I tako je na svim temama na kojima pišete, maltretirate nas svojim glupostima i lažnim targetima dok navlačite par naivnih da kupe vaše dionice uz 10 % profita. Da mi se da prolistati sve teme na kojima ste pisali na svima bi iste priče pronašao. Ja neznam kako vas nije sramota bilo kog prozivati za njegove savjete, ustvari kako vas nije sramota napisati iti jedno slovo više na ovom forumu. Stvarno ste ona najgora vrsta drukera
gospon Jotun.
– zahvaljujem van se na trudu, jer ipak je veliki posao po datumima skupljeti sve te gluposti koje pišu Splićo + Lopina.
– meni je najgore što se doslovno trude ovu temu upropastiti što više.
– tako umjesto dionica na ovoj temi se najviše piše o ovoj dvojici drukera koji spadaju u samo dno dna drukanja.
– I love this game.
Pozdrav !
Splićo + Lopina.
– tako umjesto dionica na ovoj temi se najviše piše o ovoj dvojici drukera koji spadaju u samo dno dna drukanja.
– I love this game.
Pozdrav !
Kada je bal neka je maskenbal !
Lopina i Splićo imaju jeftin i prepoznatljiv druk, može se reći i simpatičan. Splićo tu i tamo malo zaglibi pa emotivno reagira, ali to samo govori da nije kao iskusni šeširići pokvaren do bola.
Avatari s šeširićima na ovom forumu imaju i službeni status pravih ljigavaca ocjenom moderatora i moram priznati da se moderator svojom ocjenom jasno ogradio i na neki način sve neiskusne upozorio na njihovo podlo i profesionalno drukanje u sindikalnom dogovoru.
Zato otvoreno , kao što je Splićo ( Mačeta ) rekao ;
1. ADPL, ATGR, ERNT, KODT, HT… su dobre dionice, ali s dugoročnim negativnim ili stagnacijskim trendom, a svaki iz spec. Razloga
2. BRIN i ostale Lopina akvizicije ne treba ni komentirati
3. Što je dobro : ATPL br1, ADRS br 2 ( ako ne presele u BIH),, ULPL br.3 Kada se riješi dividende i dokapa, LKPC ( kada se ispucaju kupci izvan burze), PODR isto kao LKPC, PBZ je OK
A ove sindikalne dionice Svevišnjeg i pridruženih članova s šeširićima s slabom ocjenom moderatora, kao DDJH, BLJE, IGH, INGR, KORF, PTKM…ma bježi koliko te noge nose.
Oni su najveći problem cijele Zagrebačke burze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kolega Jotun, Vi jednostavno niste shvatili da su krizna vremena, da nije cilj držati dionicu beskonačno već uzeti profit i čekati niže! Tko to radi mogao je duplati ili troduplati broj dionice bez ulaganja ijedne dodatne kune.
Očito ne shvaćate bit burze pa jednostavno nema smisla da Vam sad naširoko objašnjavam!
Gospodine Mačete … Vi jednostavno niste shvatili bit mog posta. Niti kažem da je uvijek dobro beskonačno držati dionicu, niti da vi niste dobro prodali .
Samo kažem kako ste bezobrazan druker, kako postavljate lažne TA, izmišljate rastove i od po nekoliko stotina % , pokušavate obmanuti ostale forumaše … A sve to radite dok se iskrcavate sa ciljem da im uvalite svoju šačicu dionica za koji postotak više. Mislim kako sam sve to poprilično dobro i dokazao.
Da li sada shvaćate ili je potrebno da vam naširoko objašnjavam ?
ako je sve to istina što se piše o Machette-u i koliko god to izgledalo nemoralno, ja čestitam Machette-u ,ispao je pravi businessman , čovjek zarađuje , radi po sistemu druk, gun and run i to mu pali u par + postotaka.
i tako stalno.
jako puno forumaša bi htjeli tako raditi, ali ne ide, hebi ga …
– to je točno,
– naš Splićo je pravi businessman.
– marljivo po Splitu skuplja prazne boce.
– te mu se je portfelj povećao na 15.000kn,
– nakon tri bankrota i desetak propalih nickova evo pravi preporod, novi milijunaš je tu.
