neću citirati da ne zauzima prostor, ali svaka čast ivana7 na zadnjih nekoliko postova.
To razmišljanje oko investitora, radnika, rizika i sigurnih plaća je odlično samo je problem što to većina ljudi kod nas ne kuži pa je svaki onaj koji zarađuje investirajući lopov.
lako je biti samouvjeren i optimističan dok tržište kontinuirano raste. Samo vidjeti ćemo kad se desi slom sličan onome u americi kad je tržišna kapitalizacija pala u dvije godine sa 15.000 miljarda dolara na 7.500 miljarda?
Pitati ću vas onda da li će svi biti u plusu i da li ćemo se hvaliti kako smo veliki investitori.
Ivana!. ko ti se više sviđa Coca Cola ili Asko?[smiley2]
– Coca Cola mi se sviđa kao piće.
– A puno više mi se sviđaju ovi kao Asko što ne mijenjaju nikove i prepoznatljivi su mi na forumu, te od takvih i mogu preuzeti dobar savjet, a tebi će za to trebati više mjeseci, jer da sad i što preporućiš nepoznat si na ovom forumu.
Pozdrav !
Pa tko to krstari Venezuelom? Mozda kakav pijani jahtas. [smiley7]
ivana7, daj ti nama neki savjet za iduci tjedan, ali ne za krstarenje jer je to uzasno dosadno,
– bila sam ja i na Floridi ali je ipak Venecuela puno ljepša , puno jeftinija, i puno zabavnija, a blizu ima i puno prekrasnih otoka.
– do tamo je najbolje doći direktnom vezom Frankfurt – Caracas.
lako je biti samouvjeren i optimističan dok tržište kontinuirano raste. Samo vidjeti ćemo kad se desi slom sličan onome u americi kad je tržišna kapitalizacija pala u dvije godine sa 15.000 miljarda dolara na 7.500 miljarda? Pitati ću vas onda da li će svi biti u plusu i da li ćemo se hvaliti kako smo veliki investitori.
– prvo i osnovmo pravilo kod velikih igrača.
– nikako s cijelim kapitalom u dionice.
– kad se to dogodi što govori gospodin Skakac, to će biti fenomenalna prilika za dodatno bogaćenje, aktivirati ćemo cijeli kapital, i još dići kredite i nakupovati se jeftinih dionica.
– zašto se neće tako nešto dogoditi, velika korekcija.
– puno puta sam pisala, prošle godine u Hrvatskoj je bilo 12.500 investitora, a od tog broja ipak je jako veliki postotak malih investitora.
– ove godime očekujem najmanje duplo povećanje investitora, vidili ljudi kako može lova doći i na puno lakši naćin.
– ovo s PLVA, pa sada INA, očekujemo HT, HEP, što vidimo često u dnevniku, cijena INE na rekordnim cijenama, oni koji su upisali zaradili su ….
– na bankama ima još puno love, koja se polako ali stalno preljeva na burzu, i to je ono što diže tržište, jer već odavno je trebala biti koja sitna korekcija.
– pročitala sam koliko je novaca uplaćeno samo u prvom mjesecu u dioničke fondove, pa kad to podjelite s radnim danim burze, i prometu na burzi dobiti ćete jako interesantne podatke, namjerno neću staviti taj podatak, neka ga netko drugi napiše, ali to je osnovni razlog ovakvog rasta.
Pozdrav !
lako je biti samouvjeren i optimističan dok tržište kontinuirano raste. Samo vidjeti ćemo kad se desi slom sličan onome u americi kad je tržišna kapitalizacija pala u dvije godine sa 15.000 miljarda dolara na 7.500 miljarda?
Pitati ću vas onda da li će svi biti u plusu i da li ćemo se hvaliti kako smo veliki investitori.
Takav slom se neće dogoditi više nikad nigdje, a posebno ne kod nas. Čini mi se da ne znaš baš previše o tome, ne bi to napisao.
Tada su se vrijednosti velike većine software-skih kompanija u tehnološkom sektoru temeljila na godwillu, dakle na nematerijalnoj imovini, a nakon shvaćanja da su očekivanja bila nerealna, balon se ispuhao i došao na svoju relativno realnu vrijednost.
Treba napomenuti da velika većina tih kompanija nisu imali nikakve neketnine i malo materjalnih vrijednosti u vlasništvu, pa se s toga tako nešto moglo i očekivati prije ili kasnije.
Po meni, ako ikada i dođe do korekcija našeg tržišta, može iznositi max 20%, a optimisti će to nazvati “predahom” tržišta.[smiley2]
Prema tome, imamo razloga za samouvjerenost još neki niz godina.
