KODT.
– po meni fundamentalno najbolja dionica na našem tržištu.
– ta KODT ispada po onoj čarobnoj formuli najbolja dionica na tržištu, to svi znate ali samo 2-3 lika su to tu i napisali.
– KODT je stvarno na prvom mjestu pa onda velika praznina pa ostale dionice.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Gđica Ivana sedma
KODT je za sada samo dobra firma.Dobra dionica je bio kada je bio 50% jeftiniji.Sada sa
p/Ex P/BV =16 je jako skup,jer BRIN sa ovim koeficijentom 4 ili pak SLPF na 1,08 uz ovu zadnju cijenu od 22 je daleko povoljniji
naravno da BRIN i SLPF nisu prilike za veće investitore zbog niskog MCAP naročito BRIN,jer dovoljan je
samo jedan investitor sa 1 mil kn i ode to u nebesa.
Burek investitori,budite pametni i krcajte se dionicama Lopina fonda najkonzervative:
BRIN,SLPF,JAKT,FMPS,TRFM ispod 400_tu rizika nemate,a ako gđica Ivana sedma imbecilna pukne možda zakuca BRIN na 15
što bi bilo jako lijepo od nje.
U ZIFovima će teći med i mlijeko!
Po vama su KOD i ADPL najbolje firme po fundamentima
po meni KODT, a možda i INGR ovisno o razvoju situacije !
INGR.
– imam dosta i ove dionice.
– ali stvarno ne volim o INGR-i pisati jer spada u visoko špekulativne dionice.
– tko se u burzu dobro ne kuži puno je bolje biti što dalje od ove dionice, ne kupovati je.
– tu se može puno zaraditi, ali morate biti spremni i na gubitak, stop loss, dokup…
– najveće prednosti ove dionice su velika likvidnost i velike oscijacije cijene.
– na ovoj temi sam vam napisala, kada ingra dobije prvi posao kupiti je jer će cijena rasti.
– sada očekivati neki pad na 10-11kn nema šanse.
– ali izvješće o nekim novim poslovima opet će je lansirati na min 18kn, ako bude euforije leti i preko 20kn.
– sada ako želite neku sigurnost to vam je KODT i ADPL.
– a za ljubitelje nezaboravnih avantura to je INGR.
– I love this game.
Pozdrav !
KODT.
– po meni fundamentalno najbolja dionica na našem tržištu.
– ta KODT ispada po onoj čarobnoj formuli najbolja dionica na tržištu, to svi znate ali samo 2-3 lika su to tu i napisali.
– KODT je stvarno na prvom mjestu pa onda velika praznina pa ostale dionice.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Gđica Ivana sedma
Koristi abak i ne mudruj.
KODT P/E X P/BV=16
ADPL P/E XP/BV=9,07 X 0,80=7,25
16:7,25=2,2069 drugi korjen 1,48
Dakle,ADPL ima prostora za rast od cca 48 % da bi bio fundamentalno izjednačen sa KODT.
Kako je ADPL i fondovska,a ne sindikalna dionica kao KODT,a ima šanse da uđe i u crobex 10 to je daleko bolja investicija od KODT,naravno dugoročno,a kratkoročno ima previše dionica po 110,pa može i puno niže.
A što kudiš gosp.xy.Odera te na Varteksu,a sada ti je nasapuna dasku i na ADPL,a puna si sa prosjekom preko 140 pa se nerviraš.Smiri živce i izdrži jer sa izvješćem za dvadesetak dana ADPL bi
mogla poletjeti.Naravno ako su izvješća vjerodostojna.
U ADPL će za strpljive biti i meda i mlijeka,a u KODT i ne baš.
Napomena:I BRIN ima u porfelju ADPL,a KODT ne dolazi u obzir jer sindikalna ,a ne fondovska dionica.
BRIN,SLPF,JAKT,FMPS,TRFM ispod 400_tu rizika nemate,a ako gđica Ivana sedma xxxxxxxxxx pukne možda zakuca BRIN na 15
BRIN.
– gospon Lopina ja znam kako vi mene najviše mrzite na cijelom ovom svijetu, ali me zbog toga ne trebate vrijeđati.
