Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Naravno,da Ivana bunca.
Prema zakonu nema zaposlenih.
Fima invest za svoje usluge naplačuju 3,5% na prosječnu vrijednost portfelja u toku godine.Ostali troškovi…..
Ivana laže desetak puta.

gospon Lopina.

– što se živcirate ako ste u dobroj investiciji, pa ako je tako dobra rasti će i bez drukanja.
– i ne piše se da ja lažem, nego se napiše kako iznosim netočne podatke.

– ali ovo vam je glavni biser,
– PREMA ZAKONU NEMA ZAPOSLENIH.
– pitam se tko to vodi, banka skrbnik ???????
– kupiti neki fond koji nema uposlenih ??????
– pa ovo je i više nego strašno, u to mi je teško i povjerovati.
– imate tamo neke dionice koje je pitaj Boga tko po nekoj direktivi kupio i sada to stoji onako u košu za smeće.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
OVO JE ZA TEBE NEPOZNAT TERITORIJ-
proući zakon o investicijskim fondovima.
Zaposleni su u društvu koji upravlja i oni svoju plaću zarađuju kroz proviziju od 2,5%,koju naplaćuju za vođenje fonda.
Zar mislite da će Splitska banka kao skrbnik rušiti ugled ozbiljne financijske investicije i falsificirati NAV portfeljića od 28 mil kn.
Ali za mene je ovo izuzetna prilika da za 10 mil kn kupujem 28 i za mene je to dobar posao!

U BRINU će teći med i mlijeko!
Napomena:Da nisam siguran u ovo što pišem nebi bio ovoliko dosadan i tvrdoglav.
Preporučam ti da kupuješ,ili pak da sa nekoliko tisuća komada rušiš na 18,ja ću čekati na 19 sa
pedesetak komada i više ako nešto prodam!

Da li to znaći da su menađeri u KOEI od KODT napravili izuzetno uspješnu firmu da bi sebi mogli davati veliku dividendu i da oni nisu ništa bolja firma od ostalih djelova KOEI.
Da li su bilance falsifikati?
Da li se izvlači novac iz kompanije i pumpa KODT?

gospon Lopina.

– ne kužim zašto se brinete za firmu gdje nemate niti jednu dionicu.
– vidite kako sam ja bezbrižna u toj investiciji, i još sam napisala kako će pasti 5-10%.

– a i oni kao i svi drugi krivotvore izvješća.
– samo što oni umanjuju stvarne rezultate.
– i uvijek daju netočne podatke za buduće poslovanje, uvijek idu na manje kako bi se mogli pohvaliti kako su prebacili plan i sebi zbog toga prebačaja isplatili nagradu.

– I love this game.
Pozdrav !

Zaposleni su u društvu koji upravlja i oni svoju plaću zarađuju kroz proviziju od 3,5%,koju naplaćuju za vođenje fonda.

gospon Lopina.

– vidite i sami kako sam čvrsto na svom teritoriju i kako vam mast vadim.
– ali ne trebate se ljutiti zbog toga.

– nego ova provizija od 3.5% .
– kako to izgleda u stvarnosti.
– vrijednost portfelja izračuna banka cca 55 milijuna i onda na to 3.5% za vođenje ili 1.925.000,oo kn.
– pa vam još naplate svoj trošak struje, vode, papira, ljetovanja + banka svoje.

– tu je najveći problem što vam svoj i više nego katastrofalni rad naplate preko 2 milijuna kuna.
– i svake godine vam taj fond za toliko manje vrijedi.
– ne taj fond, doslovno svi zatvoreni rade po takvom šablonu.
– kradu lovu na zakonit način.

– zašto se ti fondovi ne bi naplaćivali prema dobiti koju ostvare u postotku.
– neće oni takvo nešto jer dobro znaju kako nisu sposobni napraviti dobit.

– I love this game.
Pozdrav !

Zaposleni su u društvu koji upravlja i oni svoju plaću zarađuju kroz proviziju od 3,5%,koju naplaćuju za vođenje fonda.

gospon Lopina.

