Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da ,ali taj rast od 45% u kratkom roku je KODT napravio skupim.P/E je sada puno lošiji nego…..
Postoji puno boljih prilika od KODT

KODT + ADPL.

– zadnja moja preporuka je bila, kupite jedan paketić ADPL-a.

– trenutni pokazatelji FA za KODT + ADPL.

– ADPL.
– p/e 9.05 , ROE 8.80%,
– prihod od prodaje 697M s 2.392 uposlenih.

– KODT.
– p/e p8.94 r9.66 , ROE 22.01%.
– prihod od prodaje 702M s 404 uposlenih.

– po meni te dvije firme su super investicije jer zbilja nemamo puno firmi u RH s tako dobrim rezultatima poslovanja.

– točno je to što piše gospon Lopina kako se je digla cijena KODT, a još više se je digla cijena ADPL.
– ali što se je tu desilo s p/e ???
– fenomenalni rezultati obje firme su spustili taj p/e .
– tako da po tome p/e obje firme trenutno nisu skupe, a p/e im je podjednak.

– što će biti u nekoj budućnosti ???
– za pretpostaviti je kako će obje firme još uspješnije poslovati.
– a to uspješno poslovanje smanjuje taj p/e .
– a usputno će se tu cijene i dizati.

– I love this game.
Pozdrav !

– a moram čestitati i gospon Splići na fenomenalnoj analizi za Magmu.
– samo se on za razliku od gospon Lopine ne hvali.
– kako je krenulo kod našeg Spliće četvrti bankrot će ipak realizirati kroz nick Machete.

Kolegice Ivana, lijepo sam napisao da sam tržio 91kom po 16kn i jučer 550kom po 13,xx.
Ne znam o kojem bankrotu pišete??? Jer i da prodam po 9,5kn opet bi s obzirom na dobit na MAGMI u prošlom valu, bio tada na gubitku nula. Tako da opet moram primjetiti da mlatite gluposti,a meni na PVT pišete kako ste kupili MAGMU.
Zašto plašite ljude,a Vi kupujete????
[/quote]

Kolega Machette,

zanimljivo je ovo što pišete da ste kompanjoni s našom Ivančicom.

Točan odgovor je...

kolega lopina,

možete li izračunati B/V, P/E….. za ZABA obzirom da zadržanu dobit pretvaraju u dokapitalizaciju sa 4 puta više dionica koje će podjeliti postojećim dioničarima.

Sve ostaje isto.sadašnja jedna dionica vrijedi pet puta manje.Dobit po dionici pada pet puta.
Aktiva i pasiva ostaju iste.Dionica bi trebala pasti pet puta.
Zadržana dobit se pretvara u temeljni kapital.To se do sada moglo isplaćivati kao dividenda kao što radi ERNT.Od sada to ne može u dividendu.Ali raste temeljni kapital,povečava se adekvatnost
kapitala što prakltično znaći da ZABA može pojačati davanje kredita,a što bi bilo odlično jer
je to dobro i za Hrvatsku,kojoj nedostaje kreditna inicijativa banaka.
U svakom sliućaju ovo je jako dobro jer se otvara prostor za kreditnu ekspanziju.
Bez toga nema oporavka ekonomije.Mislim da je to dobar znak za ekonomiju,a sami time može biti korisno za dioničare koji nebi smjeli ništa izgubiti.Dapaće,ovo je pozitivno i trebalo bi dati
pozitivan pomak ZABI/mislim na cijkenu dionice/.

UI ZABI teče med i mlijeko!
[/quote]

Kolega lopina,

nisam siguran što bih prvo uzeo kao krivo.
Radite li u kojoj banci (barem donekle velikoj)? Iskustvo u kojoj financijskoj instituciji? Vidim razumijete se u monetarno-kreditnu politiku.
I jeste li pohađali barem osnovno školovanje? Da ne kažem srednje, više, visoko ili čak magisterij. Pitam jer bi u tom slučaju znali barem pravopis. Isključujem krive pritiske tipaka.

