Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolegice morate paralelno pratiti KODT i Zvečevo, onaj sa 200kom na kupnji nije meznuo nijednu dionicu, dakle nema namjeru gurati jer misli da to ne vrijedi više od ove cijene.
Nasuprot tome Zvečevo sa MCAP-om od 4milje Eurića je prepovoljna kupnja da se ne bi otimali za količinama lupajući po prodaji svim sredstvima.
Jel kužite razliku??? Onaj Vaš što brani cijenu nema nemajeru kupiti niti 1 komad. Jer da ima gurao bi gore. ALI NEĆE!
Ja osobno mislim da je taj što je branio cijenu sa 200kom danas napunio gaće od straha da ga netko ne okiti. Glede KODT bio sam u tvornici i uistinu vlada socijalistički ustroj, 3 čovjeka na 1 posao.
A konkurencija je sve veća, prodaja trafostanica (tipskih) nakon dovršetka autoceste jednostavno ne ide. A svjetsko tržište ne želi uvoziti po ovoj cijeni od 80.000 Eura za tipsku trafostanicu već misle da može cijena i na 50.000 Eura. Ja poznajem KODT i zato ga ne kupujem jer znam da ne vrijedi ovoliko, k tome ne zaboravite da je broj dionica 2x veći.
Al uvijek ima naivaca pa nek guraju, ostat će bez gaća kad-tad.
[bye]

GOLUB i SMART - od 1milje kuna do bicikle jer KSST-R-A padaju ko klada! A mora zaorati tek ka 250-350kn!!!

Gos.MACHETA koja gužva na kupnji kod KODT-r-a,˝ide to na 10000˝.
Greška za jednu nulu, vaš citat:ide to na 1000.

Presmiješno, pa nek zalupa kad je hrabar, sigurno bi se nakotilo prodavača dok si rekao keks.
Mislim da je onaj sa 200kom na kupnji danas napunio hlačice.

GOLUB i SMART - od 1milje kuna do bicikle jer KSST-R-A padaju ko klada! A mora zaorati tek ka 250-350kn!!!

Danas još nema dodjele medalja. Šteta bi bilo ako se to prekine. Čak sam počeo voditi i statistiku koju planiram objaviti svaki mjesec.

Danas još nema dodjele medalja. Šteta bi bilo ako se to prekine. Čak sam počeo voditi i statistiku koju planiram objaviti svaki mjesec.

– pa to možete objaviti i bez mene, ne stignem sve, evo malo sam bila do mora oprati noge.
– ovaj vikend sam se kupala u Ninskom plićaku, o.k. je toplo, ali na otvorenom moru je još uvijek jako hladno.

Pobjednik dana.

– danas mi je to bilo teško pravilno ustanoviti,
– apsolutni pobjednik je SMNS, ali tamo nemam nekog drukera kojemu bi udjelila medalju.
– a opet sam se dugo dvoumila između gospon Doktora i gospona xy za zlato.
– te sam ovako odlučila :

– zlatnu medalju, ono kroz iglene uši, dobija naš poznati gospon xy za ATLN.
– srebrna medalja ovaj put ide gospon Doktoru i njegovim pomoćnim nickovima za TNSA.
– a i gospon Lopina je zasluženo zaradio broncu na onim njegovim Elektroprometima.

– ovaj put je meni s ADPL pripalo počasno 4. mjesto ali bez medalje.
– važno je sudjelovati, a neka najbolji pobijede.

– I love this game.
Pozdrav !

– pa to možete objaviti i bez mene, ne stignem sve, evo malo sam bila do mora oprati noge.
– ovaj vikend sam se kupala u Ninskom plićaku, o.k. je toplo, ali na otvorenom moru je još uvijek jako hladno.

Pobjednik dana.

– danas mi je to bilo teško pravilno ustanoviti,
– apsolutni pobjednik je SMNS, ali tamo nemam nekog drukera kojemu bi udjelila medalju.
– a opet sam se dugo dvoumila između gospon Doktora i gospona xy za zlato.
– te sam ovako odlučila :

– zlatnu medalju, ono kroz iglene uši, dobija naš poznati gospon xy za ATLN.
– srebrna medalja ovaj put ide gospon Doktoru i njegovim pomoćnim nickovima za TNSA.
– a i gospon Lopina je zasluženo zaradio broncu na onim njegovim Elektroprometima.