Skakac: ” lako je biti samouvjeren i optimističan dok tržište kontinuirano raste. Samo vidjeti ćemo kad se desi slom sličan onome u americi kad je tržišna kapitalizacija pala u dvije godine sa 15.000 miljarda dolara na 7.500 miljarda? Pitati ću vas onda da li će svi biti u plusu i da li ćemo se hvaliti kako smo veliki investitori. ” Takav slom se neće dogoditi više nikad nigdje, a posebno ne kod nas. Čini mi se da ne znaš baš previše o tome, ne bi to napisao. Tada su se vrijednosti velike većine software-skih kompanija u tehnološkom sektoru temeljila na godwillu, dakle na nematerijalnoj imovini, a nakon shvaćanja da su očekivanja bila nerealna, balon se ispuhao i došao na svoju relativno realnu vrijednost. Treba napomenuti da velika većina tih kompanija nisu imali nikakve neketnine i malo materjalnih vrijednosti u vlasništvu, pa se s toga tako nešto moglo i očekivati prije ili kasnije. Po meni, ako ikada i dođe do korekcija našeg tržišta, može iznositi max 20%, a optimisti će to nazvati “predahom” tržišta.[smiley2] Prema tome, imamo razloga za samouvjerenost još neki niz godina.
realno teže korekcije može biti samo u slučaju nekog težeg poremećaja u svijetu tipa 11.09.
Sve drugo Hrvatska će lako riješiti jer nas pravi razvoj tek čeka. Pa vidite koje količine novca svaki mjesec ulaze na tržišta kapitala
Arap: ” ja hocu jer imam VART i DDJH [smiley1] ” još da nisi slušo cartmana nego neke mlađe investitore i ostavio ptkm u portfelju gdj bi ti bio kraj.
a da sam ostavio zlar, hdel… uglavnom, najbolji pokazatelj da ce neka dionica rasti jest kada je ja prodam. [smiley2]
..uglavnom, najbolji pokazatelj da ce neka dionica rasti jest kada je ja prodam. [smiley2]
Jeli misliš što prodavati ovih dana? [smiley2]
mika: ” još da nisi slušo cartmana nego neke mlađe investitore i ostavio ptkm u portfelju gdj bi ti bio kraj. ” Bio bi medju zadnjima na virtualnoj burzi, odma pored Mike.
trenutno me šiješ ali kad moje krdo krene prema gore nema zaustavljanja.Zamisli samo ptkm na 450-500 kuna.[smiley2][smiley2]
Ma ja dosta toga neznam pa nije u redu da dajem i savjete za kupnju.
– ljudi obično očekuju za savjer 1 – 2 dionice, ja gledam tržište i ulažem dosta široko i u nekim dionicama čekam dosta i ne pravim greške tipa gospodina Arapa.
– uvijek nađem i zicere u koje ulupam veliku lovu, sada je to INA na kojoj očekujem još rasta, ali je ipak ne bih preporučila jer je odradila rast.
– prije dva tjedna sam pisala KORF i SNHO pa odradili su i oni lijepi rast. Pa tu je još bio i LEDO ali bez rasta, neznam čula sam kako dobro rade možda i on naraste.
– prošli tjedan se nije ni pisalo na ovoj temi, bila sam dijelom i u kešu, očekivala sam korekciju koje nije ni bilo, na prošlim postovima sam pisala i zašto, i da ne napišem ja moliću onoga tko zna isto neka napiše na ovim stranicama kolika je lova ušla u dioničke fondove u prvom mjesecu, pa će Van svima biti jasno o čemu se tu radi.
– ovaj tjedan sam išla u kupnju zbog disperzije rizika, jer je INA puno stršila u portfelju.
– kupovala sam:
– SNBA mala banka koja dobro radi, izašli rezultati i skočila cijena, a još je čeka i prodaja, več sam ju imala na njoj puno zaradila pa prodala, sad kad je splitana i dobro pala kupila sam ju ponovno, ovo zadnje je bilo samo nadokupljivanje.
– PDBA kupila sam ju jer je jedina od banaka koja nije odradila rast, ne odobravam privatizaciju na način kako su to napravili.
– MMTZ nadokupila jednu dionicu, neznam ništa pitajte one koji pišu kako to vrijedi i preko 100.000kn.
– TNSA također nemam pojma, mislim kako je ovo ipak niska cijena, dosta špekulativna dionica, ne preporučujem ju novima na burzi.
– JDPL pa općenito rastu svi, ovaj je dosta loš uspoređujući ga s ATPL i TNPL, ali ga čeka privatizacija.
– ATPL pa godinu dana je na 900kn, ovo je normalni rast tržišta, a firma dobra, lani je podijelila i dobru dividendu.
– LURA to je ta koju sam kupovala u tajnosti ?! ali ode mislila sam ju još nadokupiti, ali ovo naše ludo tržište
– teško je nekako kupovati dionice koje su odradile rast, zato su i meni isto dobrodošli savjeti.
– još bi nadodala.
– PTKM izjednačila se kupnja s prodajom i cijena raste, ali tu bi najbolje bilo pitati moga prijatelja Cartmana.
– INA ako padne mislim kako je dobra prilika za dugoročno ulaganje, nju ću isto malo kupiti i na ovim cijenama.
– sad je interesantam MIV ali nemam pojma o tome i nisam u tome.
– HDEL pa oni koji su je kupovali ispod 500kn mogli bi ići u realizaciju dobiti, oprezmo kod kupnje.
– ARNT kažu kako će biti prodana ? ipak je dosta narasla.
– ja imam dosta ADRS i MAIS povezane su firme a one jedino nisu odradile rast (ako tko zna molila bi ga odgovor)
– mislim se i na kupnju ZABA.
– kod PBZ ne znam bi li kupovala ili prodavala, eto ni meni nije puno toga jasno, a u dosta toga sam prisutna pa i ne mogu sve to znati.
Pozdrav !