Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

3 miliona evra joj je kapital i to samo u fondovskim dionicama…tako mi je barem prosli tjedan jedan galeb iz dubrovnika rekao……neznam ni sam kak smo dosli na tu temu…ah da…..taj galeb vec ima 3 sezone uspjesne u galebarenju i poceo je investirati na burzi pa je vec sve sazno jer cita forum
pofuk

lijepo je kada netko ima toliku moć ( novaca ), ali još ljepše je kada to zna iskoristiti za život !

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Za gos.lopina,loris i gospđ.miami:
Vaš link

CRLL.

– ovo je jedna dionica o kojoj većina nema pojma, a ja 4 puta godišnje, kad iziđu izvješća ponešto i napišem.
– dionica je i dalje teško nelikvidna bez neke oscilacije cijene.
– top10 ju isto po malo skuplja.
– ali zbog velike nelikvidnosti je ne preporučujem za kupnju, dobra je jedino stoga što nam kroz dividendu nosi veći prinos nego što je oročena štednja.

– prošle godine je ova dionica u 12 mjeseci imala dobit po dionici 219,19kn.
– te su od te dobiti podijelili 150kn u dividendu.
– firma svake godine dijeli dividendu, 2010. – 120kn, 2009. – 260kn….

– ove godine za 6 mjeseci 1/1 – 30/6, imamo dobit po dionici 212kn (nekonsolidirano 218kn).

– ono glavno na što se mora obratiti pažnja je kako su ove godine za 6 mjeseci zaradili isto kao i prošle godine u cijeloj godini.
– što je u ovim kriznim vremenima svakako rezultat vrijedan pažnje.

– I love this game.
Pozdrav !

CRLL.

– ovo je jedna dionica o kojoj većina nema pojma, a ja 4 puta godišnje, kad iziđu izvješća ponešto i napišem.
– dionica je i dalje teško nelikvidna bez neke oscilacije cijene.
– top10 ju isto po malo skuplja.
– ali zbog velike nelikvidnosti je ne preporučujem za kupnju, dobra je jedino stoga što nam kroz dividendu nosi veći prinos nego što je oročena štednja.

– prošle godine je ova dionica u 12 mjeseci imala dobit po dionici 219,19kn.
– te su od te dobiti podijelili 150kn u dividendu.
– firma svake godine dijeli dividendu, 2010. – 120kn, 2009. – 260kn….

– ove godine za 6 mjeseci 1/1 – 30/6, imamo dobit po dionici 212kn (nekonsolidirano 218kn).

– ono glavno na što se mora obratiti pažnja je kako su ove godine za 6 mjeseci zaradili isto kao i prošle godine u cijeloj godini.
– što je u ovim kriznim vremenima svakako rezultat vrijedan pažnje.

– I love this game.
Pozdrav !

koja je to comp?

Croatia Lloyd, reosiguravajuća kuća (u 9x% vlasništvu CROS).

Bajdvej, koliko ja vidim iz konsolidiranog izvješća
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/CRLL-fin2011-1H-NotREV-K-HR.xls
Kumulativna dobit u 1H 2011 je 30 milijuna kuna, naspram 39,7 milijuna kuna u 1H2010, što je po meni pad dobiti od 25% u odnosu na isto razdoblje lani.

CRLL.
– ovo je jedna dionica o kojoj većina nema pojma…!

koja je to comp?
[/quote]
pa vidiš da nitko nema pojma pa ni ivanasedma…. [tongue]

Čovjek koji ne pravi greške obično ne radi ništa.

Prijedlog poslovnom: Sve preporuke na kupnju- naplatiti promotorima.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

@ machete

S obzirom na stanje u državi i za posao smetlara se moraš laktariti s ostalih par stotina kandidata.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

Za gos.lopina,loris i gospđ.miami:
Vaš link

Po pitanju KOEI-a potpuno se slažem s xy-om, ali ostale komentare smatram subjektivnim ne objektivnim, a pogotovo za DDJH i ADPL gdje nije objektivan u cijelosti !

