gospon Lopina.
– znate i sami kako to nije rast, to je manipulacija.
– rast bi bio na velikom prometu.
– ali prometa nema.
– iz aviona se vide one vaše sitne kupnje 1-3 tisuće kuna.
– i sa tim kupnjama ste podigli prosjek na preko 20kn.
– sada podignite margin, ali na tu dionicu vam neće dati margin, ali se možete zadužiti.
– pa skinite onaj jedan moj veći nalog i to bi vam bio rast, a on je sam 2kn poviše vaših uobičajenih kupnji.
– samo zbog vas mi je BRIN neprocjenjiv, a zbog vas sam ga i kupila.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]BRIN
Provociraš ili pojma nemaš.
tronjesečni prosjek cca
18,50
protrgovano oko 18.000 dionica,ovo sigurno nije manipulacija
M/medijan/ iznad 19
Mo /mod/ 20
Na aritmetičku sredinu mali investitor ne može bitno utjecati,ćak ni na nekikvidnom BRINU.
Na M još i manje,za to treba imati značajna sredstva.
A najmanje može utjecati na modalnu cijenu jer nju ipak određuje tržište ili u slučaju Brina investitor
koji ima nekoliko tisuća dionica i barem stotinjak tisuća kn da bi je navodio gdje želi,tj.manipulirao.
Mod je cijena po kojoj je protgovana največa količina dionica.
Praktično to bi bila podrška ako smo je probili,odnosno brana ako padnemo ispod nje.
Mali investitori mogu jedino sa nekolko tisuća kuna manipulirati i to na kraju dana pumpati cijenu.
BRIN nije porastao zbog manipulacija več zbog vrijedne imovine i zaokreta u poslovanju.
Napomena:Koja od vaših dionica ima P/E x P/BV 4 kao BRIN ili 1,42 kao SLPF.
Javni poziv:Svi imate pravo da predstavite svoga favorita.
prvo:Kratko sa ovim izračunom .
Naknadno može i sa lancunima!
Ivana da li si napuvcala KODT na kraju dana da bi ti portfelj izgledao bolje?
Na BRINU i SLPF ,kao i na dionicama koje imaju slične ili bolje fundamentalne pokazatelje će teći med i mlijeko!
A ja mislio da ti poznaješ ZSE.Pa od nove godine većina dionica je potonula,a naročito
oni iz top 10,tj.crobex 10 bez ine je pao,a INU uglavnom nisu imali mali investitori .iz prvih deset
samo ERNT pozitivan,svi ostali šoto.
INGRA s obzirom na mali MCAP , mali gubici u ovoj godini
Ali DLKV,HT,ATPL tu su gubici apsolutno veliki, naročito u HT s obzirom na veliku MCAP i veliki broj dionica u rukama malih investitora
BRIN je sa 17 došao do 20,50
Tromjesečni prosjek je 18,50
Meni je to rast i to vrlo dobar s obzirom pad ostalog tržišta.
za sada sam jako zadovoljan sa razvojem situacije
A koliki umnožak P/E XP/BV imaju HT,KODT,ADPL,JANAF,ERNT
To su dobre firme,ali su višestruko precijenjene u odnosu na BRIN i SLPF.
U ZIFovimaće teći ned i mlijeko!I to sigurno.
g.Lopina, stvarno nema smisla toliko se razbacivati sa nekim formulama po forumu….
[/quote]
Ovo je formula za burek investitore
p/E xP/BV ovo je šesti osnovne ,a ne viša matematika
i preporuča se da ispod 22,50
Nadam se da to znaš ali ti ne odgovara da tvoje dionice imaju višestruko lošije pokazatelje od BRINA i SLPH.
U BRINU će teći med i mlijeko!
