– ukiniti povlaštene mirovine
– ukiniti mirovine lažnim braniteljima prosijeka 40. god. koji vrijeme provode u kladionicama
– ukinuti poticaje u poljoprivredi
Ovo zadnje je glupost…..poticaji u poljoprivredi su nužni ALI mora se uvesti stroga kontrola toga, a ne da se na račun poticaja kupuju auti i skupa mehanizacija……Ti poticaji moraju početi služiti onom čemus u namjenjeni a ne da služe za kupnju glasova HDZu
[/quote]
Nekako mi se čini da biste vas dvoje ukinuli primanja i pravim braniteljima, iz jednostavnog razloga što ih mrzite, naravno zbog toga što vas podsjećaju da ste dezerteri.
Dajte se usudite anonimni jadnici pristupiti nekom od njih (pravih) i dovesti ga u kontekst kladioničara.
Dosta sa govorom mržnje !
Ja bih recimo, vas – niš koristi, poslao na radne akcije izgradnje autoceste do Dubrovnika, i tako uštedio državi velika sredstva, plaća bi vam bila 3 obroka dnevno i smještaj u baraci na trasi.
99 kn ?
To su veliki novci danas .
Pa za te novce možete kupiti 11 dionica MGMA ili 11 bureka .
Hm, zanimljivo ako ovo mislite ozbiljno. 99 kn će 99% prosječnih Hrvata zapiti s frendovima u kvartovskoj birtiji ili potrošiti u kladionici, ali uložiti u sebe je za većinu u ovoj državi misaona imenica…
gospodo Lopina, Splićo i Loris.
– pratite ovu temu, to znam.
– čitate onu malu knjigicu, i to znam.
– čuli ste za onu dobitonosnu formulu, i to znam.
– pa napišite koja je to najbolja dionica na našem tžištu dobivena po toj čarobnoj formulu.
– I love this game.
Pozdrav !
– MMF će samo na kta. kreditne zaduženosti zaštedjeti godišnje 3 milijarde eura, a upravo toliko se svake godine trebamo zadužiti samo kako bi mogli penzićima isplatiti mirovine.
– ali taj MMF će svakako postaviti i neke svoje uvijete.
– a tu će biti i EU koja će također biti na strani tog MMF.
– I love this game.
Pozdrav !
Ivana,
slažem se da su i MMF i EU dio iste lupeške malo šire politike.
Ali da ja ne trošim riječi, evo jedan fenomenalan tekst o tim stvarima poznatog istraživača Krešimira Mišaka Vaš link
Gospođo ivana 7 ,
zahvaljujem na odgovoru na moja postavljena pitanja .
Unatoć Vašim pravopisim greškama zadovoljan sam što ste s nama podjelili Vaše viđenje , razmišljanje , stajalište i prognoze .
Ipak ste Vi " moralna vertikala " bar na ovim stranicama .
Svi savjeti su investitorima – amaterima od iskusnijih dobrodošla .
A konačnu odluku o investiranju ćemo tako i tako samostalno donijeti .
Ne slažem se s Vašim mišljenjem o dolasku MMFa .
Oni bi nas ošišali . Nikom na svijetu nisu ništa korisno donijeli !
Moramo to sami rješiti .
Fakat je da u Hrvatskoj samo 10% ljudi radi i stvara nove vrijednosti a ostali ih sišu .
Tek nakon izbora (sječanj 2012.) možemo očekivati odlučnije poteze iz Vlade bez obzira tko pobjedio .
Ja predlažem da Vlada ponudi Javnom sektoru da bira :
1.hoćete li 25 % niže plaće
ili
2.hoćete li 25 % vas otkaze
Javnom sektoru mora biti jasno da ih toliko ne trebamo .
A što se tiće mirovina treba ukinuti sve nezarađene .
A što se tiće malih plaća , to nije istina jer su plaće u Javnom sektoru prevelike .
Da rad tih ljudi vrijedi više otišli bi u Realni sektor , za malo kuna otvorili tvrtku i prodavali znanje .
Ali da se vratim.
Mene i dalje intersiraju Vaša razmišljanja , Vaše preporuke , FA , TA , p/e…..
Pozdrav
99 kn ?
To su veliki novci danas .
Pa za te novce možete kupiti 11 dionica MGMA ili 11 bureka .
Hm, zanimljivo ako ovo mislite ozbiljno. 99 kn će 99% prosječnih Hrvata zapiti s frendovima u kvartovskoj birtiji ili potrošiti u kladionici, ali uložiti u sebe je za većinu u ovoj državi misaona imenica…
[/quote]
Pa naravno da se zezam .
Ali ne mislim kupiti tu knjigu .
