Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Split.

– stalno pišem kontra Splita,
– ali za razliku od ovih splitskih drukera na ovom forumu Spliće, Lopine, Antiše, Machete….
– tamo imam dosta prijateljica i prijatelja koji su i više nego o.k.
– eto tako sam tamo u kraćem periodu bila na dva vjenčanja.
– ovaj put u Trogiru, u onoj predivnoj katedrali.
– stvarno mi je bio potreban ludi odmor od dva dana, bilo je predivno.
– a naročito danas ujutro kada sam se probudila, iziđem na balkon, 5. kat, predivan pogled na otoke, u daljini se vide Marjan i Split…..

– I love this game.
Pozdrav !

Možda je mislio na PTKM…. Trend ili corak?
Pitanje je sad…..

PTKM.

– odgovor na upit.
– ako tržište bude išlo gore svakako će rasti i PTKM.
– tu imate potporu tipa xy + fondovi.

– ali za moj ukus to je katastrofa od firma, tu je puno politike.
– ali se da zaraditi na toj dionici .
– trenutno nemam PTKM.

– I love this game.
Pozdrav !

Bezveze.

– prošli tjedan sam stvarno ludo zaradila, tako da su mi očekivanja bila za ovaj tjedan nikakva.
– jer kada vam neke dionice odrade veći rast normalno je očekivati neku stagnaciju.
– a dogodilo se upravo suprotno još veći i luđi rast.
– valjda je to tako, kada raste ludo raste.
– kako će biti ovaj tjedan, zbilja nemam pojma niti mogu razmišljati u tom smjeru.
– s ovim sam i više nego zadovoljna.
– ipak sam u prošlom tjednu oborila više osobnih rekorda, pa mi je mozak zablokirao.

– I love this game.
Pozdrav !

Tužne prićice.

– svako toliko vremena dobijem koji tužan p.p.
– jedan takav imate i na temi komentari trgovanja.
– osobno poznajem nekoliko investitora koji su prošli kao naš Splićo.
– a i gospon Lopina je jednom bio na 10% portfelja, svaka mu čast jer se uspio izvući.
– a sijećam se kada su se na ovom forumu hvalili prodajom nekretnina, dizanjem kredita i kupnjom dionica.
– danas je većina tih prićica jako tužna.
– obično meni na p.p. pišu kako im mogu pomoći, opet bi ulazili u neke dionice koje će rasti 100%.
– samo da je to tako svi bi bili milijuneri.

– možete vi prečicom doći do milijuna, samo je to jako opasan put.
– evo ekipa na forumu zna u kojim sam dionicama bila u najvećoj krizi i stvarno se tu nisu mogli izgubiti neki veći novci.

– pa i ovo što tu pišem, pa već cca 2g. se na onim dionicama o kojima pišem novci se nisu nikako mogli izgubiti.
– a to da ne izgubite novce je već nešto, i to potpuno besplatno.
– samo te investicije o kojima ja pišem su više tip jedne štednje, ali će te sigurno dobiti više nego oročavanjem novca.
– večina vas želi u mjesec dana i prije zaraditi 20%.
– samo to tako ne ide, ovo o čemu ja pišem vam je cca 20% godišnje.

– I love this game.
Pozdrav !

Ma dajte kolegice, Vi ste ovu godina na možda +2%. Al kolega Lopina nekih 45-50%,a ja već na +82%.
Vaš portfelj je trom i masivan i kao takav i ne može rasti. Pričate da ste bili u sigurnim investicijama??? Da samo ste izgubili na KOEI,KODT, DLKV, INGRI,LKPC,…
O čemu Vi pričate???? Jer koliko ste Vi pogubili na ovoj burzi ja ne mogu pogubiti u 6 života!

GOLUB i SMART - od 1milje kuna do bicikle jer KSST-R-A padaju ko klada! A mora zaorati tek ka 250-350kn!!!

cijenjeni kolega MACHETTE….da Vas upozorim jer njegujem velike simpatije što prema Vama što prema stilu Vaseg ulaganja…..što pram Vasim postovima …Vi ste ko mačak…..uvijek se dočekate na noge…..jedini je problem kaj ste zaboravili da mačka ima 7 života…….stigneze Vi u 7 životu pogubiti love ko pol foruma
pofuk

Bezveze.

