Drugi problem je da ti iz mnogih svojih investicija ne mozes izaci ako stvari krenu lose. Samo taj rizik je dovoljan da ih ne mozemo zvati sigurnim investicijama.
– tu ste potpuno u pravu.
– zahebavala sam gospon Lopinu za BRIN, a sada malo po malo sve dionice postaju kao BRIN.
– to je taj rizik nelikvidne burze.
– zbog toga trenutno imam veću keš poziciju iako je puno toga i više nego jeftino.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
a što je to tzv. … skupo, jeftino, ili navodno povoljno…
… ponovo citiram, nekog meni nadalje nepoznatog forumaša… sa nekog drugog w3…
"…Za bottom fishing – nemam dovoljno znanja, usto praksa govori da i znalci mogu pogriješiti. Dobar primjer za to je pad cijena Enrona sa 100 na 15 dolara – tada su uletjeli obični igrači. Pad se nastavio na 1 dolar i tada su kupovali znalci – pravi bottom fisheri. Dno je bilo na 6 centi… "
Drugi problem je da ti iz mnogih svojih investicija ne mozes izaci ako stvari krenu lose. Samo taj rizik je dovoljan da ih ne mozemo zvati sigurnim investicijama.
– tu ste potpuno u pravu.
– zahebavala sam gospon Lopinu za BRIN, a sada malo po malo sve dionice postaju kao BRIN.
– to je taj rizik nelikvidne burze.
– zbog toga trenutno imam veću keš poziciju iako je puno toga i više nego jeftino.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Dakle trend je zaBRINjavajuci [smiley]
Dakle trend je zaBRINjavajuci [smiley]
– imte temu komentari trgovanja pa tamo slobodno pišite crnjake.
– ali budimo realni.
– vani su se burze i digle te imaju prostora za padati.
– kad bi mi padali na velikom prometu tada je i više nego zabrinjavajuće.
– ali promet je nikakav.
– burza se je dobro očistila od ovih kockara koji su došli tu zaraditi bogatstvo.
– nema više ni margina koji bi dodatno rušili tržište.
– ovaj promet od par milijuna kuna sami mirovinci će održavati, ipak su im tu glavne investicije.
– I love this game.
Pozdrav !
– burza se je dobro očistila od ovih kockara koji su došli tu zaraditi bogatstvo.
Burza se moze dobro ocistiti od kockara jedino ako se zatvori.
– moja reputacija, jel se vi to šalite ???
– pa ja sam samo dno dna ovoga foruma.
– pogledajte ocjene mojih zadnjih 20 postova, sve čvrsto potvrđene jedinice.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ne šalim se .
Vi ste mentor mnogim investitorima , ako se ne varam i gospodinu Twixeru .
Pišete analize dosta objektivno ,korisno ,realno i znalački .
Normalno da vas ocjenjuju s jedinicama , gubitnici su vam jalni.
Pozdrav !
– moja reputacija, jel se vi to šalite ???
– pa ja sam samo dno dna ovoga foruma.
– pogledajte ocjene mojih zadnjih 20 postova, sve čvrsto potvrđene jedinice.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Vi ste mentor mnogim investitorima , ako se ne varam i gospodinu Twixeru .
[/quote]
I vise od toga. Istetovirao sam je na ledjima.
I vise od toga. Istetovirao sam je na ledjima.
U to bi volio vidjeti….mislim nju na leđima [thumbsup] [thumbsup]
U to bi volio vidjeti….mislim nju na leđima [thumbsup] [thumbsup]
[/quote]
– ovo nije tema, a ni forum za pisanje postova ovakvog tipa !!!!!
– ako vam se moji postovi ne sviđaju imate zakonsko pravo svakodnevno uvaliti 2 jedinice a možete me staviti i na ignore.
– I love this game.
Pozdrav !
Informanka.
– prošli tjedan portfelj mi je bio u plusu cca 1.5%, ali napisala sam kako je to bio više virtualni nego realni plus.
– ovaj tjedan portfelj mi je završio na zanimljivom prinosu od 0 (nula kuna), to je za ovu godinu, točno nula, nema ni plusa ni minusa.
– zavraga sam buljila u gledalicu, kupovala i prodavala, čitala, analizirala….
– ali opet kada vidim kako su radili naši fondovi, moj rad je daleko najbolji od svih tih fondova.
– ovaj tjedan je doslovno sva naša fondovska industrija u minusu (0.29 – 41.8), srednjak im je cca -15%.
– a to znači kako je velika većina vas u dobrim minusima, a osjeti se ta frustracija na ovome forumu.
– evo i moj prijatelj Splićo je bankrotirao, ali kada skupi 10.000kn evo njega opet s novim nickom.
– gospon Lopina nije bankrotirao, ali mu se očito smučilo sve ovo počev od BRIN-a, meda i mlijeka.
– a i gospođa Miami je pogubila dobru lovu, dobra vijest je što će ona dokupljivati.
– i gospon xy je poprilično izgubio u ovom zadnjem padu na svojim miljenicama.
– takva je burza, tu opstaju oni najjačih živaca.
– I love this game.
Pozdrav !
Zanimljivosti iz fondovske industrije.
– ima jedan fond VB Smart koji garantira 80% uloga, ali i ti su napravili 9.29% minusa.
– imamo i jedan fond koji se bavi zlatom Ilirika gold, ali i ti u minusu 4.26%, očito nije zlato sve što sja.
– BRIC fondovi, to su ta tvz. brzorastuća tržišta, ali koliko vidim raste im samo minus.
– a i mirovinci koji kupuju većinom obveznice osim AZ svi u minusima, a većina vas je pisala kako je AZ najbezvezniji fond, ali očito nije.
– od svih fondova trenutno su najbolji HPB fondovi, najmanje gube.
– I love this game.
Pozdrav !
Keš pozicija.
– pazite da vam ta pozicija na brokerskom ne prelazi 150.000kn ,
– ako vam je to problem rađe otvorite još jedan ili dva brokerska računa .
– dobro je staviti višak love u novčani fond, tu je godišnja kta. cca 2%, ali nema provizije ni ulaza ni izlaza.
– nećete tu ništa zaraditi, ali novac ste sklonili od brokera koji vam mogu taj novac ukrasti.
– I love this game.
Pozdrav !
Blog gospona xy.
– kad bi barem imali više takvih tipova na našem tržištu kapitala.
– stvarno piše pozitivno o TK.
– nemam ništa protiv što druka svoje investicije, ali postaje kao gospon Lopina jer na tom blogu možemo pozitivno pročitati samo o njegovim investicijama a neke investicije poprilično napada kao da ja ne znam koliko je ulagao u DKVS i što su o tome pisali on i gospon Lopina.
– cca 50% njegovih investicija je o.k., ali trenutno na tržištu imamo dosta dobrih investicija.
– pitam se zašto gospon xy ne napiše neki post o nekoj dionici u pozitivnom smislu i napiše ova investicija je o.k.ali ja ju trenutno u portfelju nemam jer sam preinvestiran u nekim drugim dionicama.
– i one tablice gdje se diči s svojim prinosom.
– pa nema te dionice na našem tržištu osim (HT, ADRS, ATGR, ERNT) koju s 20 milijuna kuna nećete podići 100%.
– a na ovom prometu od 5-8 milijuna toga rasta jednostavno ne može biti.
– dobro je to što ovaj mali promet jamči i mali pad, na velikom prometu bi vam išao strašno veliki pad.
– I love this game.
Pozdrav !