Meni je recimo zanimljiva knjiga "Why Smart People Make Big Money Mistakes And How To Correct Them: Lessons From The New Science Of Behavioral Economics".
Kupio sam je na amazonu za par dolara.
http://www.amazon.com/Smart-People-Money-Mistakes-Correct/dp/B00150D6KU/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1309700055&sr=8-1
Hvala!
Može li se to opet ponoviti ?
Da recimo KODT možete kupiti za 15 kuna .
MGMA koja je koštala 300 kn danas ju kupite za 6 kuna .
Dali je moguće da vrijednost tvrtke u tako kratkom vremenu toliko opadne .
gospon Pero.
– evo kako je to išlo na HT-u.
-cijena je pala na 180-200kn ili na te cijene dividendni prinos 16.6-15%.
to je bilo tako jer su prekonoćne kta bile veće od toga te su mirovincima puno zanimljivije bile te kta. nego div. HT-a.
– međutim te visoke kta, nisu dugo trajale te je HT bio zanimljiv ali se više nije mogao dobiti po tim cijenama.
– padom dobiti i dividende HT-a s cca 30kn na 20kn imamo i pad cijene dionice.
– u kom smijeru u buduće bude išla ta dividenda i dobit HT-a ići će sigurno i cijena dionice.
– a sada KODT i MGMA.
– MGMA danas sigurno ne vrijedi ni tih 6kn, ali je trenutno dobra špekulacija, naravno za one koji to vole, tu će sigurno većina investitora pogubiti novce.
– KODT na 15kn, ako ovako i dalje nastavi poslovati, bi bilo 400% dividendni prinos.
– ako na nekom drugom poslu možete zaraditi tih 400% i više sigurno nećete kupiti KODT.
– KODT na tih 15kn znači kako vi za godinu dana povratite svoj ulog i još povećate udio u KODT za 300%.
– ali ako jednog dana ta KODT bude poslovala kao MGMA i tih 15kn bi bilo puno za tu dionicu.
– zbog toga imamo kvartalna izvješća i pratimo rad firmi, je li one opravdavaju trenutnu cijenu na burzi.
– tako je MGMA na 6kn precijenjena, a KODT na 1.300kn podcijenjena.
– ovako na ovo gledaju investitori.
– špekulanti neće kupiti KODT jer dobro znaju kako KODT neće u kratkom roku ići na 2.600kn,
– ali je velika vjerovatnoća kako bi MGMA mogla ići na 12kn i imamo prinos od 100%.
– samo postoji i rizik da tako i ne bude, te ćemo tada kao i gospon Splićo ostvariti veliku minus na MGMI, on ju je kupovao na 20kn i kasnije prodao na 9kn.
– na jednoj KODT tahvih oscilacija i stresova sigurno nećemo imati.
– I love this game.
Pozdrav !
kao i gospon Splićo ostvariti veliku minus na MGMI, on ju je kupovao na 20kn i kasnije prodao na 9kn.
Pozdrav !
Ako kupite po 14kn 550kom i prodate na 11,xx kn i potom kupite isto na 8kn i potom 1200kom na 6kn moje je pitanje koliki je onda prosjek kolegice Ivana i kolika je zarada.
Eto zašto smo ja i kolega LOPINA za Vas VIŠA RASA!!!
Koja je sljedeća koju diže u nebo?
ptkm..
Koja je sljedeća koju diže u nebo?
Pretpostavljam redom ;
1. PODR
2. ADPL
3. KODT
4. VLDS, ako ne kihne prije toga toga ! DIOK također.
5. JDPL
ptkm..
[/quote]
Presmiješno! Ako je i dignu potencijal rast je do 250kn!
Al zato ako koga zanima potencijal pada je do 40kn.
Dobitak 15% ili gubitak 80%…..
Slažem se macheta,
ako gledamo realno onda su mali dioničari na DDJH, KORF, PTKM, BLJE, DLKV, IGH i INGR previše iscijeđeni i tu treba napraviti pauzu od mjesec – dva !
Previše je tu valova bilo i još traje .
BRIN.
– nema mi gospon Lopine s izvješćem o navu BRIN-a.
– mjesec dana tu drži propovjedi, piše o velikom rastu.
– I love this game.
Pozdrav !
– a sada je po meni i PTKM balon.
– a danas smo imali i pad cijene.
– I love this game.
Pozdrav !
Slažem se s kolegom prije. BEST BUY je ulaganje u novi posao koji će donijeti redovne mjesečne prihode,
sigurnost oko zbivanja na poslovnom računu, bonitete, mogućnosti raznih kombinacija oko
ulaganja u trajnije vrijednosti – poput nekretnina i sl…a burza- USPUTNA AKTIVNOST …..
a ne -kao sada- dosadno i bezvezno čekanje prihoda kojih nema….
A kad i dođu pukom srećom i slučajnošću, onda su u rukama raznih burzovnih lopova….
Brokeri vi radite svoj posao, a mi ostali idemo raditi nekaj konkretno…