Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

JNAF.

– evo i na ovoj dionici se još do 17/7 stigne uloviti dividenda, ali je ta dividenda mala 58,60kn.
– da je tu cijena 2.000-2.500kn bila bi stvarno best buy, a ovako nije ni za kupiti niti za prodati.
– p/e je dosta velik, ROE je mali, ali je mali i dug firma.
– sada su tu ušli i fondovi, sigurno će ju jednog dana podići na 3.500kn .
– ali ju je teško kupiti ispod 3.000kn.
– možda je o.k. kupiti ju oko 3.000kn i prodati na 3.200kn, ali sve to je sitna zarada.

– I love this game.
Pozdrav !

ERNT.

– možete slobodno malo toga akumulirati i na ovim cijenama 1-2% portfelja.

– I love this game.
Pozdrav !

BLJE.

– tu ću biti puno pametnija kada vidim polugodišnje izvješće.

– I love this game.
Pozdrav !

INGR.

– tu sada imamo neku stabilizaciju cijene 15-16kn.
– ne vjerujem u veći pad ove dionice kako je do sada padala.
– kada uprava objavi kako su sklopili neki novi posao imati će te sigurni rast 15-20%.
– ali ova dionica nikako ne spada u neko dugoročno investiranje, špekulativno skupite zaradu i prodate.

– I love this game.
Pozdrav !

MGMA.

– tu imamo 2 tupana koja su uništila ovu firmu i sada se sude i svađaju.
– ali sama firma je bedasto jeftina, iako ništa ne vrijedi.
– na ovim cijenama je zanimljiva i onim tupanima koji ju sada za sitne novce mogu kupiti.
– a mogu se i pomiriti i prodati sve to netkom trećem.
– što će tu biti nemam pojma.
– ali s nekom sitnom lovom koja vam puno ne znači se je stvarno šteta ne kockati, možete puno zaraditi, ali isto tako i izgubiti.
– barem sada tu ima likvidnosti, i za kupiti ili za realizirati stop loss.

– I love this game.
Pozdrav !

BRODARI i GRAĐEVINARI.

– još nije vrijeme za te dionice.

– I love this game.
Pozdrav !

BRODARI i GRAĐEVINARI.
– još nije vrijeme za te dionice.

Kolegice ne razmišljate ispravno!
Al ovaj dio za brodare se moram složiti, bit će toga za kikiriki, pogotovo ATPL kojeg Vi imate.
Brodari – perspektiva nula bodova
Graditelji – mogućnost fantastične perspektive
To je razlika,al Vi ste pravite ludi.

GOLUB i SMART - od 1milje kuna do bicikle jer KSST-R-A padaju ko klada! A mora zaorati tek ka 250-350kn!!!

KODT.
cijena će sigurno u idućoj godini ići na 2.000kn.
– a već sada vam mogu napisati kako će iduća dividenda biti cca 60kn.

60kn dividenda na 2000kn uloga, lakše je naći tenis na Wimbledonu nego se tu kockati za 3%.
KODT je socijalistička firma i dok je takva nema ovdje dizanja cijene.
Može samo dolje jer je odradila svoje i veliki prodavač će i dalje prodavati.

GOLUB i SMART - od 1milje kuna do bicikle jer KSST-R-A padaju ko klada! A mora zaorati tek ka 250-350kn!!!

– nemam pojma.
– sada te dividende idu preko žira, na banci pitam tko mi je upatio, kažu skdd, ali nemaju pojma i koje firme, za neke piše.
– imam i jedan račun gdje mi je internet bankarstvo, tamo mi piše koja firma, ali tu nemam ernt.

– e sada da stvar bude kompliciranija taj ernt je isplatio dividendu u dva dijela, jedan koji se porezovao i drugi bez poreza.
– tu sam dobila par stotina kuna manje nego što sam računala.
– i na kodt su mi ukrali 1kn, a imam seriju p i r, tako da i to isplaćuju odvojeno.
– još mi se tu umiješala jedna firmica s sitnom dividendom.

– sada koliko sam točno trebala dobiti nemam pojma, ali sam i više nego zadovoljna jer sam jako puno toga dobila.

