Prognoza za sutra.
– pad, pad i samo pad.
– jučer sam pogodila za danas, veliki rast je trebalo iskoristiti.
– ja sam danas čistila neke pozicije plus će mi sutra leći na brokerski lova od dividendi, tako da nekog keše opet imam.
– a danas nisam zaradila za auto koji sam planirala, ali zadovoljna sam i sa 4 dobra bicikla.
– I love this game.
Pozdrav !
Štovana,
kakva je prognoza za sutra…
da li je stala bura ili će ojačati… iz -5 u 5+
može li fokus na naše obiteljsko srebro…
čudni izlazi, čudne brane…
pomagaj, utapljam se … možeš doći i gliserom…
– a i gospon Splićo mi se je na p.p. pohvalio kako je zaradio za jedan mali auto,
– ali onaj čisto mali, plastični, koji se prodaju na štandovima.
Kolegice, presmiješni ste!!! Trebalo Vam je 3 dana da dođete sebi od silnih gubitaka!
Tko je bio u pravu kad sam govorio na ERNT na 1400kn da treba prodati i pobjeći?
Tko je bio u pravu kad sam govorio da KODT treba utapati na 1330kn?
Tko je bio u pravu: VI ili JA????
Eto zašto ste Vi uvijek u odnosu na profit u postotku daleko iza mene jer ne čitate igru.
Vaša ulaganja su klasična, imate CASH i dionice,a kod većih padova dokupite i smanjite prosjek.
To su neka prošla vremena jer treba biti uspješan TRADER i predviđati igru, a Vi to sigurno nemate pojma. Danas nije bilo pada tržišta iako je bilo vidljivo iz aviona da će dionice danas biti -2 do -4% jer su takve ostale završne cijene jučer u odnosu na prosječne. To nije nikakva novotarija niti pamet.
Hm, dobar dio dionica ima ENGULFING BULL formacije, RSI, MACD, CCI,STOCHRSI, SLOWSTOCH, MOMENTUM, sve upućuje da slijedi snažniji rast! A sad će neki se čuditi kad kažem da će HIDRA do 290kn.
Kolegice Ivana, je li gubitak i dalje iznad 1,5milje???
Radi vaših gubitaka bi volio još 1 krah tržišta baš zato jer ste Vi u dionicama i trebate novo šišanje da Vam ostane samo 1% novca kojeg ste imali 2007.
Hvala Kerempuh,
-imam za razmisljati, jedino mislim da nisam iznio cisti value vs. growth slucaj, jer i "niski P/B, niski ROE" poduzeca i "visi P/B, visoki ROE" su niskog P/E – zse dionice koje sam uparivao bile su P/E 7-10.
-recimo da obje firme znaju sto rade (reinvestiranje) i daju pola dobiti u dividendu, onda i rastu eksponencijalno i raste dividenda svake godine, normalno firmi ROE=20% i jedno i drugo puno brze.
-slazem se da se ne smiju brkati sektori, kruske i jabuke.
-mislim da ovo sto je proslo u gradjevinara, "farbanje u tunelu", nije bio obican ciklus, jedan u nizu, pa tu treba biti posebno oprezan, da to nije bio njihov "japanski mjehur"?, a kupnja brodara na dnu ciklusa mi vec zvuci prihvatljivije.
Burza – prognoza.
– nezahvalno je u ovim vremenima bilo što prognozirati jer bez problema se može jače ići gore ali i dolje.
– danas su svjetske burze u dobrom plusu, ameri 4-5% plusa.
– ono što me veseli je pad švicarca i pad cijene zlata.
– a morate znati kako su dionice najbolja zaštita od inflacije.
– kamo ćemo sutra, trebali bi rasti.
– ali oprez, 15/8 kod nas burza ne radi, a i inače za petak su sve prognoze nezahvalne.
– tako ćemo u utorak vidjeti gdje smo zapravo kada će biti veliki rast ili pad, ravnu crtu ne prognoziram.
– dobro je to što neki mirovinci i fondovi očito brane cijene nekih dionica.
– ja ću sutra kupovati pa što bude.
– danas sam bila na prejeftinim kupnjama ali nije išlo, pretežno sam u dionicama pa i nisam imala neku želju trošiti slabu keš poziciju.
– danas se stvarno nije znalo kamo će burza, tako da sam 2-3 sata prije zatvaranja isključila komp. i išla na kupanje.
– ali zato ću sutra već na otvaranju biti na realnim kupnjama, jer bi svakako trebali rasti.
– ali morate znati kako je i više nego realno sutra očekivati pad kod amera, danas su puno rasli, a dolazi vikend i rasprodaja pozicija.
– tako bi moglo sutra ići do podne jači rast, a poslije podne pad ili će biti onako kako neki mirovinski fondovi odluće.
– I love this game.
Pozdrav !
Što zar nakon Vladimira moram i tebe demantirati? Odakle ti da su dionice najbolja zaštita od inflacije. To ti baš ne stoji kao činjenica.
US equity je zadnjih deset godina imao izgubljeno desetljeće, a imati će izgleda i dva dizgubljena esetljeća.
Na ZSE ne bih uopće trošio riječi. [lol]
Kolegice Ivana, je li gubitak i dalje iznad 1,5milje???
gospon Splićo.
– molim vas poštedite me vaših komentara.
– danas te kupili plastični autić, pa što se ne igrate s njim.
– ili pogledajte na virtualnoj burzi što kupuje gospon Doktor, eto te dionice vam sutra rastu 100% bez greške, tip jednostavno ima znanje.
– I love this game.
Pozdrav !
Bravo Drevil,Bravo Kerempuh.
Ovaj mali koeficijent P/E x P/BV treba biti manji od 22,5.O.K.