– a kada svojoj lovi još pridoda lovu gospon Lopine dolazimo do brutalnog kapitala od cca 50.000kn koji žari i pali našom burzom.
– dvojac Splićo + Lopina, najbrutalniju lovu su digli na Magmi kada im je ista narasla na 54kn.
– trenutno na BRIN-u gospon Lopina zarađuje lovu snova.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ne vidim Ivana zašto bi skupljanje boca bila loša poruka nekome. Zaista svaki početak je težak, ali skupljajući boce naučit će mnogi što znači tražiti u grmlju zeca.
Splićo + Lopina.
– I love this game.
Pozdrav !
Lopina i Splićo imaju jeftin i prepoznatljiv druk, može se reći i simpatičan. Splićo tu i tamo malo zaglibi pa emotivno reagira, ali to samo govori da nije kao iskusni šeširići pokvaren do bola.
[/quote]
Evo malo matematike:
Mali koeficijent P/E XP/BV,što je manji to je veći.Manje je bolje!
CROBEX –zadnja cijena——P/E——-P/BV—–P/E X P/BV
ADPL——–108,64————6,38——-0,69——-4,13
ADRS——-220,68————-6,70——-0,53——-3,58
ATGR——-620,40————19,56——1,39——-27,19
ATPL—— 531,68————-5,20——-0,52——–2,70
CKML—–3.601—————-9,62——-0,80——–7,70
DLKV gubitaš
ERNT—–1208,47————-15,56——1,68——-26
HT——–241,40————–10,76——1,97——-21,20
IGH——1.234,36————-16,70——0,49——–8,18
INGR-gubitaš
KNZM—- 186,17————–10,14——-1,91——-19,37
KOEI——580,20—————9,76——-0,92———9,02
KORF_stalni gubitaš
KRAŠ —-449,19—————10,08——1,02——–10,28
LEDO—5737,36—————-11,54—–1,57———18,12
PBZ——560——————–11———0,91———10,06
PODR—-286,59—————-14,36—–0,92———-13,21
PTKM-gubitaš
ULPL—-511,40—————–5,39——0,47———–2,53
VIRO—-430,72—————-15,04——1,2————18,05
ZABA— 57,61—————-11,51——-1,30———-14,96
THNK—1190——————22,57 ——-0,70———15,80
_______________________________________________________________________________________
Padobranci
KODT_R 1167,52————-8,10———12,97——-14,74
JNAF —–2.655—————32,24——–0,83——–26,76
LKRI——141,18 ————–6,13———1,74——–10,67
LCDS—–24,93/delistir./—–7————-0,24——–1,68
CRLL—-2400—————–125,29——–1,22——–18,65
BRIN ——19———————5,46——–0,34———1,68
Napomena:rezultati su izbačeni na temelju konsolidiranih izvješća na ZSE ako ih ima ,.a ako nema onda od dostupnih podataka.
Preporuka:
Kraj kolone P/E x P/BV upišite imena drukera koji zastupa dionicu
LOPINA :Ivana 7
Nađite prosjek pa ćete utvrditi tko je druker ,a tko možda nije.
Za ove ispod crte napravite isto
Da li rebus pokazuje tko zastupa lošije firme,tj skuplje dionice.
best buy za mene prosli tjedan dionice koje sam kupovao pocetkom tjedna i janjetina pod pekom jucer kod "Nono Frane". za listu dvadesetak dionica s povoljnim P/E izracunao EBIT/EV, slika se drasticno izmjenila i ne svidja mi se, moji favoriti dole, stagnirajuce konzerve gore, nedostaje mi interpretacija, imam Results, fali Discussion [smiley] – mozda: "dobit, iako neumanjena za kamate, slaba je i jadna ako se usporedje s trzisnom kapitalizacijom kojoj je dodan dug"? za drugi dio "magicne" formule: kako se racuna neto obrtni kapital i neto dugotrajna imovina?
Ja sam čisti druker i tehničkoj analizi ne dajem puno važnosti, a niti ne kužim što je to.
Machette je čisti skupljač boca i on ulazi u dionicu kada očekuje da bi jedan dobar druk mogao podići cijenu dionice.
