Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne vidim da si napisala nešto u zadnje vrijeme o PTKM i KORF,ova prva posebno izgleda zanimljivo, možda par riječi o ovim dionicama?:)

PTKM i KORF.

– pisala sam o tim dionicama.
– točno sam vam napisala kada je KORF bio balon.
– a sada je po meni i PTKM balon.
– te ako dionice nisu zanimljive za kupnju o njima niti ne pišem.

PTKM.

– nekada davno, to je bila prva dionica u koju se je uključio jedan veliki sindikat za drukanje.
– uspijeli smo, ali se je sama organizacija sindikata raspala a većina je opijena uspjehom kasnije pogubila svu svoju lovu te se više ne bave dionicama.
– tako da tu firmu poznajem jako dobro.
– čisto pilitička tvornica, u kojoj je plitika većinski vlasnk i i ti političari određuju cijenu proizvoda zbog kupnje socijalnog mira.
– a proizvod svega toga je jedan kronični gubitaš koji se zove PTKM.

– loša firma dobra dionica.
– to je sigurno bilo kada je cijena bila na niskim nivoima, ali ona to danas nije.
– firma je puna mirovinskih fondova i oni su svakako dobro osiguranje za ovu dionicu.
– a diže ju i gospon xy.

– za mene je ova dionica kao špekulacija o.k., ali nešto dugoročno dok je država vlasnik i imamo ovakvu političku upravu ?????
– ovo mi je prije neka vrsta socijalne ustanove.
– tu ne vidim ni pod mikroskop kada bi mogla leći jedna dividenda.

– I love this game.
Pozdrav !

KORF.

– jedan stvarno jako vrijedan fond kojemu je cijena stvarno niska.
– ali meni je to bilo zanimljivo kada je cijena bila 22-30kn, poslije sam sve prodala, ali opet na malim cijenama, iznenadio me ovako veliki rast.
– a samu cijenu je podigao gospon xy, zahebao upravu u njenim kriminalnim planovima i morate mu biti zahvalni na tome.

– tu ti koji su većinski vlasnici i time upravljaju imaju novaca i vremena i plan im je sve to prejeftino dobiti.
– sada se je tu umiješao gospon xy i poremetio im planove, i ja sam mu zahvalna na tome jer se pokazalo kako u RH imamo barem jednog pametnog investitora.
– sada hoće li to biti borba protiv vjetrenjača, nemam pojma.

– ali ta uprava je stvarno jedan skup kriminalaca.
– nema tu izvješća, tu se nezna što se radi i kako se tu krade.
– s tolikom imovinom oni stalno rade minuse ?????
– tko zna njihove planove ???? osim što to namjeravaju jeftino kupiti za sebe.
– zašto se tu ne prodaje imovina (dionice) i ne dijeli dividenda.
– zašto ne rade normalno kao jedan fond.
– puno mi tu ima mutnoga isto kao i truloga u državi Danskoj.

– I love this game.
Pozdrav !

***nije pomoću magične formule iz knjige nego gledajući formulu kroz demižon vina i hvatajući lom svjetlosti kroz graševinu(tzv. DemiŽonova formula) uvjerljivo na prva 2 mjesta su ZABA i PBZ,

gospon Demižon.

– više ste gledali u graševinu nego u knjigu pa su vam se potkrale neke greškice.
– knjiga ne preporučuje bankarske dionice.

ZABA i PBZ.

– o.k. su obje dionice, imala sam dosta toga ali sve sam prodala prije cca pola godine, i lijepo na tome zaradila.
– sada sam kupila malo zabe kad je cijena dodatno pala te sam u plusu 4-5% i neki dan se mislila hoću neću prodati.
– gledam i tu pbz, ali cijena nikako da padne.
– vic je kupiti jeftino.

– I love this game.
Pozdrav !

CRLL i CEBA-p-a.

– evo kada pišem o svemu pa malo i o ovome.
– ove dvije dionice su svakako puno bolje investiranje nego oročena štednja.
– ali tu ima i jedan mali problemčić,
– kada vam jednog dana lova bude trebala ovdje ne možete kao na banci podići svoj novac.
– obje dionice su teško nelikvidne.
– ali ako tu uložimo neku sitnu lovu jednog dana se možemo nadati i rastu od 100%, a tome se ne možemo nadati ako nam je novac u banci, nema tih 100%,
– a do tada obje te dionice će nam davati veću dividendu nego što je oročena štednja.

– I love this game.
Pozdrav !

SUTRAŠNJI BEST BUY JE KARLOVAČKA BANKA – AKo bude interesa ovdje dovoljno (barem dvoje ljudi) objasnit ću zašto će dionica KABA-r-a rasti barem 25 % kroz iduća dva tjedna – 90 % sigurno

KABA.

– ako se ne varam, a stvarno dobro pamtim.
– tu je već bila nekakva dokapitalizacija neki sportaši i gospon Goran Ivanišević.
– ali mislim da oni tu nisu ništa zaradili.
– prije sam mišljenja kako su pogubili svoje novce.
– u ovoj državi ja u sve sumnjam, a pogotovo kada su novci u pitanju.
– a možda i tu banku vode neki krinalci, a možda je nešto trulo u državi Danskoj.
– teško je u ovoj državi uspijeti ako i vi niste dio te mafije.