1. DDJH čekamo izvještaj i ne očekujemo bombu već mali optimizam, ali on ga bezrazložno drži visoko.
2. ADPL je sve OK što je napisao, ali i on kao i većina ovdje na forumu "zaboravlja" napisati da je 25% ADPL-a kupljeno u prosijeku 104,43 Kune ( sa dividendom ) i da to konstanto stvara i nameće realnu opasnost od nečije kapitalizacije dobiti na sadašnju cijenu ADPL-a, a što je nedavno na 130 upravo on učinio s 10.000 dionica. Vjerojatno nije ni svjestan socijalnog aspekta svojih poruka i njegovih sljedbenika kao i posljedica istih .
3. Ono što je radio na PTKM ne ide mu na čast također, ali u džep svakako .

Međutim ,
xy nije bilo tko, on je obzirom na kapital kojim trguje na burzi "institucija" koja mora paziti na svoje izjave, postupke i socijalne aspekte ostalih malih dioničara, ali sve govori da je cijepljen protiv socijalnog aspekta u korist svoga malog interesa .

Zato ne čitam njegove komentare jer za mene oni su bez težine i čvrstoga stava iako stručni, a suprotno očekivanjima takove institucije. Automatski trejding posebno mu zamjeram na ZSE tržištu.

NAše šanse u takovim okolnostima su ravne nuli kako teoretski tako i u praksi, međutim to je nepodobnost s kojom on mora živjeti. Pretpostavljam ukoliko poznaš xy-a i imaš info o njegovim kretanjima neke šanse i postoje, ali to je gnjusan posao koji vrijeđa vlastito načelo znanja i morala.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Nadalje vrati novce onima kojima si kad je LKPC bila na 1700kn govorila kako je to pametno ulaganje.

Vrati novce, LKPC.

– tu sam imala 2 ulaza, prvi cca 1.400kn, drugi 1.600-1.700kn.
– da je ova država napravila normalnu dokapitalizaciju to bi bilo dobro ulaganje, ali nije, tu je napravljena pljačka postojećih dioničara.
– tu sam izišla s cca 50kn dobiti u drugom krugu.

– a sama dionica je u 12.mj. i 1.mj. išla do 1.900kn.
– poslije tog druka, sredinom 2010. cijena je išla na 2.000kn.
– moglo se i zaraditi, a novci se nisu izgubili.

– I love this game.
Pozdrav !

Vrati novce onima koji su prodali ERNT po 1250kn u panici a kupovali po 1600kn.

Vrati novce, ERNT.

– pa tu je bila igrica zbog velike dividende.
– sama dionica se je mogla skupljati sitno ispod 1.600kn,
– pretpostavka je bila kako će cijena ići na minimalno 1.700kn zbog velike dividende.
– ali zbog jakog fondovskog otpora ili iskrcavanja na 1.650kn to se nije dogodilo.
– dio sam prodala na 1.648kn, kad je bilo očito kako se taj otpor neće probiti.
– a većinu ostalog dijela nakon ex. div. opet se je tu dalo prodati u plusu jer nije pala za visinu dividende.

– tako da se ni tu nisu mogli pogubiti novci.

– I love this game.
Pozdrav !

Nadalje vrati novce onima za koje se rekla kako je KODT jeftin na 1400kn.

Vrati novce, KODT.

– ova dionica mi je stvarno zanimljiva, a još je zanimljiviji gospon Splićo s 1.400kn.
– pa i na tih 1.400kn se je dalo zaraditi 50kn jer je dionica išla do 1.450kn.

– samu dionicu reklamiram r od 1.000kn i p od 920kn kada se je sam Splićo na temi KODT pohvalio kako me je dobro nakrcao na toj cijeni, iako je on jedan jadan siromašan investitor te više od jedne dionice niti nije mogao imati.

– ali kada gledam seriju r i cijenu 1.000kn, na toj cijeni div. prinos 5.5%, a imali smo i porast cijene do 1.450kn, a to vam je porast od 45% u kratkom vremenskom periodu.
– sada je cijena pala na cca 1.250kn, ali tu morate uračunati i div. od 55kn.
– na ovoj cijeni je ovo stvarno jeftina dionica.

– eto i na KODT se nisu mogli izgubiti novci.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close