A ja mislio da ti poznaješ ZSE.Pa od nove godine većina dionica je potonula,a naročito
oni iz top 10,tj.crobex 10 bez ine je pao,a INU uglavnom nisu imali mali investitori .iz prvih deset
Ali DLKV,HT,ATPL tu su gubici apsolutno veliki, naročito u HT s obzirom na veliku MCAP i veliki broj dionica u rukama malih investitora
g.Lopina, stvarno nema smisla toliko se razbacivati sa nekim formulama po forumu….
[/quote]
Nadam se da to znaš ali ti ne odgovara da tvoje dionice imaju višestruko lošije pokazatelje od BRINA i SLPH.
[/quote]
čuj o invenstiranju znam toliko da je to malo više od pukih formula- pogotovo na zse, a višu matematiku sam davno na faksu položio tako da se ne bi vraćao o to doba 🙂
ti sa svojim formulama još malo nećeš imati niti za burek, a kamoli za med i mlijeko 🙂
druga stvar je da nisu bitne moje dionice jer ja ne nagovaram nikog na njihovu kupnju- inače sam u debelom plusu- ali uglavnom jer se nisam dao navući na postove poput tvojih….
tvoji pokazatelji ne znače ama baš ništa- to znaš i sam. bitno je samo po koliko ćeš uspijeti prodati.
pitanje za Vas je jednostavno koliki je tu gubitak?
i koliko Vi mislite da možete dobiti prosječno za BRIN kad bi sad izašli- koliko bi ga srušili?
da li bi dobili više ili manje novaca nego što ste ga platili?
Pa zašto bi prodava BRIN sa
p/e X p/bv 4 ,a s obzirom na slijedeče razdoblje od 5 mjeseci bi trebalo biti kao i SLPF tj oko 2.
Ovakvih dugoročnih prilika ima jako malo i ovdje se ne uzima mala zarada.Za 100 posto u godinu dvije.To je jako dobar prinos.To je pet puta više nego u HT sa 8 posto godišnje.
[/quote]
[/quote]
čuj o invenstiranju znam toliko da je to malo više od pukih formula- pogotovo na zse, a višu matematiku sam davno na faksu položio tako da se ne bi vraćao o to doba 🙂
ti sa svojim formulama još malo nećeš imati niti za burek, a kamoli za med i mlijeko 🙂
druga stvar je da nisu bitne moje dionice jer ja ne nagovaram nikog na njihovu kupnju- inače sam u debelom plusu- ali uglavnom jer se nisam dao navući na postove poput tvojih….
tvoji pokazatelji ne znače ama baš ništa- to znaš i sam. bitno je samo po koliko ćeš uspijeti prodati.
[/quote]
Ma to nisu moje formule.
To piše struka.
Pa kako si školovan izračunaj z sqore za BRIN i SLPF.Nemoj ,moglo bi te kolpati jer je preko 10.
A granica je 1,62.
Ovi koeficijenti se koriste radi usporedbi dionica iz različitih sektora .Kao što se vidi u brojnicima i
nazivnicima se nalazi KN/kuna/ u Americi dolar ,a u Europi EUR pa se to krati i ostaje goli broj,
usporediv za cijelu zemaljsku kugllu.
A sada lipo priznajte koliko ste spušili jer onaj tko ne koristi osnovnu matematiku i minimum knjigovodstvo u ovom poslu nema dugoročne šanse.
Na ZSE že tećš med i mlijeko samo onima koji uće ,množe,djele i koriste tuđe znanje i uhodane
metode.Samo veliki rad donosi zaradu,kao i u svakom drugom poslu.
SLPF je ozbiljno društno sa preko 100 mil kn u portfelju.
BRIN je u povojima sa kapitalom od 27 mil kn.
Kapitalni fond je zatvoreni fond sa kapitalom od 1,43 mlrd kn,a lani je imao 1.212-I on je nabubrio za
17%.Smjer se promjenio fondovi rastu dvocifeno,a ako ih mozemo kupiti uz diskon od 60 ili 70%
otvramo prostor za veliku zaradu u budućnosti,bilo kroz likvidaciju i višestruko većoj isplati od
uloženog ili dugoročno kroz isplatu ogromnih dividendi.
