Uz ove rakete vaš KODT mi izgleda kao stari čađavi dizelaš, HT neću ni kometirati.
KODT.
– ne znam zašto pišete moj, pa nisam ja tamo većinska vlasnica.
– odavno nisam za ovu dionicu ništa pisala na ovoj temi.
– kada sam počela o KODT pisati pa do danas imamo povećanje cijene od +35%.
– trenutno me ova dionica ne zanima, niti ju kupujem niti ju prodajem.
– tu očekujem dividendu na većinu kupljenih dionica 5.5%, što nije loše.
– zbog porasta cijene sada se je smanjio i dividendni prinos 4.1-4.4% .
– ali tko kupi dionicu dogodine će imati dividendni prinos ponovno cca 5.5% jer oni svake godine malo i povećaju tu dividendu.
– zadnji dan kupnje za skupiti ovu dividendu je 14/6 .
– zatim očekujem manji pad cijene za velićinu dividende.
– porast cijene možemo očekivati tek kada iziđu kvartalna izvješća.
– a fundamentalno p/e 8.68 i roe 22.01% ovo je i dalje svarno i više nego jeftina dionica.
– za razliku od većine smeća koje se reklamira na ovoj temi ovo je stvarno najbolja dionica na našem tržištu.
– pratim tu kupnju i prodaju.
– mjesecima je tu kupnja veća od prodaje, ali ona realna.
– želi se kupiti jeftino, kad bi se prodaja malo spustila bilo bi i prometa.
– ali opet kad bi tu neki fond ubacio 2 milijuna kuna bez problema bi dionicu podigao na 1.500kn.
– a ovako ćemo čekati izvješća i dionica će i bez tog fonda opet doći na 1.500kn .
– po meni je KODT jeftina i na 2.000kn .
– i više sam nego sigurna kako se na ovoj dionici neće izgubiti lova.
– ali za zaraditi 100% u par mjeseci morati će te ipak pronaći neku drugu dionicu.
– I love this game.
Pozdrav !
Portfelji rastu , ali zadovoljstva još nema….
p.s. Miami pojma nema o investiranju ali joj portfelj raste jer ima super dionice u njemu !
ERNT.
– ovo je još sigurno jedna dobra firma na našem tržištu.
– ali ovu firmu ipak kontroliraju naši najveći mirovinski fondovi i stvarno je tu teško bilo što špekulirati.
– prije dividende se je moglo dosta ERNT kupiti na 1.600kn i desetak kuna ispod toga.
– jedan fond je napravio blokadu na 1.650kn i preko toga nije moglo ići.
– jedan manji dio sam prodala do toga velikog naloga.
– tu sam se kockala, stvarno nisam znala što bi bilo pametno učiniti.
– ali evo imamo fenomen da cijena nije pala za veličinu dividende.
– ako kod nas zbog EU dođu strani fondovi ovo je tip dionice kojoj bi zbog toga cijena mogla gore.
– ali neće se ni na ovoj dionici zaraditi neki novci.
– ako maštate o velikoj lovi i ne zanimaju vas mogući gubitci za vas su stvorene dionice by Lopina.
– I love this game.
Pozdrav !
VART + MGMA.
– ona stvarna realna cijena na ove obje dionice je 0 (nula) kuna.
– I love this game.
Pozdrav !
kolegice,možete li mi objasniti od kuda ste došli do izracuna od 0 kn kad je magma u takvom kolapsu da bi i Buffetova imovina bila nedovoljna da pokrije dugove firme?
p.s. Miami pojma nema o investiranju ali joj portfelj raste jer ima super dionice u njemu !
gospođo Miami.
– u krivim ste dionicama.
– ja još ne vidim svijetlu budućnost za građevinare i brodare.
– možda INGR-a skoči 5kn zbog špekulanata, ali ta firma zbilja ne vrijedi ništa.
– I love this game.
Pozdrav !
kolegice,možete li mi objasniti od kuda ste došli do izracuna od 0 kn kad je magma u takvom kolapsu da bi i Buffetova imovina bila nedovoljna da pokrije dugove firme?
gospon Bankrotman.
– imate zgodno ime.
– ali vi ovo namjerno pišete zbog mojega prijatelja Spliće jer znate kako je on s 50% portfelja odnosno nešto manje od 10.000kn ušao u tu Magmu.
– I love this game.
Pozdrav !
JNAF.
– nisam dosta vremena pisala ni o ovoj dionici.
– imam stvarno sitno tog JNAF-a tako da me to niti ne zanima.
– ovih dana sam pokušala nešto sitno i dokupiti ali ne ide.
– evo prvi put tu ide i dividenda, 58,6kn, nije puno, ali je lijepo kada je ima.