Bookvanima je prvi razlomak bitniji.
Tikvanima je drugi razlomak važniji.
I jedni i drugi su budale,ako ne shvaćaju da je važan i prvi i drugi razlomak.
A pametnima je važan taj koeficijent i što je manji to je bolje.
Ali idemo nešto konkretnije.
KODT se trži na 2 BV,ima zaradu od 22% na vlastiti kapital,odnosno P/E oko 8 prema današnjoj zadnjoj cijeni.
BRIN na 16 je cca 0,3 BV.I postavlja se pitanje :KOliko bi BRIN trebao zarađivati da bi na naš ulog
zaradili isto kao u KODT.
2:0,3=6,67 22:6,67=3,30%
Pitanje:da li je veća vjerovatnost da u slijedećem razdoblju BRIN zarađuje 3,3% godišnje od KODT koji treba zarađivati 22% godišnje na kapital Usudio bi se kazati da BRIN u bikovskom tržištu to može ostvariti i u
mjesec dana.Naravno da može biti i pad tržišta.A ako uslijedi pad padat će i KODT jer je ionako već na fair cijeni.Prema tome zaključio bih:budale kupuju KODT ,dok postoji BRIN,utoliko prije jer
BRIN ima 6 mil kn porezne dobiti/iz buduće dobiti od 30 mil kn/što znaći da može biti još 20% nerentabilniji
od KODT tj, 3,3X/100-20/:100=2,64%
Pa to može ostvariti i u dividendama:HT_ima ga -dividenda 8%
ADRS 3,25 ADPL 7,50,ERNT i više!
BRIN=JAKT=FMPS=TRFM=QUNE =lova do krova tko se jeftino nakrca recimo na trečinu BV.A to je
ponuđeno.Vrijeme će pokazati da sam bio u pravu.A ovo su izuzetno sigurne investicije s obzirom
na veliku disperziju uloga.Krize jenjava pa bi se tržišta kapitala trebala oporaviti.
O:K.neke dionice će povući i 200 ili 300%,ali to sigurno neće biti dionice koje
ovaj koeficijent imaju preko 15, to su i HT i ERNT i ATGR i PODR i JANAF.
U slijedećih tri četiri godiner očekujem da će dobit na kapital BRIN imati barem 10%,što znači da
je barem tri puta jeftiniji od KODT.
Važna napomena:nisam rekao da je KODT loša kupnja i loša dionica.Dapače,dobra firma,dobra dionica,
dobra perspektiva,ali u odnosu na BRIN neuporedivo lošija.
Na ZSE će teći med i mlijeko!
KODT se trži na 2 BV,ima zaradu od 22% na vlastiti kapital,odnosno P/E oko 8 prema današnjoj zadnjoj cijeni.
BRIN na 16 je cca 0,3 BV.I postavlja se pitanje :KOliko bi BRIN trebao zarađivati da bi na naš ulog
gospon Lopina.
– najprije moje iskrene čestitke, ipak ste vi danas s BRIN-om "Pobjednik dana".
– eto vidite ostvarile se moje prognoze.
– a ta KODT s tim trenutnim parametrima je najbolja dionica na našem tržištu.
– zbog toga joj cijena svakodnevno raste, i zbilja ju je teško jeftino kupiti.
– u pravu ste i za taj BRIN, ali tu ima puno stvari o kojima ne pišete.
– najnesposobniji menađment + direktor u zatvoru.
– s tim prinosom oni jedva pokriju svoje skupo vođenje fonda.
– a koliko još košta što direktor s sekretaricom ode na more i te troškove vode kao reklamnu kampanju.
– pisala sam vam odavno kako će toga biti po 15kn, a sada je skupo i po 13kn, ali je dobra kupnja na cca 10kn.
– i prestanite nas s tim BRIN-om zamarati na ovoj temi jer ću vas još više financijski uništiti.
– I love this game.
Pozdrav !
man’ se brina ostaćeš bez gaća [angry] …čim malo krene gore prvo po med i mlijeko moraju validus, horvat i čačić…pazi da ti ne ostane samo mlijeko, a mlijeko ti bez meda i nije neko piće…zaglavićeš u tom brinu k’o željkov brod u splitskoj licu. [pray]
gospon Lopina.
– najprije moje iskrene čestitke, ipak ste vi danas s BRIN-om "Pobjednik dana".
– eto vidite ostvarile se moje prognoze.
– a ta KODT s tim trenutnim parametrima je najbolja dionica na našem tržištu.
– zbog toga joj cijena svakodnevno raste, i zbilja ju je teško jeftino kupiti.
– u pravu ste i za taj BRIN, ali tu ima puno stvari o kojima ne pišete.
– najnesposobniji menađment + direktor u zatvoru.
– s tim prinosom oni jedva pokriju svoje skupo vođenje fonda.
– a koliko još košta što direktor s sekretaricom ode na more i te troškove vode kao reklamnu kampanju.
– pisala sam vam odavno kako će toga biti po 15kn, a sada je skupo i po 13kn, ali je dobra kupnja na cca 10kn.
– i prestanite nas s tim BRIN-om zamarati na ovoj temi jer ću vas još više financijski uništiti.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Dobra dionica se kupuje u padu i ja sam to strpljivo dočekao-Onaj tko je prodao je izgubio.
Nadam se da si to ti.To si obečala i ja sam provocirao da to napraviš-I sutra čekam na 15 nek se nađe,ali biti ću i niže.
KODT je dobra firma,ali BRIN je ne može kupovati jer ima manji MCAP od 350 mil kn,a neće ni moći jer je potrebno da cijena bude 1.750 kn po dionici,a na sadašnjoj cijeni je precijenjen.
A što pada CRLL.Ide li to na 2000.
U BRINU će teći med i mlijeko!