Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ivana sedma je krcata papirićima još od kad je KODT bio na 1300kn, ATPL na 700kn, TISAK na 190kn, ERNT na 1400kn.

Sad lijepo objasnite onima što su kupovali ERNT na 1600kn, ADPL na 137kn kad će na NULU!!!

Nešto sam listao HDEL temu pa sam našao tamo jednu vašu preporuku (tema HDEL , str 614 , datum 8.6.2011. )

ATPL, TISAK i HIDRA BEST BUY! Dapače čak savjetujem kockarima i MAGMU.
Da ne bi bilo kasnije nismo znali i nitko nije rekao.

Od tada su pali: ATPL -25% , TISK -16%, HDEL -17% , MGMA -65%

8.6. Kada ste dali preporuku ATPL je bila 710 kn što je cijena za koju danas prozivate Ivanu7 , TISK je bio na 200 kn , a ivanu prozivate za 190. Sve ste ove dionice uvaljali uz 10% profita u vrijeme kad ste bezobrazno na njihovim temama drukali i prognozirali rast od nekoliko stotina % . Ajde vi sada objasnite lijepo svima onima koji su kupovali na temu vaših preporuka zašto su danas bez gaća, usput im i objasnite kada će ove dionice doći na targete koje ste prognozirali! Npr. 16.5. ste prognozirali da će TISK za 4 mjeseca na 420 kn, ostao vam je još mjesec dana…

Dao sam si malo truda i prelistao teme HDEL , TISK I MGMA (ATPL mi je previše glomazna za listanje) i stvarno je strašno što ste na tim temama pisali, jadan onaj tko je ikada kunu uložio na temelju vaših prognoza (ako takav uopće postoji).

Evo nekih highlightsa, svi se mogu naći dokumentirani na odgovarajućim temama :

HDEL

13.4 Hm, koliko vidim prodaja je svoje obavila i vrijeme je uskoro za UP UP UP…ako ima koji nesiguran nek se fino iskrca dok je na 130kn da ne bi pravio probleme na 250kn.
20.4 Hm, skrivene pozitivne divergencije… MACD, momentum, OBV,… sve upućuje na novi rast, vjerovatno opet do 190-200kn.
19.5 Ja neću biti skroman i reći kako ću prodavati na 200kn Hidru jer će tamo sigurno doći, dapače poprilično sam uvjeren kako će u naredne 2.g. biti i na 600kn.
20.5 Strpi se i bit ćeš u plusu 600% kolega!
Svi fondovi su rasprodali, ne znam tko ovo više ima prodavati jer uistinu nema nitko.
Izbiti i trejdere kao na Tisku i idemo visoko visoko…
Kinezi su zainteresirani za firme poput HIDRE, jer time dobivaju pristup poslovima u EU.
Zar je Kinezima puno 60 milja Eura za firmu koja ima 1500 zaposlenih??? Vjerovatno NE!
Dakle, cijena je podcijenjena najmanje 10 puta. Al neka tko mora prodati izađe i ne vraća se više.
26.5. Kad punke ovdje 134kn, iduća stanica je 150-155kn pa se vidimo tamo!
27.5. 150kn možda do kraja dana…..pa nastavak ka 170kn.
27.5. Pa kolega Modul, ako pratite TOP10 onda možete vidjeti da je udio slobodnih dionica sve manji i manji, nema više velikih koji prodaju Hidricu, ovo je zadnje izbijanje malih, a onda normalan rast do 320kn (1.target) ili 440kn (2.target). Trenutno ne savjetujem prodaju prije 200-220kn.
3.6. Vidimo se uskoro na 210kn!!! Kroz idućih 30-40 dana.
8.6. ATPL, TISAK i HIDRA BEST BUY! Dapače čak savjetujem kockarima i MAGMU.
Da ne bi bilo kasnije nismo znali i nitko nije rekao.
7.7. Samo 100 komada dnevno… pa ovaj prodavač je uistinu oslabio…
Znam da je pri kraju i da spušta s malom količinom u nadi da netko dobije napadaj panike,
al tog napadaja ovdje neće biti.
Stoga preporuka prodavaču, riješi se te svoje mizerije jer jednom kad izađeš lansiranje je do 300kn.