Tko to prepozna od malo većih investitora sa nekoliko mil kn može zatvoriti butigu i doživotno
dobijati velike dividende.Ali za to vidjeti trebate nabaviti dalekozor i imati viziju.
U ZIFovima že teći med i mlijeko.
Još nije gotovo:čekam NAV za JAKT i FMPS
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Ma to nisu moje formule.
To piše struka.
Pa kako si školovan izračunaj z sqore za BRIN i SLPF.Nemoj ,moglo bi te kolpati jer je preko 10.
A granica je 1,62.
Ovi koeficijenti se koriste radi usporedbi dionica iz različitih sektora .Kao što se vidi u brojnicima i
nazivnicima se nalazi KN/kuna/ u Americi dolar ,a u Europi EUR pa se to krati i ostaje goli broj,
usporediv za cijelu zemaljsku kugllu.
A sada lipo priznajte koliko ste spušili jer onaj tko ne koristi osnovnu matematiku i minimum knjigovodstvo u ovom poslu nema dugoročne šanse.
Na ZSE že tećš med i mlijeko samo onima koji uće ,množe,djele i koriste tuđe znanje i uhodane
metode.Samo veliki rad donosi zaradu,kao i u svakom drugom poslu.
[/quote]
priznajem plus (zaradu) i minus na dionici. A jedino sam ispušio kad sam se igrao sa raznoraznim analizama i povjerovao navlakivačima na forumu poput tebe.
pročitao sam nekoliko zanimljivih knjiga o investiranju, ali nisam našao njihovu primjenjivost na zse.
i daj ne veličaj toliko taj brin kao da je neki sveti gral- zvučiš mi kao da si prodavač u Amway-u 🙂
u svakom slučaju sretno ti sa medom- mislim da će poskupiti kad uđemo u EU, a o zaradi 100% na brinu uvijek možeš sanjati 🙂
meni ne treba tolika zarada.
što bi reko Grunf: tko izgubi dobitak dobije zgubitak.
Ivana da li si napucala KODT na kraju dana da bi ti portfelj izgledao bolje?
KODT.
– vidite gospon Lopina, o nekim dionicama zbilja nije potrebno pisati i drukati.
– da na temu KODT ne svrati gospon Splićo i piše kako to ide na 700kn ta tema bi sigurno bila na 20. stranici ovoga foruma.
– dobre investicije nema smisla reklamirati.
– tu nam sve kaže kupnja i prodaja, ali ona realna.
– danas je to izgledalo na seriji r, kupnja 478 i prodaja 124, i tako mjesecima.
– na kraju trgovanja kada fondovi povuču svoje naloge kupnja 379 i prodaja 95.
– tu je jako važno znati tko i zašto kupuje ili prodaje.
– nego još mi nitko nije odgovorio na moje pitanje.
– koja bi to bila najbolja dionica na našem tržištu po onoj čarobnoj formuli ????
– I love this game.
Pozdrav !
ADPL.
– ovih dana sam imala više upita za ADPL, koliko će rasti ????
– na to pitanje je teško odgovoriti jer je tu ušlo puno paketa po jeftinim cijenama, a svaki paket preko milijun kuna, e sada hoće li se oni iskrcavati zbilja nemam pojma.
– ali danas je gospon xy napisao kako ta dionica nakon dividende neće pasti za veličinu dividende.
– a njegovo mišljenje cijenim.
– I love this game.
Pozdrav !
– nego još mi nitko nije odgovorio na moje pitanje.
– koja bi to bila najbolja dionica na našem tržištu po onoj čarobnoj formuli ????
– I love this game.
Pozdrav !
KODT? ili BZJK?
ADPL.
– ali danas je gospon xy napisao kako ta dionica nakon dividende neće pasti za veličinu dividende.
– a njegovo mišljenje cijenim.
– I love this game.
Pozdrav !
ivana sedma pustite te fore , xy je u sretnom braku.