Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Gospodična Ivana,

Razni blogeri su nedavno sasuli po vama drvlje i kamenje. Imate li koji šaljivi komentar na to, da se malo nasmijemo?

maliLuki

Kenguri solidno zeleni
Hong Kong odličan
Tokio malo poskliznuo
Kinezi u solidnom minusu,nešto ispod 1%
Ameri završili u plusu nakon što su jučer povukli Europu u solidan minus.
Danas,Europa nadoknađuje jučerašnji negativan smjer te bi trebali otvoriti sa jakim plusom,a naročito DAX.
Europa otkriva da se države Jugoistočna Europa,a naročito Srbija postale države vladavine prava,jer se čak hvataju i zaštičeni ratni zločinci.Hrvatska dobija pohvale za poglavlje 23.
I postajemo hit destinacija ,spremni za ulazak stranog špekulativnog kapitala.Tu bi mogli
ušičariti i Bosanci i Makedonci i Crnogorci ,jedino Slovenci koji se smatraju Europom neće
od toga imati koristi.

Danas bi kešoljupci medvjedi /tu je i Ivana u očekivanju ljetne žege/mogli mjenjati debela medvjeđa krzna u ljetne haljine i isprsiti se sa lovom.

Dakle,idemo up.Sve ostalo nebi bilo logično,ali naravno da se na to ne bih kladio naravno,ako se moja
99,99 postotma izloženost dionicama ne smatra klađenjem.

Što je najbolje za kupiti?
Pa ono što najviše zarađuje?
A tko će najviše zaraditi?
Pa najviše. dionički fondovi koji ulažu u Jugoistočnu Europu.
Imam ideju.
BRIN koji ima BV od 53 bi mogao zaraditi nekoliko postotaka u ova dva tri dana.
Kako se trži na 17 do 19 kn mogao bi zaraditi nekoliko kuna tj desetak posto u tri dana.Ali Ivana ga prodaje jer će kupovato HT jer on donosi 8% dividende/možda i manje/ u godinu dana.
Zaključak:kupujte ovo što Ivana prodaje i zaradili ste puno i pobjediti ćete tržište.
Naravno da ovi glupi brinovci imaju dio portfelja i u HT.Koje budaletine.Njima ne treba lova za
isplate i keš pozicija im ne treba biti viša od 1% za tekuće troškove,dosta im je i 0,5%.Da slijede
Lopina fond najkonservative od početka godine bi skinuli više od 20%.Meni je kapnulo i više,ali
nećemo se hvaliti.
Događa se nešto logično i vrlo korisno.
Skupo ,popularno smeće stagnira ili pada,a fundamentalno podcijenjene dionice rastu.I stalno se
pojavljuju neke nove.
Burek investitori,kojima i sam pripadam, funamentalna analiza vam postaje bitna da bi opstali na tržištu.I tu je4 Ivana u pravu.Ako nemate minimalna znanja o knjigovodstvu i fundamentalnim pokazateljima:P,BV,
P/BV,P/E,P/EXP/BV ,zcqore itd ne ulažite u dionice.Rađe kupujte fondove jer tu sigurno nećete sve izgubiti!Čak bi se moglo pristojno zaraditi.

Na ZSE teče med i mlijeko,a biti će i bolje za nas koji smo u dionicama!

Nisi li ti govorila kako INGRA ide na 7,00 kuna
vido je već na 14,00 kn

– nikad ja nisam pisala kamo INGR-a ide.
– ali sam pisala kako je to glupa investicija koja ne vrijedi ništa ni na 10kn, ni na 20kn, ni na 30kn.
– samo je o.k. zbog velike likvidnosti,
– te s vremena na vrijeme dođem tu ošišati zaljubljenike INGR-e s 3-5%.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

[huh]

I love this game

bit će bolje................

Imam ideju.
BRIN koji ima BV od 53 bi mogao zaraditi nekoliko stotina postotaka u ova dva tri dana.

Imam i ja ideju.