TISK

26.4. Pa ovdje se prodaja povukla do 700kn,… gledam FULL listu prodaje, pa ona se tako prepala da je uhvatila crtu dok još može jer je potrošila debelo svoje zalihe.
12.5. TA je egzaktna i uz ovaj pattern veli rast do 420kn.
Vidimo se tamo!!!
16.5. Lijepo sam Vam rekao Tisak će na 420kn, za 4 mjeseca će se opet BRUTALNI KAPITALISTI pitati kako se to dogodilo? Kako je to moguće????
16.5. nemam Tiska pretjerano, nekoliko stotica.
A opet ne mislim prodavatli prije 420kn jer mislim umjesto zarade za bureke otvoriti buregdžinicu.
17.5. svaki dan gore, lagano i bez pompe….a onda kad prođemo 300kn stampedo….
420 – TEHNIČKI TARGET!!!!
19.5. Uistinu mi nije jasno kako kolega Tigrus ne vidi pattern do 420kn????
Pogledajte samo tu kupnju, ulijeva strah u kosti svakom tko imalo pomisli na prodaju.
27.5. Inače tko ne zna gdje prodati, savjetujem da se strpe do 250kn, jer tamo idemo, al srećom to je tek 1.stanica za TREJD.
15.7. naravno da sam prodao po 20x,xx.

MGMA

26.5. Upravo tako kolega Loti,al i burza ima svoje zakone i grafove. Cijena nije pala tu slučajno, TA je tražila baš tu da bude dno. Prometa više nema, prodaja i ne želi prodavati više.
Tko misli meziti morat će lupati do 27-28kn baš kao na Varteksu.
Onaj na 16,8kn uskoro će biti pojeden, par dana i nema ga.
27.5. Počelo je ćopanje, milim da je u ponedjeljak ili utorak gotov,a tada eksplozija i čistka do 30-35kn pa ne savjetujem izlaz po 20kn za 20 bureka.
27.5. A lijepo sam govorio mezite po 15kn jer ste već 8% u plusu, a tek plus do 45kn koji slijedi…..
28.5. Evo malo preciznije pogledao graf i dobio minimalni rast do 40kn.
29.5. Ako je 24,6milja eura usvojena ponuda za Magmu, gdje je dio kapitala već i uplaćen onda je sasvim jasno da je minimalna cijena 25kn. K tome ako uzmemo u obzir i diskont za većinski paket moja cijena 35-40kn je realnost uskoro.
30.5. Očito da nema! A ljudi moji, pa znate dobro da ne griješim!
Ako sam rekao 35-40kn, onda se tamo i postavite i mirujte! Prva stanica 27-28kn tko misli vani.
1.6. Hm, glede nekih koji pišu svašta… ja sam iskrcao 900kom po 19 i 20kn.

I tako je na svim temama na kojima pišete, maltretirate nas svojim glupostima i lažnim targetima dok navlačite par naivnih da kupe vaše dionice uz 10 % profita. Da mi se da prolistati sve teme na kojima ste pisali na svima bi iste priče pronašao. Ja neznam kako vas nije sramota bilo kog prozivati za njegove savjete, ustvari kako vas nije sramota napisati iti jedno slovo više na ovom forumu. Stvarno ste ona najgora vrsta drukera

