Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dionice kao obveznice.

– trenutno na našoj burzi imamo cca 5 dionica koje pružaju tu sigurnost.
– prva sam u RH pisala o tome dionice kao obveznice za HT.

– ali trenutno na ovoj cijeni HT jednostavno to nije.
– zašto ?????
– uzmimo za primjer dionicu ATGR, ovih dana je tu bio i milijunski promet, ali tu mali ne trguju.
– dosta dugo je bio na cca 800kn dok ga je neki mirovinac branio, od kada ga ne brani cijena je pala na 500kn.
– isto tako je i s HT-om, kad bi ga RBA prestao kupovati cijena bi momentalno pala na 220kn, a potom bi klizila na 200kn.
– na cijeni od 170 – 190kn HT bi bio fenomenalno dobra dionica puno bolja investicija nego bilo koja obveznica.

– HT je dobar zbog svoje likvidnosti.
– zna to jako dobro gospon xy, jer kada bi on sada želio izići iz svojih perjanica tu bi se cijena srušila 50%, a sigurno i više, jer kada imamo velikog koji izlazi čeka ga se na niskim cijenama.
– a onda ne bi imao ni tih virtualnih prinosa koje trenutno ima na svojim investicijama.

– I love this game.
Pozdrav !

Dionice kao obveznice.

Koje su to dionice ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

– zna to jako dobro gospon xy, jer kada bi on sada želio izići iz svojih perjanica tu bi se cijena srušila 50%, a sigurno i više, jer kada imamo velikog koji izlazi čeka ga se na niskim cijenama.

zato je bolje ulagati u likvidne poput KODT. Ako kupiš deset dionica, za tri do pet mjeseci možeš van bez nekog većeg rušenja cijene…

Zanimljivosti iz fondovske industrije.

– ima jedan fond VB Smart koji garantira 80% uloga, ali i ti su napravili 9.29% minusa.
– imamo i jedan fond koji se bavi zlatom Ilirika gold, ali i ti u minusu 4.26%, očito nije zlato sve što sja.
– BRIC fondovi, to su ta tvz. brzorastuća tržišta, ali koliko vidim raste im samo minus.
– a i mirovinci koji kupuju većinom obveznice osim AZ svi u minusima, a većina vas je pisala kako je AZ najbezvezniji fond, ali očito nije.
– od svih fondova trenutno su najbolji HPB fondovi, najmanje gube.

– I love this game.
Pozdrav !

Zaboravili ste uvrstiti genijalce iz Otp obvezničkog fonda, uz silan trud su uspijeli nabiti -13,91%.
Zadnjih mjeseci povečali udio u grčkom dugu, dok su ga se ostali rješavali.
Kandidati za ‘Limenu kunu’

...''I try to buy stock in businesses that are so wonderful that an idiot can run them. Because sooner or later, one will.''

Keš pozicija.
– pazite da vam ta pozicija na brokerskom ne prelazi 150.000kn ,

– kako ima dosta vas koji niste pažljivo slušali na satu, a imam i upita na p.p., a smatram kako je ovo jako važno.

– država vam garantira ili jamči povrat love do 150.000kn za godinu dana uz pustu papirologiju kojom morate dokazati kako su to vaši novci.
– ako vam je broker ukrao lovu preko tog limita s time se možete pozdraviti, tu lovu više nikad nećete dobiti.
– za sada su se dionice pokazale kao 100% sigurne, ipak su one knjižene na vaše ime na skdd te tu nije bilo manipulacija.
– ali s keš lovom budite oprezni.
– ovi brokeri masovno propadaju a vaša keš lova je stvarno nikako zaštićena na vašem računu, te vam mogu spržiti vašu lovu kako god žele.

– I love this game.
Pozdrav !

– država vam garantira ili jamči povrat love do 150.000kn za godinu dana uz pustu papirologiju kojom morate dokazati kako su to vaši novci.
– ako vam je broker ukrao lovu preko tog limita s time se možete pozdraviti, tu lovu više nikad nećete dobiti.
– za sada su se dionice pokazale kao 100% sigurne, ipak su one knjižene na vaše ime na skdd te tu nije bilo manipulacija.

Nadodao bih se na ovaj post i rekao kako je mozda ipak bolje i odregistrirati dionie od brokera..One jesu zasticene ali mislim da broker moze tim dionicama baratati bez mog znanja ako su registrirane s njim…Nedavno mi se desio cudan slucaj da nisu mogli odregistrirati dionie jer kao "jos nisu namirene" a bio je dan namire..e sad jel doslo do greske u sistemu ili su oni moje dionice prodali pa ih kupili drugi dan i time pomaknuli dan maire pojma nemam..

Ja uvjek odregistriram dionice na dan namire nakon kupnje i kada zelim prodati ponovno ih registriram s brokerom i prodam na trzistu..TO me nista ne kosta a onako 2minute posla,ostaim registriranu po 1 dionicu kako bi mogao gledati portfelj lakse na gledalici

...

zato je bolje ulagati u likvidne poput KODT. Ako kupiš deset dionica, za tri do pet mjeseci možeš van bez nekog većeg rušenja cijene…
[/quote]

KODT.

