stanoviti roubini na twitteru je postao: "U.S. Consumer Confidence Falls to Lowest Since ’09. This strong sign of a double dip will shake a delusional market".
možda je dobro vrijeme da promislimo što je to value 🙂
barmen, imaš jedan forum grada Čazme. To je malen gradić, iako ima bogatu povijest. No, poanta je u tome što Grad Čazma ima forum, a ti valjda jedino na tom forumu nisi ostavio ovu poruku.
A value je posuditi u knjižnici Malu knjigu jer joj je cijena previsoka.
[/quote]
valjda je roubini zaslužio bar toliko poštovanja, da se baviš njime, a ne mnome 🙂
a sad… malu knjigu koja i dalje pobjeđuje tržište nahvališe wall street journal i financial times, i nisu jedini. posuditi, kupiti… – i jedno i drugo znači pročitati 🙂
barmen, imaš jedan forum grada Čazme. To je malen gradić, iako ima bogatu povijest. No, poanta je u tome što Grad Čazma ima forum, a ti valjda jedino na tom forumu nisi ostavio ovu poruku.
A value je posuditi u knjižnici Malu knjigu jer joj je cijena previsoka.
[/quote]
valjda je roubini zaslužio bar toliko poštovanja, da se baviš njime, a ne mnome 🙂
a sad… malu knjigu koja i dalje pobjeđuje tržište nahvališe wall street journal i financial times, i nisu jedini. posuditi, kupiti… – i jedno i drugo znači pročitati 🙂
[/quote]
roubini je cijenjen i dobar znalac. Opet Roubini Economics Grupa se ipak temelji na svojoj slavi – slavi proricanja pada 2008. Mislim da Roubini još uvijek jaše taj val slave, senzacije i uživa u svojoj tituli Dr. Doom. Ali mislim da radi klasičnu pogrešku. Ide predaleko u jednom smjeru. Preferiram Raghurama rajana napsram Roubinija.
gospon Splićo.
– taktika vam je tu napisati neku glupost a potom tjedan dana izbjegavate ovu temu.
– prošli tjedan ste imali 10/10 grešaka.
Kad je Belje bilo 110kn govorio kako će to dolje, prvo dao pad ispod 96kn kao potvrdu pa potom dao novi target 75kn jer sam uočio kamo ide, ADPL na 130kn govorio kako ide dolje,a palo je dobrih 25%, na 100kn iako sam uočio puno GAP-ova na 45kn, al strpljenje je vrlina, nadalje na KODT na 1330kn pisao kako će ispod 1000kn,a palo Vam je tamo iako po meni ne vrijedi ni 700kn, a nikad se ne zna.
Glede mojih grešaka, ja imam 50% više dionica nego prije 2,5mjeseca dok većina gubitnika poput Vas je gadno popušila na ovom padu! Moj gubitak na ovom padu ja manji od 4%, al je zato puno više dionica sada u portfelju s istim novcima.
Sad se samo pitam da li aktivirati dodatni kapital koji nije vidio burzu, iako mislim da ću pričekati još 1 konačni propad pa da i tu upucam! Jer lijepa se ušteđevina skupila od viška novaca od plaće!
Mi neki ipak radimo za dobre novce i u krizi dok većina se misli hoće li dobiti plaću.
Kolegice Ivana7 što je sa onima koji su ulagali u ERNT na 1600kn kad ste im govorili da je jeftin???
Kad će vratiti izgubljeno? I zašto mi na private pišete kako ste se rješili kompletnog ERNT.
Zar ne mislite da bi one ovce koje Vas prate to trebale znati?
Nećete im reći???? [bye]
gospon Splićo.
– taktika vam je tu napisati neku glupost a potom tjedan dana izbjegavate ovu temu.
– prošli tjedan ste imali 10/10 grešaka.
Kad je Belje bilo 110kn govorio kako će to dolje, prvo dao pad ispod 96kn kao potvrdu pa potom dao novi target 75kn jer sam uočio kamo ide, ADPL na 130kn govorio kako ide dolje,a palo je dobrih 25%, na 100kn iako sam uočio puno GAP-ova na 45kn, al strpljenje je vrlina, nadalje na KODT na 1330kn pisao kako će ispod 1000kn,a palo Vam je tamo iako po meni ne vrijedi ni 700kn, a nikad se ne zna.
Glede mojih grešaka, ja imam 50% više dionica nego prije 2,5mjeseca dok većina gubitnika poput Vas je gadno popušila na ovom padu! Moj gubitak na ovom padu ja manji od 4%, al je zato puno više dionica sada u portfelju s istim novcima.
Sad se samo pitam da li aktivirati dodatni kapital koji nije vidio burzu, iako mislim da ću pričekati još 1 konačni propad pa da i tu upucam! Jer lijepa se ušteđevina skupila od viška novaca od plaće!
Mi neki ipak radimo za dobre novce i u krizi dok većina se misli hoće li dobiti plaću.
[/quote]
Što se onda događa?