Ivana 7 je daleko najveće zlo,jer ona doslovno ubija nas dojicu na ovoj temi.
Ako slijedite mene vrlo vjerojatno će te pogubiti lovu, ali to se nikada unaprijed ne može niti znati.
Jedino je opasno kada Ivana 7 počme pisati o našim investicijama.
[lol] [lol] [kiss] [thumbsup]
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Lopina kad si dobio ovako vrhunskog lektora
[lol] [lol] [lol]
Inače ovaj "ispravljeni tekst" vrlo komičan, zabavan ali ali zar ne prelazimo malčice previše granicu u zaebanciji ???
inače ovako nekako je izgledao orginalni tekst
Ja sam fundamentalista i tehničkoj analizi ne dajem puno važnosti.
Machette je čisti tehničar i on ulazi u dionicu kada očekuje da slijedi rast i to javno obznani,ali s obzirom da on radi sa manjim iznosima imamo dovoljno vremena da ga slijedimo,ali moramo biti
brzi,ako ga slijedimo,ali naravno da ne očekujemo one vrloi visoke ili niske targete.Uzmite i vi
desetak posto i možete profitirati.
Ivana 7 je daleko veće zlo,jer ona se krca jeftino,a kada počne pozitivno pisati o nekoj dionici znači
da izlazi.Za HR,ERNT ili ADPL i to nije neki problem,jer za te dionice ona je mali ulagač i ne možemo puno
pogrijršiti ako i poslušamo.
Ali ako nam uvali KODT ili CRLL ili JANAF neku drugu nelikvidušu imate priliku da se zakopate u toj dionici ili
da ostvarite gubitak.
Ako slijedite mene možete primjetiti da ja o dionici počnem pisati o dionici kada je na dnu i da
poslije toga vjerovatno slijedi rast,četiri puta od pet./BRIN,LCDS,ELPR,DKVS,VLDS itd./
preporuka:sve saslušati,nikoga ne slušati nego samoga sebe i preuzeti odgovornost za svoje postupke,
ako želite da vam teče med i mlijeko!
Evo malo matematike:
Mali koeficijent P/E XP/BV,što je manji to je veći.Manje je bolje!
osnovnoškolska matematika.
– treba doslovno u glavi imati mali koeficijent kako bi se napisale sve dionice Crobexa i u sve to ugurao BRIN kako bi se naučno dokazalo kako je to fenomenalna investicija.
– ali to manje u toj računici nikako i nije bolje, jer samo ti osnovnoškolci mogu zbarajati jabuke i kruške.
– bilo bi dobro kad bi nam taj tip s malim koeficijentom u glavi probao objasniti što je to p/b,
– kako se to računa za fondove, i koji diskont ide na iste.
– zašto to kod fondova ne može biti veće od 1, a kod nekih dionica nije velik i ako je preko 5.
– I love this game.
Pozdrav !
gospon Loris.
– spomenuti likovi za razliku od vas ipak nisu bili u top10 Đakovštine.
– ali vam je bilo drago kada su drukali za tu vašu investiciju.
– a možda je to bila i dobra dionica, tada je i gospon xy bio tamo u top10.
– I love this game.
Pozdrav !
best buy za mene prosli tjedan dionice koje sam kupovao pocetkom tjedna i janjetina pod pekom jucer kod ‘Nono Frane’. za listu dvadesetak dionica s povoljnim P/E izracunao EBIT/EV, slika se drasticno izmjenila i ne svidja mi se, moji favoriti dole, stagnirajuce konzerve gore, nedostaje mi interpretacija, imam Results, fali Discussion [smiley] – mozda: ‘dobit, iako neumanjena za kamate, slaba je i jadna ako se usporedje s trzisnom kapitalizacijom kojoj je dodan dug’? za drugi dio ‘magicne’ formule: kako se racuna neto obrtni kapital i neto dugotrajna imovina?
Pogledaj definiciju ROCE:
http://www.tradingonlinemarkets.com/Articles/fundamental_analysis/ROCE_Ratio.htm
ROCE = EBIT / (net working capital + net fixed assets)
Neto dugotrajna imovina je jednostavno knjigovodstvena vrijednost dugotrajne imovine (knjigovodstvena vrijednost jest nabavna vrijednost – kumulirana deprecijacija + eventualno revalorizacija).