– I love this game.
Pozdrav !

Meni je bb kroz jesen i zimu bio kodt, sad sam ga pun do granice ugrozavanja disperzije, a kroz proljece i ljeto – nadam se da cu se napuniti adplom i tuhom ako ne budu skupe ili ne promjenim misljenje o njima.
Sto je bb ovisi o tome koji vam je kriterij dobre dionice. Ekipu bi na forumu mogao sortirati po tim kriterijima:
-kupnja na glasinu, vijest ili savjet, kupci vecinom naivci
-kupnja na ocekivani preokret u poslovanju poduzeca bez cvrstih dokaza u fi npr ddjh zadnje vrijeme
-kupnja na povoljnu cijenu prema booku, bez obzira na poslovanje poduzeca, kupci bookvani
-kupnja prema dobiti
itd.
Nakon nepune 3 godine od kupnje prve dionice i pocetnickih lutanja koja su uslijedila, moj kriterij je vec neko vrijeme definitivno dobit iducih razdoblja (i dividenda), a pitanje je u kojim sadasnjim i proslim podacima lezi najveca vjerojatnost dobrih buducih dobiti.

SUTRAŠNJI BEST BUY JE KARLOVAČKA BANKA – AKo bude interesa ovdje dovoljno (barem dvoje ljudi) objasnit ću zašto će dionica KABA-r-a rasti barem 25 % kroz iduća dva tjedna – 90 % sigurno

pa svi znamo zašto. ovisi samo o vama. hoćete li kupiti jednu do dvije dionice s aska ili ne.

Jeste li pročitali onu malu skupu knjigicu ???

Otisao na amazon prema ocekivanom engleskom naslovu pa vidio da postoji cijela edicija male knjige veliki profiti gdje je izdan i original ovog naslova. najvise me zainteresirala The Little Book of Behavioral Investing: How not to be your own worst enemy autor J Montier. Da li je netko to procitao? Da li je netko procitao i moze preporuciti neku drugu knjigu kao temeljnu za temu investiranje u svjetlu bihejvioralne ekonomije (ne mislim na "intuitivne" dijelove u knjigama kao kod Kostolanya).

-kupnja na povoljnu cijenu prema booku, bez obzira na poslovanje poduzeca, kupci bookvani
-kupnja prema dobiti

Ja sam tipičan bookvan,a to bi prepoučio i vama,
uvijeti:
firma iz gubitaša izvjesno počima i zarađivati
ni jednog trenutka i pored velikih gubitaka u ovoj krizi nije prijetio stečaj jer dugova nije ni bilo,jer se i ne mogu zaduzživati

BRIN,JAKT,FMPS,TRFM/zatvoreni fondovi/ ako se mogu kupiti na 0,5 NAV i niže.Tu dividenda dolazi sa pozitivnim
poslovanjem.
poluga puta tri ,a nema dugova, to su gore navedene dionice
Ovo su od sigurnih investicija najveći ziceri.
Neka bilo tko od vas stavi četiri dionice koje će u miksu doninijeti veću dobit u sklijedeće dvije godine.

Analizirao sam BRIN.Oni su stvarno totalni bukvani.Počeli su se ponašati kao veliki invesatitori
i ulažu u crobex,a počeli su forsirati i crobex 10.Imaju istu strategiju ulaganja kao i Ivana i bili
bi pušioniočari mjeseca kao i IVANA jer su bez INE,a ostale dionice iz portfelja uglavnom padaju.
Ipak će i kao totalni debili ostvariti bolji rezultat od Ivane sedme jer u svom portfelju imaju
i DDJH kojeg slučajno imaju u svom porfelju iz davne 2007.pa im diže cijeli porfelj.
Povukao je i AGMM,a da fimaši nisu izgubili špekulativnu žicu BRIN bi bio napucan za nekolioko
postotaka sa minimalnim ulaganjem/VIS,JDKM,AGMM /.Ali oni su totalni pasivci.
Pa zar im naknada nije vezana uz prosječnu vrijednost NAVa.Što veći NAV veća i naknada.
Zaista su se totalno izgubili,a ovako izgleda da su čak i pošteni i da nisu manipulatori već
korektni i pošteni igrači.
A tko zna.možda su i pošteni,jer u konačnici matematički ispadaju pošteni.
Matematika je na kraju ipak najbitnija.

Ivana nije imala sreće,ili možda nije imala znanja pa su joj sve dionice potonule.
Vidim da ju je prešišao i VLBT,i Kapitalni fond,a to će se dogoditi i sa BRIN,FMPS,JAKT.
Debili iz fondova šišaju IVANU 7,trenutno najveće pušioničara na burzi od nas lajavaca.
Ja ne pušim,moj porfelj raste.
Ne radujem ivaninom strmopižđenju, jer i moja uzdanica BRIN toni ako toni i IVANA,jer imaju sličan portfelj.
Ali ako uslijedi rast BRIN će meni donositi 55,50:20/2,8 puta/ dva zarez osam puta veću dobit.
Dakle,Ivana ja sam na tvojoj strani .Želim da tvoje fondovsko smeće raste,jer tada i moja dobit u
BRINU raste 2,8 puta više.
Na žalost i ti I BRIN se nalazite na krivoj strani,jer je to skupo fondovsko smeće preskupo.
Lova leži u budućim zvijezdama.
A ove moje dionice su samo tri puta bolje od prosjeka,ako slijedi rast.
A mislim da rast ipak slijedi!Mislim da smo blizu dna.