– za one koji ne znaju što se događa na tome BRIN-u i zašto je gospon Lopina toliko ljut.
– gospon Lopina je počeo skupljti BRIN na cca 18.50kn i drukati za njega.
– ali u jednom trenutku se je cijena srušila s većim bojem dionica cca 2kn ispod ulaza gospon Lopine.
– ja sam tu vidjela priliku i dosta toga sam kupila, cca koliko i gospon Lopina ima dionica toga BRIN-a.
– ali to sam kupila samo zbog toga kako bih na burzi mogla mast vaditi gospon Lopini.
– godinama sam već na ovome forumu, i ja sam stvarno prva investitorica koja za svoju dionicu piše kako je to najveće smeće i odvraćam investitore od kupnje te dionice.
– ovo je presedan na ovome forumu jer do sada nikada nismo imali ovakvu situaciju.
– gospon Lopini je taj BRIN sigurno 50% portfelja, a možda i 100% jer ga nadokupljuje na peko 20kn.
– sve one kupnje od 1-3 tisuće kuna su njegove.
– i sada mu je stvarno za poluditi, krcat BRIN-a, ako ide prodati mora realizirati gubitak od 20-30% jer stvarne kupnje nema.
– za dizati cijenu gore nema love, hebu ga moji veliki nalozi na prodaji.
– a meni je to u postotku portfelja stvarno sitna investicija, i stvarno me za te dionice nije niti briga,
– kada bih sve to išla prodati spuštam cijenu na 13kn.
– ali neću prodavati jer niti ne trebam to prodavati, uostalom mogu polovicu prodati s dobiti.
– tako da sam na toj dionici gospon Lopinu stvarno psihološki dotukla.
– ako mi i skine te dionice opet ću ga zahebavati kako sam ga ošišala.
– nekad je gospon Lopina znao dobro drukati, ali u ovoj godini to stvarno radi na nivou osnovnoškolca.
– I love this game.
Pozdrav !
dobit u razdoblju od 31.3.2010 do 31.03.2011 je 37.530.020 ili 146,82 kn po dionici
P/E=1300:146,82=8,85
BV=667,18
P/BV=1300/667,18=1,95 x 8,85= je 17,26
ovaj koeficijent za BRIN je 3,99 a za SLPF 1,42
Smatram da je HT na 257 bolji od BRINA na 1.300.
gospon Lopina, BRIN.
– evo citirala sam jedan vaš post sa ove teme.
– o čemu vi to pišete, što vi to računate,
– tu vam nisam ništa krivotvorila, ali jeste li prisebni, pišete BRIN na 1.300kn.
– prava istina za BRIN je ova, burzovna istina.
– 16. 20. 29. 5., eto to su vam trgovine BRINA, jednom tjedno.
– tu vi skinete s prodaje 3.000kn .
– i nikako ovi neinteligentni investirori ne mogu kužiti koji se veliki potencijal tu krije.
– a potencijal je hoće li koji naivko tu dati 22kn.
– a ne ide pa ne ide, ni uz svu osnovnoškolsku matematiku.
– I love this game.
Pozdrav !
Koleginice Ivana, zar ne mislite da pretjerujete?
Zar Vi niste prodali Varteks u napadu panike na 14kn???
I INGRU kupili na 11kn pa prodali na 11,5kn?
Mislim da niste sposobni davati savjete ovdje nikome.
Vaša prognoza je kupovati ERNT!
Ja kažem bit će ERNT ispod 1000kn.
BRIN,SLPF,JAKT,FMPS,TRFM ispod 400_tu rizika nemate,a ako gđica Ivana sedma xxxxxxxxxx pukne možda zakuca BRIN na 15
BRIN.
– gospon Lopina ja znam kako vi mene najviše mrzite na cijelom ovom svijetu, ali me zbog toga ne trebate vrijeđati.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Nikoga ne mrzim,ali tebe prezirem.Pomalo i sažaljevam.Kazna slijedi,neminovno.Jednostavno ideš
u provaliju.Zaustavi se i preispitaj.
uz dužno poštovanje svima… osobni "best buy" se nikada javno obznanjuje, shodno tome – ova tema i komentari na istu su, po mom osobnom mišljenju, nerealno dobitni….
prvo kupiš, a onda svima govoriš da je to b.b.