U vezi neto obrtnog kapitala imaš na ovom forumu relevantnu diskusiju:
http://www.poslovni.hr/forum/neto-obrtni-kapital-5935.aspx
Da bi se neutralizirao utjecaj strukture izvora financiranja poduzeća (dug ili kapital), umjesto P/E upotrebljava se EV/EBITDA. EV/EBIT (odnosno recipročna vrijednost EBIT/EV kao pandan E/P) koji spominješ se koristi mnogo rjeđe.
Ne znam jesi li obratio dovoljno pažnje na ispravno izračunavanje enterprise value (EV). Pretpostavljam da si podatke vadio s portala mojedionice, međutim oni pogrešno računaju tu vrijednost.
EV = tržišna kapitalizacija + dug – novac – kratkotrajna fin. imovina
Pogreška izračuna na mojedionice je u tome što umjesto duga (debt) uzimaju ukupne obveze (liability). Dug (debt) se odnosi na financijski dug (kratkoročni + dugoročni). Ne uključuje komponente obrtnog kapitala (obveze prema dobavljačima, ostale obveze). Treba dakle u bilanci zbrojiti dugoročne obveze (budući da su one gotovo isključivo financijske) + dio kratkoročnih obveza (obveze prema bankama i drugim financijskim institucijama, obveze po vrijednosnim papirima).
Logika iza ovakve definicije izračuna EV je sljedeća: budući da od tržišne kapitalizacije oduzimate novac i kratkotrajnu fin. imovinu (a ne i aktivne komponente obrtnog kapitala kao što su zalihe i potraživanja od kupaca), jednako tako dodajete samo financijski dug, a ne i pasivne komponente obrtnog kapitala kao što su obveze prema dobavljačima i ostale obveze.
gospon Loris.
– spomenuti likovi za razliku od vas ipak nisu bili u top10 Đakovštine.
– ali vam je bilo drago kada su drukali za tu vašu investiciju.
– a možda je to bila i dobra dionica, tada je i gospon xy bio tamo u top10.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
xy i ja smo tamo dobro ispušili iako je on prije izlaska ako pamtiš još jednom zatrejdao automastkim programom i digao DKVS na 20-25. Čaj je i bio na promatranju Hanfe . Međutim, kada je Hanfa skužila da promatra Svevišnjeg, svaki trag promatranja odmah je nestao, naravno !
Zato ako sam nešto neučio je ;
Gdje je xy ( Svevišnji ) i forumaši s šeširićima i lošom cjenom modelatora, bježi što rpije možeš .
Koliko plaćate SKDD da vam javi o broju novih naivaca, malih dioničara u nekoj dionici ?
Presmiješno kolegice Ivana da se uopće imate obraza javljati!
Ako se dobro sjećam pozivali ste na kupnju LKPC na 1700kn i govorili kako je to iznimno kvalitetna dionica. Pitajte lijepo sada one koji gube 50%.
Glede ERNT to ste drukali cijelo vrijeme u lažnoj priči o velikoj dividendi i kvaliteti kompanije,a sad uzrokujete velike gubitke naivnima koji su Vas slušali. Lijepo ste nedavno govorili ako padne ERNT da ćete pokriti istima gubitke.Pa sad platite razliku onima koji su Vas slušali naivno i kupovali po 1600kn pa prodavali po 1000kn u navali panike.
Isto ste govorili i na INGRI kako će rasti i više na cijeni 16kn, a ja sam pozivao na prodaju i kako mora na 11kn jer imate to dokumentirano. K tome i KODT gdje se cijelo vrijeme prodavali i lagali.
Vi jeste uistinu najveće zlo burze, al srećom i najveći gubitaš u cijeloj priči.
Pojma nemate o investiranju niti biranju trenutka.
A znam da ste puni ATPL kupljenih po 700kn. Jedino što mi koji smo ukrcali po 500kn na cijeni 685kn ćemo postavljati prodaju većeg tipa samo da Vi i dalje gubite.