Burza danas u prvih 20 minuta, 10:00 – 10:20.
– promet cca 2 milijuna kuna uz pad crobexa od 0.3% , u to vrijeme dax -2%.
– od tog prometa HT je ostvario 1.7 milijuna prometa.
– svarno je bilo zanimljivo gledati u koliki minus su utjerane mnoge dionice s porometom od 300.000kn.
– 10:27 HT obranjen s 3 milijuna kuna prometa.
– ovaj pad sam vam jučer predvidjela u jednom postu.
– sada će te opet plakati po forumu kakva je ovo burza, tko vas uništava….
– evo vidite i sami na primjeru HT-a kako stvarno nije problem kontrolirati najlikvidniju dionicu.
– još manji je problem kontrolirati neku slabije likvidnu gdje je dovoljno 100-200.000kn.
– ali nema smisla kontrolirati i ne dozvoliti pad.
– sada će ponovno biti mali promet i čekati će se naivci koji će jeftino prodavati.
– uvijek ista igrica.
– I love this game.
Pozdrav !
Naredni tjedan;
TA na većini dionica je koma, Crobex TA također.
Ima dionica sa dobrim TA, ali većina ima loši pa mogu sve potegnuti ?
Situacija na globalnoj razini se opet komplicira.
Ameri najavili tužbe za najveće svjetske banke, Morgan, Goldman ….. . Najvaljuju oni tužbe za te banke od 1860 , ali nikako da skupe hrabrosti, ali dovoljno da unesu nervozu na tržištu.
Kakva su predviđanja naredni tjedan ima li koji Best Buy ili Best Sell ???
Burza danas u prvih 20 minuta, 10:00 – 10:20.
– promet cca 2 milijuna kuna uz pad crobexa od 0.3% , u to vrijeme dax -2%.
– od tog prometa HT je ostvario 1.7 milijuna prometa.
– svarno je bilo zanimljivo gledati u koliki minus su utjerane mnoge dionice s porometom od 300.000kn.
– 10:27 HT obranjen s 3 milijuna kuna prometa.
– ovaj pad sam vam jučer predvidjela u jednom postu.
– sada će te opet plakati po forumu kakva je ovo burza, tko vas uništava….
– evo vidite i sami na primjeru HT-a kako stvarno nije problem kontrolirati najlikvidniju dionicu.
– još manji je problem kontrolirati neku slabije likvidnu gdje je dovoljno 100-200.000kn.
– ali nema smisla kontrolirati i ne dozvoliti pad.
– sada će ponovno biti mali promet i čekati će se naivci koji će jeftino prodavati.
– uvijek ista igrica.
– I love this game.
Pozdrav !
Ivana7 tebe pratim duže vrijeme i pun si pogodak za ovu burzu i forum.Osvježenje koje smo svi čekali godinama.
Naredni tjedan;
Ameri najavili tužbe za najveće svjetske banke, Morgan, Goldman ….. . Najvaljuju oni tužbe za te banke od 1860 , ali nikako da skupe hrabrosti, ali dovoljno da unesu nervozu na tržištu.
Ja nebi i niti necu ništa prodavati. NIje druk. Samo kažem mišljenje. Drugi tjedan je jako bitan. govor Obame i ako napravi embark na veliki plan za infrastrukturu i zaošljavanje to bude dosta zanimljivo. Povrh toga uvijek postoji mogučnost FED-a za QE3, mogučnost čegga sada raste. Ja nebi prodavao. Banke ne padaju, svijet se ne ruši. Čak sam čitao da je mortgage refinancing najviši u dvije godine po ovim kamatnim stopama. 8 mjesec je bio uzas zbog sve pompe i političkih nesuglasica. Ne bi se kladio na pad. TA je ok ali ako su all things being equal a Obamin plan i QE3 to mjenjaju. Obama će ići na drastične stvari ako se misli kandidirati na slijedećim predsjedničkim izborima. Da mogu, prognozirao bi rast nonfarm jobsa na oko 60 000 za rujan. Budemo vidjeli:)
domach1984 @banke ne padaju ????? mislis na crobiju banke( osim zabe) koje imaju promet od 10 dionica mjesecno … ili usa banke koje rade novi 2 godisnji low [undecid]
Pod "banke ne padaju" očito se misli na to da su same banke stabilne i ne završavaju u stečajevima , a ne ba pad cjene njihovih dionica…lol 😉
Pod "banke ne padaju" očito se misli na to da su same banke stabilne i ne završavaju u stečajevima , a ne ba pad cjene njihovih dionica…lol 😉
Jasno, aludiram na 2008. I u nekim žešćim negativnim događajima(koje ne očekujem) ne vidim gdje je dno naše burze. Mislim da smo već na njemu.
Također, čini se da se događa fundamentalna transformacija – USA prelazi u savers a ne consumer nation. Logično ako Kina povečava potrošnju i smanjuje štednju.
Sada svjetska ekonomija ima manji motor rasta – Kinu nego što je to bila USA. Ali ti se odnosi vrlo lako zamjene i modificiraju. Rastom Yuana recimo vrlo brzo. Ali vidjeti ćemo.
– tko pročita malu knjigu biti će toliko pametan da neće kupiti BRIN.