– ovaj put je meni s ADPL pripalo počasno 4. mjesto ali bez medalje.
– važno je sudjelovati, a neka najbolji pobijede.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Hvala Ivana Sedma! Za sada su g. Machete, g. Doktor i g. Lopina najveći i jedini kandidati za podjelu medalja. Stvarno oštra borba za zlato. No, vidjet ćemo. Natjecanje je tek počelo. A, pobjednik tjedna je g. Machete.

Totalno sam razočaran da Ivana ne likuje.Očekivao sam samohvalospjeve.Pa trebalo je kupiti jedan
paket ADPL,a ona je to kao veliki investitor morala napraviti.Javno objaviti da je ošišala ovčice jer je prodala po 125 i da je kupila po 110.Ali ona ne voli gubiti i prodavati ADPL ispod kupovne cijene
od preko 135,a možda i 150.A kako ona voli dividendne dionice možda se zaletila u ADPL u trenutku
objave o dividendi od 7,5KN,a tada je cijena i bila 150.
.Možda nije imala keša?Nije istina imala ga je u HT i KODT i to
je trebala prodati i kupiti paketić ADPL.
Previše grešaka u malo vremena.
ADPL
INGRU su srušili kooperanti iz dokapitalizacije i špekulanti.Puno papira ,malo novca i ode INGRA sa 22 na 11.
ADPL,milion papira 120 mil kn,neče sve u prodaju ali pola špekulantskih hoće.Da li će mirovinci
kupovati,da li će se trezor odmah uključiti u kupnju.Ako oni ne stanu na branik ode ADPL ispod
100.Najprije će špekulanti prodavati postepeno i spuštati do 115,a onda će se uključiti zaplašeno stado i početi tući po BIDU.Večina koji su danas kupovali po 125 već razmišljaju kako bi bilo lijepo izaći barem po istoj cijeni ,pa čak i sa malim gubitkom.
Već će igra najbrži prst u 10 sati pokazati veliki stupanj panike i čiščenje po BIDu.To bi bilo logično,bez obzira što je ADPL na 125 puno bolja dionica od KODT na 1250,HT na 257,ATGR na 630 itd.
Puno papira ,malo keša,špekulanti kapitaliziraju dobit,mali bježe,veliki pasivni a i oni se mogu uključiti u rušenje dionice i ode ADPL puno ispod fudamentalne vrijednodti.A oni koji nemaju
novca prodavaju druge dionice i cijelo tržište ode u tri p.m.
Najgore što nam se može dogoditi je da nam drugi kroje sudbinu,a sada se to na ADPL može dogoditi.
I zato burek investitori ako ste unutra RiB,a ako niste uletili strpljivo čekati da ADPL padne ispod 110.Tamo bi trebala biti kada prođe dividende day,a u kupnju ne po većoj cijeni od 110,možda 115 sa pravom na dividendu.
U ADPL za trejdere krv,znoj i suze,a za dugoročne manja zarada od moguće.
Naravno,čestitke kupcima paketa po 110.To je dobar posao.

Totalno sam razočaran da Ivana ne likuje.Očekivao sam samohvalospjeve.Pa trebalo je kupiti jedan
paket ADPL,a ona je to kao veliki investitor morala napraviti.Javno objaviti da je ošišala ovčice jer je prodala po 125 i da je kupila po 110.

ADPL, paketi.

– i te kako sam o tome razmišljala, pa napisala sam vam tu kako je to najbolja kupnja.
– ali sve se to odigralo tako brzo da jednostavno nisam imala dovoljno vremena.
– a nisu mi ni karte bile dobro složene.
– kao da je to idete u ormar i izvadite 1.100.000kn, to je jako puno novaca za trenutno nabaviti.
– bankovni računi mi prazni, kod sebe nemam ni 3.000kn.
– bankovne dionice HT 1.3%, ERNT 1.43%, keš pozicija preslaba.
– ako prodam KODT nema dividende, ako idem prodavati neke ostale pozicije rušim cijenu, teško je puno toga raditi na nelikvidnom tržištu.
– a malo mi je bilo glupo prodavati ADPL da bih kupila ADPL.
– pa sam procijenila da ne mogu skupiti toliko novaca u tako kratko vrijeme.
– ova moja ekipa radi s sitnom lovom, ali sam pronašla jednog većeg investitora, cijelu večer smo bili u kafiću uz more.
– plan je bio pola pola, i na kraju mi kaže kako će toga biti i na burzi za kupiti.
– a postojala je i neka kombinacija s brokerima, propalo.
– pa plan za jedan veliki margin kredit, ali je trebalo u Zagrebu cijeli dan izgubiti, a ne volim se uvaliti u taj tip kredita.
– na žalost nisam ja kao onaj tip xy da će neka banka iza mene stati.
– taj novac bi me jednostavno puno koštao, prodavati na burzi dionice ispod cijene, te je zaključak bio odustati.
– a sada se moram potruditi na nekoj drugoj investiciji tu lovu zaraditi.
– da sam to kupila, a već imam dosta toga ADPL, bila bi previše izložena u toj dionici.
– ta kupnja bi mi poremetila cijelokupnu trenutnu koncepciju.
– a da sam samo malo bila hrabrija te novce sam mogla zaraditi na INGR-i.
– ali sve je to burza, malo se gubi, pa se malo više dobije, ide to meni.
– nećemo sada žaliti za propuštenim prilikama, biti će novih.

