Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Gospođa ivana 7 ,

od ERNT sam dobio dividendu 93,79kn + 82,59 kn , ukupno 176,38 kn po dionici .

A na KODT sam dobio 55,18 kn .

Nije loše .

Puno bolje nego kamate u banci !

Pozdrav

ivana7,
kolika ti je neto isplaćena dividenda po dionici ERNT…
meni nije 190kunića/dionici

– nemam pojma.
– sada te dividende idu preko žira, na banci pitam tko mi je upatio, kažu skdd, ali nemaju pojma i koje firme, za neke piše.
– imam i jedan račun gdje mi je internet bankarstvo, tamo mi piše koja firma, ali tu nemam ernt.
[/quote]

Upitaj vlasnika racuna. Mislim, kada sa probudi. Nije toliko bitno. [wink]

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

ivana7,
kolika ti je neto isplaćena dividenda po dionici ERNT…
meni nije 190kunića/dionici

Kolega bruder ,

dio dobiti ERNT je iz godine kad su na vlasti bili SDP i HNS i kad su uveli porez 20%+15%+18% i kad tvrtke nisu htjele dizati dobit da nebi plaćali brezobrazni porez.

Prema nekim tumačenjima MF nesmije se isplačivati nova dobit ako se nije isplatila stara dobit .
Zbog toga je pola dividende ERNT a isplaćeno umanjeno za taj porez iz SDP ova doba .

Pozdrav

.

Dividenda,što je to.Pa to je dobit ranijih razdoblja i sada se isplačuje i to se ne može prikazati
kao dobit razdoblja.

Dividenda.

– to je najveći praznik dioničarstva.
– ne trebate se kužiti u nikakve analize, ne morate znati puno toga, ali dok god vaša firma isplaćuje lijepe dividende to je najbolji znak kako su vaši novci dobro uloženi.

– onog dana kada te dividende budu zadovoljavale vaše godišnje potrebe za novcem vi ste uspjeli u investiranju ostvariti svoj san, jer više ne trebate raditi.

– nešto idealno je kada ništa ne radite a dio dividende još možete reinvsestirati u vaš portfelj.
– i svakako je potrebno jednim dijelom dividende naplatiti sebe.

– I love this game.
Pozdrav !

Imam dosta posla, povremeno svratim da vidim sta radite. Burzu i ne stignem pratiti.

– jednog dana kada postanete milijuneri kao ovaj gospon od kojega sam napravila milijunera, nemojte raditi previše.
– ostavite se svih glupih poslova.
– uživajte u životu i svakako pratite burzu koja vam je omogućila taj lagodni život.

– I love this game.
Pozdrav !

MGMA imam već od prije i u minusu mi je .
Zbog toga sam dokupio po cijeni ispod 8 kn kako bi snizio ulaznu cijenu .
Jel to u redu ?

– najbolje je ne ulaziti u taj tip investicija.
– ali one najbolje investicije su stvarno i najdosadnije investicije.
– e sada svi želimo velike oscilacije cijene dionice, ali to me više podsijeća na kladionicu.
– sve je to kockanje, to nikako nije investiranje.

– i ja se trenutno kockam na INGR i MGMA, u Ingri s puno više novaca nego u Magmi.
– ali takve investicije stvarno ne bih preporučila, može se tu zaraditi, ali na takvim investicijama investitori najčešće gube velike novce.
– očiti primjer za to su vam gospon Lopina i Splićo.

– I love this game.
Pozdrav !

Ivana ,gubitnik si mjeseca bez obzira na zelenilo ova dva zadnja dana.Možda bude i sutra.
Našla si se na krivoj strani tržišta,

– nisu se novci izgubili, iako bi 99% vas uživalo kada bih ja izgubila novce.
– ova moja investicijska strategija stvarno ne može dovesti do značajnijeg gubitka novca.

– I love this game.
Pozdrav !

Unatoč Vašim kritičnim komentarima o LKPC uplatio sam u 1.krugu dokapitalizaciju po realnoj cijeni .
I sada čekam 12.07.11. da vidim jesam li popušio .

– nisam napisala kako je to loša investicija.
– ali imam neke svoje principe, neću kupovati nešto duplo skuplje od većine koja je to dobila po 400kn.
– ima i drugih dionica na našem tržištu,
– ja investiram u onih desetak firmi gdje se radi pošteno i cijene se dioničari.

– I love this game.
Pozdrav !

DDJH.

– evo ova firma i njezina uprava koja traži za svakog člana uprave 5% dobiti firme.
– zašto ti članovi uprave nisu na sebe prenjeli i sve gubitke koje su do sada učinili, svaki član po 5%.
– ili velika kreditna zaduženost, jesu li ti članovi uprave dali hipoteke na svoje nekretnine, svaki član uprave za 5% zaduženosti firme.

– ali tu mi se nekako čini da su gubitci i krediti prepušteni dioničarima, a uprava će međusobno dijeliti dobit.
– bez obzira što tu gospon xy ima značajni udio i sama firma dobiva nove poslove ta dionica me ne zanima.
– možda će me jednog dana ta dionica i zanimati, ali kada se ta uprava izbaci na ulicu.

– I love this game.
Pozdrav !

ADPL.

– evo za ovu dionicu ja i gospon xy mislimo isto, a njemu je ovo i najznačajnija investicija.
– firma je o.k., fundamentalni pokazatelji o.k.
– još do 11/7 možemo tu skupiti i 7.50kn dividende.
– ali obično cijena padne i za velićinu dividende.
– tu je sada malo specifićna situacija, imamo kupce valikih paketa koji su tu u plusu.
– paketi koji su kupovani na margin kredit će ići na prodaju i kapitalizaciju dobiti, koliko ih ima nemam pojma.
– pa će nam doći i polugodišnje izvješće koje će bitno utjecati na cijenu dionice.

– ne vidim pad ove dionice ispod 120kn,
– veliki ju se boje stabilizirati jer nemaju pojma koliko velik špekulativni kapital je tu ušao (paketi).
– ali na jesen će tu biti neka stabilizacija cijene na cca 150kn,
– a onda će se do kraja godine ići ka 200kn, sada to može ići i u idućoj godini, uglavnom imati ćemo lijepi rast ako firma nastavi ovako poslovati.

– I love this game.
Pozdrav !

Imam dosta posla, povremeno svratim da vidim sta radite. Burzu i ne stignem pratiti.

– jednog dana kada postanete milijuneri kao ovaj gospon od kojega sam napravila milijunera, nemojte raditi previše.
– ostavite se svih glupih poslova.
– uživajte u životu i svakako pratite burzu koja vam je omogućila taj lagodni život.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

i ja želim biti milijuner!!

KODT.

– dionica je pala nakon dividende što je sasvim normalno.
– ali se je pojavio i veći prodavač te je cijena zaronila malo više nego je trebalo.
– ovakve situacije treba koristiti za jeftinu kupnju.
– tu bi cijena do polugodišnjeg izvješća trebala ići gore 50-100kn.
– biti će mali prometi jer nema trejdera, a veliki slabo prodaju.
– kod većeg pada imamo veliki interes velikih investitora ali isti ne žele skupo kupovati i dizati cijenu.

– sada se tu čeka polugodišnje izvješće krajem srpnja,
– 90% sam sigurna u dobro izvješće, a to će biti i uzrok povećanja cijene od cca 5-10%.
– u ovoj godini će cijena sigurno doći do 1.500kn .
– ako firma nastavi ovako raditi, a ne vidim zašto ne bi, cijena će sigurno u idućoj godini ići na 2.000kn.
– a već sada vam mogu napisati kako će iduća dividenda biti cca 60kn.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close