[, ADPL na 130kn govorio kako ide dolje,a palo je dobrih 25%, na 100kn iako sam uočio puno GAP-ova na 45kn, al strpljenje je vrlina,
Evo, kad pomislim da je gotov čovjek nanovo nadmaši sam sebe.
stanoviti roubini na twitteru je postao: "U.S. Consumer Confidence Falls to Lowest Since ’09. This strong sign of a double dip will shake a delusional market".
nisam mislila to ovdje pisati, ali jednostavno ste me prisilili vašim spamanjem teme.
knjiga nije ništa posebno, ništa novo se tu ne može pročitati. ukratko ne vrijedi novaca koliko košta. čak i da je upola jeftinija ne bi se isplatilo kupiti je. ima puno bolje literature.
ja sam je imala priliku pogledati pa znam iz prve ruke. naravno, nisam je kupila.
ukratko, ima puno puno bolje literature na tu temu.
eto… moje mišljenje…
nisam mislila to ovdje pisati, ali jednostavno ste me prisilili vašim spamanjem teme.
knjiga nije ništa posebno, ništa novo se tu ne može pročitati. ukratko ne vrijedi novaca koliko košta. čak i da je upola jeftinija ne bi se isplatilo kupiti je. ima puno bolje literature.
ja sam je imala priliku pogledati pa znam iz prve ruke. naravno, nisam je kupila.
eto… moje mišljenje…
[/quote]
uz zahvalu što si pogledala knjigu, ne nužno i pročitala [smiley] slobodan sam reći da su knjigu nahvalili wall street journal: "mala knjiga koja pobjeđuje tržište je jedan od najboljih i najjasnijih vodiča za value investiranje", financial times: "najbolja knjiga o ovoj temi u mnogo godina", i mnogi drugi…
a slobodan sam i potaknuti te da preporučiš bilo koju drugu literaturu.
naime, očito je da je neznanje forumaša enciklopedijsko, i svaki korak prema znanju je dobrodošao.
moguće da i deset zapovjedi po tvojim kriterijima nisu ništa posebno, no ja mislim da su najbolji ustav ikad napisan i da je dobro često se podsjetiti…
isto mislim i za načela value investiranja, kojima se bavi mala knjiga [smiley]
eto… moje mišljenje…
[/quote]
Knjiga je revolucionarna. Od kada je Ivka pocela nositi na plazu knjigu o financijskom trzistu na plazu umjesto Glorije, koncentracija decki u njenoj neposrednoj blizini se udesetrostrucila. Za sada se najvise priblizio neki Grubinic.
Puno je danas potrebitih i financijski ugrozenih. Zena koja nosi ovu knjigu na plazu zasigurno ce privuci vise paznje nego konkurencija sa Glorijom.
Ovo nije poziv na kupnju te ili bilo koje druge knjige. Autor nije kupio niti ima namjeru kupiti navedenu knjigu, jer ne ide na plazu.
naime, očito je da je neznanje forumaša enciklopedijsko, i svaki korak prema znanju je dobrodošao.
Knjigu nisam citao, ali koncept je ocigledan i meni nimalo privlacan.
Koncept knjige ne promice ucenje i obrazovanje nego bas obrnuto. Knjiga propagira da se bez ucenja i na vrlo lak nacin, koristeci carobnu formulu, na financijskim trzistima moze lako doci do velike zarade.
Moj je dojam da knjiga nije usmjerena prema onima koji se zele obrazovati o financijskim trzistima, nego prema onima koji se zele brzo obogatiti na lak nacin.
Kako vecina na ovom forumu vidi burzu kao kladionicu, siguran sam da ce sve sto se zasniva na konceptu carobne formule, dobitnog sistema i slicno privuci znacajnu pozornost forumasa.
Knjigu nisam citao, ali koncept je ocigledan i meni nimalo privlacan.
Koncept knjige ne promice ucenje i obrazovanje nego bas obrnuto. Knjiga propagira da se bez ucenja i na vrlo lak nacin, koristeci carobnu formulu, na financijskim trzistima moze lako doci do velike zarade.
Moj je dojam da knjiga nije usmjerena prema onima koji se zele obrazovati o financijskim trzistima, nego prema onima koji se zele brzo obogatiti na lak nacin.
Kako vecina na ovom forumu vidi burzu kao kladionicu, siguran sam da ce sve sto se zasniva na konceptu carobne formule, dobitnog sistema i slicno privuci znacajnu pozornost forumasa.
[/quote]
"mala knjiga koja pobjeđuje tržište je jedan od najboljih i najjasnijih vodiča za value investiranje" – the wall street journal
"najbolja knjiga o ovoj temi u mnogo godina" – financial times
"jednostavno savršeno. ovo je jedna od najznačajnijih knjiga o investiranju u posljednjih 50 godina!" – michael price
"greenblatt je veličanstven… najjasnija i najzabavnija ikad viđena objašnjenja ideje value investiranja" – international herald tribune
a evo i mog mišljenja [smiley]
http://www.youtube.com/watch?v=U69QQiBmaEg
tvoje mišljenje ovdje gotovo nikoga ne zanima….a na žalost čitamo ga svaki dan na istu temu najmanje deset puta!
ah da, jesam rekao da tvoje mišljenje ovdje nikoga ne zanima? onda ponavljam da upamtiš jer vidim da si zaboravan:
tvoje mišljenje i tvoja mala knjiga nikoga više ne zanimaju i prestani daviti!!!!!