– tu su se ubacili mirovinski fondovi i teško da će cijena ići nešto niže.
– ali ti fondovi i nemaju neke količine te dionice tako da vam sigurno niti neće dizati cijenu dionice.
– po meni će tu ići neka akumulacija na ovim cijenama.
– I love this game.
Pozdrav !
KSST.
– evo ovo bi valjda bila dionica sa te najviše razine.
– samo na žaloast tu su svi budući milijuneri ošišani na cijenama 4.000-5.000kn .
– a išli uzeti sigurnih 7.000kn .
– a šišanje trenutno ide i na još nekim popularnim dionicama, samo tim tipovima ne želim kvariti posao pa neću o tome pisati.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Pametni igrači su na KSST ulazili ispod 1000 kn i digli novce koje se na HT, ERNT, KODT i ADRS nikada neće zaraditi.
Naravno ispod 1000 kn KSST nije bio likvidan pa su ga "pametni investitori" ismijavali…
Za ovakve špekulacije treba imati pameti i inteligencije, ako nemate onda ulažite u HT i ADRS.
gospon Bankrotman.
– imate zgodno ime.
– ali vi ovo namjerno pišete zbog mojega prijatelja Spliće jer znate kako je on s 50% portfelja odnosno nešto manje od 10.000kn ušao u tu Magmu.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Nemam pojma kolegice,ne poznam nikakvog Spliću,evo upravo se vratio sa vikend sastanka s visokom dužnosnicom Magme. Sjedim na terasi,pijem piče, a njoj mobiteli stalno zvone,zamislite nedjeljom također. Pitam ja nju tko to stalno zove,a ona kaže :Ajme majko zovu indijci , zovu kinezi ,roba naručena,a para nema ,a ja ne znam što ću više. Ja joj kažem pa reci da su pogriješili broj,a ona kaže :Pa to i govorim.Pa nastavi,a plaću nisam vidjela več ohoho,ajme ne znam što ću. Toliko o Magmi .
KORF.
– napumpan do boli.
Pa taj KORF je bio:
– napumpan na 45 kn,
– pa napumpan na 55 kn,
– pa napumpan na 65 kn,
– pa napumpan na 75 kn,
– pa napumpan na 85 kn
I moj je zaključak da je napumpan.
Dionice su tu da se pumpaju i ruše….
gospođo Miami.
– u krivim ste dionicama.
– ja još ne vidim svijetlu budućnost za građevinare i brodare.
– možda INGR-a skoči 5kn zbog špekulanata, ali ta firma zbilja ne vrijedi ništa.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Sutra kad krene mnogi će kupovati Ingru iako ne vrijedi ništa.Atu mislim i na vas Ivana 7.
BRIN.
– bilo bi lijepo od gospon Lopine kada bi mi objasnio po kojoj cijeni taj fond računa svoje ulaganje od 9M u HEFA.
– i općeniti kako u svom navu računaju sve te dionice kojima je vrijednost pojedena kreditnim obavezama i dionicama se nije tržilo preko godinu dana.
– puno je tu nepoznanica.
– što ne napišu svoj portfelj pa ću bez problema za 5 minuta ja sama izračunati nav.
– I love this game.
Pozdrav !
Može se izračunati jer u konsolidiranom izvješću za 2010 sve je navedeno.
Cjelokupni portfelj:HRvatska,BiH i Srbija
Ipak jedna bitna stvar Brin ne pumpa cijene dionice svoga portfelja.Neaktivni su.A što ako uđe
neki fond rizičnog kapitala i podigne AGMM na 2.000 kn.A AGMM toliko vrijedi.
Potencijal rasta BRINA/mislim na NAV/ je izuzetno velik.
Ipak s obzirom na značajan broj dionica AGMM koji je pao, možda brin i ne zaradi ovih 2,5 kn po dionici,ali to će se dogoditi sigurno do 1.7.I to bi trebalo biti nešto više od 13 % u dva mjeseca
na tržišnu kapitalizaciju.
Mislim da je to puno,a naročito će dobiti na težini kada se utvrdi da uspoređujući stanje sa prošlom godinom je napokon počeo rast vrijednosti portfelja.Ma rast je počeo već prije šest
mjeseci sa pojavom INA sindroma u dvanaestom mjesecu.
Ovako mali fondovi mogu ostvarivati najveću dobit i kada se pruža prilika da se kupuju ispod 0,50% NAV predstavljaju najbolje prilike i najsigurnije investicije.
U BRINU će teći med i mlijeko!
Bacite oko na JAKT,FMPS,TRFM tu imate izvrsnu priliku za sigurnu veliku zaradu,kupiš i čekaš.