Moj komentar ide gospon Lopini koji druka za ADPL prema dolje. Ok, reza je manja u EU ali ne na području cijele grupacije. Renault je ostvario rezu u Rusiji za 100 posto veću nego lani. Što vi mislite da znate bolje od tih ljudi koji ostvaruju vrhunske rezultate i vode firmu od milijardu kuna? Ja priznam da neznam. Otvaraju se nova tržišta, i to ogromna. Azija, ok na koji rok se nezna ali se otvara. Zlato je ostvarilo svoj rast, iz obveznica novci opet idu na račune banaka a slijedeći niz su vp(dionice pretežno). Ne vidim apsolutno nikakav razlog da Ad plastik pada. Dionica će oscilirati naravno. Kupujte dok je jeftino a ne prodajte!
Kakav brutalni pad koeficijenta P/E X P/BV. Sa 4 na 2./što je manji to bolje/
BRIN P/E X P/BV= 2,08 /da 2,08 a ne 20,8/
U BRINU će teći med i mlijeko!
kolega,
po neznam koji put ponavljam, po ovoj vašoj račinici ispada da je P/E = 6,11 ?????????????????????????????
Ipak smo glavni,
ušli u Nato , a Ameri u bankrot, uskoro i u EU, a Euro će u bankrot .
Po prvi puta u povijesti [tongue]
Ipak smo glavni,
ušli u Nato , a Ameri u bankrot, uskoro i u EU, a Euro će u bankrot .
Po prvi puta u povijesti [tongue]
Kakve gluposti, ajde možda znate nešto o analizi firme ali makroeko, Bože me sačuvaj. Japan ima 210 posto duga napsram GDP-a već godinama a sve ok jer su jaki izvoznik kao i Ameri. Vjerujte mi Europa bi mogla biti winner na dugi rok ( 5 godina ) kao i USA. Indija i Kina nisu održivi zvog širokog niza razloga. Stephen Roach ih naziva the 3 UN. Jačanjem srednje klase oni postaju neodrživi. Preveliki su i prekontrolirani. Neka sam mlađi i duplo od pola ovih znalaca ovdje ali mislim dajte malo razmislite nego prije nešto napišete. Istog trena kada srednja klasa na istoku počne jačati konglomerati se sele na Zapad jer će im profitna margine biti smanjene zbog rastućih prihoda tj plaća tamošnjeg stanovništva. Jedina komparativna prednost Indija i Kine je jeftina radna snaga, koja kada nestane, ostavlja samo dobar prostor selidbi tvornica opet na Zapad. E da, ulaskom u EU kreditini rejting Hrvatske se diže za jedan notch(provjereno od jedne XY osobe iz ogromnog bankarskog fonda) atime raste float likvidnosti ulagača za barem 30%. Što Vam to govori?
Danas sam krenuo u dokup na jednoj dionici na kojoj cu zaraditi preko 15% najkasnije do kraja drugog tjedna ,makar cijena moze svakog krenutka snazno uzletiti,
vec se i vidi povecanje prometa u odnosu na uobicajeni na toj dionici tako da pametni mogu zakljuciti o cemu se radi,
Nocas sam zaradio dosta love jer sam trejdao na dalekoistocnim burzama, pa sad vrebam iz zasjede na zse pa snazno udarim kad se pokaze prilika, uostalom sta ja vama imam to govoriti, i ponavlajm da me ne pitate na privat i da mi ne saljete zahtjeve za prijateljstvom jer sam ja ovdje samo zbog para, a ne zbog prijateljstva
VAŠ DIREKTOR
i ja sam se svojevremeno kladio na klubove dalekoistočnih liga i nisam dobro prošao, pa sam se vratio na našu ligu u nadi da ću vratiti izgubljeni novac…
zvuči poznato, direktore ??? [tongue]
Izvrstan dan danas, vec sam spomenuo kako sam nocas na TSE-u zaradio veliku lovu, ali i na ZSE nije toliko lose…
Evo danas sam kako ja to volim reci blefirao na jednoj dionici… dakle nakon sta sam kupio doticnu dionicu postavio sam naloge na ask nize nego sta sam kupio. Bid se odmah povukao unazad, a ja sam stao na celo bida i doletilo mi je oko 70% posto vise komada nego sta su mi poskidali sa aska
Tu sam si dosta snizio prosjek ulaza evo me vec skoro 5% u plusu,
Evo kako bi rekao nas simpaticni penzic, na zse ce teci med i mlijeko ali izgleda najvise za mene
VAŠ DIREKTOR
Kakav brutalni pad koeficijenta P/E X P/BV. Sa 4 na 2./što je manji to bolje/
BRIN P/E X P/BV= 2,08 /da 2,08 a ne 20,8/
kolega,
po neznam koji put ponavljam, po ovoj vašoj račinici ispada da je P/E = 6,11 ?????????????????????????????