– vidite i sami kako sam čvrsto na svom teritoriju i kako vam mast vadim.
– ali ne trebate se ljutiti zbog toga.

– nego ova provizija od 3.5% .
– kako to izgleda u stvarnosti.
– vrijednost portfelja izračuna banka cca 55 milijuna i onda na to 3.5% za vođenje ili 1.925.000,oo kn.
– pa vam još naplate svoj trošak struje, vode, papira, ljetovanja + banka svoje.

– tu je najveći problem što vam svoj i više nego katastrofalni rad naplate preko 2 milijuna kuna.
– i svake godine vam taj fond za toliko manje vrijedi.
– ne taj fond, doslovno svi zatvoreni rade po takvom šablonu.
– kradu lovu na zakonit način.

– zašto se ti fondovi ne bi naplaćivali prema dobiti koju ostvare u postotku.
– neće oni takvo nešto jer dobro znaju kako nisu sposobni napraviti dobit.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
Opet bucaš.

Većina investicionih društava su ove godine poslovala sa gubitkom,jer vode portfelje otvorenih
i zatvorenih fondova ,a svi oni su izgubili kapital,djelomično zbog povlačenja sredstava od strane
udjelničara ulagača i pada cijena dionica kod otvorenih fondova,i pada cijena dionica u zatvorenim fondovima.Logično je da ako je crobex pao sa 5.200 u jednom trenutku na 1250 tj.
preko 75%,logično je da su toliko pali i zatvoreni fondovi.Pa oni se sastoje od dionica.
Ako npr.spremaš gulaš i treba ti za ručak pola kila mesa i kilo krompira da bi bili svi siti,ako staviš četvrtinu od toga tj 12,5 dkg mesa i kvarat krompira, da će svi ostati gladni.
Problem je u tome što je ta četvrtina sada jeftinija ne za četvrtinu,nego za deset puta.
I ja to rado kupujem i očekujem da ću prodati za četvrtinu,a ako meso i krompiri i poskupe/rast
portfelja/,a to se trenutno događa neću se zadovoljiti samo 150% rasta.Hoću i porast vrijednosti
portfelja.
Napomena:na 28 milk.kn koliki je portfelj BRINA troškovi za Fima investa su za šest mjeseci 490 tis.kn.I nakon što su toliko naplatili i za nas su zaradili 2.783.000 kn netto.Neka im je sa blagoslovom.
Samo da tako nastave.Mislim da i dalje dobro zarađuju i u lipnju.

U BRINU teče med i mlijeko!

meni ne jasno sve to sto vi pisete ne mogu da znadem ko svi vi ali ne mogu da osecam neku sujetu u sve sto pisete ne moze da se tako pise

mora da svi pisu kako zeleju ne samo neki

demokratija je to zato moj best je razlog da svi opsteprihacevno pisemo

– evo meni su lepe deonice cija dividenda ni mala
– meni su lepe deonice cije posle izvoze u inostranstvo i mogu da zarade na posle takvemnoge mogu da izvoze a da ne zarade zato ne dobro ovima koji lose posleju
– dobit mora da se investuje u deonicko drustvo i da onda deonice budu interesanten ali ne mogu da sve firme imadu take mogucnosti jel bre nikada nije moguce da svi na velikom tržištu uspe u svetu
– deonice o p/e ne ovisi cena jer cena ovisi koliko je akciniar spreman da dionica koje imade da proda a i ovisi o tome koliko drugo zele da kupe deonica jer nikada ne znas dal neki akcionar zeli prodat pa nesto drugo kupit
– moras da pratis vesti uvek i svakda ne znas dal je tačno uvek ali mora da pratis vesti
– vesti su bitne poglavito da ne bi neko manipulisao deonicama
– dobro je da ima vesti da akcionari mogu da znadu sve sto bi zeleli o dekonickim drustvima i da onda mogu deonice kupovat ili prodavat na opšte nima znan uvete i kondicije
– mora da svima bude jasno da ova tema nije samo radi edne ličnosti ili druga

ova tema je da svi medusobno sebe vaspitujemo i da znamo cuti drugare sto kazu jer nikada ne zante sto drugi moze da kaze ako ga ne cujete

ne mozemo svi da budemo drugovi no bit cemo ovde barem virutalni drugovi

– BLJE, za sada ta dionica ne bi trebala rasti.
– ZABA, biti će u ponedjeljak tu zabavno.

