gospon Antiša.
– a kakvo je vaše mišljenje za VLDS, tamo je ušao skoro cijeli ovaj forum.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Nemam pojma, kada vidim bilancu i RDG ja tu kune nebi uložio.
A opet tko zna, ako Šelebaj reprogramira dugove za vodu i stuju što su onih dvoje zaposlenih potrošili možda i dionica ode na 20 kn.
[/quote]
Čitao u Gloriji da mu je bivša probrala love s računa, jel to istina?
[/quote]
Je li sa njegovih privatnih ili iz Validusovih????
Ako je to istina onda je dekintiran, mi validusoljupci možemo biti sretni,jer će se dodatno potruditi da operacija Validus uspije, jer se nagrađuje prema učinku.
[/quote]
Privatnih, bas zato ce bit dodatno motiviran kod Validusa, barem bi ja bio…
Ivana7,
građevinari i brodari tek čekaju rast. Htjeli mi to -ili ne, dionice će se posložiti onako kako su bile
prije, uz malecke korekcije. Moj posao je posložiti portfelj najbolje što ide.
Ovakav kakav je sada- jamči najmanji gubitak, kad se cijeli unovči.A ja sam blizu, jer ostatak mojih dionica – to sada garantira. Čime? Osim dvije dionice iz kojih ću izaći uskoro- likvidnošću!
Niti za Ingru, niti za Atpl , niti za DLKV, ja se ne bojim…uz snažan dokup- ja sam vani, kad to ja odlučim.
A kad izađem, opet ću ih kupiti ispočetka , i tako dugo ću ih kupovati, dok ne dođu na vrijednosti,
koje ja mislim da zaslužuju.Naravno, neće biti jedine.
Kad ekipa krene sa shortanjem- moj problem više nije znanje, nego prodaja / kupnja , kad
treba. Portfelj se podiže velikom brzinom, no isto tako i može pasti. Na svakom investitoru je
odluka o daljnjem radu.
Ja se s burze neću maknuti zbog Vaših uvreda ili komentara. Predugo sam čekala trenutak -kad JA- upravljam svojim portfeljem i kad se moji planovi realiziraju onako kako ja želim- a od Nove godine,
situacija ide vrlo dobro u tom smjeru. Ne povodim se za krdima, ne riskiram previše..ne zanimaju
me niti fondovske dionice dugoročno zbog očitih razloga..tj. povremeno su zanimljive.
Ispred našeg tržišta slijedi stampedo, a kad krene globalno , a država je na čelu svojom propagandom, onda želim da i moj portfelj bude izglancan savršeno..
Mislim da smo si svi to zaslužili , bez obzira na redoslijed , količine, i razmjerno interese u djetnostima
koje kupujemo…
Želim svima prinose, no dušom i srcem ne podnosim lopovluk, prevare i laži- kojih sam se nagledala i naslušala ove 4 godine napretek..Svi radimo na portfelju, strepimo, čitamo i analiziramo u svojim
granicama i mogućnostima.
Neki uz to imaju svoje unosne poslove, neki nemaju- žive od burze.
Zato, strpljenja i sve će biti u redu.
Kad sam napisao da su prvi pickovi za kupnju:
1. FNVC ( P/BV 0.2, zadržana dobit po dionici 320 kn, trezorska rezerva za kupnju 12 mil. kuna )
2. HDEL ( najpotcijenjeniiji građevinar )
3. DDJH ( novi ugovori, izbori, potcijenjenost P/BV )
4. KSST ( novi natječaj 0.5 booka bez prenajmene zemljišta )
bilo je dosta loših ocjena mada sam navodio sve argumente, teško je danas zaraditi na dionicama gdje fondovi diktiraju cijene istih uz minimalne poraste ili padove istih.
Uz ove dionice pitanje je samo kad će doseći realne vrijednosti ( vjerovatno do kraja godine ako prometi rastu ) a ciljane cijene istih su FNVC 550 kn, HDEL 260 kn, DDJH 90 kn, KSST 5.500 kn.
Evo nek ovaj post bude orijentir jer ću ga citirati na kraju 2,3 i 4kvartala da vidite zaradu.
I love FNVC game 🙂
Niti za Ingru, niti za Atpl , niti za DLKV, ja se ne bojim…uz snažan dokup- ja sam vani, kad to ja
Jaoooo…Ajd ATPL koji je "samo" osuden na stagnaciju zbog loseg stanja u brodarskom busenissu i ne vjerujem u neki snazniji pad, ali ako u ovaj vas portfelj dodamo jos KSST ili VLDS dobivamo Worst Buy Ever iako je sam po sebi katastrofalan i bez te 2 dodatne dionice…
Milorade ne može ti više FNVC biti best buy nakon tolikog rasta, sad je Hidra in
HaoRen, ne pada mi na pamet niti kupovati dionice KSST niti VLDS, to si potpuno pogrešno zaključio
na osnovu mog javljanja na tim temama.
2-3 dionice koje imam – ne morate znati koje su, svako ima pravo na svoju strategiju, i tajnu
u poslovanju…..a ja , kao ni Vi- ne pišem o dionicama koje su mi trenutno bitne – ili pišem na način
koji je neutralan ….. najbolje je raditi u tišini- kad s njima radiš, jel tako ?
