– uostalom ako vam je do adrenalina uvijek postoji kladionica jedan dva para i malo veća lova.
Kaže to osoba koja je kupovala VLDS po 13kn pa izgubila, osoba koja je kupovala INGRU po 21kn i izgubila, osoba koja je kupovala IGH na 1600kn kad je išao na 1100kn….
Ma kolegice Ivana Vi uistinu niste ni u stanju a ni u znanju da govorite ljudima što kupiti!
Najveći rast će imati sljedeće dionice:
1. Hidroelektra (treba znati razloge)
2. Zvečevo
3. VDKT
4. DLKV
5. MAGMA
6. ATPL
7. itd
KODT Da ROE s obzirom na P/BV od 2,10
Kod BRIN na sadašnju cijenu od 20 P/BV je 0,36
vrijednost portfelja je od 30.11.2011. do 31.05.2012 -šest mjeseci je 11,11%……
2,10:0,36=5,83 puta veću dobit za kupce BRINA po 20 u odnosu na kupce KODT na 1400 kn.
KODT + BRIN.
– kad bi nekim slučajem Končar poželio prodati KODT na svijetskom tržištu pojavilo bi se barem 50 kupaca koji bi ponudili barem tri-četiri puta veću cijenu od tržišne.
– kad bi to isto učinio BRIN ne bi dobio niti jednoga kupca.
– zašto ????
– jer ima previše smeća u portfelje, dionice kojima se nije tržilo dvije godine + pitaj Boga što imaju u Bosni, to im je onaj međunarodni dio portfelja.
– da dalje ne duljim, preporuka držati se što dalje dionica gospon Lopine.
– ili možete kao i ja kupiti nešto toga smeća kao ja na brinu, ali jako je važno ispod ulazne cijene gospon Lopine pa onda sve te dionice stavite na prodaju te rušite cijenu dionice.
– to je jako zabavna igrica, zbog koje gospon Lopina na toj dionici još nije zaradio kune.
– za usporedbu na KODT se je zaradilo 45% .
– I love this game.
Pozdrav !
– kad bi nekim slučajem Končar poželio prodati KODT na svijetskom tržištu pojavilo bi se barem 50 kupaca koji bi ponudili barem tri-četiri puta veću cijenu od tržišne.
E baš znate izvaliti glupost kolegice! Ja Vas uvjeravam da se ne bi pojavio nitko! Baš nitko!
Jer da bi ova firma bila profitabilna 2/3 radnika bi moralo na ulicu!
Zašto? Jer trojica rade posao jednog! Eto zašto KODT nikad neće biti EXTRA!
….. dok ne uvedu šortanje na ZSE molim misljenje forumaša kad bi to moglo zaživjeti jer mislim da bi se onda stvarno moglo reći I LOVE THIS GAME i to sa razlogom
gospon Popcorn.
– a i za većinu na ovoj temi.
– ne bih preporučila to šortanje.
– koliko sam čitala o tome, veliki rizik, trošak, plus mogućnost gubljenja velike love.
– pratite ovu temu, kupite kad je jeftino, prodate kad je skupo,
– držite se što dalje dionica tipa Lopine.
– a one gospon Spliće ni štapom dodirivati.
– i zaboga ne ulaziti u dionice gospon Doktora i njegovih 9 nickova koji ih reklamiraju.
– što jednostavnije i razumljivije budete ulagali prinosi će biti veći.
– uostalom ako vam je do adrenalina uvijek postoji kladionica jedan dva para i malo veća lova.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
zar vi gospodjo ivana7 stvarno mislite da se na šortanju neće moći zaraditi???
neznam zašto ste tako skeptični prema tom obliku ulaganja??????
neznam o kojem doktoru govorite ali ako je to onaj šta je prvi na virtualnoj burzi onda ne kužim zašto ne pročitati i njegov post.mislim da je najbolje pročitati svačije mišljenje i onda svojom glavom donjeti zaključak….eto..bez obzira šta vas gospodjo ivana7 smatram za najjačeg ulagača.čak vas stavljam u rang sa forumašom xy nemoram ja vas svaki puta poslušati ma koliko god ste vi dominantni ko žena(da ne kažem domina) i ma koliko god vi kužite dionice i imate brutalni kapital….jedino šta je sigurno je da ste vašim postovima možda i više od forumaša xy napravili za razvoj tržišta kapitala u hrvata
dobri den
ovde se druka sve u sedamnajst
moze li koleginice IVANA7 komentar za dionice HGSP FMPS VLDS TNSA VART INGRA DDJH
VART FMPS I DDJH imam VLDS I INGRA je nutra-van a HGSP i TNSA cekam da padnu na cjene za ulaz
– tu još nedostaju Duhani + Vis + Helios faros.
– nego da puno ne pišem,
– najbolje da vas uputim kod gospon Doktora i njegovih 9 nickova.
– ako baš želite ulagati u jedan takav tip dionica onda je puno bolji izbor dionica gospon Lopine.
– I love this game.
Pozdrav !
Burek investitori,pamet u glavu.Ovo su vam ziceri i najsigurnije i najjeftinije investicije na ZSE.
Zar niste primjetili,da kriza trese,a oni nemaju ni blokade računa.A znate zašto?
Zato jer se ne mogu zaduživati,a vrijeme pada NAV je za ova izdanja prošlost.
