacija.
– dionica je i više nego o.k., ali imamo i krizu i 4 iz top10 koji prodaju.
– ali imali smo tu i kupnju 25% dionica 110-120kn i radnici 4% 120kn.
– te je trenutni diskont na te ulaze cca 10%, ali kriza gura cijenu i te dionice dolje.
– ipak je na toj dionici najveća opasnost gospon xy koji ima 3% toga.
– on hvali tu dionicu, ali jedno piše na blogu a drugo radi na tržištu.
– ipak mu je na toj dionici fenomenalna dobit, ta dionica mu je pravi pogodak.
– te sada postoji stvarna opasnost ako ide u kapitalizaciju dobiti ili rasprodaju.
– njegovi novci i njegove dionice a tržište je slobodno, zbog toga i druka.
– jedino što mu zamjeram je to što je jedno radio na burzi a nešto sasvim drugo pisao na blogu.
– pisao je kako će kupiti preko 100.000 dionica od onog paketa od 25%, pa kako dionica neće ići ispod 120kn.
– a što je u svari radio.
– nije kupio niti jednu jedinu dionicu iz toga paketa nego je lijepo prodavao svoje dionice.
– potom opet ide reklama o dionici i veća rasprodaja te rušenje ispod 100kn.
– ja imam tih dionica i sada čeka, gospona xy da ju sruši ispod 100kn za jedan moj veći dokup, iako je i na ovim cijenama i više nego jeftina.
– porastom cijene preko 120kn imati ćemo ponovno izlaze velikih špekulanata koji su je kupovali na 110-120kn.
– tako da tu ne vidim neki veći rast do objave dividende.
– ali je svakako o.k. za kupnju ispod 100kn i zatim prodaja 107-110kn.
– svako toliko tu se može zaraditi lijepih 5-10% .
– ako i zaglavite u toj dinici ipak je to jedna o.k. dionica na našem tržištu koja sigurno vrijedi puno više nego što joj je cijena na burzi.
– I love this game.
Pozdrav !
BRIN.
– odavno nisam ništa pisala o ovoj dionici,
– ali moram napisati kako je tu došlo do promjene kod ciljanog targeta.
– dok su gospon Lopina i društvo za posmrtnu pripomoć "Breza" akumulirali ovu dionicu na 20kn ja sam lijepo napisala biti će toga i po 15kn.
– sada ako ste to kupili na 15kn stavite se odmah na prodaju 16kn ,
– a kupnju slobodno spustite na 10-12kn.
– i na blesavim dionicama se može zaraditi ako pravilno radite.
– gospon Lopina je prodao samo dio toga, prodaće vam on i sve ostalo ali zašto plaćati po 15kn ako će vam on to prodati i po 10kn.
– vi se s kupnjom ne trebate žuriti, a gospon Lopini živci popuštaju, polako ali sigurno.
– I love this game.
Pozdrav !
– u zadnjih godinu dana promet je tu bio 30.346.499,39kn .
Vau, fascinantno. S koliko novca tu možeš dignuti cijenu 20 posto, s 500 tisuća kuna ili manje?