– I love this game.
Pozdrav !

Uzalud pravdanje.
Razočarala si me.
To je bio zicer u dobroj dionici i dobroj firmi.Rijetke su tako povoljne prilike.

Jednostavno,ide ti jako loše!

………………………….
– na žalost nisam ja kao onaj tip xy da će neka banka iza mene stati.
– taj novac bi me jednostavno puno koštao, prodavati na burzi dionice ispod cijene, te je zaključak bio odustati.
– a sada se moram potruditi na nekoj drugoj investiciji tu lovu zaraditi.

– I love this game.
Pozdrav !

Onda je ipak xy najbolji investitor na ovoj burzi ?
Samo u ovoj godini svoj portfelj je povećao s 24m na 74m ili 300% ;
http://mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjeneSve.aspx?idNac=2&idDCar=4340

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Jednostavno,ide ti jako loše!

– ne ide mi loše, u ovoj godini sam zaradila za jednog crvenog Ferarija, jeftinija varijanta.
– ali u ovom tjednu sam i izgubila jedno lijepo auto.

– kako ću raditi na ovoj nelikvidnoj burzi.
– evo BRIN imate vi, a imam ga i ja.
– da sam to išla prodavati spustim vam cijenu na 13kn.
– a ovako po malo ga prodajem i super na njemu zarađujem i usput vama ne omogućujem neku zaradu na toj dionici jer je vaš ulaz daleko veći od mojega.
– to na BRIN-u samo zbog vas mi je neprocijenjivo.
– oduševio me je jedan vaš post na MGMA, pa sam ga tamo postala, zbilja nisam imala pojma da ste i tamo drukali na MGMA.

– I love this game.
Pozdrav !

Onda je ipak xy najbolji investitor na ovoj burzi ?
Samo u ovoj godini svoj portfelj je povećao s 24m na 74m ili 300% ;

– lako je njemu jer ga prate svi špekulanti s našega tržišta.
– kada bi naša burza bila likvidna tada bi to i bila zarada.
– ovako mu je to dugoročno investiranje i čekanje nekih boljih vremena.
– pa sam je napisao na blogu kako ima fore trgovati 3 dana dok se to ne vidi u top10.
– međutim kada bi sada krenuo u prodaju svih svojih dionica odjednom recimo želi prijeći u keš poziciju,
– tada stvarno ne bi imao šanse ponovno doći na 24 jer bi to bilo i manje.
– ja mu čestitam na uspijehu i hrabrosti koju ima na nekim dionicama.
– on je svakako jedna velika pozitivna reklama za našu burzu i dionice općenito.
– to što ste vi gospon Loris napisali, tu njegovu zaradu, kada bi o tome pisali mediji, kada bi to bilo u udarnom TV terminu, jedna emisija,
– tada bi sigurno puno novca s banaka bilo povučeno i ubačeno na burzu kroz fondove ili samostalno ulaganje.
– ali naši mediji samo pišu koliko se na burzi gubi ili se izgubilo.
– mediji su o njemu pisali kao o gosponu xy, smijala sam se kada sam to vidjela jer sam mu ja dala to ime.
– ali o njemu kao investitoru mislim sve pozitivno, jedino što se ne slažem za dosta njegovih investicija,
– ali investicije s najvećim pozicijama love su mu i više nego o.k.

– I love this game.
Pozdrav !

Gospođa ivana 7 ,

zahvaljujem Vam se na savjetima .

Znam da ste već pisali o LKPC prije 2 mjeseca ali bi Vas molio da nešto napišete o dokapitalizaciji (800 do 1200kn) , prodaji radnicima (međusobom) dionica po 400 kn , TA , fundamentima …

Iako PETINA misli da ste Vi samo moja mentorica savjeti koje pišete često puta koriste svima nama koji nemamo toliko iskustva na burzi kao Vi .
Unaprijed se zahvaljujem.

Pozdrav

.

New Report

Close