JNAF.
– evo i na ovoj dionici se još do 17/7 stigne uloviti dividenda, ali je ta dividenda mala 58,60kn.
– da je tu cijena 2.000-2.500kn bila bi stvarno best buy, a ovako nije ni za kupiti niti za prodati.
– p/e je dosta velik, ROE je mali, ali je mali i dug firma.
– sada su tu ušli i fondovi, sigurno će ju jednog dana podići na 3.500kn .
– ali ju je teško kupiti ispod 3.000kn.
– možda je o.k. kupiti ju oko 3.000kn i prodati na 3.200kn, ali sve to je sitna zarada.
– I love this game.
Pozdrav !
ERNT.
– možete slobodno malo toga akumulirati i na ovim cijenama 1-2% portfelja.
– I love this game.
Pozdrav !
INGR.
– tu sada imamo neku stabilizaciju cijene 15-16kn.
– ne vjerujem u veći pad ove dionice kako je do sada padala.
– kada uprava objavi kako su sklopili neki novi posao imati će te sigurni rast 15-20%.
– ali ova dionica nikako ne spada u neko dugoročno investiranje, špekulativno skupite zaradu i prodate.
– I love this game.
Pozdrav !
MGMA.
– tu imamo 2 tupana koja su uništila ovu firmu i sada se sude i svađaju.
– ali sama firma je bedasto jeftina, iako ništa ne vrijedi.
– na ovim cijenama je zanimljiva i onim tupanima koji ju sada za sitne novce mogu kupiti.
– a mogu se i pomiriti i prodati sve to netkom trećem.
– što će tu biti nemam pojma.
– ali s nekom sitnom lovom koja vam puno ne znači se je stvarno šteta ne kockati, možete puno zaraditi, ali isto tako i izgubiti.
– barem sada tu ima likvidnosti, i za kupiti ili za realizirati stop loss.
– I love this game.
Pozdrav !
BRODARI i GRAĐEVINARI.
– još nije vrijeme za te dionice.
Kolegice ne razmišljate ispravno!
Al ovaj dio za brodare se moram složiti, bit će toga za kikiriki, pogotovo ATPL kojeg Vi imate.
Brodari – perspektiva nula bodova
Graditelji – mogućnost fantastične perspektive
To je razlika,al Vi ste pravite ludi.
KODT.
cijena će sigurno u idućoj godini ići na 2.000kn.
– a već sada vam mogu napisati kako će iduća dividenda biti cca 60kn.
60kn dividenda na 2000kn uloga, lakše je naći tenis na Wimbledonu nego se tu kockati za 3%.
KODT je socijalistička firma i dok je takva nema ovdje dizanja cijene.
Može samo dolje jer je odradila svoje i veliki prodavač će i dalje prodavati.
– nemam pojma.
– sada te dividende idu preko žira, na banci pitam tko mi je upatio, kažu skdd, ali nemaju pojma i koje firme, za neke piše.
– imam i jedan račun gdje mi je internet bankarstvo, tamo mi piše koja firma, ali tu nemam ernt.
– e sada da stvar bude kompliciranija taj ernt je isplatio dividendu u dva dijela, jedan koji se porezovao i drugi bez poreza.
– tu sam dobila par stotina kuna manje nego što sam računala.
– i na kodt su mi ukrali 1kn, a imam seriju p i r, tako da i to isplaćuju odvojeno.
– još mi se tu umiješala jedna firmica s sitnom dividendom.
– sada koliko sam točno trebala dobiti nemam pojma, ali sam i više nego zadovoljna jer sam jako puno toga dobila.
– I love this game.
Pozdrav !
bez brige, dobit ćeš doma potvrdu, ako već nisi, na kojoj sve lijepo piše, koliko je točno love po dionici i koliko je ukupno.
Ivana sedma, napisali ste opširno svoje viđenje za ;
ADPL, DDJH, KODT, JANF, ERNT građevinare i brodare i kada sam sve pročitao moram naglasiti da prvi puta slažem se, sa svim, napisanim .
Bravo ivana sedma, evo vidite da je lakše pisati istinu nego okolo naokolo i tako vam pola i više od pola njih neće vjerovati pa vam neće niti dokup ovih dionica ugroziti, a osjećaj je dobar !
Jedino ste LKPC preskočili, ali ni ja ne znam što bi ovdje mislio ?
DDJH.
– evo ova firma i njezina uprava koja traži za svakog člana uprave 5% dobiti firme.
– zašto ti članovi uprave nisu na sebe prenjeli i sve gubitke koje su do sada učinili, svaki član po 5%.
– ili velika kreditna zaduženost, jesu li ti članovi uprave dali hipoteke na svoje nekretnine, svaki član uprave za 5% zaduženosti firme.
– ali tu mi se nekako čini da su gubitci i krediti prepušteni dioničarima, a uprava će međusobno dijeliti dobit.
– bez obzira što tu gospon xy ima značajni udio i sama firma dobiva nove poslove ta dionica me ne zanima.
– možda će me jednog dana ta dionica i zanimati, ali kada se ta uprava izbaci na ulicu.
– I love this game.
Pozdrav !
OVDJE BI TREBALO JOŠ DODATI I TO DA JE PREMA POSLJEDNJEM IZVJEŠČU P/B PREŠAO 1 !
Kako to objašnjavamo s obzirom da medijski članci istovremeno predstavljaju DDJH na ovoj cijeni kao odličnu investiciju i zbog , između ostaloga , P/B vrijednosti 0,74 ?
Vrlo jednostavno – nisu dobro izračunali jer možda žele navući ulagatelje – javnost u tu preskupu dionicu.
PRAVI IZRAČUN JE SLIJEDEĆI :
(Izvor : KONSOLIDIRANA BILANCA koje je Obveznik ĐĐ Holding kako lijepo piše pri početku posljednjeg Izvješća na http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/DDJH-fin2011-1Q-NotREV-K-HR.pdf, stranice 18 i 19!)
IMOVINA :
Dugotrajna Imovina : 229 266 595 kn
Kratkotrajna Imovina : 479 370 806 kn (Ovdje uzeti u obzir i činjenicu da je velik dio ove imovine "proizvodnja u tijeku" !)
Ukupno Imovina : 708 637 401 , cca – 709 000 000 kn
OBVEZE:
Dugoročne Obveze : 240 422 344 kn
Rezerviranja: 16 000 000 kn (možemo čak i bez njih pri ovom izračunu)
Kratkoročne Obveze: 196 187 541 kn
Preneseni Gubitak : 70 305 844 kn
Ukupno bez ovih 16 000 000 rez = 506 915 729 , cca 507 000 000 kn
UKUPNO IMOVINA – OBVEZE = 202 000 000 kn !!
BOOK 202 000 000 / 3 237 068 dionica = 62,4 kn !
Dakle P / B = 64,5 / 62,4 kn = 1,033
Ili netko vjeruje da Konsolidirano Izvješće objavljeno na zse.hr nije točno u korist poduzeća ?
jučer si pisao da ide do 600, danas da ide do 1500 kn?! kako ti nije neugodno blamirati se?
a što se LKPC tiče, dokap LKPC će vjerojatno ići po 900 kn, znači i tu ćeš izgubiti novce kad krene rasprodaja
[/quote]
[lol] [lol] [lol] stotka od mene kolega 😉
[/quote]
Prije bi rekao dobitak kolega ELIJAH!
A zašto???
-35kom LKPC i finih 7%.