Imam hrpu knjiga često puta beskorisnih investitorima .
Nekako mi se čini da biste vas dvoje ukinuli primanja i pravim braniteljima, iz jednostavnog razloga što ih mrzite, naravno zbog toga što vas podsjećaju da ste dezerteri.
Dajte se usudite anonimni jadnici pristupiti nekom od njih (pravih) i dovesti ga u kontekst kladioničara.
Ja bih recimo, vas – niš koristi, poslao na radne akcije izgradnje autoceste do Dubrovnika, i tako uštedio državi velika sredstva, plaća bi vam bila 3 obroka dnevno i smještaj u baraci na trasi.
Ja nikako nemogu biti niti branitelj niti mogu biti dezerter jer za vrjeme rata još nisam išao niti u osnovnu školu……No moj stari je s druge strane branitelj koji je u ratu bio svih 5godina….Upravo zato što je on bio, kao i mnogi moji susjedi znam tko su ti "pravi branitelji"…
Ali znate ima jedna zanimljiva stvar…Ni moj stari niti ti moji susjedi, nikada to ne spomiinju, niti viču o tome…S druge strane ima u centru mjesta gdje živim jedan lokalni kafić i kladionica…Kada god onuda prolazim čujem priče tipa "di je on bio 91.prve, natjecanja u stilu "tko je veći hrvat" i slične gluposti…Najsmješnije je to što za veliku večinu tih osobno znam da nisu bili u ratu, jer da su bili onda ih ja nebi mogao vidjeti kraj sebe u podrumu dok je bila zračna opasnost…velika vecina tih ljudi u kladionici bili su mjesec ili 2 u ratu, neki su sami sebe ranili, puno njih je invalidsku mirovinu dobilo na temelju članstva u HDZu, od onih koji imaju dijagnozu PTSPa jedino 2jica stvarno imaju PTSP….
Nego on topic…Ja ne razumijem zasto bi svuda oko sebe vidite komunjare i dezertere, ali po meni su ljudi poput vas koji namjerno ne žele vidjeti neke očite probleme najveći neprijatelji ove zemlje…
Normalno da ima pravih branitelja, ali ima li lažnih..nažalost ima….mulja li se na poljoprivrednim poticajima…nažalost mulja se …Zato ne razumijem takve dušebrižnike i "hrvate" poput vas zašto te stvari ne želite vidjeti…..najlakše je problem ignorirat, te cim netko ukaze na problem generalizacijom ga trpati u "komunjare" itd. , ali najžalosnije je što takvi ljudi su sljepi pored zdravih očiju….
Toliko o toj temi od mene..odgovorio sam jer ste mene i kvotali…
A da nebudemo totalno OT: Best Buy po 100ti put, ADPL…
Autor ima dioncie ADPLa, i ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju..
Nekako mi se čini da biste vas dvoje ukinuli primanja i pravim braniteljima,
gospon Compa.
– u ovom postu nisam prozvana ali sam alergična kada vidim to govor mržnje.
– nitko vas branitelje, profesore, penziće…. ne mrzi.
– sada je glupo istraživati je li Pero ima zasluženu mirovinu ili nema, ili je li Francek dobio poticaje za 3 krave a ima 2 krave., ili je li gospon Lopina ima penziju zbog toga jer je lud a u stvari nije lud.
– u konaćnici kada bi se sve to pravilno istražilo je stvarno sitna lova.
– činjenica je kako love nema i kako se je blesavo zaduživati kako bi država mogla ispoštovati sve te svoje obveze.
– ekonomski gledano to bi trebalo biti nekako ovako.
– mjesečne potrebe države su cca 10 milijardi kuna.
– s svim porezima se je skupilo 8 milijardi kuna.
– a tada je i matematika jasna, sve obveze države prema braniteljima, penzićima, profesorima….
– svima solidarno primanja smanjiti za -20%.
– privreda ili realni sektor sve vas hrani, većim porezima država uništava tu ekonomiju odnosno pili granu na kojoj sjedi.
– ako se tu ne pomogne ekonomiji svima vama braniteljima, profesorima…. će jednog dana plaće biti gore nego one u Africi, što će vam onda sva ta vaša prava kada od njih nećete moći živjeti.
– ali jednog dana, kada država skupi mjesečno 12 milijardi kuna, a potrebe su 10, tada svakako svi vi koji spadate u bilo koju grupu trebate dobiti i +20% veće plaće, poticaje ili ne znam što.
– I love this game.
Pozdrav !
gospodo Lopina, Splićo i Loris.
– pratite ovu temu, to znam.
– čitate onu malu knjigicu, i to znam.
– čuli ste za onu dobitonosnu formulu, i to znam.