Ako dionice INGRE I DLKV smatraš lošima, mislim da nemaš temeljno znanje o tim djelatnostima.
I jedna i druga su odlične na ovim cijenama , no, još im treba malo vremena..a meni to trenutno
odgovara. Slažem se za i za ostale građevinare, ako ste spremni na duže unosno čekanje..
Vi bi sve htjeli preko noći…
Velika tvrtka, veliki prihodi, kronični gubitaš, vlasnik isisavao godinama novac, trenutno na djelu dogovorno preuzimanje, novi vlasnik ogromnih potencijala poznat kroz nekoliko dana, potencijal rasta sličan KSST. Potrebno samo detektirati o kome se radi.
Napisano 21.05. Ipak se pomalo prepoznaje da se radi o DIOK-R-A. Uzlet je tek započeo.
Velika tvrtka, veliki prihodi, kronični gubitaš, vlasnik isisavao godinama novac, trenutno na djelu dogovorno preuzimanje, novi vlasnik ogromnih potencijala poznat kroz nekoliko dana, potencijal rasta sličan KSST. Potrebno samo detektirati o kome se radi.
Napisano 21.05. Ipak se pomalo prepoznaje da se radi o DIOK-R-A. Uzlet je tek započeo.
[/quote]
Je li puran ili tica?
Ako dionice INGRE I DLKV smatraš lošima, mislim da nemaš temeljno znanje o tim djelatnostima.
I jedna i druga su odlične na ovim cijenama , no, još im treba malo vremena..a meni to trenutno
odgovara. Slažem se za i za ostale građevinare, ako ste spremni na duže unosno čekanje..
Vi bi sve htjeli preko noći…
Ja prvi nebi htio sve preko noci, sto se INGR tice pred njom je duuugi put a sto se dalekovoda napisao sam ali sam sada obrisao u editu i zadrzat cu to za sebe..vijdet cemo iducu godinu cjenu DLKV-R-A ja s enadam da ste vi u pravu
Ivana se ne javlja jer je svjesna da je krivo procijenila tržište i tko je slijedio spušio je.
Za sada gosp xx i njegovi jehovini svjedoci haraju našim tržištem.
Sindkat svakih nekolioko dana izbaci pokoji biser i dobro im ide-
Lopina fond samo stabilan i da nije bilo nešto ATLN koje sam gotovo prodao na 35 danas nebi zaradio ni za papar.
Ako je Ivana iskrena onda u ovom tržištu očajno prolazi jer sve što jer kvalitetno i skupo stoji na mjestu.Ali nebi trebalo ni pasti.Rast je propušten.Priča je zasvršena.
Fondovsko smeće čami na mjestu,a neke podcijenjene dionice toliko narastu da postaju još veće smeće od fondovskog smeća.
I zato oprez.Zašto prodati solidan HT da bi ušli u nešto što raste.Utvrdite zašto raste,dali za to ima pokriče u fundamentima ili to napucava xx sa svojim jehovinim svjedocima.ili sidikat sa svojim
malim egzibicijama pumpaju neku dionicu bez razloga ili vam Lopina napuca neku nnelikvidušu
30 ili 40% uz promet jedne dioinice ilio maksimalno 1000 kn.
Knjigu u ruke,analize,računanje.Prije nego se odlušite na kupnju neke dionice odredite vrijednost neke dionice ne gledajući cijene dionica.Utvrditi ćete ogromne razlike,višestruke
podcijenjenost ili precijenjenosti i to u istom sektoru.
I kada utvrdite vrijednost firme ,a samim time i dionice tek tada donosite odluke.
Vrijeme šišanja dolazi,šotreri će nam nastojati svima ostaviti ćelu.
Pamet u glavu i oprezno, a naročito je šišanje jako kada ste pijani od uspjeha.
Na ZSE teče med i mlijeko!
BEST BUY ?
Evo da i ja napišem šta je Best buy meni :
1. Vlastiti posao
2. Nekretnine
3.Dionice (fondovsko smeće INA,HT,ERNT)
BEST BUY ?
Evo da i ja napišem šta je Best buy meni :
1. Vlastiti posao
2. Nekretnine
3.Dionice (fondovsko smeće INA,HT,ERNT)
vlastiti posao,čestitam rijetki su u tome uspješni,a ako radite sa zadovoljstvom čestitke
nekretnine,to je dobar posao ali u ovoj krizi ste puno spušili,mislim da je mudrije ulagati
u podcijenjene nekretninske fondove:FMPS,JAKT,TRFM od vlastitih investicija,ovdje ne radite
ništa,koristit minuli rada i iskustava sa tržišta kapitala i imat ćete sigupno visoku zaradu,a svaka
vlastita ,pojedinačna investicija je veliki rizik
Ostaviti se fondovdkog smeća,tražite dionice koje će postati fondovsko smeće.
Od tri pokušaja dosta vam je jedan pogodak.To je daleko unosnije.
Bez obzira što se ne slažemo želim vam puno uspjeha u vasim poslovima.
Na ZSE stvarno sve višer meda i mlijeka.Ali mislim da je dosta i da bi nekoliko dana kešpljupci
moraju početi više poštivati kešovinu,jer ona sada vrijedi i šteta je trošiti.