[/quote]
Ne,nego manji.UZ zadnju cijenu od 20,60
P=20,60 dobit od 31.7.2010 do 31.07.2011 je 3,48 KN
P/E=20,60:3,48=5,92, a 31.8.bi trebao biti manji,ako se tržište totalno ne strmopizdi
Ovaj gornji obračun je napravljen po cijeni od 20 pa je P/E bilo nešto manje.
Preporuka:pa pobogu naućite dijeliti,ovo je peti osnovne.Kao da vam je Ivana mentor?
kolega,
[/quote]
P/E=20,60:3,48=5,92, a 31.8.bi trebao biti manji,ako se tržište totalno ne strmopizdi
Preporuka:pa pobogu naućite dijeliti,ovo je peti osnovne.Kao da vam je Ivana mentor?
[/quote]
Eto zar je bilo teško ?
Sada ste nam lijepo objasnili da mješate ovce i novce odnosno povijest i budućnost sa primjesom sadašnjosti.
Ja bi rekao ili da račun radite u povijesti ili budućnosti ili sadašnjosti, ali ne miješati.
To je račun nade, a ne činjenica !
Ne,nego manji.UZ zadnju cijenu od 10,60
P=200,60 dobit od 31.7.2010 do 31.07.2011 je 0,48 KN
P/E=200,60:0,48=417,91, a 31.8.bi trebao biti manji,ako se tržište totalno ne strmopizdi
Ovaj gornji obračun je napravljen po cijeni od 200 pa je P/E bilo nešto manje.
gospon Lopina.
– pa dokle mislite obmanjivati investitore s tom vašom osnovnoškolskom matematikom.
– pročitajte Malu knjigu koja pobjeđuje tržište i puno toga će vam biti jasnije.
– ta knjiga je ionako pisana za vaš uzrast.
– nego je li možete objasniti investitorima što je krenulo po zlu u vašim zadnjim investicijama tipa DKVS, MGMA, HGSP, VLDS….
– je li vas i tamo matematika zahebala ili su vas neki pametniji ošišali.
– I love this game.
Pozdrav !
kolega,
[/quote]
[/quote]
Eto zar je bilo teško ?
Sada ste nam lijepo objasnili da mješate ovce i novce odnosno povijest i budućnost sa primjesom sadašnjosti.
Ja bi rekao ili da račun radite u povijesti ili budućnosti ili sadašnjosti, ali ne miješati.
To je račun nade, a ne činjenica !
[/quote]
Ovaj koeficijent je račun prošlosti,a ako analizirate prošlost možete predvidjeti budućnost.
Ipak bez obzira što tržište pada,usudio bi se prognozirati da će na dan 31.08.2011.biti manji od pet,
a ovaj koeficijent bliže 1 nego 2.
Ivana ovaj koeficijent za
CRLL 20,22 BRIN 2,08 pa razlika je deset puta,što znaći da je CRLL skuplji otprilike tri puta od BRINA.
Dakle BRIN na 40, CRLL na cca 1.500-I to bi bio fair odnos.Ali to će se i dogoditi bez obzira na naše
pisanije.Tržište svremenom sve regulira.
lopina @ivana7@ a da otvorite svoju temu lopinaVS ivana7? [undecid]