– kako vidim dobre su mi ove prekonoćne kta u mojoj banci, stvarno zelenaške.
– evo uspjela sam kupiti i MGMA na najnižoj cijeni, toliko da gospon Splićo vidi kako se to pravilno radi, a ne kupovati ovu dionicu na 50% većoj cijeni.
Pozdrav !
Kolegice Ivana jučer i danas sam malo poradio na prosjeku, sad je samo 11,45kn tako da sam već sutra u plusu, ne morate se Vi sekirati za mene. Uistinu je bilo mudro ući samo 550kom na 13,xx,
al novih 1300kom na 10,xx i nije loše!
Al budem ja to uvaljao po 22kn uskoro, jer ja neću kao Vi što ste nedavno uradili, kupiti INGRU po 11kn pa prodati na 11,7kn.
– danas će biti i više nego napeto.
Uistinu meni nije bilo napetosti nimalo! Al sad sljedeće kolegice, Vi imate MAGMU po 10kn, moj prosjek je 11,45kn, dakle imate prednost koju ćete prokockati jer ćete prodati na 12kn, a ja ću strpiti do 22kn i onda Vama objasniti u čemu je bio problem!
TA je davala 2 targeta; 14kn i 10kn i ostvario se donji!
Sad opet rast do 14kn manji pad i potom nastavak na 22kn. [thumbsup]
Ali Z" sqore/rizik stečaja/za LCDS,BZJK,BRIN pokazuje da su ovo izuzetno stabilne firme.
Granica je 1,62
Da ponovim:
U LCDS,BRIN,BZJK i VLDS će teći med i mlijeko u potocima.
Za BZKJ se moram složiti… ipak ima 85% moje graševine…
U BZKJ je teći graševina u potocima!
ivana7@ steta sto su prolongirali short sell ,razlog za to postoji vjerujem [cool]
što će vama short sell, ionako je to svakodnevna pojava na hr burzi jer brokerčići uredno prodaju dionice koje nemaju, ruše cijenu i na kraju dana zatvaraju pozicije.
Tema je BEST BUY pa preporučujem Zvečevo po 118kn, možete podići 200kn jer ćete biti isplaćeni rado! Al ja ne, čuvam najmanje do 450-500kn jer tamo i budemo u roku 1-2.g.
što će vama short sell, ionako je to svakodnevna pojava na hr burzi jer brokerčići uredno prodaju dionice koje nemaju, ruše cijenu i na kraju dana zatvaraju pozicije.
[/quote]
Da, samo sam ja čuo da nalozi iz tog razloga se sad direktno zadaju preko ZSE platforme i bez znanja brokera. Sve brokerske kuće su dužne primjeniti isto, samo ne znam rok!
[/quote]
o tome neznam nista…
kad su popusti i rasprodaje na burzi, nitko ne želi kupovati. svi čekaju da poskupi, da popust prođe, pa onda kupuju.
a takvih ima prilično na ovoj temi 🙂
– većina njih investira kao i gospon Lopina 100% u dionicama.
– u padu ne prodaju jer je to realizacija gubitak
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ako imaš i dionice uvijek imaš i lovu.Bolje je izaći sa manjim gubitkom,nego sa većim ako si odigrao krivu kartu.Meni je to relativno lako jer sam u nelikvidnim dionicama sa malim sredstvima.
A ako nanjušim bolju priliku/pokoji put se pokaže kao neprilika/prodaješ postojeće dionice sa gubitkom ,ulaziš
u novu poziciju,nastojiš u što kraćem vremenu kapitalizirati i vratiti se nazad i u svemu tome se može dobro zaraditi.
Naročito mi je bitan trenutak 13 sati i igra najbrži prst.Danas sam izvisija na BSPD/banka/.Trebao sam skupiti 40 kom po 70,ali prokleti PBZ invesator mi nije radio.I ode mojih 40% ili 1000 kn.
Od kuda bi to namaknuo.Pa prodao bi nešto sa gubitkom od pet šest posto i uzeo četrdeset.
Piši propalo!
Idemo dalje!
Na ZSE teče med i mlijeko!
Pobjednik dana.
– naš srebrni penzić gospon Lopina je zaslužio to srebro i više nego uvjerljivo s PRFC -6% i BRIN -6%.
– I love this game.
Pozdrav !
Dionica je skočila 7% sa 50 komada.Sa 20 na 21,40.Netko pumpao.
Sada se vratila nazad na 20.Niti je skočila, niti je pala već je na stabilnih 20.
Prije mjesec dva bila je na 17 i nekoliko puta se zaletila na 15 i 16.I to je rast od preko 20%.
Koliko ste vi skinuli u HT?
Ali bitno je da je i pred ovog rasta na 20,BRIN neuporedivo bolja kupnja od fondovskog smeća,kojeg i BRIN ima u svom portfelju,ali ja to smeće kupujem kroz BRIN uz diskont od 65%.
HT ma 35% od 257 =90
ADPL 133xo,35=86,50
ADRS_p_A 263 xo,35 =92
HT na 90,ADPL na 86,50 ,ADRIS po 92 ,meni je to jeftino pa sam i danas malo uštinija.
U BRINU će teći med i mlijeko svima koji vole kupovati jeftino skupo fondovsko smeće!
Tema je BEST BUY pa preporučujem Zvečevo po 118kn,
gospon Splićo.
– stvarno nije u redu da vi na ovoj temi nešto preporučujete.
– pa vi ste doslovno najgori investitor na ovoj burzi i plus toga još nemate sreće.
– to je ubitačna kombinacija.
– zar vam moram svaka dva dana tu objašnjavati zašto ZVCV nije Best buy.
– probajte napisati malo fundamente za tu dionicu, i kakvi bi oni bili kada bi ta dionica po vama narasla na 450kn.
– jeste li što razmišljali o novom nicku ????
– jer ovaj lik Machete vas je doveo u 3-4 bankrot.
– možda u sedmom pokušaju uspijete, dosta ste toga svladali, napredujete u svakom pogledu.
– I love this game.
Pozdrav !
Ako imaš i dionice uvijek imaš i lovu.Bolje je izaći sa manjim gubitkom,nego sa većim ako si odigrao krivu kartu.
A ako nanjušim bolju priliku/pokoji put se pokaže kao neprilika/prodaješ postojeće dionice sa gubitkom ,ulaziš
u novu poziciju,nastojiš u što kraćem vremenu kapitalizirati i vratiti se nazad i u svemu tome se može dobro izgubiti.
Pa prodao bi nešto sa gubitkom od pet šest posto i uzeo nešto gdje bih izgubio četrdeset.
gospon Lopina.
– djelujete mi dosta zbunjeno.
– ali to se tako ne radi.
– ako imate dionice nemate uvijek i lovu.
– dionice trebate prodati kako bi mogli imati lovu.
– zbog toga se ne prodaje dionica na kojoj smo ostvarili minus, eventualno stop loss.
– nove dionice se kupuju kešom, ili prodajemo dionice koje nam služe kao banka, ali na kojima smo u nekakvom plusu.
– osnovno pravilo burze je.
– ako budete gubili novce onda sigurno nećete zaraditi novce.
– I love this game.
Pozdrav !