– evo gospon Lopina prodate onu svoju čibu u Splitu, sada vam i ne treba kada su topla vremena,
– lijepo kupite šator i odete na Marjan, (ne mislim kod onih majmuna na vrhu).
– a svu lovu koju dobijete za svoju čibu utučete u BRIN.
– ima tih dionica tamo, neće pobjeći,
– najvažnije je stući onoga na 25 s milijun kuna, i usput one moje sitne naloge do toga.
– a dalje vam je svijetla budućnost.
– poslije toga umjesto čibe možete kupili lijepu kućicu uz more, lijepu jahticu, jednog Ferarija kao vaš gradonačelnik.
– a možda nađete i koju studenticu, isto kao vaš gradonačelnik.
– ma nima grada do Splita.

– I love this game.
Pozdrav !

Naravno kada iz Splita dolaze najuspješniji investitori.
Nismo samo na burzi uspješni nego na svim područjima, od sporta, biznisa, znanosti čak i politike.

Možda je to samo zato što imamo …, za razliku od vas kolegice Ivana.

Naravno kada iz Splita dolaze najuspješniji drukeri.

– a to znamo, tako da o tom fenomenu niti ne trebate pisati.

– I love this game.
Pozdrav !

Iz Splita, Zadra, Šibenika….isti vrag.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Imam ideju.
BRIN koji ima BV od 53 bi mogao zaraditi nekoliko stotina postotaka u ova dva tri dana.

Imam i ja ideju.

– evo gospon Lopina prodate onu svoju čibu u Splitu, sada vam i ne treba kada su topla vremena,
– lijepo kupite šator i odete na Marjan, (ne mislim kod onih majmuna na vrhu).
– a svu lovu koju dobijete za svoju čibu utučete u BRIN.
– ima tih dionica tamo, neće pobjeći,
– najvažnije je stući onoga na 25 s milijun kuna, i usput one moje sitne naloge do toga.
– a dalje vam je svijetla budućnost.
– poslije toga umjesto čibe možete kupili lijepu kućicu uz more, lijepu jahticu, jednog Ferarija kao vaš gradonačelnik.
– a možda nađete i koju studenticu, isto kao vaš gradonačelnik.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
Mislio sam da sam napravio lapsus i stvarno napisao da bi BRIN mogao zaraditi nekoliko stotina
postotaka u nekoliko dana,ali sam napisao dobro a Ivana je falsificirala ,dopisala.
Ali slučajno ili ne jučer je skočila burza u Hrvata,a naročito Beleks, gdje BRIN ulaže tako da bi
stvarno BRIN mogao u ovaj mjesec "zaraditi" i više od dvije do 2,5 kune po dionici,a to bi bilo oko 5%
na BV od 53 ili 13% na zadnju cijenu od 19 kn.Nije li to veča dobit nego HT,ERNT,KODT,JANAF
što ostvare u godinu dana.
Ali Ivana prodaje BRIN na 21 do 22/jer je kupovala od 22 do 17 a možda i nešto niže dokupila/
pa se sada izvlaći sa minimalnim dobitkom.pa će ući u dividendne dionice.Neinteligentan investitor uvijek prodaje kvalitetno i kupije nekvalitetno.Ali sa takvim investiranjem se ne može puno zaraditi.
Jučer sam napisao da Jugoistočna Europa postaje hit.Treba kupovati otvorene fondove koji ulažu u to područje,ali BRIN je sigurno bolji jer za 19 kupujemo 53
,a otvorenom fondu za 1 dobijete manje od jedan zbog ulaznih i izlaznih provizija..Smatram da će sa mjesečnim stanjem imovine biti 55,xx
Nikako ne zanemarite i dionice nekretninskih fondova tipa JAKT,FMPS,TRFM jer će i nekretnine
dobiti na cijeni.Kupujte za 20 ono što ima vrijednost 80 i više,a uz to i ima veliku disperziju.

Tko uloži stan,ako uspije kupiti ove dionica po ovakvim cijenama za godinu dvije će sigurno moći kupiti dva.