Nemojte se uvrijediti…

Točan odgovor je...

zaba če vjerovatno na 55 kuna nakon g. s
a može i zaboravit i na dobit s pomalo lih kamatama tako da ce vjerovatno ima ti i manju npm

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

Da ,ali taj rast od 45% u kratkom roku je KODT napravio skupim.P/E je sada puno lošiji nego…..
Postoji puno boljih prilika od KODT

KODT + ADPL.

– ADPL.
– p/e 9.05 , ROE 8.80%,

– KODT.

– po meni te dvije firme su super investicije jer zbilja nemamo puno firmi u RH s tako dobrim rezultatima poslovanja.

– točno je to što piše gospon Lopina kako se je digla cijena KODT, a još više se je digla cijena ADPL.
– ali što se je tu desilo s p/e ???
– fenomenalni rezultati obje firme su spustili taj p/e .
– tako da po tome p/e obje firme trenutno nisu skupe, a p/e im je podjednak.

– što će biti u nekoj budućnosti ???
– za pretpostaviti je kako će obje firme još uspješnije poslovati.
– a to uspješno poslovanje smanjuje taj p/e .
– a usputno će se tu cijene i dizati.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
ADPL je daleko perspektivnija,jer se može dodatno povečati profitabilnost.
i P/BV je važan pokazatelj,a uzimajući i njega u obzir ADPL ima veći prostor za rast.
Naravno da bise to dogodilo dobit treba i dalje rasti.Kod ADPL je to žestok rast i ako tako nastave cijena dionice bi otišla dodatno up.
Kod KODT je velika profitabilnost,i dionica bi mogla znaćajnije rasti ako dobit nastavi dalje rasti.Ovaj sadašnji tempo porasta dobiti,a i stagnacija prometa u odnosu na prošli godinu
bi mogla zadtžati dobit na istoj razini kao i lani što bi optavdavalo rast od desetak do 12% godišnje.
Da li će KODT postići ROE kao i lani tj.22,01%.

Dakle,ipak ADPL je bolja kupnja u ovom trenu od KODT,a naročito zbog likvidnosti i mislim da će
ADPL jače povući kada se ispucaju slovenski paketi.

Na ZSE će teći med i mlijeko!

treba biti pametan i stalozen u ponedjeljak
dobro promisliti šta i kako raditi
slažem se sa gospođom ivana7 da su adpl i kodt odlična ulaganja na ovim cijenama ali šta raditi ako postoje dionice koje donose veći prinos,a nemojte smetnuti sa uma da su bile i uvijek će biti takvih dionica,stoga je meni sad prioritet držati se takvih dionica dok ne uvedu šortanje na ZSE
molim misljenje forumaša kad bi to moglo zaživjeti jer mislim da bi se onda stvarno moglo reci
I LOVE THIS GAME i to sa razlogom

@ lopina
U izvještaju se spominju neke nelikviduše kojima se nije trgovalo od 77 iz godine u godinu proizvode minus a uprava je sama procjenila tu imovinu na 7 000 000 kn e sad koliko ta imovina stvarno vrijedi tj za koliku bi je BRIN mogao utopit da sutra nađe nekog kupca to su veliki upitnici. Da je brin većinski vlasnik pa da može aktivno upravljat tom imovinom ajde ajde al ovako ostavlja puno upitnika.
Već tu imamo "diskont" nadodaj tržišni diskont kako si rekao 30% tako da je cijena tu gdje je. OK mogla bi se cijena vrtit oko 30 kn, al kako se na burzi u cijeni dionice odražavaju očekivanja budućih dobiti cijena je tu gdje je. Očito investitori smatraju da portfelje BRIN-a nema neku perspektivu.

