Pad burze, što raditi ???
– mi smo pali odavno i držimo se tog dna.
– ali sada ćemo pratiti svijet pa će to dno biti i dublje.
– danas sam pročitala jedan dobar članak gospona xy u novinama.
– piše o koncentraciji dionica, i tu je u pravu.
– pad mu očito ne odgovara jer će sada sve one dionice koje je sam dobro pumpao dobro padati.
– a o tome sam već pisala tu, koje balone ne kupovati.
– ali na tržištu imamo i desetak o.k. firmi, ja uvijek prednost dajem dividendnim.
– te firme sigurno neće propasti, a s smanjenjem cijene dionice proporcionalno raste i dividendni prinos.
– ja sam na dnu prošle krize kupila jednu dionicu stvarno prejeftino tako da mi tu ide redovni div. prinos preko 15-20% na kupovnu cijenu.
– o toj dionici nikada nisam pisala jer ju mislim ponovno jeftino nadokupiti, i ne pada mi na pamet to prodati.
– tako će i sada biti fenomenalnih prilika.
– većina se oduševljava kešolovcima koji uspijevaju svaki dan kupiti na dnu i prodati na vrhu.
– samo se probajte zapitati zašto većina tih kešolovaca nema ni 50.000kn ????
– evo najbolji primjer je gospon Lopina od kojega sam učinila dugoročnog investitora.
– jučer mi je napisao na p.p. "za 2-3 god. ću svoje dionice sigurno prodati 33% skuplje, to je sigurnih 11% godišnje", i tu je u pravu, samo mu je velika greška što nije u dividendnim, ali je i to veliki pomak od zadnje krize kada je trejdanjem i marginima pogubio 90% portfelja.
– I love this game.
Pozdrav !
– sutra rokamo dolje 5%.
In that case you are highly advised to
– ali radim punooo, možda i ja jednog dana budem u punooo milijuna isto kao i vi.
A mozda budes prevrtala punooo hamburgera u McDonald’s-u. Tko zna sto buducnost nosi i kojim putem ces krenuti. Kakav god da bude, ja ti iskreno zelim da ga ne prodes sama.
ivana 7
– evo umjesto kupanja i sunčanja, (danas je bilo hladno, bura,) moram se baviti burzom.
Kad idem ja na odmor ne nosim ni jedno Opčilo sa sobom .
Pozdrav
HT.
– ako bude veći zaron, a biti će.
– svakako početi skupljati po malo HT na niskim cijenama.
– idealno ispod 220kn jer je tu dividendni prinos preko 10%.
– I love this game.
Pozdrav !
Iz Vaših usta u Božje uši !
Teško da će ići iznad 5 % ?
@Splićo, LKPC.
– što to pišete da ste ju prodavali po 840kn.
– a hvalili se prije par dana LKPC, 60% portfelja, kupljene preko 900kn.
– gospon Spićo ako mislite na burzi zaraditi ne smijete raditi zgubitke.
– I love this game.
Pozdrav !
njegov excel , ako ga ima normalno, je napravljen na način da je " – " uvijek prije zagrade [lol] a ako ga nema onda je to greška u koracima, negdje od osnovne škole [lol]
mislim da bi jedan od best bajeva mogao biti DZZ … vidjet ćemo kroz par tjedana
preokret mora bit dramatican…primjer SILVER
Ja danas brijem na trejdanje.
ma kupi zlato. al hebi ga tu nema adrenalina jer je siguran rast još jedno vrijeme. nije fora ako ne možeš spušit. [smiley]
a ja umjesto da se igram sa djecom sad na banku pa na hitu da mi ubrzano potvrde uplatu….ufffff….dosadila ova naša burza. samo hodanje. neki dan me prošetalo na upis lkpc(a sad jeftinija na burzi hihihih).
nego vidim…vi svi dobivate a burza pada….pa evo majstori skidam vam svima kapu.
jer nije vrag da lažete….iako ste prije par dana nabrajali portfelje… vjerovatno ste samo zaboravili reći da ste ih prodali na vrhu. ponavljam…ma nije vrag da lažete.
buhahahhahahaha
samo pazi da ne prodaš jeftinije nego što kupiš… [tongue]
Mislim da se neće isplatiti
Ne idem na all in idem lagano u povratak pozicija neke dionice su roknule za 30-ak% od moje prodaje pa čisto ako prođe trejd dobro prođe, a ako ne ispalo je da sam shortao neke dionice i sad mogu dođi do "besplatnih" dionica u razlici cijene. Sve ovisi o tržištu ako bude jakog rasta prodaja, ako bude daljnje ronjenje prikupljanje dionica. Kako bi rekao situacije je kod mene relativno komforna pa si mogu dozvolit sitne egzibicije.
Ne idem na all in idem lagano u povratak pozicija neke dionice su roknule za 30-ak% od moje prodaje pa čisto ako prođe trejd dobro prođe, a ako ne ispalo je da sam shortao neke dionice i sad mogu dođi do "besplatnih" dionica u razlici cijene. Sve ovisi o tržištu ako bude jakog rasta prodaja, ako bude daljnje ronjenje prikupljanje dionica. Kako bi rekao situacije je kod mene relativno komforna pa si mogu dozvolit sitne egzibicije.
Nema opuštanja,hladna glava,masimalizirati dobitak,minimalizirati gubitak.Puna koncentracija.
To je jedini pravi put.
Puno uspjeha i dobar trejd.
Na ZSE će teći med i mlijeko.
Mali koeficijent P/E x P/BV ,što manji to bolji,pobjeđuje tržište.