– I love this game.
Pozdrav !

bez brige, dobit ćeš doma potvrdu, ako već nisi, na kojoj sve lijepo piše, koliko je točno love po dionici i koliko je ukupno.

Ivana sedma, napisali ste opširno svoje viđenje za ;

ADPL, DDJH, KODT, JANF, ERNT građevinare i brodare i kada sam sve pročitao moram naglasiti da prvi puta slažem se, sa svim, napisanim .
Bravo ivana sedma, evo vidite da je lakše pisati istinu nego okolo naokolo i tako vam pola i više od pola njih neće vjerovati pa vam neće niti dokup ovih dionica ugroziti, a osjećaj je dobar !

Jedino ste LKPC preskočili, ali ni ja ne znam što bi ovdje mislio ?

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

DDJH.

– evo ova firma i njezina uprava koja traži za svakog člana uprave 5% dobiti firme.
– zašto ti članovi uprave nisu na sebe prenjeli i sve gubitke koje su do sada učinili, svaki član po 5%.
– ili velika kreditna zaduženost, jesu li ti članovi uprave dali hipoteke na svoje nekretnine, svaki član uprave za 5% zaduženosti firme.

– ali tu mi se nekako čini da su gubitci i krediti prepušteni dioničarima, a uprava će međusobno dijeliti dobit.
– bez obzira što tu gospon xy ima značajni udio i sama firma dobiva nove poslove ta dionica me ne zanima.
– možda će me jednog dana ta dionica i zanimati, ali kada se ta uprava izbaci na ulicu.

– I love this game.
Pozdrav !

OVDJE BI TREBALO JOŠ DODATI I TO DA JE PREMA POSLJEDNJEM IZVJEŠČU P/B PREŠAO 1 !

Kako to objašnjavamo s obzirom da medijski članci istovremeno predstavljaju DDJH na ovoj cijeni kao odličnu investiciju i zbog , između ostaloga , P/B vrijednosti 0,74 ?

Vrlo jednostavno – nisu dobro izračunali jer možda žele navući ulagatelje – javnost u tu preskupu dionicu.

PRAVI IZRAČUN JE SLIJEDEĆI :

(Izvor : KONSOLIDIRANA BILANCA koje je Obveznik ĐĐ Holding kako lijepo piše pri početku posljednjeg Izvješća na http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/DDJH-fin2011-1Q-NotREV-K-HR.pdf, stranice 18 i 19!)

IMOVINA :

Dugotrajna Imovina : 229 266 595 kn

Kratkotrajna Imovina : 479 370 806 kn (Ovdje uzeti u obzir i činjenicu da je velik dio ove imovine "proizvodnja u tijeku" !)

Ukupno Imovina : 708 637 401 , cca – 709 000 000 kn

OBVEZE:

Dugoročne Obveze : 240 422 344 kn

Rezerviranja: 16 000 000 kn (možemo čak i bez njih pri ovom izračunu)

Kratkoročne Obveze: 196 187 541 kn

Preneseni Gubitak : 70 305 844 kn

Ukupno bez ovih 16 000 000 rez = 506 915 729 , cca 507 000 000 kn

UKUPNO IMOVINA – OBVEZE = 202 000 000 kn !!

BOOK 202 000 000 / 3 237 068 dionica = 62,4 kn !

Dakle P / B = 64,5 / 62,4 kn = 1,033

Ili netko vjeruje da Konsolidirano Izvješće objavljeno na zse.hr nije točno u korist poduzeća ?

Kressho

35kom LKPC imam, prosjek 1085,xx pa molim koleginicu Ivanu stručno mišljenje jel idemo do 1500kn?

jučer si pisao da ide do 600, danas da ide do 1500 kn?! kako ti nije neugodno blamirati se?
a što se LKPC tiče, dokap LKPC će vjerojatno ići po 900 kn, znači i tu ćeš izgubiti novce kad krene rasprodaja
[/quote]
[lol] [lol] [lol] stotka od mene kolega 😉
[/quote]
Prije bi rekao dobitak kolega ELIJAH!
A zašto???
-35kom LKPC i finih 7%.

New Report

Close