@ lopina
U izvještaju se spominju neke nelikviduše kojima se nije trgovalo od 77 iz godine u godinu proizvode minus a uprava je sama procjenila tu imovinu na 7 000 000 kn e sad koliko ta imovina stvarno vrijedi tj za koliku bi je BRIN mogao utopit da sutra nađe nekog kupca to su veliki upitnici. Da je brin većinski vlasnik pa da može aktivno upravljat tom imovinom ajde ajde al ovako ostavlja puno upitnika.
Već tu imamo "diskont" nadodaj tržišni diskont kako si rekao 30% tako da je cijena tu gdje je. OK mogla bi se cijena vrtit oko 30 kn, al kako se na burzi u cijeni dionice odražavaju očekivanja budućih dobiti cijena je tu gdje je. Očito investitori smatraju da portfelje BRIN-a nema neku perspektivu.

AKO se nije trgovalo ne znači da ovih 7 mil kn u nelikvidušama ne vrijedi toliko.Možda manje,ali
možda i više.
Vrijednost imovine ne određuje BRIN nego banka skrbnik za svaku pojedinačni ulog.Vi ovdje kao da želite reći da BRIN ili Fima invest utvrđuje vrijednost imovine.Ne,to određuje skrbnik tj.
splitska banka,a odobrava i kontrolira revizor.
A u otvorenim fondovima ima isto nelikviduša kao i u BRINU.I tamo za 100 plačate 100.
Ali od 30.11.2011. do danas BRIN je zaradio 5,50 kn po dionici i to sigurno ne na ovim nelikvidnim i to
nakon što je MTC storniran na nulu radi stećaja.A rezerva od 6 mil kn kao porezni odbitak.Za toliko je portfelj diskontiram.Revizor je stavio prigovor da portfelj vrijedi više. Uzimajući to u obzir portfelj je podcijenjen,a ne precijenjen.
Kada se osniva ZIF tada nema diskonta već za 100 NAV je nešto ispod 100 s obzirom na početne troškove i tu nema diskonta.I sada odjedamput vi smatrate da je ovdje potreban diskont na diskont.Što vi vaš portfelj ne diskontirate kao i na BRINU.Svaka investicija je rizična investicija.
NAV od 55,50 kn koji trenutno i dalje raste sa realnim šansama da uskoro bude 60 sigurno vrijedi više od 70% tog NAB i to je sigurno više od 40.
A što investitori pojma nemaju o osnovama ulaganja,ne poznaju zakon o investicijskim fondovima,ja im se iskreno zashvaljujem što mi pružaju da svoj novac lako oplođujem.
Ovdje je visoka zarada sigurna.Nema greške.

U BRINu će teći med i mlijeko u potocima.

Da li će KODT postići ROE kao i lani tj.22,01%.

ROE.

ROE = return on equity = povrat od uloženog vlastitog kapitala.

– KODT zadnjih 5god. postiže taj i veći ROE.
– a to znači kako su zadnjih 5god. uduplali svoju imovinu.

– I love this game.
Pozdrav !

Revizor je stavio prigovor da portfelj vrijedi više.

– RH nije zemlja u kojoj bi se trebalo vjerovati revizorima.

– I love this game.
Pozdrav !

Mali ispravak….uduplali Su kapital i rezerve, imovina se sastoji od kapitala i rezervi Plus obveze…iako je vjerojatno i imovina uduplana zbog povecanja obveza i onoga sto Su rezervirali..pisem s moba pá sorry za pravopis

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

KODT + ADPL.

– ADPL.
– p/e 9.05 , ROE 8.80%,

– KODT.

Nemam inace nikakvih osjecaja prema ivani7 (nit sam u skupini koja ju voli,niti u onoj koja ju nepodnosi) ali ovo je vrlo ljepa preporuka…Osobno sam zamjenio skoro cjeli udio u KORFu za ADPL trenutno jer mislim da je ovo nevjerojatna prilika trenutno (KORF idalje smatram dobrom
investiticijom)

Za ADPL je jedino steta sto nisu uspjeli kupiti one Francuze no nema veze bit ce jos prilika…Poslovanje im je odlicno, a inace turbokonzervativna uprava najavljuje povecanje dobiti u 2011. , i sama uprava kupuje dionice na burzi..Uz ovo sto je Ivana navela kud ces bolju preporuku

...

New Report

Close