– prošli tjedan sam stvarno ludo zaradila, tako da su mi očekivanja bila za ovaj tjedan nikakva.
– jer kada vam neke dionice odrade veći rast normalno je očekivati neku stagnaciju.
– a dogodilo se upravo suprotno još veći i luđi rast.
– valjda je to tako, kada raste ludo raste.
– kako će biti ovaj tjedan, zbilja nemam pojma niti mogu razmišljati u tom smjeru.
– s ovim sam i više nego zadovoljna.
– ipak sam u prošlom tjednu oborila više osobnih rekorda, pa mi je mozak zablokirao.

– I love this game.
Pozdrav !

mozak zablokirao?????
ajte sad mogu ici mirno spavati…..barem da je netko od dioničara prizno da mu se isto deslio ko meni ….doduše Vama se zablokiro od plusa…meni od minusa….molim Vas javite mi se na privat da podijelim a ta na prvi pogled ista iskustva,mada u suštini toliko različita
pofuk

– večina vas želi u mjesec dana i prije zaraditi 20%.

– I love this game.
Pozdrav !

– i 20% godišnje bi bilo fantastično jer bi to:

-1 milion za 5 godina pretvorilo u 2,47
– za 10 godina u 6,16 a 15 gobina već u 15,33
-dok bi to nakon 20 godina već iznosilo 38 miliona.
Znam da puno Vas nemate taj početni milion ali i 100 000 bi nako 20 godina bilo 3,8 miliona

-Dakle dovoljno za bezbrižnu starost, ili za privatni biznis, ili pak sasvim solidna startna osnova za sinove ili kćeri.

– 20% godišnje bi bilo odlično ali i nešto niži proceti bi bili u redu, mada ja u naredne 2 do 3 godine očekujem i nešto veću dobit od 20%.

Lijep pozdrav i puno sreće želim svim !

U slijedečih godinu dvije 100% dobiti mogu uzeti burek investitori ulagajući u:
BRIN,FMPS,JAKT,TRFM,LCDS,Vlds ako Bog da i ostala lucidna izdanja.

Zašto BRIN
Zato jer u portfelju ma i HT i dividenda od 8% na sadašnju cijenu daje 22% na naš ulog.
Ima i ADRS,dividenda od 7 predstavlja 7x 55,53:20=19,44
I normalno da je BRIN daleko unosnija kupnja po 20 od HT po 260.
A da je tako jasno je jer Ivana kupuje i čuva HT .a prodaje BRIN na 22.
To su najsigurnije investicije s opbzirom na disperziju uloga,a trenutno su diskontirane od 50 do 70 %.
Naravno da kupnja fondovskog smeća tipa ATGR,HT,ERNT mogu usporiti rast.Naravno da i te dionice u BRINU usporavaju rast portfelja.Imaju i DLKV i ATPL.Bože sačuvaj.
Ali ipak ATPL uz diskont kojeg kupujem
ATPL= 700/55,53:20=252,12 mislim da vrijedi barem duplo

DLKV=245/55,53:20= 88,24 nije skupo kratkoročno,ali dugoročno/1 god/ će možda tu i doči jer mu prijeti stečaj_teško je ispraviti krivu Drinu.
Mislim da je DLKV najlošija kupnja na ZSE.I najopasnija radi mogućeg stečaja.

Na ZSE teče med i mlijeko!

U slijedečih godinu dvije 100% dobiti mogu uzeti burek investitori ulagajući u:
BRIN,FMPS,JAKT,TRFM,LCDS,Vlds ako Bog da i ostala lucidna izdanja.