– gospon Lebowski,
– vi kao mali dioničar ako imate 10 dionica KODT stvarno ne vidim kako trebate biti zabrinuti za prodati te dionice.
– u zadnjih godinu dana promet je tu bio 30.346.499,39kn .
– unatrag godine dana tu je cijena ipak veća cca 10% plus dividenda 5.5% .
– a uprava govori o nekom porastu proizvodnje cca 40% .

– ipak KODT i ADPL izvoze prko 80% proizvodnje i ne ovise o našem tržištu.
– a ta KODT za 9mj. vam je zaradila 91kn po dionici ili cca 9% na cijenu dionice, stvarno loše posluju te ju nikako ne bih preporučila za kupnju.

– I love this game.
Pozdrav !

Dionice kao obveznice.

Koje su to dionice ?

[/quote]

– evo vam jedne,
– McDonalds, u krizi bi svakako morali dobro prolaziti restorani tipa jeftinih piceria.

– a za naše tržište neću napisati niti jednu dionicu jer bi to bilo jedno neozbiljno drukanje.
– keš ili koja dionica tipa obveznica ili novčani fond, to jednostavno mora biti vaš odabir.

– I love this game.
Pozdrav !

Dionice kao obveznice.

Koje su to dionice ?

[/quote]

– evo vam jedne,
– McDonalds, u krizi bi svakako morali dobro prolaziti restorani tipa jeftinih piceria.

– a za naše tržište neću napisati niti jednu dionicu jer bi to bilo jedno neozbiljno drukanje.
– keš ili koja dionica tipa obveznica ili novčani fond, to jednostavno mora biti vaš odabir.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

McDonalds nije losa ideja, ako vjerujes da ce kriza potrajati. Eto vidis kako i ti mozes naci dobru dionicu kada se potrudis.

Navikli smo mi na neozbiljnost i drukanje na ovom forumu. Slobodno ti reci koje su to dionice pa cemo prokomentirati.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

ADPL.

– trenutno je tu zanimljiva situacija.
– dionica je i više nego o.k., ali imamo i krizu i 4 iz top10 koji prodaju.
– ali imali smo tu i kupnju 25% dionica 110-120kn i radnici 4% 120kn.
– te je trenutni diskont na te ulaze cca 10%, ali kriza gura cijenu i te dionice dolje.

– ipak je na toj dionici najveća opasnost gospon xy koji ima 3% toga.
– on hvali tu dionicu, ali jedno piše na blogu a drugo radi na tržištu.
– ipak mu je na toj dionici fenomenalna dobit, ta dionica mu je pravi pogodak.
– te sada postoji stvarna opasnost ako ide u kapitalizaciju dobiti ili rasprodaju.
– njegovi novci i njegove dionice a tržište je slobodno, zbog toga i druka.
– jedino što mu zamjeram je to što je jedno radio na burzi a nešto sasvim drugo pisao na blogu.
– pisao je kako će kupiti preko 100.000 dionica od onog paketa od 25%, pa kako dionica neće ići ispod 120kn.
– a što je u svari radio.
– nije kupio niti jednu jedinu dionicu iz toga paketa nego je lijepo prodavao svoje dionice.
– potom opet ide reklama o dionici i veća rasprodaja te rušenje ispod 100kn.

– ja imam tih dionica i sada čeka, gospona xy da ju sruši ispod 100kn za jedan moj veći dokup, iako je i na ovim cijenama i više nego jeftina.
– porastom cijene preko 120kn imati ćemo ponovno izlaze velikih špekulanata koji su je kupovali na 110-120kn.
– tako da tu ne vidim neki veći rast do objave dividende.
– ali je svakako o.k. za kupnju ispod 100kn i zatim prodaja 107-110kn.
– svako toliko tu se može zaraditi lijepih 5-10% .
– ako i zaglavite u toj dinici ipak je to jedna o.k. dionica na našem tržištu koja sigurno vrijedi puno više nego što joj je cijena na burzi.

– I love this game.
Pozdrav !

BRIN.

– odavno nisam ništa pisala o ovoj dionici,
– ali moram napisati kako je tu došlo do promjene kod ciljanog targeta.
– dok su gospon Lopina i društvo za posmrtnu pripomoć "Breza" akumulirali ovu dionicu na 20kn ja sam lijepo napisala biti će toga i po 15kn.
– sada ako ste to kupili na 15kn stavite se odmah na prodaju 16kn ,
– a kupnju slobodno spustite na 10-12kn.
– i na blesavim dionicama se može zaraditi ako pravilno radite.
– gospon Lopina je prodao samo dio toga, prodaće vam on i sve ostalo ali zašto plaćati po 15kn ako će vam on to prodati i po 10kn.
– vi se s kupnjom ne trebate žuriti, a gospon Lopini živci popuštaju, polako ali sigurno.

– I love this game.
Pozdrav !

– u zadnjih godinu dana promet je tu bio 30.346.499,39kn .

Vau, fascinantno. S koliko novca tu možeš dignuti cijenu 20 posto, s 500 tisuća kuna ili manje?

New Report

Close