Na ZSE će teći med i mlijeko!

Jeste li pročitali onu malu skupu knjigicu ???

Otisao na amazon prema ocekivanom engleskom naslovu pa vidio da postoji cijela edicija male knjige veliki profiti gdje je izdan i original ovog naslova. najvise me zainteresirala The Little Book of Behavioral Investing: How not to be your own worst enemy autor J Montier. Da li je netko to procitao? Da li je netko procitao i moze preporuciti neku drugu knjigu kao temeljnu za temu investiranje u svjetlu bihejvioralne ekonomije (ne mislim na "intuitivne" dijelove u knjigama kao kod Kostolanya).
[/quote]

Meni je recimo zanimljiva knjiga "Why Smart People Make Big Money Mistakes And How To Correct Them: Lessons From The New Science Of Behavioral Economics".
Kupio sam je na amazonu za par dolara.
http://www.amazon.com/Smart-People-Money-Mistakes-Correct/dp/B00150D6KU/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1309700055&sr=8-1

Pitanje za gospođu Ivanu ,
Vrlo sam mlad apsolvent ekonomije i managementa i do sada nemam stvarnog iskustva na tržištu(ima)
razne simulacije u sklopu obrazovanja a nešto i iz zabave ,
ovo ljeto planiram uložiti simboličnu lovu ( kako nemam podlogu 😀 )
Pošto djelim neka mišljenja koja ste iznjeli u ovim malim analizama
zanima me kako bi trebao početi voditi portfolio kada on to još nije ,
jer se radi o eventualnoj kupinji najviše 3 različite firme
bez diverzifikacije sa manje rizičnim instrumentima.
Treunutno sam zainteresiran za HT, KODT i INGR
iako sam razmišljao zadnje zamjeniti ADPL nakon što me vaš post najterao na analizu.

Što mislite o izboru ?
Ima li smisla počimati sa tako malim ulogom ili pričekati akumulaciju kroz siguran povrat ?

[i]But [b]the state[/b] lies in all the tongues of good and evil; and whatever it says it lies; and whatever it has it has stolen.[/i]

"Špekulacija EU , ako se to dogodi , bez obzira na ljetno mrtvilo potrebno je biti 100 % u dionicama " (evo dogodilo se , a mrtvilo sve veće)

– svaka špekulacija i ne uspije, ali je potrebno špekulirati.
– ova me je svakako i puno koštala.
– ali takva je burza.

– slovenci su na ovakvu vijest porasli cca +48%, a mi pali.
– nisu se dobro posložile karte, pad svjetskih burzi, krize tipa Grčka, a za svijet mi smo puno gori od te Grčke, jer su oni barem nešto poduzeli, a mi stvarno ništa.
– pa ova vlada i veliki lopovluk koji se otkriva.
– sve to utjeće na burzu.
– kad bi iz crobexa izbacili Inu tek onda bi vidjeli kako ništa i nismo rasli.
– nadam se kako će biti bolje.
– jer za nekih pola godine ipak ne vidim taj crobex na 1.000 bodova, prije će se kretati ka 3.000 bodova,
– ali za tako nešto ipak država ili vlada mora nešto učini, jer ovako dalje s ovim zaduživanjem sigurno neće ići.
– a u konačnici to bi bilo, manje mirovine, manje plaće državnim službama, manja socijalna zaštita, skuplje školstvo ali i manje plaće profesorima, skuplje zdravstvo ali i manje plaće u tom zdravstvu, smanjenje skupih komunalnih naknada, poreza i svih ostalih glupih nameta.
– jako je važno da ovom državom počne upravljati MMF, bez obzira koju vlast vi sutra izaberete na izborima, jer će te sigurno pogriješiti.
– niti jedna politika ne može uspješno upravljeti ovom zemljom zvali se oni HDZ, SDP ili nekako drugo.
– vlast treba prepustiti stručnjacima koji to znaju i koji su se za to školovali.
– MMF će samo na kta. kreditne zaduženosti zaštedjeti godišnje 3 milijarde eura, a upravo toliko se svake godine trebamo zadužiti samo kako bi mogli penzićima isplatiti mirovine.
– ali taj MMF će svakako postaviti i neke svoje uvijete.
– a tu će biti i EU koja će također biti na strani tog MMF.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

– ukiniti povlaštene mirovine
– ukiniti mirovine lažnim braniteljima prosijeka 40. god. koji vrijeme provode u kladionicama
– ukinuti poticaje u poljoprivredi

[/quote]
..slažem se o potpunosti..
..UKINUT SVE POVLAŠTENE MIROVINE..ODMAH,,,

New Report

Close