– pa napišite koja je to najbolja dionica na našem tžištu dobivena po toj čarobnoj formulu.
– I love this game.
Pozdrav !
ivana sedma
isto tako ja znam da ovaj forum služi vama i vašoj družini za psihološku analizu interesa za pojedinom dionicom, koje je gdje zagrizao i s koliko novovaca, ali ne petljatjte mene s nekim čudnim knjigama i sl., dovoljno je Lorisov poučak.
Moram priznati da izuzetno vješto manipulirati ljudima ovdje, ali sve dođe na svoje [kiss]
@loris
kako ona.. tako ja, mi, vi… avioni… [lol]
Ja nikako nemogu biti niti branitelj niti mogu biti dezerter jer za vrjeme rata još nisam išao niti u osnovnu školu……No moj stari je s druge strane branitelj koji je u ratu bio svih 5godina….Upravo zato što je on bio, kao i mnogi moji susjedi znam tko su ti "pravi branitelji"…
Ali znate ima jedna zanimljiva stvar…Ni moj stari niti ti moji susjedi, nikada to ne spomiinju, niti viču o tome…S druge strane ima u centru mjesta gdje živim jedan lokalni kafić i kladionica…Kada god onuda prolazim čujem priče tipa "di je on bio 91.prve, natjecanja u stilu "tko je veći hrvat" i slične gluposti…Najsmješnije je to što za veliku večinu tih osobno znam da nisu bili u ratu, jer da su bili onda ih ja nebi mogao vidjeti kraj sebe u podrumu dok je bila zračna opasnost…velika vecina tih ljudi u kladionici bili su mjesec ili 2 u ratu, neki su sami sebe ranili, puno njih je invalidsku mirovinu dobilo na temelju članstva u HDZu, od onih koji imaju dijagnozu PTSPa jedino 2jica stvarno imaju PTSP….
Nego on topic…Ja ne razumijem zasto bi svuda oko sebe vidite komunjare i dezertere, ali po meni su ljudi poput vas koji namjerno ne žele vidjeti neke očite probleme najveći neprijatelji ove zemlje…
Normalno da ima pravih branitelja, ali ima li lažnih..nažalost ima….mulja li se na poljoprivrednim poticajima…nažalost mulja se …Zato ne razumijem takve dušebrižnike i "hrvate" poput vas zašto te stvari ne želite vidjeti…..najlakše je problem ignorirat, te cim netko ukaze na problem generalizacijom ga trpati u "komunjare" itd. , ali najžalosnije je što takvi ljudi su sljepi pored zdravih očiju….
Toliko o toj temi od mene..odgovorio sam jer ste mene i kvotali…
A da nebudemo totalno OT: Best Buy po 100ti put, ADPL…
Autor ima dioncie ADPLa, i ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju..
[/quote]
Meni je 47., i mogao sam biti dezerter, ali nisam, ostavio sam odlično plaćen posao u inozemstvu i došao tamo gdje je mlad čovjek u to vrijeme morao biti, i mrvu sam kompetentniji u toj priči.
Vjerujem da se netko tu i provukao nekakvim poznanstvom u mirovinu, ali serući po tima, stvara se ozračje u kojemu su svi lažni, prevaranti i slično. Ja eto, mnogo stariji od tebe, i na izvoru saznanja, ne znam za nikoga sa mjesec-dva rata da je umirovljen, takvi imaju tek jedan ili nijedan udio u fondu, čak nisu oslobođeni od participacije u zdravstvu.
Ja npr. znam ljude sa dva i tri fakulteta, koji su bili izvidnici i rat završili kao vojnici bez čina, i danas rade. Ako je netko pozvan da traži pravdu, to su svakako oni.
Reci tati da rat nije trajao pet godina i da bi i to trebalo nekim novim zakonom riješiti, recimo ja kad čujem tu priču da je netko bio pet godina u ratu, odmah znam da se on vukao po kafićima i zapovjedništvima toliko godina, ili je bio u logistici, vezi, inžinjeriji, tj. nije bio nigdje, a ratni put mu je kao u sestre Bernardice.
I da ja ne budem skroz OT , best buy je cijeli ZSE, najpotcjenjenije tržište na svijetu, kupiš govno od dionice i za dvije godine imaš min. 200% prinosa.
ali ne petljatjte mene s nekim čudnim knjigama i sl.,
gospon Loris.
– knjige o investiranju nikako nisu čudne, u njima ipak ima nekoga znanja, u nekim više u drugima manje, ali su svakako korisne.
– ali zato kod investiranja većina investitora i investicijskih fondova investira u neke čudne dionice pa se čude kako nisu ništa zaradili.
– I love this game.
Pozdrav !