TISK

26.4. Pa ovdje se prodaja povukla do 700kn,… gledam FULL listu prodaje, pa ona se tako prepala da je uhvatila crtu dok još može jer je potrošila debelo svoje zalihe.
12.5. TA je egzaktna i uz ovaj pattern veli rast do 420kn.
Vidimo se tamo!!!
16.5. Lijepo sam Vam rekao Tisak će na 420kn, za 4 mjeseca će se opet BRUTALNI KAPITALISTI pitati kako se to dogodilo? Kako je to moguće????
16.5. nemam Tiska pretjerano, nekoliko stotica.
A opet ne mislim prodavatli prije 420kn jer mislim umjesto zarade za bureke otvoriti buregdžinicu.
17.5. svaki dan gore, lagano i bez pompe….a onda kad prođemo 300kn stampedo….
420 – TEHNIČKI TARGET!!!!
19.5. Uistinu mi nije jasno kako kolega Tigrus ne vidi pattern do 420kn????
Pogledajte samo tu kupnju, ulijeva strah u kosti svakom tko imalo pomisli na prodaju.
27.5. Inače tko ne zna gdje prodati, savjetujem da se strpe do 250kn, jer tamo idemo, al srećom to je tek 1.stanica za TREJD.
15.7. naravno da sam prodao po 20x,xx.

MGMA

26.5. Upravo tako kolega Loti,al i burza ima svoje zakone i grafove. Cijena nije pala tu slučajno, TA je tražila baš tu da bude dno. Prometa više nema, prodaja i ne želi prodavati više.
Tko misli meziti morat će lupati do 27-28kn baš kao na Varteksu.
Onaj na 16,8kn uskoro će biti pojeden, par dana i nema ga.
27.5. Počelo je ćopanje, milim da je u ponedjeljak ili utorak gotov,a tada eksplozija i čistka do 30-35kn pa ne savjetujem izlaz po 20kn za 20 bureka.
27.5. A lijepo sam govorio mezite po 15kn jer ste već 8% u plusu, a tek plus do 45kn koji slijedi…..
28.5. Evo malo preciznije pogledao graf i dobio minimalni rast do 40kn.
29.5. Ako je 24,6milja eura usvojena ponuda za Magmu, gdje je dio kapitala već i uplaćen onda je sasvim jasno da je minimalna cijena 25kn. K tome ako uzmemo u obzir i diskont za većinski paket moja cijena 35-40kn je realnost uskoro.
30.5. Očito da nema! A ljudi moji, pa znate dobro da ne griješim!
Ako sam rekao 35-40kn, onda se tamo i postavite i mirujte! Prva stanica 27-28kn tko misli vani.

I tako je na svim temama na kojima pišete, maltretirate nas svojim glupostima i lažnim targetima dok navlačite par naivnih da kupe vaše dionice uz 10 % profita. Da mi se da prolistati sve teme na kojima ste pisali na svima bi iste priče pronašao. Ja neznam kako vas nije sramota bilo kog prozivati za njegove savjete, ustvari kako vas nije sramota napisati iti jedno slovo više na ovom forumu. Stvarno ste ona najgora vrsta drukera
[/quote]

Svaka čast na studioznosti. Dobio Mačeta po pi…!

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Dobo ovo za sada ide.
– švicarac jako pada, prati ga zlato.
– pogodite što će sada rasti ????
– a ja krcata tih papirušina.

Sigurno neće rasti sljedeće dionice:
1. ADPL
2. PTKM
3. ERNT
4. KODT
5. JANAF

Tu ako uhvatite 7% u idućih 30 dana bit će čudo! Te dionice moraju dolje jer su dugoročni kanali potpore popucali! A to nije dobar znak, dakle idu nizvodno i to dugo dugo vremena.

[/quote]
Poštovani g. Machete,

a koje su trenutno Vaše best buy dionice?

Brutalno, svaka čast Jotunu!

[/quote]

[/quote]

[/quote]

Ja sam fundamentalista i tehničkoj analizi ne dajem puno važnosti.

Machette je čisti tehničar i on ulazi u dionicu kada očekuje da slijedi rast i to javno obznani,ali s obzirom da on radi sa manjim iznosima imamo dovoljno vremena da ga slijedimo,ali moramo biti
brzi,ako ga slijedimo,ali naravno da ne očekujemo one vrloi visoke ili niske targete.Uzmite i vi
desetak posto i možete profitirati.
Ivana 7 je daleko veće zlo,jer ona se krca jeftino,a kada počne pozitivno pisati o nekoj dionici znači
da izlazi.Za HR,ERNT ili ADPL i to nije neki problem,jer za te dionice ona je mali ulagač i ne možemo puno
pogrijršiti ako i poslušamo.
Ali ako nam uvali KODT ili CRLL ili JANAF neku drugu nelikvidušu imate priliku da se zakopate u toj dionici ili
da ostvarite gubitak.