– ima nekih sitnica koje gospon Lopina nije spomenuo.
– ti zatvoreni fondovi služe sami sebi jer naplaćuju lijepe godišnje provizije 3.5% .
– stvarno uzimati toliku proviziju za smeće kojega su se nakrcali, kako ih samo nije sram.
– ali briga njih za to, vama su upropastili novce a sebi podjelili velike plaće i dividende.
– ali ni to nije sve,
– plaćate i banku koja im sve to vodi 1% .
– i onda oni vode to fol po nekim tržnim cijenama ???????
– a sigurna sam kako tu ima i skrivenih troškova tipa plaćenog ljetovanja.
– I love this game.
Pozdrav !
E baš znate izvaliti glupost kolegice! Ja Vas uvjeravam da se ne bi pojavio nitko! Baš nitko!
[/quote]
hahaha, da bi bila profitabilna?
Mislite kao HDEL,VDKT i MGMA? Takvu profitabilnost vaših firmi je zaista teško nadmašiti. [lol]
zar vi gospodjo ivana7 stvarno mislite da se na šortanju neće moći zaraditi???
neznam zašto ste tako skeptični prema tom obliku ulaganja??????
– negdje sam pročitala, nemam pojma gdje, ali ostalo mi u glavi.
– ide ovako nekako.
– burza u NY, razgovaraju 2 židova.
– odakle lova ovim kršćanima da toliko mogu gubiti na šortanju.
– jer židovi vam daju dionice, a vi se zabavljajte.
– samo što tu židovi zarađuju na sigurno.
– e sada tko je tu pametniji procijenite sami.
– I love this game.
Pozdrav !
Burek investitori,pamet u glavu.Ovo su vam ziceri i najsigurnije i najjeftinije investicije na ZSE.
Zar niste primjetili,da kriza trese,a oni nemaju ni blokade računa.A znate zašto?
Zato jer se ne mogu zaduživati,a vrijeme pada NAV je za ova izdanja prošlost.
– ima nekih sitnica koje gospon Lopina nije spomenuo.
– ti zatvoreni fondovi služe sami sebi jer naplaćuju lijepe godišnje provizije 3.5% .
– stvarno uzimati toliku proviziju za smeće kojega su se nakrcali, kako ih samo nije sram.
– ali briga njih za to, vama su upropastili novce a sebi podjelili velike plaće i dividende.
– ali ni to nije sve,
– plaćate i banku koja im sve to vodi 1% .
– i onda oni vode to fol po nekim tržnim cijenama ???????
– a sigurna sam kako tu ima i skrivenih troškova tipa plaćenog ljetovanja.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Naravno,da Ivana bunca.
Prema zakonu nema zaposlenih.
Fima invest za svoje usluge naplačuju 2,5% na prosječnu vrijednost portfelja u toku godine.Ostali troškovi ne mogu biti viši od 1%.Banka skrbnik naplaćuje o,10% na porfelj.
Ivana laže desetak puta.
Ukoliko troškovi probiju 3,5% idu na trošak društva koje vodi porfelj,u ovom slućaju je to Fima invest.
I to je regulirano zakonom o investicionim fondovima,u ovo slućaju radi se o zatvorenom investicionim fondovima.
Sve ovo je jasno vidljivo i dostupno u FI 2010,koje je dostupno na ZSE.
Ne vjerujem da ovo Ivana ne zna.
Kako te nije sram iznositi laži kada su nam sve ove informacije dostupne.
Prodaji KODT ,HT,JNAF i ostalo fondovsko smeće i kupuju ove zatvorene fondove.A možda si
shvatila da su ovo najbolje kupnje.pa pokušavaš otvoriti prostor za veće kupovine.
U BRINU i ostalim ZIFovima će teći med i mlijeko u potocima!
[/quote]
Da li to znaći da su menađeri u KOEI od KODT napravili izuzetno uspješnu firmu da bi sebi mogli davati veliku dividendu i da oni nisu ništa bolja firma od ostalih djelova KOEI.
Da li su bilance falsifikati?
Da li se izvlači novac iz kompanije i pumpa KODT?
Ako je tako u KODT će teći za vlasnike dionica krv znoj i suze.
Naravno,da Ivana bunca.
Prema zakonu nema zaposlenih.
Fima invest za svoje usluge naplačuju 3,5% na prosječnu vrijednost portfelja u toku godine.Ostali troškovi…..
Ivana laže desetak puta.
gospon Lopina.
– što se živcirate ako ste u dobroj investiciji, pa ako je tako dobra rasti će i bez drukanja.
– i ne piše se da ja lažem, nego se napiše kako iznosim netočne podatke.
– ali ovo vam je glavni biser,
– PREMA ZAKONU NEMA ZAPOSLENIH.
– pitam se tko to vodi, banka skrbnik ???????
– kupiti neki fond koji nema uposlenih ??????
– pa ovo je i više nego strašno, u to mi je teško i povjerovati.
– imate tamo neke dionice koje je pitaj Boga tko po nekoj direktivi kupio i sada to stoji onako u košu za smeće.
– I love this game.
Pozdrav !
Ako je tako u KODT će teći za vlasnike dionica krv znoj i suze.
– neće, jer ne kotira na splitskoj Rivi.
– I love this game.
Pozdrav !