[/quote]
uz dužno poštovanje svima… osobni "best buy" se nikada javno obznanjuje, shodno tome – ova tema i komentari na istu su, po mom osobnom mišljenju, nerealno dobitni….
prvo kupiš, a onda svima govoriš da je to b.b.
[/quote]
ne bi se baš složio sa vašom strategijom… no svatko ima svoju filozofiju bilo čega, pa tako i možebitne zarade na svemu i svačemu danas jeftino/skupo kupljivom… sretno…
Koleginice Ivana, zar ne mislite da pretjerujete?
gospon Splićo.
– idite na temu što smo danas tržili pa napišite koliko je palo onih 5 dionica koje ste kupili.
– a lijepo sam vam na p.p. napisala ne kupovati jer će još padati.
– a sada odite na onih par tema gdje je svaki drugi post vaš pa mi napišite koliko su pale te dionice.
– jedino je dobro što ste me poslušali pa prodali onu MGMA.
– za one koji neznaju, trenutno je kod nas dvoje neko primirje.
– zbog toga me nemojte ljutiti, jer i sami znate kako vam s svojim analizama srušim svaku dionicu, ali na temi o dionici, višemjesećni trud vam srušim preko noći.
– I love this game.
Pozdrav !
gospođo Ivana zašto imam osjećaj da ste podebljali KODT i sada se boosta ili kako vi kažete druka
– od ex div. sam kupila 36 dionica, kad je malo više pala.
– toga imam previše te neko vrijeme sigurno neću kupovati a ni prodavati, možda to ostane i više godina u portfelju, ako bude rasla cca 30% godišnje ja zadovoljna.
– imam love i drugih dionica.
– KODT mi ne služi za trejdanje, i stvarno za tu dionicu nije potrebno nikakvo drukanje, pa vidite kako se na samoj temi tjednima ne piše niti se druka.
– ali ovi drukeri najviše vrste stalno pišu o toj KODT te me jednostavno prisiljavaju na pisanje o KODT.
– oni bi bili presretni kada bi ta dionica pala, ali je velika vjerovatnoća cca 90% kako će rasti, te ju je svakako bolje kupiti prije polugodišnjeg izvješća.
– I love this game.
Pozdrav !
@Ivana 7
Ako odete danas na zrce napisite nam sutra kako je bilo, ja imam pozivnicu za sutra ali se…..
gospon Labb.
– kako je bilo imate puno slika na internetu.
– a sada to komentirati ne bi bilo u redu, ipak ovaj forum prate penzići tipa gospon Lopine ili nevini investitori koji su već zašli u godine tipa našeg Spliće.
– a noćas će tamo biti još veća ludnica očekuje se 15.000 posjetitelja.
– I love this game.
Pozdrav !
A što kudiš gosp.xy.Odera te na Varteksu,a sada ti je nasapuna dasku i na ADPL,
VART.
– gospon Lopina taj VART spada u još jedan iz velikog niza vaših drukova.
– i sada me zezate za taj VART.
– a istina bi išla ovako nekako, moram se braniti kada me se stalno napada s neistinama, iako sve piše na ovoj temi.
– prvi veći ulaz mi je išao na cca 16.5kn, ali sam ga kupovala i na 17kn čime sam digla prosijek na cca 16.7kn.
– tada smo se lijepo dopisivali i znali ste što radim.
– ali sam kasno kužila kako ste vi na 17kn izišli, te sam tada 50% toga uspijela prodati na 17kn,
– s 25% dionica sam izišla 14-16.50kn, ja sam ju tada rušila i mali dio je prošao po 14kn.
– s ostalih 25% sam išla dugoročno, ali i to sam prodala po cca 20kn.
– tako da tu nije bilo neke zarade, ali ni nekog dobitka.
– a kako taj VART radi mislim kako će to gosponu xy biti jedna investicija tipa DKVS u kojoj je također bio u top10.
– neka to proba prodavati kao ADPL da vidim kako će mu ići.
– a za ADPL sa sapunom i bez sapuna nema straha.
– ali za te vaše bisere tipa DKVS stvarno trebate biti u strahu.
– I love this game.
Pozdrav !