– evo pogađam sve,
– na ZABI trenutno ide kapitalizacija dobiti 2-3%.

– I love this game.
Pozdrav !

Kaže to osoba koja je kupovala VLDS po 13kn pa izgubila, osoba koja je kupovala INGRU po 21kn i izgubila, osoba koja je kupovala IGH na 1600kn kad je išao na 1100kn….

gospon Splićo.

– stvarno ne vidim neki smisao komentirati ovo što ste napisali.
– nego gospon Splićo ako nije tajna na čemu ste trenutno.

– I love this game.
Pozdrav !

zahvaljujuci plavome sam belje pogodio i sad se pitam može li bolje

BLJE.

– može, TA mi kaže kako će još malo rasti.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

post od 10.06. bogami ta vaša TA se mijenja svaki dan hahah. joj tko vas uopće ozbiljno shvaća [lol]

Blue Horseshoe loves Anacott Steel (moje postove shvatite kao moje osobno razmišljanje, ne kao nagovor na kupnju ili prodaju)

zahvaljujuci plavome sam belje pogodio i sad se pitam može li bolje

BLJE.

– može, TA mi kaže kako će još malo rasti.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

post od 10.06. bogami ta vaša TA se mijenja svaki dan hahah. joj tko vas uopće ozbiljno shvaća [lol]
[/quote]

– što vam tu nije jasno kad je sve pogođeno.
– tada je BLJE (malo) raslo 2kn, pa je potom palo.
– a kako je to dnevna prognoza ona se svakim danom i mijenja.
– ako ne znate raditi na takav način tada kupite dionice gospon Lopine u drukajte s njim sve u 16.

– I love this game.
Pozdrav !

prerano si zamjenio…JER ĆE ADPL JOŠ NIŽE :))))

To je vas stav, ja mislim da nece zapravo misim upravo suprotno od vas, a tko ce bit u pravu vidjet cemo…Ako se ne varam na temi ADPL vi ste jedan od onih koji su pokazali potpuno nepoznavanje razlike izmedu ponude paketa 25+% u komadu, te ove ponude u manjim paketima stoga su mi vasa razmisljanja jasna..Pa i da zaroni svejedno me ne zanima namjerno sam izbjegao izlagati se riziku hoce li ici gore ili dolje u ponedeljak i kupio prije ponedeljka na burzi uz jako dobru ulaznu cjenu (mislim da je oko 133kn) i iducih par godina me uopce ne zanima di ce cjena nego samo koliku cu dividendu dobivati na racun….Sto se KORFa tice njega idalje imam samo ne u toj kolicini i jos cu ga nadokupljivati

U tom je stvar kad kupujete dobru firmu, uopce se ne zamarate kolika je trenutna cjena na burzi, bacite pogled jednom, dvaput mjesecno na burzu , pogledate FIe kada stignu i zbrajate dividendu, te naposljetku spavate mirno jer znate sto imate…Kada kupujete nesto rizicno onda ste svaki dan za gledalicom, tresete se na svaki veci minus, skacete od srece na svaki veci + i u biti gubite vrjeme umjesto da radite nesto korisno, a novac na burzi sam radi za vas…
[/quote]
neće je li….???hoče još puno više…a pozdravi i Ivanu7 usput i njenu dudicu..

Burza.

– baš i nije lijepa situacija.
– sigurno zbog ovog ulaska u EU.
– koliko vidim gubi se lijepa lova na dosta dionica.

– je li možete opisati vaša iskustva u gubljenju novčića.
– ili vam je sasvim svejedno kada gubite novce kao onom gospon Lopini ili Splići.

– I love this game.
Pozdrav !

@ Ivana

Gube samo drhtave ručice i iracionalni "investitori".

New Report

Close