Pozdrav !
/quote]
———-02.09.–P/E–P/BV-P/ExP/BV
ADPL –109,05—6,40-0,69—-4,14
ADRS—223,59—6,79-0,55—-3,73
ATGR—617,66–19,47-1,38—26,87
ATPL—-522,84—5,11-0,51—-2,61
CKML–3606,62—9,62-0,80—-7,70
ERNT–1225,39—15,77-1,70–26,81
HT——253,04—-11,28-2,06-23,24
IGH—-1251,29—16,93-0,50 -8,46
KNZM—181,63—-9,89–1,86-18,40
KOEI—-560,53—-9,43–0,89–8,39
KRAS—479,21—-10,75-0,98-10,53
LEDO–5593,88—-11,25-1,53-17,21
PBZ—–540,13—–10,61-0,88-9,34
PODR– 280,60—–14,06-0,90-12,65
ULPL—487,42——5,14–0,45–2,31
VIRO—425,25——14,85-1,18-17,52
ZABA—-49,84——-9,96–1,12-11,16
THNK–1172,17——0,69-15,56-10,74
Ostale dionice iz crobexa 25 nisu na spisku jer imaju gubitke u poslovanju
LKRI——154,51——6,71-1,90–12,75
CRLL—–2400——–15,27-1,22–18,63
BRIN——19,27——-11,73-0,36—4,22
ZVZD — 3028————————-3,89
JMNC—42000———-9,32-1,09–10,15
LCDS——-24,93——-7—–0,24—1,68
Pitanje:
Koliko je ovaj koeficijent važan pokazuje i LCDS koji je sa 1,68 najjjeftiniji.
I kao posljedica toga delistiranje i stiskanja malih da daju jeftino.Logično.
Ne kupujte LCDS jer će za desetak dana nestati sa burze.
A BRIN kao ZIF i pored strmopižđenja dionica u augustu od cca 8%,i dalje gotovo najjeftiniji,a u odnosu na KODT ,CRLL podcijenjen barem 50%/sa rastom od 100 bi bili ravnopravni/.
BRIN=JAKT=FMPS=QUNE=najsigurnije i najunosnije investicije
Pitanja:BRIN je ponovno pobijedio tržište jer je u kolovozu portfelj pao 4%,a dionice u prosjeku oko 8%.
Koliko je sretnika od aktivnih forumaša ćiji je portfelj pao manje od 8% u toku kolovoza.
Što ima više takvih sretnika s druge strane je više nesretnici ćiji je portfelj pao više od 8%.
Molio bi da mi ne dajete ovoliko aseva ,jer zaslužujem za trud barem solidnu trojku.
I ne radujem se vašim gubicima,jer ako igdje vrijedi pravilo:Tko drugome jamu kopa ,sam u nju pada, u ovim poslovima sigurno vrijedi.Samo suradnja i korektan odnos svima donosi korist.
Naravno da Ivana sedma nije korektan igrač jer ona zastupa dionice koje su puno skuplje od prosjeka.
Jedino ADPL može proći.Sve ostalo je preskupo!
Na ZSE će teći med i mlijeko onima koji slijede lopinex.
Tko drugome jamu kopa ,sam u nju pada, u ovim poslovima sigurno vrijedi.
gospon Lopina.
– pa upravo ste vi jamu kopali na tom BRIN-u.
– a ja sam vas s velikim zadovoljstvom gurnula u tu jamu.
– i kako je u jami ???
– I love this game.
Pozdrav !
domach1984 @banke ne padaju ????? mislis na crobiju banke( osim zabe) koje imaju promet od 10 dionica mjesecno … ili usa banke koje rade novi 2 godisnji low [undecid]
Naravno da mislim na ne-stečaj banaka i zapravo jako solidan balance sheet istih. Klasčina greška, ljudi gledaju sadašnje i prošlo stanje umjesto da projiciraju u budučnost. Klasika.
A BRIN kao ZIF i pored strmopižđenja dionica u augustu od cca 8%,i dalje gotovo najjeftiniji,a u odnosu na KODT ,CRLL podcijenjen barem 50%/sa rastom od 100 bi bili ravnopravni/.
BRIN – KODT – CRLL.
– BRIN ne možete stavljati u neke tablice i uspoređivati ga s dionicama.
– ipak je to fond koji izdaje udijele u fondu i oni naplaćuju svaki mjesec preskupo taj svoj rad, oni ništa ne proizvide, oni žive na račun naivaca kao što je gospon Lopina.
– za razliku od BRIN-a, KODT i CRLL su dionička društva koji svaki mjesec uspješno rade i svojim dioničarima zarađuju lovu, koju i isplate u vidu dividende.
– BRIN se stvarno ne brine za svoje dioničare.
– njima je trenutno puno veći problem kako izvući direktora iz zatvora.
– a taj direktor sigurno nije završio u zatvor jer se trudio kako će udjeličari fondova zaraditi više.
– pa u zatvor je završio jer je mislio samo kako će ostvariti osobnu korist.
– a takvih problema zbilja nema u dionicama tipa KODT i CRLL.
– I love this game.
Pozdrav !
Naredni tjedan;
best buy za iduči tjedan će biti keš…