Ne zadovoljavajte se glupim Ivaninim ulagačkim horizontom.Sada imate izuzetnu priliku da kupujete jeftino nešto što će poskupiti.

Bitno je da se ne izlažete pojedinim firmama previše,jer sve može u stečaj,a ako ste burek
investitor slijedite Lopina fond najkonzervativ i oploditi ćete svoj kapital.

Na ZSE teče med i mlijeko!

Obavijest dioničarima-zadrugarima VLDS.

– direktor dioničara-zadrugara VLDS je dao neopozivu ostavku i izišao iz top10.
– ima tu još zanimljivosti,
– evo u Gloriji vam direktor VLDS piše o njegovih 7 godina sljepoće na 8 stranica.
– bravo za gospođu Dijanu koja ga je ošišala isto kako i ja vas ošišam.

– I love this game.
Pozdrav !

BRIN
Ivana nalaziš se na pravom tragu.I netko će preuzeti BRIN.
i moglo bi se skupiti 25% uz prosječnu cijenu ispod 25.Tako barem sada izgleda.Ali problem je ako
sutra netko pomete do 20 i tu natanane skupi pet do deset tisuća komada igrom rušenja i dizanja
bi se moglo dogoditi da onaj veliki nalog na 25 pobjegne.
Igra može trajati osam dana.Bog je stvorio svijet u sedam dana.
Prvi dan čiščenje do 20 i lagano skupljanje oko toga oko 10.000 kom
Drugi dan čiščenje do 22 i skupljanje do 22 još ok0 15.000 kom.
Treći dan čiščenje do 25 i oko toga i to bi bilo 75.000 kom dionica ili 15%.
Četvrti dana pregovori sa vlasnicima koji imaju po 10%/i Validus je tu/
Peti dan obvezujuča ponuda za preuzimanje uz minimalnu cijenu ode 25.
Šesti dan .kupuje se i dalje po 25.
Sedmi dan ,dobija se vlast na Glavnoj skupštini.
Osmi dan,donosi se odluka o isplati dividende,smanjenja nominale,likvidaciji fonda,promjena ovih
destruktivaca Fimaša itd i td.i cijena ide na 40 i višđe.
Za ovo je čiba malo,trebala bi barem jedna zgrada od desetak stanova ili neki fond rizičnog kapitala u ovome vidi priliku.
Napomena:dan može biti i sedmica i mjesec,ali ovo se sve može odigrati u godini dana.
tko uđe po 20/naravno da je to za burek investitore/će u godinu dana skinuti 25% sigurno,a može biti i u nekoliko mjeseci.
U svakom slučaju nekoliko puta više nego u HT,ERNT,ATGR,JANAF i ostalom fondovskom smeću.

Na ZSE će teći med i mlijeko!

Gospođa ivana 7 ,

danas mi se portfelj povečao za vrijednost 140 bureka .

Jesam li ja burek – investitor ?

Pozdrav

Kolege ,

Vidim da se neki baš ne vesele mojim uspjesima na Burzi jer su me loše ocjenili .
Onda Vam neću ni reči da mi se u petak portfelj popravio za 970 bureka , da mi nebi bili jalni .

Pozdrav

.

– Splićo, kako mogu fulati kada sam zaradila 5% ?????

U istom periodu ja zaradio 29,6% na INGRI i time pokazao kako nije dovoljno imati kapital od 2milje već treba znati što kako i kada. Tisak već 2 puta okrenuo gore i dolje i dodatno digao 5%, na Hidri samo 3% extra u padu i time još veći prinos za isti postotak, Magma već plus 9,9%….TEP ode još 20%, ostale neću nabrajati a ima toga čudo. Dok Vama portfelj skoči 5% moj portfelj skoči 29%.
Pratite li kolegice??? Vi digli -2% na Varteksu,a ja 45%. To je razlika biti uspješan i običan.

GOLUB i SMART - od 1milje kuna do bicikle jer KSST-R-A padaju ko klada! A mora zaorati tek ka 250-350kn!!!

New Report

Close