Ako slijedite mene možete primjetiti da ja o dionici počnem pisati o dionici kada je na dnu i da
poslije toga vjerovatno slijedi rast,četiri puta od pet./BRIN,LCDS,ELPR,DKVS,VLDS itd./

preporuka:sve saslušati,nikoga ne slušati nego samoga sebe i preuzeti odgovornost za svoje postupke,
ako želite da vam teče med i mlijeko!

Machete ko Machete…barem se čovjek nasmije.Ako ga netko doživljava ozbiljno sam je kriv…
Jotun-kao i uvijek,detaljno i argumentirano.

"Only dead fish swim with the stream"

[/quote]

[/quote]

ako je sve to istina što se piše o Machette-u i koliko god to izgledalo nemoralno, ja čestitam Machette-u ,ispao je pravi businessman , čovjek zarađuje , radi po sistemu druk, gun and run i to mu pali u par + postotaka.
i tako stalno.
jako puno forumaša bi htjeli tako raditi, ali ne ide, hebi ga …
opet ponavljam, ako je sve to istina .
i svaka čast , samo tako!
( a ostalima uvijek ostaje pravo razmišljanja da li da ga slušaju ili ne )

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Kolega Jotun, Vi jednostavno niste shvatili da su krizna vremena, da nije cilj držati dionicu beskonačno već uzeti profit i čekati niže! Tko to radi mogao je duplati ili troduplati broj dionice bez ulaganja ijedne dodatne kune.
Očito ne shvaćate bit burze pa jednostavno nema smisla da Vam sad naširoko objašnjavam!

GOLUB i SMART - od 1milje kuna do bicikle jer KSST-R-A padaju ko klada! A mora zaorati tek ka 250-350kn!!!

ako je sve to istina što se piše o Machette-u i koliko god to izgledalo nemoralno, ja čestitam Machette-u ,ispao je pravi businessman , čovjek zarađuje , radi po sistemu druk, gun and run i to mu pali u par + postotaka.
i tako stalno.
jako puno forumaša bi htjeli tako raditi, ali ne ide, hebi ga …

– to je točno,
– naš Splićo je pravi businessman.
– marljivo po Splitu skuplja prazne boce.
– te mu se je portfelj povećao na 15.000kn,
– nakon tri bankrota i desetak propalih nickova evo pravi preporod, novi milijunaš je tu.
– a kada svojoj lovi još pridoda lovu gospon Lopine dolazimo do brutalnog kapitala od cca 50.000kn koji žari i pali našom burzom.
– dvojac Splićo + Lopina, najbrutalniju lovu su digli na Magmi kada im je ista narasla na 54kn.
– trenutno na BRIN-u gospon Lopina zarađuje lovu snova.

– I love this game.
Pozdrav !

Ako slijedite mene možete primjetiti da ja o dionici počnem pisati kada je kupim i da
poslije toga slijedi prodaja, četiri puta do pet. posto /BRIN,LCDS,ELPR,DKVS,VLDS itd.

[lol] [lol] [thumbsup]

– I love this game.
Pozdrav !

Ja sam čisti druker i tehničkoj analizi ne dajem puno važnosti, a niti ne kužim što je to.

Machette je čisti skupljač boca i on ulazi u dionicu kada očekuje da bi jedan dobar druk mogao podići cijenu dionice.

Ivana 7 je daleko najveće zlo,jer ona doslovno ubija nas dojicu na ovoj temi.

Ako slijedite mene vrlo vjerojatno će te pogubiti lovu, ali to se nikada unaprijed ne može niti znati.
Jedino je opasno kada Ivana 7 počme pisati o našim investicijama.

[lol] [lol] [kiss] [thumbsup]

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close