Zašto BRIN
Zato jer u portfelju ma i HT i dividenda od 8% na sadašnju cijenu daje 22% na naš ulog.
Ima i ADRS,dividenda od 7 predstavlja 7x 55,53:20=19,44
I normalno da je BRIN daleko unosnija kupnja po 20 od HT po 260.
A da je tako jasno je jer Ivana kupuje i čuva HT .a prodaje BRIN na 22.
To su najsigurnije investicije s opbzirom na disperziju uloga,a trenutno su diskontirane od 50 do 70 %.
Naravno da kupnja fondovskog smeća tipa ATGR,HT,ERNT mogu usporiti rast.Naravno da i te dionice u BRINU usporavaju rast portfelja.Imaju i DLKV i ATPL.Bože sačuvaj.
Ali ipak ATPL uz diskont kojeg kupujem
ATPL= 700/55,53:20=252,12 mislim da vrijedi barem duplo

DLKV=245/55,53:20= 88,24 nije skupo kratkoročno,ali dugoročno/1 god/ će možda tu i doči jer mu prijeti stečaj_teško je ispraviti krivu Drinu.
Mislim da je DLKV najlošija kupnja na ZSE.I najopasnija radi mogućeg stečaja.

Na ZSE teče med i mlijeko!

Kolega lopina može li jedna usporedba INGR i DLKV da nam malo jasnije bude Vaše vrednovanje Dlkv. Na ingri ste nešto zašutili, dali to znači da tamo više ne teče med i mlijeko.

DLKV proživljava ono što je INGRa/nadam se prošla/.INGRA je strmopitdila sa 30 na11.
Da li će DLKV na 80.Može i niže, ako prestruktuiranje ne uspije,ali ni štapom ga nebi dotaknuo prije 150.I u go.nu nije zabranjeno trejdanje.

U DLKV samo krv,znoj i suze.Burek investitori,tutanj,pustite velike neka ga brane,to im je i posao.

Ne mogu vjerovati kako ste me bezrazložno izvrijedjali
Pa pola Vas uopće ne kuži kako burza funkcionira
Kad se vratim iz Londona( bio sam na konjičkim utrkama Derby ,potrošiti malo keša šta sam prošli tjedan napravio ma burzama diljem svijeta) onda ću se malo posvetiti vama.DO TAD MOLIM SLJEDEĆE: ivana7 kćerkice moja jedina,pa daj malo ljudima pomogni sa savjetima
pa sve novce će pogubiti DOK MENE NEMA NA BURZI.PA ONI NI NE SHVAĆAJU OSNOVNI POSTULAT BURZE DA POSTOJI VRIJEME KAD SU DIONICE BEZVRIJEDNE A KEŠ DOBIVA NAGLO NA VRIJEDNOSTI I OBRNUTO.
plavi sine moj jedini,kako si me samo napao a imamo toliko toga zajedničko
i jednog i drugog samo novac interesira,ALI ZAPAMTI .JA SAM NA PADU BURZE U JAPANU ZARADIO VIŠE NEGO TI NA CROBEXU PLUS AUTORSKA PRAVA OD LOPINE ŠTO ĆE JEDNOG DANA DOBIVATI KAD OBJAVI MEMOARE
LJUDI PAMET U GLAVU I NEMOJTE ME VIŠE ZA SAVJETE PITATI NA PRIVAT. MOLIM BEZ VRIJEDJANJA JER IPAK MORAMO ZADRŽATI JEDAN NIVO U OVOM POSLU
U ZNAK DOBRE VOLJE I MOJIH PLEMENITIH NAMJERA U UZIMANJU VAŠIH NOVACA POČET ĆU PRIHVAĆATI VAŠE PONUDE ZA PRIJATELJSTVA(MAKAR ME ONA NE INTERESIRAJU JER MENE SAMO NOVAC INTERESIRA) ALI ME NEMOJTE PITATI SA SAVJETE. PRVIH 10 SRETNIKA ĆU PRIMITI OVAJ TJEDAN U KRUG PRIJATELJA JER SAM DOBIO OPASKU DA NEKI ŽELE SAMO ČITATI MOJE POSTOVOE KAKO BI NEŠTO NAUČILI O DIONICAMA I8 BURZI

New Report

Close