ATPL ili TNPL ili ULPL? Koja po vama imi najveći potencijal za rast?
Po mom sudu ULPL je najveći potencijal za najmanji pad gledano u postotcima!!!
[thumbsup]
I netrebas se zamarat sa onim beskrajnim knjigama o investiranju ( nema previse pametnoga tamo), nauci osnove, budi hrabar, odvazan, nemoj previse slusat ljude na forumu i kreni… sretno!
Knjige o investiranju.
– na p.p. svima koji su me pitali što i kako, doslovno sam sve uputila u knjižnicu.
– i samo rijetkima sam napisala i koje dionice kupiti, ipak je to vaš izbor.
– točno je kako u tim knjigama ima puno bedastog ponavljanja, nekih stvari koje na prvu ne možemo kužiti, puno toga što nije primjenjivo na ovoj burzi.
– ali u svakoj knizi ćemo naći barem par stranica zanimljivog teksta.
– evo i ova mala knjiga gospon Birtića.
– nisam tu stvarno ništa novoga naučila što bih mogla na burzi primjeniti.
– ali je zanimljiva jedna rečenica kako stvarno nema smisla otvarati ili investirati u biznis koji nam nosi manje od 7% .
– ili ta formula, pa to su upravo dionice iz moga portfelja.
– i ta knjiga mi je došla kao točka na i kod moga investiranja.
– zbog toga vam mogu napisati kako je taj autor knjige potpuno u pravu.
– ali opete većinu napisanog nećete moći primjeniti na ovoj burzi.
– samo ona osnovna strategija je jako važna, jer nam knjiga govori što kupiti a što ne kupiti.
– ili možete kao ove dvije ćorave koke gospon Lopina i Splićo kupovati dionice te iste nemilice drukati ne bi li koga navukli na svoje investicije.
– kupnjom kvalitetnih i jeftinih dionica stvarno nije potrebno nikakvo drukanje a cijena dionice lijepo raste.
– e sada su tu opet potrebne knjige jer moramo znati kada je naša investicija postala skupa te istu prodati gospon Lopini i Splići.
– kada sve to znate ovo je tako jednostavno i zabavno, a i puno se zaradi.
– I love this game.
Pozdrav !
Fali Vam JDPL, najbolja od svih a nema je na listi. Zato jedina i ne pada jer uvijek ima tko to kupuje!!!
– kada sve to znate ovo je tako jednostavno i zabavno, a i puno se zaradi.
Neki dan ti je gubitak bio preko 176.000kn, pretpostavljam da je sad preko 200.000kn???
Neki dan ti je gubitak bio preko 176.000kn, pretpostavljam da je sad preko 200.000kn???
[/quote]
– dividende su popravile taj minus za 2/3 .
– ostatak i više od toga se je zaradio na burzi porastom cijena dionice.
– to je bio jedan planski gubitak od kojega nisam mogla pobjeći.
– sada je situacija dovedena u normalu, s time da trenutno imam dosta slobodnog keša.
– I love this game.
Pozdrav !
vidim da ste spomenuli ptkm u kontekstu balona pa ja sad kazem za 3tjedna cemo vidjeti dali je to uistinu balon
citajte kolega clanke o projekcijama zarada brodara u ovoj i iducoj godini i pratite bdi i cijene brodara na nyse.nece to jos rasti…bolje je zasad uzeti nesto sto ce sada rasti
Ivana, jel možeš molim te dat mi kratku analizu za belje te tvoju procjenu kretanja cijene…..
Hvala!
PTKM-ova dionica mi je bila jedna od onih koje nisam volio ni na prvi ni na drugi pogled…tromi socijalistički dinosaur koji pravi gubitke u vrijeme kad su okolnosti toliko povoljne da si ili debil ili lopov da ti uspije tako nešto…ali sad sam promijenio mišljenje.Mislim da će se skoro svi složiti da bi PTKM u pravim,sposobnijim rukama poslovala i vrijedila daleko više.
Dakle povoljni uvjeti su tu,kao i nova uprava te pozitivni 1Q,a najvažnije izbori…Uvjeren sam da će godina završiti znatno bolje od tih(čini mi se) planiranih 5M kuna dobiti,jednostavno zato da bi se Jadranka mogla pred Izbore šepurit po Kutini i lupetat kako hrvatska izlazi iz krize.Isto se događa i sa DDJH a vjerujem da će još biti ovakvih primjera.Uz dobru turističku sezonu to će biti jedan ako ne i jedini od aduta za ostanak na vlasti.
I još da dodam snažni i stabilni top10 koji uopće ne prodaje unatoč ovom rastu.Vjerujem da mirovinski fondovi čekaju rezultate 2Q da ponovno krenu u kupovinu.
– a danas smo imali i pad cijene.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
ivana 7 , molim te kako vidis DDJH ( Koji bi po tebi bio veci balon ptkm ili DDJH)?, i koliko bi ova firma trebala godisnje uprihoditi da bi opravdala danasnju cijenu !
[/quote]
DDJH je prešao 1,2 BOOK-a a ima pola milijarde kuna dugovanja, i 70 miliona gubitaka. Nije fora u tome koliko bi trebao uprihoditi, već koliko bi od tih prihoda trebao imati dobiti…
Sa ovakvim dugovanjima i minusima, barem 150 miliona kuna – 70 da se pokriju prošlogodišnji minusi, 80 da se začepi još pokoja rupa u dugovanjima, i da ostane barem 8 kuna dividende nakon tolikih gubitničkih godina
Onda bi vrijedio i 70kn. ALi nitko to ne očekuje jer je UPrava već najavila simboličnu dobit od 18 miliona… A šta će onda biti slijedeće godine ?
Opet minusi i nova dugovanja.
SDP-ovsu državu će bolit k za Đuru, sigurno im neće opraštati tolka dugovanja a banke još manje…
HDZ ga je sad nadrukao jer je Tvornica Oružja uvijek ponos i dika jednog post-ratnog naroda, i time dobivaju mnogo, mnogo više povjerenja nego da su npr drukali Končar.
Ono što će uslijediti 2012. će biti neizbježan dokap i BADEL shema ako se ovako nastavi – ili stečaj.
Dio dugovanja će se morati pretočiti u nove emisije, a samim time DDJH će pasti nazad na svoju realnu vrijednost, 40ak do 60 kn
Osim ako…